- 4 Aralık 2015
- 1.763
- 1.088
- 133
- 36
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #41.981
Canım herkesin farklı ama sen kimseye bakma evlatta senin kararda...senin için en sağlıklısı ve hayirlisi neyse o olsun sana ve eşine mantıklı gelen neyse onu yapın esinle de konuş bence birlikte düşünüp karar verin...Kafam öyle karışık ki herkes de ilk doğumun sürekli acele etme kötüyü çağırma diyolar. Kuzenlerimde hep 40 artılarda doğurdu hiç sorun yapmadık diyolar bilmiyorum hayırlısı artık
Gözünüz aydın maşallah canim allah analı babalı büyütsunKızlar dogum yaptim sabah 10da. Bebegimde bende iyim. Bebegim 51cm3500 gr dogdu. Darisi geride kalanlara
Ben oğluma vermeyi çok istedim neler neler denedim bakkalrda satilanlardan bile denedim alissin diye.biberon da emzik de yok almadi...sonra beni emzik niyetine kullandı arkadaşların dediği gibi uyumak için sakinlesmek için sürekli emistik...çok zor oluyor alırsa ver bence.ben de soothie aldım bunda da vermek isyiyorum evet çok büyük ama ucu anne memesine çok benziyor inş alır. Yanliz neden bilmem 3 haftadan önce baslatmayin yazıyordu okuduğum bi kitaptaKİzlar çok cahilce bir soru soracağım emzkk neden verilir nasıl ne zaman verilir gerekli mi sizce arkadasım alıştır biz dışarda uykuya dalacağı zaman mahvoluyoruz alıştır ki ağladığında verdiğinde sussun dedi
Avent shoti aldım resmen kocaman kafası bununun yarısını kaplıyor bir avent daha var arkadasım kullanmamış hiç verdi onuda ağzından attı yumuşak bir emzik alıp alıştırsam mi bilemedim
Ben de ilk dogumumdA hiç takmiyordum 40in içinde geldi ama beklerdim heralde.bunda bütün felaket senaryoları aklıma geliyor.hep dua ediyorum sağlıkla doguralim diye..Kafam öyle karışık ki herkes de ilk doğumun sürekli acele etme kötüyü çağırma diyolar. Kuzenlerimde hep 40 artılarda doğurdu hiç sorun yapmadık diyolar bilmiyorum hayırlısı artık
Senin o zaman 41 de mi bitecek canim gelmezse.devlete mi gidiyorsun özel miKızlar bugün kontrole gittim doktorum haftada 1 çağırıyordu 3gune düştük son 13gün dedi13 gün içinde kendi arzusuyla gelmezse kızım müdahale edermiş 13 gün ben dayanabilecek miyim acaba merak ediyorum neredeyse şubat annesi olamayacağımın korkusu sarmaya başladı
O ağrıları uzun zamandır yaşıyorum ben de..kalcqma kukuma bacak kemiğime bıçak saplaniyor sanki ama bisey oldugu yok geçiyor sonra. Gecen gun dogurcam sandim az once de adim atamadim bi an...bence onlar yerleşme ağrısı. ..Kizlar benim dunden beri kalcama bicak saplanir gibi agri giriyo aksamlari. Magnezyum eksikligidir diye düşünmüştüm ama sabah cok yok. Ayni vakitler vurdu iki gundur. Anneannemin de bi dogumunda agrisi oyle olmus galiba. Ama kendimi hic dogurcak gibi de hissetmiyorum
Maşallah gözün aydın güzel ömrü olsun insallahMerhaba arkadaşlar Uzun bir aradan sonra ancak şimdi fırsatım oldu girmeye ben suni sancı ile açılma olmayınca mecburi olarak 6 şubatta spinal sezaryan ile dünyaya getirdim oğlumu ismini de süleyman koyduk. Geçmiş çok biriktiği için okuyamıyorum doğum yapan herkesi çok tebrik ediyorum gözleri aydın olsun darısı bekleyenlerin başına olsun inşallah onlarda sağlıklı sıhhatli yavrularını kucağına alsınlar
Benim eşim de esmer ben beyazım:)amin canım inşallah kolay doğumlar olsun hepimizinSorma canım bende merak içerisindeyim eşim bana benzeyecek diyor o esmer ben beyaz tenliyim :) oğluşum olcak inşallah kuzuum
Kolay doğuralım inşallah
Belli olmaz dedigin gibi ama insan kendini dinlemeden duramiyo isteCanım zaten yolun yarısını geçmişsin. Suni sancıyla kolayca doğar inşallah, hiç endişe etme
Ya aslında beklemesine bekleyelim de kilo alıyorlar normal doğum riske giriyor diye istemiyorum. E bide böbreğim risk oluşturuyor. İnşallah o kadar bekletmezler.
