- 3 Aralık 2010
- 2.898
- 1.294
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #40.521
Yaaa geçmiş olsun canım. İnşallah bişey olmaz. Ama 1 haftaya kadar bebeğine kavuşcağınada sevindim. Bendede kasık ağrısı var bakalım bana ne dicekler. E ne zaman gelicek şimdi bebişKızlar dr’a gittim sağ tarafım ağrıdığından ve vajinal enfeksiyondan şüphelendim. Resmen dumur olup geldim. Böbreğimde genişleme varmış ve ilerlemiş. Ürolog baktı. Radyoloğa sordu kadın doğumcu, doğumu başlatalım mı bekleyebilir mi diye. En fazla 1 hafta bekleyebilirmişim. Yoksa kalıcı hasar olabilirmiş böbrekte.
Oh çok şükür cnm sağlıkla çıksın kuzucuk inşallahAllah yardımcın olsun hakkında hayırlısı olsun csnım
Ç
Bende batıodin kullandım ilk 1 hafta şimdi bepantol yara merhemi ve bir de antibiyotik krem kullanıyorum akşam birini sabah birini sürüyorum. Pazartesi taburcu olacağız canım sanırım. düşmüş enfeksiyonu ateşi filan da hep normal gidiyor bakalım
Benim de o civarlarda doktor beklemek istemiyor. 3500 u gecmeden rahat rahat yapalim dedi aslinda onun icin sali gunune suni sanci normal dogum baslaticakti ama sonra ben sezeryana karar verdim onun icin 3 gun daha dursun konforlu yerinde diye 15 subat persembeye cektim. Ama sezeryani dahi persembeden daha gec onermiyorum dedi bana. Seninle ayni gunuz diye gunleri bu kadar detayli yazdim :)Selam kizlaar. Nasilsiniz?
Ben dun kontrole gittim. 37+4 te 3500 gram 51 cm olmus bizim kiz masallah. Boyle devam ederse doktorum sezarten diyecek diye korkuyorum. Zaten 40 hafta dolup da bekleyecegini de sanmiyorum. Bu saatten sonra hangi doktora giderim sezaryen denirse bilmiyorum
Haftaya cati muayenem var. Nasi bi muayene cok aciyor mu beni bi aydinlatin lutfen. Gerilicem kesin oraya cikinca. Ilk cikisim olacak
Taburcu olucagim gun kadin dogum doktorum eski beslenmene dönebilirsin demisti zaten dogum yaptigim gunden beri istehem yok zar zor yemk yiyorum ama beyaz ekmek yiyorum diyet yapmiyorum canm bi kac hafta sonra aclik tokluk baktiricam evde olcuyorum hic yukselmiyo cikolata yedim olctum 107 ciktiLiviya canim sen seker konusunda ne yaptin hala dikkat ettiriyor mu doktor? Tekrar yukleme istedi mi?
Canım normal doğum yaparsin bence korkma dedigin gibi fazla değil korktuğun kadar kilosu valla ben bütün gün yatış hic bisey yapmiyorumHayirli olsun canim gozunuz aydin :) allah anali babali buyutsun
Insallah tutunur bebisler ve saglikla alirsin kucagina :)
Usutmus de olabilirsin canim. Yedigin bir sey karistirmis olabilir mideni. Ben de arada kusuyorum hala bitmedi çilem
Canim allah yardimciniz olsun. Guzel haberlerini bekliyoruzhic vicdan azabi cekme. Doktorunu dinlemeyip israrci olsan ve bebeginin basi kalsa orda cok daha kotu hissederdin kendini, hayirlisi boyleymis. Dogum sekli gelip gecici. Sagliginiz yerinde olsun onemli olan o
Benim doktorum sikayetlerime gore bakip veriyor canim ilac. Mesela elim parmaklarim kilitleniyordu kalsiyum basladi. Kalca agrim kramplarim vardi magnezyum basladi. Senin sikayetin olmadan vermemistir bir sey.
