- 20 Ağustos 2016
- 4.083
- 2.420
- 63
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #32.461
Herseyi deniyo sutu gelmiyo bebek kuvezde oldugu icin stres yapiyo ondan olabilir diyorlarŞeker bisküvi bunlar sütü getirmiyor ki zaten, faydalı değil boşver yemesin. Bol su içsin ve emzirsin sütü çoğaltan tek şey bunlardır. Ayrıca senin sürekli kaygılanacak bir şey bulduğunu fark ediyorum, biraz fazla evhamlısın gibi geliyor. Sürekli şeker konusunda endişen var ama zaten gebelik dışında da şekerli şeylerden ne kadar uzak dursan o kadar faydalı. Ama sen şeker tüketemedikçe strese giriyorsun gibi sanki, daha sakin olmanı tavsiye ederim
Canim arkadasinin kacinci haftada aldilar sezeryana bir de bebek kac kilo dogdu? Bana dogumdan sonra duzeliyor dediler ama 6 hafta demedi kimse. Hatta hastane odasina baklava goturme planim vardi:) dogumdan cikar cikmaz yicektim :) 6 hafta daha mi beklicezSekeri olan arkadaslar bn hugun bsy duydum acikcasi morelim bozuldu bi arkadasim dogum yapti onunda gebelik şekerim vardi bebek cok kilolu oldugu icin sezaryen oldu ama iki gundur sütü gelmiyo sut getiren bsyler yiyemiyo petibor biskuvi meyve suyu vs vs yasak cunku dogum yaptigi gibi gitmiyormuş bu seker dogumdan 6 hafta sonra tekrar yükleme yapilicakmis ozmna kadar diyete devammış icimi korku sardi ya gitmezse şeker ne olucak uc hafta kaldi diye gun sayarken gene bi bucuk aymi beklicem bu konuda bilgisi olan varmi yada onceki hamileliginde sekeri olan arkadaslar
Kuveze niye almislar? Seker bebegi mi etkilemis?Herseyi deniyo sutu gelmiyo bebek kuvezde oldugu icin stres yapiyo ondan olabilir diyorlar
Yok zaten normalde de tatli sekerle hic aram yok ama git gide kilo kaybi yasiyorum birde ister istemez insan skliyo diyet yapmaktan bnm en korktugum sey seker kalici olmasi cunku hamile kalmadan oncede hic diyet yapamazdim cok şükür sekerim ciktigi andan itibaren hic bozmadim diyeti sadece uc hafta kaldi diyetten kurtulucam diye beklerken gene bir ay bekleyip gene 75 grlik şeker yüklemesi yapilicagini duyunca morelim bozuldu artik bekleyip göreceğiz insallah kalici olmaz
Ögle Birtanem vallahi 2 hafta oldu 35+5te 2500 kilo dogdugunda arkadasımınız hanımı eve döndüler hiç küveze girmediAmin canım, tahmin edebiliyorum şimdi için nasıl pırpır ediyordur. Kilosuna da şakın takılma, 37.haftada doğup 2 kilo doğan ve kuveze girmeyen bebek de biliyorum. Sağlıklı olsunlar da gerisi hiç önemli değil.
Herseyi deniyo sutu gelmiyo bebek kuvezde oldugu icin stres yapiyo ondan olabilir diyorlar
Yok zaten normalde de tatli sekerle hic aram yok ama git gide kilo kaybi yasiyorum birde ister istemez insan skliyo diyet yapmaktan bnm en korktugum sey seker kalici olmasi cunku hamile kalmadan oncede hic diyet yapamazdim cok şükür sekerim ciktigi andan itibaren hic bozmadim diyeti sadece uc hafta kaldi diyetten kurtulucam diye beklerken gene bir ay bekleyip gene 75 grlik şeker yüklemesi yapilicagini duyunca morelim bozuldu artik bekleyip göreceğiz insallah kalici olmaz
Ögle vallahi canım benim cok şükür allahıma ki kordon cok sıkıpta beni bırakmadı hala da dayanıyor bende beni bırakma diye aglıyorum şuan gözlerimden bulgur bulgur akıyor yaşlar silip seni seviyorum diyorum ayağıyla tepki veriyor tek ne kafasını ne bedenini oynatabiliyor tek ayaklarını az vuruyor okadar bundada şükür diyorum allahım korusun hepimiziCanm bnm Allaha şükür haftamiz ilerledi cok iyi haftadayiz Allahi izniyle bsy olmaz bnde bugun stres yaptim agladim sonra da dedim ki Allah sag salim bu haftalara gelmeyi nasip etmis insallah yavrumun bu hayatta yasicak kismeti vardir kismeti varsa erken dogsada bsycikler olmaz hakkimizda hayırlısi olsun Robbim sag salim bize bagislasin miniklerimizi sen sakin kalmaya calis annesi bak prensesimiz senden bnden guclu cikti resmen savasiyo sana kavusmak icin
