2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bebeklerinizi aç mi tok mu banyo yaptırıyorsunuz tok daha mantıklı geldi ama kusar diye düşündüm emzirdikten 1 saat sonra yıkayım diye düşündüm o zaman da uykuda oluyor nasıl yapıyorsunuz sizler

Bebeklerdd emme isteği çok oluyor canım büyüdükçe artıyor mesela bi arkadaşım şu an gece boyunca emiyır emxiğe alışsa böyle olmazdı alıştır mutlska diyor bana. Sonra uykuya dalmasını kolaylaştırıyor. Ben kızımı emzkle çok kolay uyuturdum sallama vs hiç gerekmedi. Hele de çok ağlayan mızmız bi bebekse gerçekten kurtarıcı oluyor. Şimdi dd altını falan değiştirşrken çok ağlıyor bazen bebeğim veriyorum ağzına sakinleşiyor Ama tabiki şart değil alıştırmak. Anneye kolaylık sadece:)

Kizlar bizim daha 2. Gunumuz. Ben cok fazla alip emzirmiyorum cunku uyusun dediler. 72 saatlik rezervle doguyorlarmis. Ben hep en gec 2 saatte bir emzirilecek diye duymustum. Siz nasil yaptiniz?
Kuzum o uyur sen bol bol emzir 1 saate 2 saate bir

inşallah en hayırlısı olur, inşallah güzel doğumlarımız olur.

Bizimkinde daha emme isteği pek yok benim korkum ilerde dışarda falan susmamasi arkadasım susn onu yaşıyor ve emzik almıyor mecbur sokakta bile bir yuvalet bulup emzirmek zorunda kalıyorum diyor ne yapsam bilemedim

İyiki yazdın morel oldu gerçekten canım son muayenesi 2700 cıktı benm bebeğimde.
Çok teşekkür ederim.Ben ne kadr geciktirdim o kadr
Canım bebeklerde emmek sadece fiziksel değil duygusal da bir ihtiyaç. Zaten zamanla göreceksin bebeğin uykusubgeldiğinde,rahatsız olduğunda, ağrısı olduğunda, canı sıkıldığında emmek isteyecek. Emzik de en azından bu duygusal emme ihtiyacını karşılasın diye veriliyor. Bebek tokken ağladığında ya da uykusu geldiğinde verirsen sakinleşir ve uykuya dalmayı kolaylaştırır. Emzik alırsa tabi :) ben hala uğraşıyorum alsın diye.

Nasıl anladınız kolik olduğunu 11-2 arası uyumama full ağlama alto kuru karnı tok ağlıyor uykusu mu kaçıyor diyorum ama anlamadım
Anlamamak imkansızdı. Sürekli ağliyordu asla susmuyordu. Sabaha kadar uyusun diye elektrik süpurgesi sesi açıyordum.

A

Ben yarı tok yıkıyorum kusmasın diye. Altını açınca uyanıyor zaten 2 saat hiç uyumuyor en fazla 1 saat.

Kuzum benim bebek 40 da gelir derken bir gün önce muayene olmustjm daha Kanala bile girmemiş derken ertesi gün 37+2 de geldi korkma sapa sağlam geldi hiç endişe etme
Cidden onlar ne zaman gelmek isterse o zaman geliyorlar

Doğru diyorsun o iyi hissediyorsan kendini gelmeye karar verir değil mi Allahın izniyle inşallah...cok teşekkür ederim
Hepimizin bebişlerini Allah korusun

Ben Doğumdan iki hafta önce bırakmıştım canım, Doğum sonrası da devam etmedim.

Bizimkinde daha emme isteği pek yok benim korkum ilerde dışarda falan susmamasi arkadasım susn onu yaşıyor ve emzik almıyor mecbur sokakta bile bir yuvalet bulup emzirmek zorunda kalıyorum diyor ne yapsam bilemedim
Ilk bebekte emzik vermedim. Mükemmel annecilik oynamışım. Memeyi reddeder dediler diye vermedim yine reddetti.

Şimdi deniyorum alırsa vereceğim. Çünkü ilk 1 yılim emzirme odalarında geçti. Tokta olsa emmek için tutturdu durdu.

Canm bnm bebegim gunduz genelde uyanik oluyo uyumuyo mama verdikten bi saat sonra banyo ettiriyoruz sonrada uyuyo bncede tok olmali ama kusmamasi icin yarim saat yada bi saat gecmis olmali tabi daha dogrusunu tecrübeli anneler bilir

Peki emziği aldığında açlıktan mi yoksa emme hissinden mi emiyor nasıl anlarım nasıl alıştırırım hangi durumlarda ağzına tıkayım emziği :)

Canlar biliyorum baya çok şey kaçirdım doğum yapan herkesi tebrik ediyorum.
Biz inanilmaz gazlıyiz hem meme hem mama alıyoruz mamamizi degistirdik gaz yapıyo diye keçi sütlu mamaya gectik piyasada gaz yapmayan mama diye geciyo deneyecegiz. Bundan öturu okuyamiyorum okusam alintilasamda yazamıyorum.
Bi sorum var hızlica yazip cevap verirseniz mutlu olucam burda herkes 15 gunde 1 kilo aldı felan yazinca ben kendimi kotu hissettim benim ogluş 3 kg 49cm dogdu 5. gunde 2850 gr geriledi 50cmdi. 1. ayın sonunda 3815 gr 53cm olmuş sizce azmı
gogus yaralarim nedeniyle mama takviyesi yapıyoruz

Olmadı doğum hastanesine gidicem canım. Bi özele gidicem bakalım yine direk sezeryan derse ordan doğum hastanesine gidicem. Orda hem normali deniyolar hemde doğurturlar belki suni sancıyla felan
Iyice düşün taşın canım aklına hangisi yatıyor mantıklı geliyorsa öyle yap sonradan pişman olmamak için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…