- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.088
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #41.561
Ameliyatta once idrarini yapman icin bir torba takiyorlar ya idrar yoluna. O torbayi takarken bazen enfeksiyon kapiyirmus yada tahris oluyormus idrar yolu.CAnm sonda dedigin ne sonda ne demk
Yok canım bu 5 yıl önce oğlumda olmuştu Çokteşekkür ederim aklımdasın zaten. Toparlanalım eses birazcık ısınsın buluşuruz.
Hayirlisi olsun canim canini sıkma. Saglikla al da kucagina gerisi gecip gider insallah.Bende şimdi çıktım .moralim bozuldu tabi. Açılma filan yine yok . Cumartesi gel bi nst görelim dedi. Salı günüm dolmuş oluyor . Ben beklemeyi onermiyorum sonrası için dedi . Icerde kakasini yapabilir bunu ultrasonda göremiyoruz dedi . Bekleyince strese girebiliyorlagirebiliyorlar dedi. Sonra salı günü hazirlikli gel o zamana kadar olmazsa önce suni sancı dedi. Ama suni sancinin garantisi yok . Genelde sezeryana donebiliyormus falan . Kafam karıştı . Bebegin kilosu filan yine geride onu düşünmüyorum artık sağlıklı olsun da .
Kızlar Doğum yaptım. Epidural normal. Detayları anlatıcam sonra, merak ettiğinizi biliyorum. Hepinizi öpüyorum
Kızlar anca geldim sayfa sonuna bugün 13:30 da nst vardı girdik çıktık kalbimiz yine gümbür gümbürdu sonra düzeldi yani nst mız guzel cıktı ama sancimiz yine yok malesef...ama tabi güzel haberler var...dr umuza girdik sonra o sıra odaya girince sizi vardı benim kukudatutunca da noldu ağrın mi var dedi sizliyo dedim sekretere vajinal hazırla dedi ben şok alttan baktı dedim içimden bakmayacaktı hani doguma kadar soyundun yattım normal sedyeye dedim gerildim ben şimdi hazır değilim dedim sakin ol dedi eline jeli sürdü önce iki parmak sonra komple ittirdi ve inanin korkuldugu gibi bişey değil hiç acı hissetmedim hafif pembe kahve lekelenme olabilir dedi...acilma yine çıkmadı sonra karından baktı bu haftalarda bebek kiloları yanıltıcı olur dedi düşük gözüküyo ama aşağı indiği için net ölçüm olmaz dedi başı hala tam kanalda değil ama iyi haber şu haftaya salıya gün verdi 39+4oluyo o güne kadar gelmezse bebiş salı günü bakıcaz duruma göre o hafta çarşamba perşembe yatıricam seni dedi sancı gelmezse dedim suni sancı mi vericeksiniz dedim korkuyorum dedim korkma ben önce rahmi yumuşatmak için ilaç vericem sonra suni sancı veririm dedi haftaya kesin doğum olcak sanıyorum kızlar bide depend hasta bezi dediler külot olandan aldım içinde 9 adet var ama dedikleri gibi öyle small medium large beden yazmıyo üstünde sadece büyük küçük yazıyo benim aldığım büyük olanmis küçük olan çok dar diyorlar
Hadi bakalim allah kolaylik versin canim. Insallah bebisle donersiniz eveKızlar doktoruma yazdım biraz önce akıntımın fotoğrafını attım 3 gündür kanlı şekilde geldiğini söyledim. Yarın sabahtan çağırdı nişana benziyor dedi. Bi bakalım dedi. Yarın doktora gidicez duruma göre belkide suni sancı verebilirmiş zaten 3 cm açılmam vardı. Dua edin benim için
Kizlar benim sezeryan yarin oglen ama sigortada cikan sorunlar nedeniyle acil cagirdilar, 12 den once yatisim yapilmasi gerekiyormus. Apar topar ciktik geldik, ne oldugumu sasirdim. Bi de Yavrucak yarin cikarilacagindan habersiz, ne oldugunu sasiracak diye dusunup aglama krizi geldi. Biraz da heyecan korku var tabi. Benim icin dua edin noolur hersey yolunda gitsin.