Hiç belli olmaz bu doğum işi canım hayırlısıyla gelsinler
Gözünüz aydın maşallah canim allah analı babalı büyütsun
Ben oğluma vermeyi çok istedim neler neler denedim bakkalrda satilanlardan bile denedim alissin diye.biberon da emzik de yok almadi...sonra beni emzik niyetine kullandı arkadaşların dediği gibi uyumak için sakinlesmek için sürekli emistik...çok zor oluyor alırsa ver bence.ben de soothie aldım bunda da vermek isyiyorum evet çok büyük ama ucu anne memesine çok benziyor inş alır. Yanliz neden bilmem 3 haftadan önce baslatmayin yazıyordu okuduğum bi kitapta
Ben de ilk dogumumdA hiç takmiyordum 40in içinde geldi ama beklerdim heralde.bunda bütün felaket senaryoları aklıma geliyor.hep dua ediyorum sağlıkla doguralim diye..
Senin o zaman 41 de mi bitecek canim gelmezse.devlete mi gidiyorsun özel mi
O ağrıları uzun zamandır yaşıyorum ben de..kalcqma kukuma bacak kemiğime bıçak saplaniyor sanki ama bisey oldugu yok geçiyor sonra. Gecen gun dogurcam sandim az once de adim atamadim bi an...bence onlar yerleşme ağrısı. ..
Maşallah gözün aydın güzel ömrü olsun insallah
Bugün de kasik agrisiyla yatağa girdim bakalım gece gelcek mi minnos
Her gece acaba bu gece gelir mi diyorum bazen sabaha karşı ağrım oluyor uyanip başladı galiba diyorum sonra geciyor
Cok uzak gibi geliyor o gunler sankiAy amin canım ya :)artık bizde sütü gazi onları konuşalim yaa:)
Gazi konusma gazi konusmaaaaAy amin canım ya :)artık bizde sütü gazi onları konuşalim yaa:)
ben verdim valla . Çok da rahat ettim diyebilirim, gece memede sızdığı zaman, ya da ağlıyor emmek için hemen kalkamıyorum yanımda yattığı için kendime gelene kadar ağzına veriyprum, dinç bir şekilde kalkıp emziriyorum. Avent şu büyükçe olandan hiç de meme reddi yaşamadı/Kİzlar çok cahilce bir soru soracağım emzkk neden verilir nasıl ne zaman verilir gerekli mi sizce arkadasım alıştır biz dışarda uykuya dalacağı zaman mahvoluyoruz alıştır ki ağladığında verdiğinde sussun dedi
Avent shoti aldım resmen kocaman kafası bununun yarısını kaplıyor bir avent daha var arkadasım kullanmamış hiç verdi onuda ağzından attı yumuşak bir emzik alıp alıştırsam mi bilemedim
ben 20 günden sonra bıraktım, ışık da yatırmayı da bıraktım. Gerçi artık kendi kalkıyor, galiba ben alıştırdım, galiba bırak uyusun kendi ne zaman kalkarsa o zaman emsin dedikleri şey bu olsa gerek..Kizlar bu 3 saatte 1 zorla uyandirip emzirme isine ne zamana kadar devam edeceğiz biz?
nedir o?Bende kullanıyorum doktorum emboli riski olabilir dedi
Aranızda kan sulandırıcı iğneye doğumdan sonra da devam eden var mı beni iğneye başlatan doktor doğumdan 40 gün sonra da kullanacaksın demişti ama ameliyatımı yapan dr kullanma gerek yok dedi siz ne yaptınız özellikleHomely_angel nemesis G gokce41 hatırladıklarımdan başka kullanan varsa bi cevap yazabilirseniz sevinirim
Canım üşüdüğü için morarıyor korkma ayakları morarırdı oğlumunda çorabını çıkarınca elleri de aynı :) Bir an morarıp geçti demişsin kesin üşüdüğü için canım aynı oluyordu bizde de için rahat olsun :)Ya kızlar cok moralım bozuk benım bebegım beyaz bir bebek cildide cok hassas kırmızı yani.az önce yan yatırmış gazını almaya çalışıyordum eldivenlerinide cıkarmıstım ellerı hava alsın dıye baktım bir eli morardı hemen geçti normalmidir?
