- 21 Şubat 2017
- 1.380
- 623
- 43
- 41
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #40.461
Canım selam ne kadar süre ile sağıyorsun birde ilk günlerde seninde çokmu az gelmişti?Olmaz mı ben varım iki ay boyunca süt sagdim dediğin gibi o makineler başlangıç için acayip acıtıyor ben de hastane tipi kiraladim ve hiç acımadan çekiyor iyi yapmışsın bebicikk hiç emmedigi halde buzlugum ve buzdolabim süt dolu hiç canını sıkma geliyor süt fazla fazla oluyor hatta. Hadi kolay gelsin geçmiş olsun
Geçmiş olsun yeniden. Bir an önce kavuşursun insaallah. Ilk oğlum emmedi basta 2 ay sağdım içirdim. Bebek var gibi düşünmek en iyi arttıran yöntem. Yani bebek olsa 2 saatte bir gece gündüz en az 15 20 dk bir göğsü emecekti. Bu mantıkla sağım arttırir. Gelen 1 2 cay kasıgıda kıymetli süt, onu çay kasiğıyla bile verirdim. Önce o bitecek kivamli biraz saģması zor sonra sarı ama daha akışkan geçiş sütü sonrada beyaz süt gelecek. Beya süt gelince artmaya başlayacak. Ama heo sağman gerek gecede dahil. Bide her sağımda su bulundur. Bebek yok zor bir süreç ama bebeği hayal et kucağinda gibi makinaya değil ona odaklan. Sağarak 2 sene besleyen çok arkadaşim var.Kızlar günaydın
Ben bugün hastaneden taburcu olucam ama bebeğim maalesef yoğun bakımda kalmaya devam edecek.sütüm yok denecek kadar az belki bir iki çay kaşığı maksimum çıkıyor solunum sıkıntısı olduğu için emzirme şansım hiç olmadı.bu yüzden sağmak zorundayım.
Aventin tekli pompasını almıştım ama maalesef çok canımı yakıyor o yüzden bugün hastane tipi bir pompa kiralayacağım.
Sizlerden tavsiye bekliyorum böylede sütüm artarmı acaba çok az gelsede.napmam lazım böyle bir durum yaşayan varmı?inanın çok çaresizim ,bebeğimin bana çok ihtiyacı var.
Allah razı olsun sağol canımm cevabın için.Geçmiş olsun yeniden. Bir an önce kavuşursun insaallah. Ilk oğlum emmedi basta 2 ay sağdım içirdim. Bebek var gibi düşünmek en iyi arttıran yöntem. Yani bebek olsa 2 saatte bir gece gündüz en az 15 20 dk bir göğsü emecekti. Bu mantıkla sağım arttırir. Gelen 1 2 cay kasıgıda kıymetli süt, onu çay kasiğıyla bile verirdim. Önce o bitecek kivamli biraz saģması zor sonra sarı ama daha akışkan geçiş sütü sonrada beyaz süt gelecek. Beya süt gelince artmaya başlayacak. Ama heo sağman gerek gecede dahil. Bide her sağımda su bulundur. Bebek yok zor bir süreç ama bebeği hayal et kucağinda gibi makinaya değil ona odaklan. Sağarak 2 sene besleyen çok arkadaşim var.
Ben decavit hariç hiç bi ilaç kullanmıyorum vermediler. Ondan aklıma takıldı zatenBenim 40ım cıkınca bakmıştı. Zaten kan ilacını rutin veriyorlar ya ondan sanırım bakmıyorlar
Canim Biraz farkli bir dert bende de var. gorumcenin kizi 10 yasinda herseyiyle kv ilgileniyor gorumcenin kizini gordugu bile yok, 2 sene once de bosandi. Biz yurtdisindayiz kv nin istedigi kizi da alip bizim yanimiza yerlesmek burda okula gitsin gelsin ben hem sizinkine hem ona bakarim modunda. Kiz hem dayiya hem bana cok duskun bebegin lafi gectiginde bile rahatsiz oluyor. Kv bebege bisey aldi mi garip hareketler yapmaya basliyor. Ya ben niye daha yeni bebegim olmusken eve bir cocuk daha alayim, okulu bilmemnesi butun sorumluluk esimle bende olucak.Surekli konuyu aciyor ben duymamazliga geliyorum. Gecen annemi aramis boyle bisey olsa cok istiyorum diye annem de ben bilemem sizin birlikte vereceginiz karar demis.Akşam yürüyüşe çıktık eşimle, görümcem bize yakın oturuyor bi saat de ona uğradık. Kayınpederim kapıdan çıkarken yine saçmasapan bi laf etti. Bu yaz yazlıkta berabermişiz . Ben 3aylık çocuğumu alıcam evimi düzenimi bırakıcam, kayınpederim ve görümcemin 2çocuğuyla yazlığa gidicem. Bunu gerçekten düşünmüş yani. Şaka gibi. Geçen pazar da bebeğin yazlıkta minicik haliyle güneşlendiğini filan düşünüyorum çok şirin olucak filan dedi. Ben oralı olmadım. Bugün de oralı olmadım ama eşime baban hayal görüyor dedim. Onda sen boşver babamı dedi. Bana istemediğim bişeyi kimse yaptıramaz valla kusura bakmasın. Bir de ben dünyanın en güzel yerine gitsem 3günde evimi özlerim öyle biriyim. Bu halde gidip 3ay hem 2çocuk bakıcam hem kp hem kendi bebeğim. Düşünmesi bile beni sinir etti yahu. Gitmediğimde de kendi tek başına gidebilmek için biraz sende dursunlar diye çocukları bana bırakıp gidecek biliyorum başıma geleceği. 9aylık hamileyim bir de bunu düşünüyorum. Kayınpederim iyidir hoştur sağolsun ama bazen aşırı düşşüncesiz oluyır.