Bebeğin kakasını yaptığını nasıl anlıyolar canım ultrasonla göremiyolar diye biliyorum
Dün doktor ultrasonda görülmüyor dedi bana da . Çıkınca anlaşılıyor muhtemelen
Ama bana takmadilar canm yarin bi gidim drya enfeksiyon mu var acabaAmeliyatta once idrarini yapman icin bir torba takiyorlar ya idrar yoluna. O torbayi takarken bazen enfeksiyon kapiyirmus yada tahris oluyormus idrar yolu.
Kızlar sorucam sorucam unutuyorum. Normal doğum yapanlardan fatma ana eli otu kullanan var mı?? Hani suya koyuyoruz rahim daha hızlı açılıyormuş. Bende var koymayı düşünüyorum sancım gelirse de. Ama dua filan ne okunacak onu bilmiyorum.
Arkadaşlar sabah normal tost zeytin pekmez tahin yedim öğlen makarna kıymalı akşam köfte patates yedim humana ve rezene içtim acayip gazım var bende çok gaz oluyor hayatta evde çorapla oturtmazdım şimdi yatana kadar çıkarmıyorum siki giyiniyorum terliyorum bile kimyon koyuyorum yemeklere ama bendeki gaz bitmiyor çocuğa da geçiyor sanırım
Ya da kızartma mi gaz yapmıyor bilemedim ama o kadar soft bile beslensem yine gazım oluyor
Benim gibi olan var mk
Yaz kış soguk su içen ben ılık su içiyorum artık
Ne yol izlemeliyim fikri olan
Kontrole geldim nst’ye filan girdim ama yine yok sancı40-60 aralığında gitmiş gelmiş. Bebeğin keyfi pek yerinde. Sabah eşim kızım gel artık annenin karnını çok mu sevdin filan diyor, bende artık arsızlığa vurdum, e şimdi çocuk da haklı bende olsam benden ayrılmak istemem diyorum ama bu bir ayrılma değikçl kavuşma gel dedim sonra da umarım anlamıştır beni
selam hanimlar.
dogumum 12 subatta oldu. epidural takildi ama ilacini alamadan dogum gerceklesti.canim yandi eveett ama o duygunun tarifi yokk .
evimizdeyiz cok sukurr.bebegim kakasinida yapmisti.suni sanciyi arttirdilar acilma dha kolaylasti
dogumunu bekleyen herkese hayirli dogumlar olsun insallah.
Bende gecelik hiç koymadım ya normalde de rahat edemiyorum üstüm açılıyor diye hastane ortamında da rahat edemem diye düşündüm . Iki takım pijama koydum .
Güzel bişey için kullanmissin ozaman:)Kurabiye pişirdim bende enerjiyi orda kullandım
Ben aylardır mercimek nohut fasulye yemiyorum bebeğe hazırlık olsun diye ama bir çok yiyecekte gaz var ve ben hala gazlıyım. Bebek doğunca ona geçmez inşallah diyorum bakalım. Gaz giderici damla filan kullanıyor diğer kızlar onlardan kullan istersen.
Haftaya hepimiz doğurcaz bence :)Benim de haftaya cuma doluyor gunum...oğlum 39+3te gelmişti bakalim
Canim ben de sana onu soracaktım ne durumdasin doğumdan önce var mıydı. Bende şimdi 1 tane çıktı çok korkuyorum sonrası için.
Canım amnion sıvısının renginden anlıyorlar diye biliyorum ama doğru mu emin değilim...Bebeğin kakasını yaptığını nasıl anlıyolar canım ultrasonla göremiyolar diye biliyorum
Ben acıyacak mi diye sordum yok dedi güldü once suratıma baktı sonra iki parmak soktu önce sonra hepsini ittirdi tabi öncesinde eline jel sürüyor ama tabi çatalda yapmadı her zamanki sedyede yaptı inan hiç acı hissetmedim çok çabuk bitiyo zaten eli de küçük benim dr un minyon bi bayan allahtan :)bence hiç korkma göreceksin hiç hissetmeyeceksin bile...dr evet çok güzel izah ediyor suni sancıyı bile öyle korkulacak bisey değil dedi bakalım gorcez doğumda ne yapacak ozaman belli olcak :)Hayirlisi olsun canim canini sıkma. Saglikla al da kucagina gerisi gecip gider insallah.
Gozun aydiin. Hayirli olsun bebeginiz, cok gecmis olsun canim.