Iyi masallah. Allah muhabbetinizi artirsin canim esinle
Masallah sizin kiza dabizimkini duyan şok oluyor ben de dedim eyvah asiri fazla heralde bu cocugun kilosu ama korktugum kadar degil o zaman
Sizin doktor 4000 ustu demis canim iyiymis o, bizimki iri bi bebek sezaryen de olabilir belki cati muayenesinden sonra belli olur' dedi.
Tombis bebek kolay dogar kendini asagi dogru iter diyorlar insallah normal olup da kolay oluverir
Muayeneden de cok korkmuyordum aslinda. Ta ki perine masaji deneyene kadar. Canimdan can gitti resmen, bakalim muayenede napicam
Cok gecmis olsun canim iyi ki gitmissin. Bebeginin haftasi iyi, saglikla kolayca alirsin insallah kucagina
Anladim canim cok iyi normale donuyor. Benim de oyle olur insallah.Taburcu olucagim gun kadin dogum doktorum eski beslenmene dönebilirsin demisti zaten dogum yaptigim gunden beri istehem yok zar zor yemk yiyorum ama beyaz ekmek yiyorum diyet yapmiyorum canm bi kac hafta sonra aclik tokluk baktiricam evde olcuyorum hic yukselmiyo cikolata yedim olctum 107 cikti
Canım çok geçmiş olsun hayırlısı böyleymiş demek ki senin sağlığın da önemli iyiki gitmissin dr a bebeğin dogdugunda o sıkıntıyı çekmezsin en azından sen iyi ol da zaten bebeğin doğabilir artık gelişimi normal olacak doğduğunda korkma hiç Allah sağlıklı kolay doğumlar nasib etsin gönlünü ferah tut haftaya bugünler seninde kucağında olacak ozaman :)
Geçmiş olsun çok. Benim doktorum her kontrolde bakıyordu bakmadı mı hiç kadın doğum doktorun?
Bana da 32.haftada yapılmıştı tahliller..ben geçen hafta dedim yapmicak misiniz tahlil diye doğum öncesi tahlilleri yaptı Dr. Sen de hatırlat özellikle devlette pek dikkat etmiyorlar
Geçmiş olsun bebekler büyüdü artık merak etme canım o sağlıkla gelsin. Sen de inşallah iyilesirsin doğumdan sonra düzelir insallah
Geçmiş olsun cnm ya iyiki gitmişsin. Sağlıkla atlatırsınız inşallah. Suni sancı mj verecek haftaya o zaman
Hayirli olsun canim gozunuz aydin :) allah anali babali buyutsun
Insallah tutunur bebisler ve saglikla alirsin kucagina :)
Usutmus de olabilirsin canim. Yedigin bir sey karistirmis olabilir mideni. Ben de arada kusuyorum hala bitmedi çilem
Canim allah yardimciniz olsun. Guzel haberlerini bekliyoruzhic vicdan azabi cekme. Doktorunu dinlemeyip israrci olsan ve bebeginin basi kalsa orda cok daha kotu hissederdin kendini, hayirlisi boyleymis. Dogum sekli gelip gecici. Sagliginiz yerinde olsun onemli olan o
Benim doktorum sikayetlerime gore bakip veriyor canim ilac. Mesela elim parmaklarim kilitleniyordu kalsiyum basladi. Kalca agrim kramplarim vardi magnezyum basladi. Senin sikayetin olmadan vermemistir bir sey.
Iyi masallah. Allah muhabbetinizi artirsin canim esinle
Masallah sizin kiza dabizimkini duyan şok oluyor ben de dedim eyvah asiri fazla heralde bu cocugun kilosu ama korktugum kadar degil o zaman
Sizin doktor 4000 ustu demis canim iyiymis o, bizimki iri bi bebek sezaryen de olabilir belki cati muayenesinden sonra belli olur' dedi.
