- 25 Nisan 2017
- 1.110
- 453
- 38
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #33.101
Ay evet cok gicik bir durum o bilirim. Biz simdi uzagiz ama eskiden ne olsa zirt pirt telefon. Ben kendi ikimizin isi icin bile arayip rahatsiz etmeye cekiniyorum millet onu getir bunu gotur. Bir de bizde isin maddi kismi da vardi ona da sinir olurdum.Neyse simdi uzaktayiz rahat ettim.
Ben ilkinde çalısıyordum. Kendimi üzmedim sonra hamile kalınca tekrar düzenli yardımcım var evde yine üzmüyorum. Ne yaparsan o kadar yapabilirsin diye düsünülüyor çünkü. Ben senin yerinde olsam alırdım yardımcı. Artik son haftalar çok normal zorlanman.
Al temizlikciyi eve. Cik evden git kahve ic gez dolas. İşi bitince arasin don eve.ben oyle yapiyorum.Yapılmış toparlanmış görünce gercekten rahat yapjyorum saniliyo, nazlanmayi sevmiyorum o yuzden galiba.
Yardimci alip arkasindan temizlik yapanlari duydukca...bi de alışik olmayınca...
Kesinlikle katılıyorum. Bana başka bir seçenek ve pencere gösteremezse ne anlamı varki dinlemesinin, bir arkadaşıma anlatırkende rahatlıyorum en nihayetinde.. ablamher konuda her zaman çok bilgili biridir:) ben evlenip ilk ay hamile kaldım , çok erken olduğuny daha eşimi tanımadığımı evliliği bilmediğimi hayatı bilmediğimi iddia edip durdu. Sonrasında her seçimim ve tercihimde beni eleştirdi işte halada devam ediyor ama o gün söyledikleri artık son nokta oldu. Karşında bir hamile varsa dilini tutabilmelisin bence. Alınması yada evhamlanması kaçınılmaz çünkü hormonlar sinirler fikirler alt üst oluyor. Biz onun gözünün içine bakardık ondanda aynı hassasiyeti beklerdim . Neyse napalım katlanıyoruzAslında ablanda kötülüğüne dememiştir cnm. Ben oğluma hamileyken gittim. Ama sağlam zeki başahılı bir psikologtu. Çoook faydasını gördüm. Psiklog dediğin zeki olacak. Beni halt edecek. Yoksa basit birinin lafları da bana basit grliyor. Etki etmiyor bende
Al temizlikciyi eve. Cik evden git kahve ic gez dolas. İşi bitince arasin don eve.ben oyle yapiyorum.
Benim abla sabah 8 de geliyor normalde.ben calsitigim icin sabah kahvaltisini hazirlayip cayi demleyip cikiyorum.normalde 130 liraya geliyor. Ben 150 birakiyorum. Abla istedigin yerden istedigini soyle diyorum. Bazen pide soyluyor bazen kofte. Bazen kahvalti yapiyor oglen parasi kendine kaliyor.Ay korkarim ben temizlikciye ayip olmasin diye kalkar temizlik yaparim...banyo wc'yi temizler bi de yemek bulunsun derdine düşerim...ben hangi ara böyle oldum ki acaba ya...kırmam lazım bunu...kalmış şurda doguma 3 hafta bisey...tabi aniden gelmezse.
Benim abla sabah 8 de geliyor normalde.ben calsitigim icin sabah kahvaltisini hazirlayip cayi demleyip cikiyorum.normalde 130 liraya geliyor. Ben 150 birakiyorum. Abla istedigin yerden istedigini soyle diyorum. Bazen pide soyluyor bazen kofte. Bazen kahvalti yapiyor oglen parasi kendine kaliyor.
2 haftada bir geliyor kendisi.bi geldiginde cam siliyor bi geldiginde buzdolabi temizliyor. Evin icinde yapilacak isi kendi belirliyor.benim ozellikle isyedigim bir sey olursa soyluyorum. Mesela brbrk odasi geldiginde dolap iclerini karbonatli suyla silmesini rica ettim. Once deterjanla.silmis sonra karbonatla silmis. Cok parmak izi vardi ablam karbonatla cikmadi dedi. Dedim eline koluna sağlık. Isini severek yapan bir abla benim ki hakkını da veriyor. Sende cok kasma cagir birini soyle istediklerini yapsin. Bir sure duzenli gelirse evin isine adapte olur zaten.