İnşallah cnm. Bebeklerimizi yaratan Allah elbette onları koruyor. Her şeyde bir hayır vardırAmin cnm kalp atışımız bir 200 görüyor bir 80 e kadar iniyor bakalım ne olucak bizim kalbimizi etkiliyor kordon allah büyük cnm inş saglıkla kavusuruz
Canm arkadasim 38 haftada dogurdu bebegin kilosu 4200du oyuzden sezaryen oldu o devlet hastanesinde gormeye gittim hemsireye de sordum ayni seyi soylediler tatli yersen sekerin yukselir sutten bebege gecebilir bsyler soyledi 6 hafta diyete devam et demis doktoru bnde bugun kendi doktoruma sordum oda hmn diyeti bizamazsin bir ay beklersin icin rahat etmiyorsa bi endokrine git detayli bilgi al ama bnm sekeri olan hastalarim geneli 6 haftada seker yüklemesi yaptrdi hepsi gecmisti tek birinde kalici oldu dedi bilmiyorum ne kadar dogru ne kadar yanlisCanim arkadasinin kacinci haftada aldilar sezeryana bir de bebek kac kilo dogdu? Bana dogumdan sonra duzeliyor dediler ama 6 hafta demedi kimse. Hatta hastane odasina baklava goturme planim vardi:) dogumdan cikar cikmaz yicektim :) 6 hafta daha mi beklicezvalla bebege bi zarari olmayacagi icin artik dogurur dogurmaz ben yerim tatlimi.
Bilmiyorum canm ki solunum skntisi varmış oyuzden kuveze almislar ama kilosu iyiydiKuveze niye almislar? Seker bebegi mi etkilemis?
Orasi oyle de cok şükür diyet sayesinde kilo almadim dogumdan sonrada kolay olucak ama iste insan arada borek corek istiyo bnde normalda aur cubur tatli hic sevmem yemem ama insan vucudu istiyormus bazen olsun bebek icin sabredicem yapicak bsy yok bebek saglikli olsunda bu kadar dayandim biraz daha dayanirimBen hamileliğimin başından beridir şeker tüketmiyorum, şekerim de çıkmadı ama vucuduma bu süreçte zararlı bir şey girsin istemedim. Arada bir iki kaçamak oldu tabi bu süreçte ama aklımda sürekli şeker yiyemiyorum düşüncesi olsa onu daha çok isterdi canım biliyorum. Bir de yediğin şeylere diyet gözüyle baktığın sürece maalesef bir gün bitecek ve doyasıya yiyeceğim düşüncesi oluyor. Bence hamilelik bittiğinde de sağlıklı beslenmeye çalış.
Tansiyona ben de baktiriyim o zaman bi de iştahsızlık yapıyor bulantı inşallah geçer canımBenim de 2 gundur cok mide bulantim var canim, sabah yazmistim. Bircok arkadasta da varmis. Tansiyonuna baktir dedi doktor baktirdim ondan degil. Benim de gobek deligiminnust kisimlarinda yanma oluyor.
Yapma tatlim aglama ya Allahi izniyle bsy olmaz dua ediyorum inan hergun dua ediyorum İnsallah saglikli şekilde kucagna alirsin yavrunuda huzursuz etme uzme onuda aglama sakin kalmaya calis hersey iyi olucak insallahÖgle vallahi canım benim cok şükür allahıma ki kordon cok sıkıpta beni bırakmadı hala da dayanıyor bende beni bırakma diye aglıyorum şuan gözlerimden bulgur bulgur akıyor yaşlar silip seni seviyorum diyorum ayağıyla tepki veriyor tek ne kafasını ne bedenini oynatabiliyor tek ayaklarını az vuruyor okadar bundada şükür diyorum allahım korusun hepimizi
Anlasildi Efsun hanim kime cektigi annesine cekmis :))))Benim kardesimde 4.5 kilo dogmustu ve kuvoze almislardi sekeri cok yuksek diye. Annemin 5.ayda su kesesi patladigi icin hic kalmamasi gerekiyodu. Tuvalet disinda izni yoktu. Dusa bile surekli girmesi yasakti. O yuzden 35 40 kilo kadar almis hamileliginde. Gerci bende bi sikintisi yokmus ama yine 30 kilo almis
Ayrica bugün ogrendim ki ben dogumdan 2 saat once donmusum. :)) o vakte kadar gep tersmisim.