Canim simdiden hayirli dogumlarin olsun, saglikla gelsin bebisin.Hehehe kk da yaptirdi saglik ocagi da aradi dogumu yapmis olman lazim diye.. Herkes üstüne geliyi ya yapmicam belki
Bence net bir dille oralı olmayın. Bu durumları hiç anlamıyorum insanlar nasil teklif ediyor. Bebeğede bakarsınız kv yardımcı olsun diye kızın sorumluluğu size kalması saçma. Bide kıskanıyorsa hep sorun bebeğe ne yapsanız onada yapmak gerekecek o zaman. Ne gerek var ama.Canim Biraz farkli bir dert bende de var. gorumcenin kizi 10 yasinda herseyiyle kv ilgileniyor gorumcenin kizini gordugu bile yok, 2 sene once de bosandi. Biz yurtdisindayiz kv nin istedigi kizi da alip bizim yanimiza yerlesmek burda okula gitsin gelsin ben hem sizinkine hem ona bakarim modunda. Kiz hem dayiya hem bana cok duskun bebegin lafi gectiginde bile rahatsiz oluyor. Kv bebege bisey aldi mi garip hareketler yapmaya basliyor. Ya ben niye daha yeni bebegim olmusken eve bir cocuk daha alayim, okulu bilmemnesi butun sorumluluk esimle bende olucak.Surekli konuyu aciyor ben duymamazliga geliyorum. Gecen annemi aramis boyle bisey olsa cok istiyorum diye annem de ben bilemem sizin birlikte vereceginiz karar demis.
Evet canim en guzelini yapmissiniz. Bizimki bize hicbisey sormuyor ki herseyi kendi istedigi gibi olmali, esim de cok duskun annesine o da ayri bi konu.Bence net bir dille oralı olmayın. Bu durumları hiç anlamıyorum insanlar nasil teklif ediyor. Bebeğede bakarsınız kv yardımcı olsun diye kızın sorumluluğu size kalması saçma. Bide kıskanıyorsa hep sorun bebeğe ne yapsanız onada yapmak gerekecek o zaman. Ne gerek var ama.
Bizimde kv sorunu vardı malum. En sonunda doğumda bile yalnız gittik zordu biraz iki bebek bakmak vs ama müdana etmedik diyor eşim. Şimdi birsey isterlerse biz kimseden beklemiyoruz kimsede beklemesin diyeceğiz.
Canım kolay, güzel bi doğumun olsun. Sağlıkla çıkın inşallah. Olacaksa varsın sezaryen olsun, zaten normal isteyenlerin çoğu sezaryene mecbur kaldı burada da, ben de öyle olacağım gibime geliyor ama sonunda önemli olan sağ salim yavruna kavuşman. Şimdiden hayırlı olsunSelam kızlar hastaneye yatis yapiyorum. Dogum sancılarım baslamis ama malesef hala hiç açılmam yok. Alttan muayene olurken aklim çıktı korkudan. Doktor bu şekilde dogurtamam seni çok riskli dedi. 2 sene vajinismus yaşadıgimi biliyor kasarsan bebegin başı içeride kalır dedi.. Normal yapamadigim icin vicdan azabı hissederek sezaryene giriyorum dua edin bana ve yavruma.. Hepiniz Allaha emanet olun..