Ayy herkeste ayni dert var sanirim. Biz de farkli sehirlerdeyiz hem kayinvalidelerle hem gorumcemlerle. Inan ki bi yerden bi yere gidecekleri zaman esimi arar bilet aldirirlar. Ben de cok kiziyorum. Hepsinin elinde telefon var, whatsapplara girmeyi facelerde like atmayi bilirler. Is bilete vs geldi mi ogul gelir akillara.Geçen hafta eşim temizlige yardim etti sağ olsun ama bu hafta biraz rahatsiz ustune gitmek istemesem de gördükçe ve yapamadikça sinirim zıplıyor, gücüme giden ben onu yormak istemezken evlerinde bozulan kombi için bile ailesinin eşimi aramasi, arayın servisi kocamın işi başından aşkın dun tansiyonu yükselmiş korktum açıkçası. Benim anne bababam tek evlat oldugum halde hic bana duyurmazlar her seylerini sessiz sedasiz hallederler. Yani şu dönemimizde zaten yorucu ve toparlanmasi gereken ekstra işlerin oldugu dönem esimin ailesi her sey icin arayinca ve ben bir cok isimi erteledikce ben de psikopata bağliycam az kaldı.
En iyisi beyaz sirke canim. Veya beyaz sabun rendesi.Arkadaşlar merhaba evime misafir gelicek yavaş yavaş hemde doğum için genel bir temizlik yapmam lazım önerebileceğiniz kokusuz zararsız detarjanlar varmı
Sadece benim doğumum uzun sürdü kızlar kızım çıktıktan 1 buçuk saat sonra çıktım ben plesantayı zor ayırdılar ama kan kaybı olmadı şükürGökçede de vardı benzer bir durum doğum yaptı ama hiç bu konuda problem yaşadığını yazmadı sanırım. İnşallah sıkıntınız olmaz. Hepimiz sağsalim kavuşalım yavrularımıza
Benim ablamda eskiden öyleydi. Şimdi yemiyo. Babam bile işlerimizle alakalı bişi soracağında eşimi arar. Kaşarlandım iyice. püskürtüveriyorum. Zamanla sende yaparsın.Kesinlikle katılıyorum. Bana başka bir seçenek ve pencere gösteremezse ne anlamı varki dinlemesinin, bir arkadaşıma anlatırkende rahatlıyorum en nihayetinde.. ablamher konuda her zaman çok bilgili biridir:) ben evlenip ilk ay hamile kaldım , çok erken olduğuny daha eşimi tanımadığımı evliliği bilmediğimi hayatı bilmediğimi iddia edip durdu. Sonrasında her seçimim ve tercihimde beni eleştirdi işte halada devam ediyor ama o gün söyledikleri artık son nokta oldu. Karşında bir hamile varsa dilini tutabilmelisin bence. Alınması yada evhamlanması kaçınılmaz çünkü hormonlar sinirler fikirler alt üst oluyor. Biz onun gözünün içine bakardık ondanda aynı hassasiyeti beklerdim . Neyse napalım katlanıyoruz
Canın plesanta asagida olduğundan dediyse ondandır benim 2150 kilo SuanSelam kizlar bayadir giremiyorum dogum yapanlar olmus gozunuz aydin allahh anali babali buyutsun insallahbisey sormak istiyorum bugun 34 haftama girdim kontrolum vardi bende plesenta previa var bebegimin kilosu 1970 kg ve bana cok az geliyor ne yesem ne yapsam da kilo alsa diye sordum dr a ama dua et canim dedi sadece cnku plesenta asagida oldugu icin de cok fazla hizli alamiyomus kiloyu. Benim haftamda olanlar kac kilo bebisleriniz? Dert ettim icime yaa
Çok geçmiş olsun kuzum dinlen hayirlama hiç allah korusun ikinizideKızlar ben bugun kapının onunde düstum
Son iki merdiven kala kaydım allahtan karnımın üstüne değil dizlerimin üstüne dustüm.Panik oldum çok ağladim ama bebeğin hareketleri vardı eve cikip yatınca bile çok hareketliydi..herhangi bi ağrı olmayınca ve hareketleri de gayet iyi olunca doktora gitmedim bi tek dizlerim acıyor...çok kızdim kendime nasil boyle sakar olurum diye.oğlumu servisten aldim bi an dikkatimi dagildi