Oyy nasi komple ittirdi
Of yarin benim de, cok geriyo beni su an o muayene
Moralini bozma sen de canim, doktorun iyiymis bak bazisi daha cok korkutur insani. Insallah kolayca saglikla alirsin kucagina sen de.
Hadi bakalim allah kolaylik versin canim. Insallah bebisle donersiniz eve
Aglama canim bozma moralini. Bi gece once gitmis oldunuz sadece hastaneye. Insallah kolayca alirsin bebegini kucagina
Ben de tek memeyi veriyorum. Sırayla yani 10 dakikadan sonra uyuyor zaten uyandırà uyandıra 20 25 dk emziriyorum uyanmazsa 15 dk da kalıyoruzKizlar bugun doktora gittik isitme testi yapilamamisti. Dogum kilosuna yeni ulasmis kizim 12 gunluk doktor cok az kilo almis dedi. Bana bir damla verdi hatta galactaco ismi anne sutunu artiriyormus. Kullan dedi. Gunde 3 kere 15 damla kullanicakmisim ictigim meyve suyuna falan katarak. İsitme testini de yaptiramadik hem kizim uyumadi. Hemde 3500 gr altina yapmiyormus hatane tekrar randevu verdi. birde her iki memeyi birden emziriceksin dedi. sizede böyle söyleyen olmuşmuydu. en az 25 en fazla 45 dk emziriceksin dedi. iki memeyide vericeksin dedi. yani baya uzun süre emziricem anladığım kadarıyla neyse bebeğim beslensin bol bol emsin hiç önemli değil. birde ben geceleri 2 saatten fazla uyuya kalmasın diye çocuğu 1.5 saat sonra uyandırmaya başlıyordum. hayır dedi 2 saatten sonra uyandırmaya başla 3 saate kadar dayanı 3 saatten fazla olmayacak dedi. yenidoğan hemşiresi sonuçta. bir çocuk doktru arkadaşımda 2 saatten önce uyandırma demişti. ama biz kızı uyandıramıyorduk o yüzden 2 saatten önce başlıyorduk uyandırmaya. ay herkez farklı bir şey diyorç kimi de tek memeyi emzir isterse ikincisini verirsin diyordu. sırayla emzir memeyi diyordu. size ne dedile bu konularda??
Aklımdaki en büyük soru işareti o. Ve en büyük korkum o sıf bu yüzden beklemek istemiyorumDoğum sırasında su gelincede anlıyorlar. Su berrak olmuyor.
Dr lar hemşireler öyle diyo ama benim bebiş 10 dk dan fazla emmiyor hatta çoğu zaman 5 dk. İstemezse de zprla emziremiyotum. Tabi emme aralığı kısa oluyo yarım saate 1 saate emmek istediği olabiliyor. Kısa kısa emmesine rağmen msşallah kilo alımı iyi gidiyor. Sanırım emme kuvvetine de bağlı bu o 5 dk da çoğunu bitiriyor heralde diye düşünüyorum. Eğer sarılık riski kalkıysa bence kaldırma artık 3 saati bulmadan kendi uyanır bence bi dene istersen canım. Biz artık 1 aylık olduk hiç ksldırmıyorum. Kendi uyanıyor. Maksimum 2 buçuk saat uyuyor zatenKizlar bugun doktora gittik isitme testi yapilamamisti. Dogum kilosuna yeni ulasmis kizim 12 gunluk doktor cok az kilo almis dedi. Bana bir damla verdi hatta galactaco ismi anne sutunu artiriyormus. Kullan dedi. Gunde 3 kere 15 damla kullanicakmisim ictigim meyve suyuna falan katarak. İsitme testini de yaptiramadik hem kizim uyumadi. Hemde 3500 gr altina yapmiyormus hatane tekrar randevu verdi. birde her iki memeyi birden emziriceksin dedi. sizede böyle söyleyen olmuşmuydu. en az 25 en fazla 45 dk emziriceksin dedi. iki memeyide vericeksin dedi. yani baya uzun süre emziricem anladığım kadarıyla neyse bebeğim beslensin bol bol emsin hiç önemli değil. birde ben geceleri 2 saatten fazla uyuya kalmasın diye çocuğu 1.5 saat sonra uyandırmaya başlıyordum. hayır dedi 2 saatten sonra uyandırmaya başla 3 saate kadar dayanı 3 saatten fazla olmayacak dedi. yenidoğan hemşiresi sonuçta. bir çocuk doktru arkadaşımda 2 saatten önce uyandırma demişti. ama biz kızı uyandıramıyorduk o yüzden 2 saatten önce başlıyorduk uyandırmaya. ay herkez farklı bir şey diyorç kimi de tek memeyi emzir isterse ikincisini verirsin diyordu. sırayla emzir memeyi diyordu. size ne dedile bu konularda??