Tombis bebek kolay dogar kendini asagi dogru iter diyorlar insallah normal olup da kolay oluverir
Muayeneden de cok korkmuyordum aslinda. Ta ki perine masaji deneyene kadar. Canimdan can gitti resmen, bakalim muayenede napicam
Cok gecmis olsun canim iyi ki gitmissin. Bebeginin haftasi iyi, saglikla kolayca alirsin insallah kucagina
Yaaa geçmiş olsun canım. İnşallah bişey olmaz. Ama 1 haftaya kadar bebeğine kavuşcağınada sevindim. Bendede kasık ağrısı var bakalım bana ne dicekler. E ne zaman gelicek şimdi bebiş
Hadi yaaa. O zaman normal dogum olmaz canim. Hayirlisi neyse öyle olsunKızlar dr’a gittim sağ tarafım ağrıdığından ve vajinal enfeksiyondan şüphelendim. Resmen dumur olup geldim. Böbreğimde genişleme varmış ve ilerlemiş. Ürolog baktı. Radyoloğa sordu kadın doğumcu, doğumu başlatalım mı bekleyebilir mi diye. En fazla 1 hafta bekleyebilirmişim. Yoksa kalıcı hasar olabilirmiş böbrekte.
Cok tesekkur ederim canim detayli yazdigin icin :)Benim de o civarlarda doktor beklemek istemiyor. 3500 u gecmeden rahat rahat yapalim dedi aslinda onun icin sali gunune suni sanci normal dogum baslaticakti ama sonra ben sezeryana karar verdim onun icin 3 gun daha dursun konforlu yerinde diye 15 subat persembeye cektim. Ama sezeryani dahi persembeden daha gec onermiyorum dedi bana. Seninle ayni gunuz diye gunleri bu kadar detayli yazdim :)
Canım çok geçmiş olsun , normal doğuma engel olmaması güzel en azından biraz beklenebilir. Tabi kendi sağlığını da tehlikeye atma .hayırlısıyla bebeğini de kucağına al doğru zamanda inşallah.Valla benim doktorun rahatlığından bu kadar ilerledi diye düşünüyorum, hiç bakmadı yönlendirmedi de kaç defa enfeksiyon geçirdim bi usg’de bakılsa çıkıcakmış. Kendi doktoruma gitmedim bu arada başka hastaneye gittim. Dr normal doğum olur hiç çekinme dedi. Kendi doktoruma verdikleri böbrek raporunu yolladım geçmiş olsun stent takılır ürolog takip eder yazmış bana. Netten okudum idrar kanalına takılıyormuş normal doğuma engel değilmiş. Belki o şekilde biraz daha bekleyebilirim doğumu. Yoksa haftaya doğum olacak. Akşam eşimle tekrar gidicez bakalım kendi hastanemdeki dr ne diyecek. Hepinizden Allah razı olsun, birbirimizi anlıyor olmamız çok güzel
İnsallah canm bnde bi gene aclik tokluk baktrmam lazim eczanede de ölçtürüyorum cokbiyi cikiyo evde de bilerek cikolata yiyerek ölçüyorum insallah geçmiştirAnladim canim cok iyi normale donuyor. Benim de oyle olur insallah.
Insallah yapabiliriz normal canim. Hic degilse dogum sonrasi biraz daha rahat oluyor sanirim normal dogumda.Canım normal doğum yaparsin bence korkma dedigin gibi fazla değil korktuğun kadar kilosu valla ben bütün gün yatış hic bisey yapmiyorumne masaj ne yürüyüş bakalım doğumda ne yapicam mide bulantıları peydah oldu bende de son zamanlarda...son haftalar hiç geçmiyor çok can sıkıcı hem korkuyorum hem bi an önce doğsun istiyorum kendime yetememek çok canımı sıkmaya başladı artik canim yemek yemek bile istemiyo bazen...valla kesiden de korkuyodum ama atarlarsa atsınlar dr sordum uyuşturuyoruz tabiki keserken dedi saldım artık herşeyi oluruna bırakmış vaziyetteyim..