Ben seni çok güçlü bir kadın olarak görüyorum her yazdığında bunu fark etmiştim bende kimseye annem inanılmaz kendini parçalasa da yapi olarak kimseye bsy söyleyemem her isi kendim yapmaya çalışan bi insanım küçük yaşta annem babam ayrıldı benimde o yüzden evde birbirimize annem ablam babada kardeşte anne ablada evin reisi de olduk eşimden bile au isteyemez utanan sanki isteyince kendimi muhtaçmışım gibi elim ayağım tutmuyor da istiyormuşum gibi kendime sinirlenirim ya da insanlar onları kullandığımı düşünür diye hiçbir zaman kimseden bsy rica edemem kendi işimi her zaman kendim yaparım tırnağın varsa basını kası hesabi varsa kaşırım yoksa kasaba minnet etmem keser ... etini yerim hesabi öyle yaparımAçıkcası sendeki o gerginliği hissediyorum. Daha doğrusu adını koyamıyordum. Çok yazık yani. Eşlerin bu konuda duyarsızlığı çok başka. Benim eşim annesini istemedim diye küstü bana. Babalığa da hazır değilmiş anlaşılan. Hiiiç yardım etmedi aksine hep eziyet etti. En çok onun hareketleri sonrada annemin beni sürekli kv ye teslim edişi koyuyordu. Eşimin yardım etmemesine okadar alışmışımki herşeyi kendim yaparım. Normalde de pek işime başkalarını karıştırmam kendim yaparım. bugün fakülte sekreteri kızım senin kocan yokmu çocuğu okula getir götür sefer yapıyosun evin şusunu busunu ysptırcsm diye izin istiyosun bi defada eşin izin alsın gelsin koşsun dedi. Dondum biran. Herşeye kendim koşmaya okadar alışmışımki eşim geldiğinde pazara gitmeyi bile akıl etmiyorum. Yardım istesem yapmaz değil yapar ama doğumdan sonra unutmuşum onu. Allahtan benim kv fesat değil. 5 yıl önce farklı bir insandı tabi. Hala bilmişliği vardır. Artık huy olarak görüyorum. Açıkcası fikirlerine de ihtiyaç duyuyorum. Ayy çok karışık mevzular ya bu kv işleri. Çok bocalıyor insan. Üzülüyorum insanlar anneliklerini babalıklarını yaşayamıyorlar.
Bana popo geldi bizimki çok popoyu topluyor çünküBiz kafasının nerde olduğunu nasıl anlıcaz hiç bilmiyorumbenimde değişik yerlerden geliyor hep tepkisi. İnşallah dönmüştür baş gelişe
Bunu anlamanın bir yolu var mı? Benimki göbek deliğinin soluna bazen birşeyi dayıyor yamuluyor karnım. Acaba popo mu ki
Ay ayni ben kulluk bile sert ses çıkarsa eşime bağırıyorum bsy kaldırdın bana trip mi yapıyorsun diye önceden söylediğim şeyler aklıma geliyor atıyorum anneme ablama kendime kızıp pişman olup ağlıyorumSürekli ağlama krizleri geçiriyorum benhormonlarım ilk üç ay zorlamadığı kadar zorluyo beni, bazen eşimin söylediği bir şeyden bazen benim kna söylediğim bir şeyden bazen aklıma gelen bir anı ve film sahnesinden.. eşimde bu gece artık baktı ağlıyorum dönsü arkasını uyudu daha çok ağladım. Bitsin artık bu hamilelik şubat ayına ışınlanmak istiyorum ama sıfır hazırlıktayım ay yine ağlıcam
Canim kalsiyum alıyor musun bende oldu 2 ay önce ortreo çare başladık ondandır oBenim suyum da üst sınırda. Bu nasıl erken doğuma sebep oluyor acaba. Bana dr hiç erken doğurursun falan demedi. Ben uyudum valla
İşin garibi normalde daha evhmlıyımdır, hamilelikte bi rahatlama geldi, doğum sancısı olsa uyuyamazdım zaten dedim yattımşu an hla sağ bacağım ağrıyor, başka bişey yok ama bakalım. Bugün de çalışıyorum aksi gibi. Bebeğin mobilyası gecikince yerleştirmek öanta hazırlamak da gecikti. Yoksa ben hep erkenden işimi yapardım, pazar günü eşyaları yerleştirip çantamı hazırlıyım diyorum bakalım.