Canim altindaki silikonumsu seyi de takiyorsun degil mi ? Ben ilk basta bilmedigim icin takmamistim daBen de cuma gunu bi soruyum bakalim canim. O kremi aldim madem doktor sana hamileyken onermis bi problem olmaz heralde diye cunku artik duramadim kasintidan. Cok rahatsuzlik verici bir seymis. Iyi geldi ilk surmede tesekkur ederim
Evet ben de surdum iyi geldi canim tesekkur ederim.
Doktora gidince unutmazsam sorucam bakalim bu sorulari
Evet sıkı gakip etmek gerekiyor zamani dolunca canim. Bazi doktorlar bekliyor bazilari hic riske girmek istemiyor. Hayirlisiyla zamaninda alalim insallah hepimiz bebeleri
Ben de kapaliyim canim. Gecelik hic almadim ya rahat edemem diye. Almak lazim mi sence? Pijama takimi koydum hep yanima.
Bu kalkan bana tam oturmuyor canim ya. Normal mi boyle olmasi? Camasirin mi tutmasi gerekiyor? Kendi kendine durmuyor orda
Ilk defa oldu bende canim. Duramadim kasintidan kizlarin onerdigi kremi surdum valla
Canim neden cifter cifter gidiyosun doktora? Uzulme hayirlisi olsun bakalim. O bebek orda kalmayacak bi sekilde cikacak illa ki
Gecmis olsun canim. Zor bi surec gecirmissin. Bebisiniz hayirli olsundoktorun tavri cok fena olmus ama bence. Ne demek cok gelir gidersin ya insan biraz cesaret verici bi seyler soyler
Amiiin. Bence rahim agzi incelmisse yakinda baslar acilma canim. Dogurmayanlar grubundan yakinda gidicisin
Ben malesef doktorların çoğuna inanmıyorum. Hepsi kendilerine verilen seminerlerde ne ezberledilerse duydularsa onu söylüyorlar. Zaten okadar yoğun çalışıyorlarki kafalarını kaldırıpta doğruluğunu araştırma fırsatlarıolmuyor. Ben tıpta doğum yaptım. Kendi sancılarımla açıklığımla girdim doğuma. Hiç ağrım acım yoktu. Daha önceden sezeryan olduğum için herkes panikledi. Çünkü asistanlar öğrenciler ezberlemişler sezeryan sonrası normal doğum çooook riskli.Kizlar bugun doktora gittik isitme testi yapilamamisti. Dogum kilosuna yeni ulasmis kizim 12 gunluk doktor cok az kilo almis dedi. Bana bir damla verdi hatta galactaco ismi anne sutunu artiriyormus. Kullan dedi. Gunde 3 kere 15 damla kullanicakmisim ictigim meyve suyuna falan katarak. İsitme testini de yaptiramadik hem kizim uyumadi. Hemde 3500 gr altina yapmiyormus hatane tekrar randevu verdi. birde her iki memeyi birden emziriceksin dedi. sizede böyle söyleyen olmuşmuydu. en az 25 en fazla 45 dk emziriceksin dedi. iki memeyide vericeksin dedi. yani baya uzun süre emziricem anladığım kadarıyla neyse bebeğim beslensin bol bol emsin hiç önemli değil. birde ben geceleri 2 saatten fazla uyuya kalmasın diye çocuğu 1.5 saat sonra uyandırmaya başlıyordum. hayır dedi 2 saatten sonra uyandırmaya başla 3 saate kadar dayanı 3 saatten fazla olmayacak dedi. yenidoğan hemşiresi sonuçta. bir çocuk doktru arkadaşımda 2 saatten önce uyandırma demişti. ama biz kızı uyandıramıyorduk o yüzden 2 saatten önce başlıyorduk uyandırmaya. ay herkez farklı bir şey diyorç kimi de tek memeyi emzir isterse ikincisini verirsin diyordu. sırayla emzir memeyi diyordu. size ne dedile bu konularda??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?