Bende yaşamıştım ilk doğumumda. Oğlym 10 gün y.bakımda kaldı.. az da olsa sağ çokta olsa sağ 2 saate bir.. emin ol pes etmezsen gelecek... görümcem ebe hep der süt olayı arz telep olayıdır... ne kadar sağarsan yada emerse o kadar üretir vücut.. allah yardım eder sen pes etme cnm...Kızlar günaydın
Ben bugün hastaneden taburcu olucam ama bebeğim maalesef yoğun bakımda kalmaya devam edecek.sütüm yok denecek kadar az belki bir iki çay kaşığı maksimum çıkıyor solunum sıkıntısı olduğu için emzirme şansım hiç olmadı.bu yüzden sağmak zorundayım.
Aventin tekli pompasını almıştım ama maalesef çok canımı yakıyor o yüzden bugün hastane tipi bir pompa kiralayacağım.
Sizlerden tavsiye bekliyorum böylede sütüm artarmı acaba çok az gelsede.napmam lazım böyle bir durum yaşayan varmı?inanın çok çaresizim ,bebeğimin bana çok ihtiyacı var.
Canım emziren anne diye bir kullanıcı var Instagram'dan onun paylaştığı bir video var göğüse masaj yapıyor onu izlemeni tavsiye ederimKızlar günaydın
Sağlıkla kavuş yavruna..Selam kızlar hastaneye yatis yapiyorum. Dogum sancılarım baslamis ama malesef hala hiç açılmam yok. Alttan muayene olurken aklim çıktı korkudan. Doktor bu şekilde dogurtamam seni çok riskli dedi. 2 sene vajinismus yaşadıgimi biliyor kasarsan bebegin başı içeride kalır dedi.. Normal yapamadigim icin vicdan azabı hissederek sezaryene giriyorum dua edin bana ve yavruma.. Hepiniz Allaha emanet olun..
Hadi bakalim geliyor bir bebis daha :) saglikla gelsin insallahSelam kızlar hastaneye yatis yapiyorum. Dogum sancılarım baslamis ama malesef hala hiç açılmam yok. Alttan muayene olurken aklim çıktı korkudan. Doktor bu şekilde dogurtamam seni çok riskli dedi. 2 sene vajinismus yaşadıgimi biliyor kasarsan bebegin başı içeride kalır dedi.. Normal yapamadigim icin vicdan azabı hissederek sezaryene giriyorum dua edin bana ve yavruma.. Hepiniz Allaha emanet olun..
sağlıkla kavuşursun inşallah yavrunaSelam kızlar hastaneye yatis yapiyorum. Dogum sancılarım baslamis ama malesef hala hiç açılmam yok. Alttan muayene olurken aklim çıktı korkudan. Doktor bu şekilde dogurtamam seni çok riskli dedi. 2 sene vajinismus yaşadıgimi biliyor kasarsan bebegin başı içeride kalır dedi.. Normal yapamadigim icin vicdan azabı hissederek sezaryene giriyorum dua edin bana ve yavruma.. Hepiniz Allaha emanet olun..
Canım bugün gittik başkent Hastanesi emzirme danışmanına kadın yarım saat ancak konuştu 5 dk meme tutturmaya çalıştı bu bebek meme alır ama biberona alışmış şırıngayla devam ederseniz memeyi alır dedi şırıngayla devam edemiyorum almıyor atıyor ağzından dedim alır alır dedi memeyi kafasını itti ağzına soktu aldırdı ama iki cekti bekledi dedim siz bunu yaparken ben duruyorum bunu kim yapacak biri size destek olacak dedi e kim olacak kafasını ittirecek aldıracak da akşam ancak eşim olur yardımcı kimse yok anliycan bu da fos çıktı danışmanlara doktorlara. Göre her şey kolay 1 saate olsa şırıngayla yedir diyor e ben zaten 3 saate bir yediriyorum 1. Saat yedir 1 saat gaz hangi arada sağma yapacağım da uyuyacağım saat 10 Dan beri su an ağlıyor mesela gazi mi çıkmadı neden anlamadık
bu ataklar olurken danışmanların ebelerin dedikleri maalesef uygulanamıyor
Kızlar günaydın
Kızlar geceden beri geçmeyen sol kasık ağrım var. Adet ağrısı gibi. Belimde felan hiç ağrı yok sadece sol kasığım ve aralıklarla değil sızı gibi giç geçmiyo. Aşırı değil ama uykudan uyandırdı. Daha Pazartesi bakıldı enfeksiyon çıkmamıştı acaba doktora gitsem çok kararsız kaldım
Canim Biraz farkli bir dert bende de var. gorumcenin kizi 10 yasinda herseyiyle kv ilgileniyor gorumcenin kizini gordugu bile yok, 2 sene once de bosandi. Biz yurtdisindayiz kv nin istedigi kizi da alip bizim yanimiza yerlesmek burda okula gitsin gelsin ben hem sizinkine hem ona bakarim modunda. Kiz hem dayiya hem bana cok duskun bebegin lafi gectiginde bile rahatsiz oluyor. Kv bebege bisey aldi mi garip hareketler yapmaya basliyor. Ya ben niye daha yeni bebegim olmusken eve bir cocuk daha alayim, okulu bilmemnesi butun sorumluluk esimle bende olucak.Surekli konuyu aciyor ben duymamazliga geliyorum. Gecen annemi aramis boyle bisey olsa cok istiyorum diye annem de ben bilemem sizin birlikte vereceginiz karar demis.