Bizim arkadaşlar hep yaptırdı sonra sunnet dugunu ya da Mevlüt yaptılar hem böylelikle taktıkları altınlarda dönmüş oldu öyle yapabilirsin cnmEvet en iyisi aslında bende eşimle konuşacağım bakalım
Ay yıkıldımKizlar bebegimin son birkaç kiyafetini yıkayıp sırf hevesimden balkonun dışına astım ya çok komik oldularminik minik birkac kıyafet:) görmemişin çocuğu olunca kıyafetlerini kış günü dışarı asıyor demek ki
Ay malesef öyleyim. Malesef. Çok istiyorum naif hanım hanımcık kibar olmayı. Kader müsade etmiyorkiCanın plesanta asagida olduğundan dediyse ondandır benim 2150 kilo Suan
TaZe Kasar peynir özelikle peynir çok tüketiyorum yumurta giyeceksem 2 adet yiyorum kirma veya haşlama hep 2 soda içiyorum her gün ayran yoğurt tüketiyorum tahin pekmez tüketiyorum az ortalama şekilde akşamları ayva mandalina onları yiyorum ekmek çok kaçırıyorum bu aralar kilo alıyorum :) soda çok faydalıymış kalıp kalıp peynir yiyorum zeytinde çok yiyorum sabahları cevizi ve muzu evden çıkarken yiyorum sonra ofiste kahvaltı akşamları basende kuruyemiş yiyorum kavrulmuş veya çiğ yer fıstığı çok faydalıymış ilk aylar nasıl as etmiştim çok yemiştim yer fıstığını bunları tüketebilirsin canim ama bence kilosu iyi bebisinin
Çok geçmiş olsun kuzum dinlen hayirlama hiç allah korusun ikinizide
Ben seni çok güçlü bir kadın olarak görüyorum her yazdığında bunu fark etmiştim bende kimseye annem inanılmaz kendini parçalasa da yapi olarak kimseye bsy söyleyemem her isi kendim yapmaya çalışan bi insanım küçük yaşta annem babam ayrıldı benimde o yüzden evde birbirimize annem ablam babada kardeşte anne ablada evin reisi de olduk eşimden bile au isteyemez utanan sanki isteyince kendimi muhtaçmışım gibi elim ayağım tutmuyor da istiyormuşum gibi kendime sinirlenirim ya da insanlar onları kullandığımı düşünür diye hiçbir zaman kimseden bsy rica edemem kendi işimi her zaman kendim yaparım tırnağın varsa basını kası hesabi varsa kaşırım yoksa kasaba minnet etmem keser ... etini yerim hesabi öyle yaparımsenle kendimi çok benzeştirdim ama korkum doğumdan sonra böyle olamamak ve çaresiz kaldığımda tükenmek
Seni gerçekten tebrik ediyorum ve gıpta ediyorum bir çocuğun varken bile böyle aktifsin umarım banada doğurunca bu aktiflik yüklenir :)
Annem de sen gibi 2 kız büyüttü 65 yasında hala öğretmenlik yapıyor 6:30 da kalkar işine gider akşam çıkar korosuna haftasını gezmesine ruj sürmeden takısını takmadan bakkala bile inemezve hala geçenine 2 sine kadar temizlik yemek yapar insallah onun gibi olurum diyorum
Bana popo geldi bizimki çok popoyu topluyor çünkü
Ay ayni ben kulluk bile sert ses çıkarsa eşime bağırıyorum bsy kaldırdın bana trip mi yapıyorsun diye önceden söylediğim şeyler aklıma geliyor atıyorum anneme ablama kendime kızıp pişman olup ağlıyorum
Anneme bsy olacak diye korku basladi her gün görmek istiyorum Yalnız hissediyorum kendimi nedense
Canim kalsiyum alıyor musun bende oldu 2 ay önce ortreo çare başladık ondandır o
Bizim arkadaşlar hep yaptırdı sonra sunnet dugunu ya da Mevlüt yaptılar hem böylelikle taktıkları altınlarda dönmüş oldu öyle yapabilirsin cnm
Ay yıkıldımiyi yapmışsın sefan olsun
Hahajajaja benim okulumda inanılmaz belaliydi annem babam ayrı babam okula girerken okuldan çıkarken okulun etrafında gezinirdi kıza bsy olursa diye her gün istisnasız 2 yıl giriş çıkışta takip etti beniAy malesef öyleyim. Malesef. Çok istiyorum naif hanım hanımcık kibar olmayı. Kader müsade etmiyorki. Bende köyden şehre bile hayatında 4-5 defa gitmiş biriyken 13 yaşımda istanbulun göbeğinde yatılı okumaya gittim. Babam bi çıtını duyarsam pılını pırtını toplar gelirsin dedi. Beni okutmazsa diye korkudan gıkım çıkmadı dersane kaydımı maydımı herşeyimi kendim yaptım. Çok şükür. Okulum vefadaydı. Pansiyonun karşısında keraneler vardı kaçak. Kışın dersane çıkışı cebimde çakıyla dönerdim okula. Çocuk aklı sanki biri çıksa kullanabileceğim. Sonra bi baktım belimde tabancayla dolaşmaya başlamışım