Anladim canim o zaman 1 ay daha devam.Canm arkadasim 38 haftada dogurdu bebegin kilosu 4200du oyuzden sezaryen oldu o devlet hastanesinde gormeye gittim hemsireye de sordum ayni seyi soylediler tatli yersen sekerin yukselir sutten bebege gecebilir bsyler soyledi 6 hafta diyete devam et demis doktoru bnde bugun kendi doktoruma sordum oda hmn diyeti bizamazsin bir ay beklersin icin rahat etmiyorsa bi endokrine git detayli bilgi al ama bnm sekeri olan hastalarim geneli 6 haftada seker yüklemesi yaptrdi hepsi gecmisti tek birinde kalici oldu dedi bilmiyorum ne kadar dogru ne kadar yanlis
Canım bana da dediler doğumdan sonra kontrolllerini ihmal etme diye. Biz yine kendimiz de ölçüp bakarız yükselip yükselmediğine. Ama inan şu an bu kadar dikkat etme sebebim bebeğim. Ona bişey olmasın zararı olmasın diye dikkat ediyorum yani. Doğumdan sonra çok çok aşırı yükselmedikçe diyet yapacağımı sanmıyorum. Bebek çıktıktan sonra sorun yokSekeri olan arkadaslar bn hugun bsy duydum acikcasi morelim bozuldu bi arkadasim dogum yapti onunda gebelik şekerim vardi bebek cok kilolu oldugu icin sezaryen oldu ama iki gundur sütü gelmiyo sut getiren bsyler yiyemiyo petibor biskuvi meyve suyu vs vs yasak cunku dogum yaptigi gibi gitmiyormuş bu seker dogumdan 6 hafta sonra tekrar yükleme yapilicakmis ozmna kadar diyete devammış icimi korku sardi ya gitmezse şeker ne olucak uc hafta kaldi diye gun sayarken gene bi bucuk aymi beklicem bu konuda bilgisi olan varmi yada onceki hamileliginde sekeri olan arkadaslar
Diyet yapanın halinden diyet yspan anlıyo valla:) hepimizde aynı hayaller. Ben de çikolata yemeyi hayal ediyorum doğum sonrası:)Canim arkadasinin kacinci haftada aldilar sezeryana bir de bebek kac kilo dogdu? Bana dogumdan sonra duzeliyor dediler ama 6 hafta demedi kimse. Hatta hastane odasina baklava goturme planim vardi:) dogumdan cikar cikmaz yicektim :) 6 hafta daha mi beklicezvalla bebege bi zarari olmayacagi icin artik dogurur dogurmaz ben yerim tatlimi.
Benim kardesimde 4.5 kilo dogmustu ve kuvoze almislardi sekeri cok yuksek diye. Annemin 5.ayda su kesesi patladigi icin hic kalmamasi gerekiyodu. Tuvalet disinda izni yoktu. Dusa bile surekli girmesi yasakti. O yuzden 35 40 kilo kadar almis hamileliginde. Gerci bende bi sikintisi yokmus ama yine 30 kilo almis
Ayrica bugün ogrendim ki ben dogumdan 2 saat once donmusum. :)) o vakte kadar gep tersmisim.
Bnde suan tek bebegim icin sabrediyom canm bnde ayni dusuncedeyim abarmadan arada bi bsyler yerim belki insallah insallah kalici olmaz bnde evde ölçüp konturol edicemCanım bana da dediler doğumdan sonra kontrolllerini ihmal etme diye. Biz yine kendimiz de ölçüp bakarız yükselip yükselmediğine. Ama inan şu an bu kadar dikkat etme sebebim bebeğim. Ona bişey olmasın zararı olmasın diye dikkat ediyorum yani. Doğumdan sonra çok çok aşırı yükselmedikçe diyet yapacağımı sanmıyorum. Bebek çıktıktan sonra sorun yokyani şu an ki düşüncem bu yönde
Canım başka bi problem olmadıktan sonra bu haftada bu kg la girmez zaten küveze ama problem varsa da zaten 39 da bile doğsa girebiliyor. Kardeşim doğum yaptı iki hafta önce 39. Haftasındaydı. Bebiş solunum probleminden dolayı 5 gün küvezde kaldı. Stres yapma sen Sağlıkla gelsin inşallah prensesÖgle Birtanem vallahi 2 hafta oldu 35+5te 2500 kilo dogdugunda arkadasımınız hanımı eve döndüler hiç küveze girmedi
Takılmıyorum cnm artık allah büyük yarın bakalım nasıl cıkıcak nst yine yüksek olup yine ani düşüş olursa belki yarın der alalım diye cantamda kontrol ettim hem bebegin hem benim hem kızıma canta yaptım eşim arabaya koydu pusetimizi battaniyemizi filan bende duş aldım hazırlık yaptık bakalım ani durum olursa hazırız biz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?