Selam kızlar hastaneye yatis yapiyorum. Dogum sancılarım baslamis ama malesef hala hiç açılmam yok. Alttan muayene olurken aklim çıktı korkudan. Doktor bu şekilde dogurtamam seni çok riskli dedi. 2 sene vajinismus yaşadıgimi biliyor kasarsan bebegin başı içeride kalır dedi.. Normal yapamadigim icin vicdan azabı hissederek sezaryene giriyorum dua edin bana ve yavruma.. Hepiniz Allaha emanet olun..
Bende anlamadım gecen hafta çok ağrıyodu enfeksiyon çıktı antibiyotik kullanalı daha bir hafta oldu. Bebeği strese felan sokar diye korkuyorun. Şükür şimdi bişeyim yok ama gece 3 saat mahfettiCanım acaba mama mı versen bi nefes alsan o arada sütünü rahat sağıp çoğaltsan. Ablam bi sene sağıp verdi en baştan beri yeğenim almadı memeyi. Bir de sarılık geçirince hepten biberonla verdiler yeter ki yesin diye. Ablam şimdi diyor ki aslında sarılığı geçene kadar mama verseydim sonra da rahatça memede ısrar ederdim. Belki bi umut böyle de olabilir. Mamayla da büyüyor bu çocuklar. 2kere sağarsan bi kere de mama ver bence. Hem nefes alırsın, bi bir saat oturur kafanı toplarsın.
Artacaktır canım. 2saatte 1 sağ. Hastane tipi olanlar baya etkili, hem 2başlıklı filan oluyor aynı anda ikisini de sağıyor. Geçmiş olsun inşallah bebeğin de hemencik evine gelir.
Bende pazartesiden beri sağ tarafı çekiyorım. İlk önce belden öne geliyordu dr’a sordum belki böbrekte idrar kaçağı vardır ondan olabilir önemli değil dedi. Pazartesi idrar testi yaptırmışrım ama bugün gidip bidaha yaptırmayı düşünüyorum. Benimde 2gündür kasıktan sağ bacağıma vuruyor. Hayır yalancı sancı filansa bu kadar sürmezdi. Enfeksiyon çıkıp da normal doğumumdan olmak iatemiyorum. Şuanda da yine hala ağrıyor. Leğen kemiğim ağrıdı bi ara da o esniyor olabilir diye düşündüm ama bu başka bi ağrı. Kimisi de bebeğin başı o tarafa baskı yapıyordır ondan ağrır diyor bilemiyorum.
Ay valla gıcık etti beni akşam akşam. Ben zaten anlıyordum böyle bişey düşündüğünü de bana sordun mu. YaZlık da uzak değil istanbul içinde kalıyor yine ama ben kendi düzenim olmayan yerde kalamam. Bide eşimi de burda bırakıcam. E adamın da çocuğu oldu 3aylıkken ayırıp oraya gitcem. Ya bunun düşünülmüş olması bile abes. Sende hiç yüz berme canım, eşine söyle anında. Ben ordan çıkar çıkmaz söyledim. Hiç hayallere kapılmasınlar. Bir de insan yerine koy da bir sor değil mi. Emrivakiyle iş yapcaklar akıllarınca ama avcunu yalayacak. Kp’in bize faydaları oluyırdu ben çalıştığım dönem eve usta gelip iş yapacaksa filan onu çağırırdı eşim. Herhalde ondan bu rahatlık geldi. Bidaha da asla çağırmam.
Canım sende Allaha emanetsin. Topiğin en hamarat hatunu, maşallah her işini hallettin hazırsın artık doğuma. Bebeğinle kucaklaşıcaksın mis kokusunu içine çekeceksin bunları düşün. Sağlıkla gelsin inşallah, hayırlı haberlerini bekliyoruz.
Evet sahlik ocagindeki hemsirede oyle dedi ama kasiyamamak kötüymüş yaBende henüz kaşıntı baslamadı ama genelde bir yara kaşınıyorsa iyileşiyor derler ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?