Aynen canım normal doğum çok iyi aslında sonrası için ama nasip artık inşallah diyelim...artık faydası pek olmaz yaptiklarimizin ama bende bol bol hareket edeyim diyorum dün anneme yürüdüm 20 dk. Kapıya kadar geldiğimde bi adım daha atacak halim kalmamisti annem de kizdi niye yürüdüm diye ben önceleri çok iş yapiyodum temizlik falan artik yaptirmiyolar zaten istesem bile yapamam heralde canim da istemiyo zatenInsallah yapabiliriz normal canim. Hic degilse dogum sonrasi biraz daha rahat oluyor sanirim normal dogumda.
Sorma valla ben de hep yatiyorum, bu zamana kadar da yattim. Yeni geldi aklim basima iste 1 hafta oluyor. Evde eliptik var kendimi cok yormadan onu yapiyorum sonrasinda da degisik hareketler. Bu saatten sonra faydasi olur mu hic sanmiyorum ama icim de rahat etmedi hic degilse azicik cabalamis oluyum dedim. Masaj icin de gec kaldim, kendi kolum uzanmiyo esime yaptiriyorum o da canim aciyip gerildikce tedirgin oluyo sen normal dogum yapamican heralde diyo. Kesilmesinden dikisten de fena korkuyorum ben canim asiri tatli, yaralarimin iyilesmesi normalden uzun suruyo genelde. Iyice psikolojim bozuldu artik. O uyusturma konusunu ben de bi soruyum doktoruma bakalim ne diyecek..
Mide bulantisi doguma yakin olabiliyomus bazilarinda canim. Yemek yeme istegi bende de yok. Karnim acikinca sinirleniyorum artik yedigim midemi yakiyo yemesem mide bulantisi oluyo. Dogursam eve kosup yiyemediklerimi yicem diyorum
Canim aynen ya gece uykusunu öne cekmeye cabaliyorum.once 1 bucukta uyuyordu simdi 12 ye cektik.9 a gelmeden uyanan bebeğim yeni uyudu yorgunluktan bitap düştüm. Sizinkilerde bu kadar uzun uyanık kalıyor munasıl durutacağımı nasıl uyutacsğımı şaşırıyorum. Bu kadat uyanık kalmaya Gece güzel uyusa bari
Aynı sorun bizde de var. Dakikalarca ovuyorum sırtını. Yüz üstü yatıırp sıvazlıyorum ama çıkaramıyor sanırım gazını. Bugün sabah saat 8den 12 ye kaar uyanık kaldı ağlamıyor da kucakta bakışıyoruz acana gaz mı ben de mi damla alsamTaze anneler bu gaz isini ne yapiyorsunuz :) benim bebis emerken uyuya kalıyor hep. Gaz cikartmaya kalincada rahatsiz oluyor uyanip agliyor çığlık kiyamet. Gazini cikarmasam bu kezde 2 saat sonra karin ağrısıyla agliyor :/ var mi bu gazi çıkarmanin pratik yolu.
Simdilik mommy bliss Gece gunduz gaz damlasi sipariş verdim 15. Gun başlayacağım. Bakalim ise yarayacak mi. Kendi doktorumuz metsil damla verdi ama simdiden ilaca bogmak istemiyorum bebemi
Yok gaz olsa bacakların karnina cekip aglar. Pirt yapinca rahatlar. Benim ki arada yapiyor. Anlayamiyorum bende henuz :/Aynı sorun bizde de var. Dakikalarca ovuyorum sırtını. Yüz üstü yatıırp sıvazlıyorum ama çıkaramıyor sanırım gazını. Bugün sabah saat 8den 12 ye kaar uyanık kaldı ağlamıyor da kucakta bakışıyoruz acana gaz mı ben de mi damla alsam
Ben de anlayamıyorum. İlk günler uyanmıyordu bir türlü şimdi de uyanınca uyutmak için 2 saat ugraşıyorum tekrar acıkmış oluyor. Memede uyuyor gazı çıkarınca uyanıyor bir daha da uyanmıyor ne yapacağım bilmiyorumYok gaz olsa bacakların karnina cekip aglar. Pirt yapinca rahatlar. Benim ki arada yapiyor. Anlayamiyorum bende henuz :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?