Sağol canım benimCanın plesanta asagida olduğundan dediyse ondandır benim 2150 kilo Suan
TaZe Kasar peynir özelikle peynir çok tüketiyorum yumurta giyeceksem 2 adet yiyorum kirma veya haşlama hep 2 soda içiyorum her gün ayran yoğurt tüketiyorum tahin pekmez tüketiyorum az ortalama şekilde akşamları ayva mandalina onları yiyorum ekmek çok kaçırıyorum bu aralar kilo alıyorum :) soda çok faydalıymış kalıp kalıp peynir yiyorum zeytinde çok yiyorum sabahları cevizi ve muzu evden çıkarken yiyorum sonra ofiste kahvaltı akşamları basende kuruyemiş yiyorum kavrulmuş veya çiğ yer fıstığı çok faydalıymış ilk aylar nasıl as etmiştim çok yemiştim yer fıstığını bunları tüketebilirsin canim ama bence kilosu iyi bebisinin
Çok geçmiş olsun kuzum dinlen hayirlama hiç allah korusun ikinizide
Ben seni çok güçlü bir kadın olarak görüyorum her yazdığında bunu fark etmiştim bende kimseye annem inanılmaz kendini parçalasa da yapi olarak kimseye bsy söyleyemem her isi kendim yapmaya çalışan bi insanım küçük yaşta annem babam ayrıldı benimde o yüzden evde birbirimize annem ablam babada kardeşte anne ablada evin reisi de olduk eşimden bile au isteyemez utanan sanki isteyince kendimi muhtaçmışım gibi elim ayağım tutmuyor da istiyormuşum gibi kendime sinirlenirim ya da insanlar onları kullandığımı düşünür diye hiçbir zaman kimseden bsy rica edemem kendi işimi her zaman kendim yaparım tırnağın varsa basını kası hesabi varsa kaşırım yoksa kasaba minnet etmem keser ... etini yerim hesabi öyle yaparımsenle kendimi çok benzeştirdim ama korkum doğumdan sonra böyle olamamak ve çaresiz kaldığımda tükenmek
Seni gerçekten tebrik ediyorum ve gıpta ediyorum bir çocuğun varken bile böyle aktifsin umarım banada doğurunca bu aktiflik yüklenir :)
Annem de sen gibi 2 kız büyüttü 65 yasında hala öğretmenlik yapıyor 6:30 da kalkar işine gider akşam çıkar korosuna haftasını gezmesine ruj sürmeden takısını takmadan bakkala bile inemezve hala geçenine 2 sine kadar temizlik yemek yapar insallah onun gibi olurum diyorum
Bana popo geldi bizimki çok popoyu topluyor çünkü
Ay ayni ben kulluk bile sert ses çıkarsa eşime bağırıyorum bsy kaldırdın bana trip mi yapıyorsun diye önceden söylediğim şeyler aklıma geliyor atıyorum anneme ablama kendime kızıp pişman olup ağlıyorum
Anneme bsy olacak diye korku basladi her gün görmek istiyorum Yalnız hissediyorum kendimi nedense
Canim kalsiyum alıyor musun bende oldu 2 ay önce ortreo çare başladık ondandır o
Bizim arkadaşlar hep yaptırdı sonra sunnet dugunu ya da Mevlüt yaptılar hem böylelikle taktıkları altınlarda dönmüş oldu öyle yapabilirsin cnm
Ay yıkıldımiyi yapmışsın sefan olsun
Oooo hoşgeldin kaçak yalnızım35 nadiren giriyor. Her girdiğinde aklıma geliyorsun. Ben de 28-30 haftalarda 35 i bulamayacağım diyordum aşırı ağrıdan sızıdan .32yi bir atlattım bende ağrı sızı kesildi yorgunluktan oluşan sıkıntılar oluyor tabi ama o dönemde adım atamaz haldeydim . Şuan oğlum gibi 40+0 olur diyorum . Ssvd durumunuz nasıl gidiyor. Benim doktor kıçın kıçın kaçmaya başladı sanki. Cuma doktor değiştiriyorum. Bakalım o nasıl yaklaşacak
Oo canım görünmüyorsun hiç özlettin kendini :) nasılsın nasıl gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?