İnternette saçma sapan şeyler yazıyor çok sinirim bozuldu
Biberona alışmış canım ya ondan büyük ihtimalle benim ikinci çocuk ama ilk defa emziriyorum o yüzden fikrim yok pek :/Ya kızlar ben çok zor durumdayim bana yardım edinsezaryen oldugum için ilk günler sütüm gelmedi. Sonra süt birden indi göğüslerim beton gibi oldu bebek memeyi yine alamadi. Bu süre zarfında hep sağıp da verdim. Şimdi göğüslerim yumuşadı ama bebek kesinlikle memeyi reddediyor kan ter icinde kaliyor her defasinda 10 dakikadan çok zorluyorum kizarip boncuk boncuk ter oluyor aglamaktan. Goguslerimden süt akip gidiyor ama bebek bakmiyor bile. Biberonla verince deli gibi içiyor... Çok üzülüyorum ve korkuyorum sütüm kesilecek diye.. Herkesten bir ses bir akıl geliyor ama hic biri işe yaramadim sizin var mi bif öneriniz
Emzik olayini bende deneyecegim bugun yarin. Bakalim. Aventin eksta soft olanindan aldim ben. Birde oioi aldim. Olmadi shotie alir denerim. Bakalim hangisini sevecek. Ama arastirdigim kaynaklar hep 3 haftadan sonra verin diyor. 17 gun erken ki acaba diyorum.ben verdim valla . Çok da rahat ettim diyebilirim, gece memede sızdığı zaman, ya da ağlıyor emmek için hemen kalkamıyorum yanımda yattığı için kendime gelene kadar ağzına veriyprum, dinç bir şekilde kalkıp emziriyorum. Avent şu büyükçe olandan hiç de meme reddi yaşamadı/
ben 20 günden sonra bıraktım, ışık da yatırmayı da bıraktım. Gerçi artık kendi kalkıyor, galiba ben alıştırdım, galiba bırak uyusun kendi ne zaman kalkarsa o zaman emsin dedikleri şey bu olsa gerek..
nedir o?
Kiz zaten risk kalkmis ortadan. 40 gun kullandiriyorlar hamilelik hormonlari duzelene kadar. Sen 52 gunluk lohusa olarak pacayi kurtarmissin :)Benim 52 gün devam etti kanamam bitti şükür artık..
Bu arada herkes iğne kullanmış ben hariç bişey olmaz inşallah hemşireler biraz sorumsuzdu doktorla onlar konuştu sorun dediğim halde sormadılar kan sulandırıcıyı onların kurbanı olmayayım da :))
57 günlüğüm canım kanama 52 gün sürdü evet o zaman yırttmış oluyorum :) Sonradan bir sorun olur mu diye şey ettiydim ne bilem :)))Kiz zaten risk kalkmis ortadan. 40 gun kullandiriyorlar hamilelik hormonlari duzelene kadar. Sen 52 gunluk lohusa olarak pacayi kurtarmissin :)
Ilk an cok hizli geliyordur sutun. Bende de ayni sorun oluyor ozellikle geceleri ilk 5 10 dk cok hizli geliyor sut biriktigi icin zorlaniyor emerken hatta boguluyor. Emzirmeden 5 10 dk sutunu sagmayi dene sonra daha kolay emerse teori dogrudur. yine zorlanirsa fikrim yok :)Ya kızlar ben çok zor durumdayim bana yardım edinsezaryen oldugum için ilk günler sütüm gelmedi. Sonra süt birden indi göğüslerim beton gibi oldu bebek memeyi yine alamadi. Bu süre zarfında hep sağıp da verdim. Şimdi göğüslerim yumuşadı ama bebek kesinlikle memeyi reddediyor kan ter icinde kaliyor her defasinda 10 dakikadan çok zorluyorum kizarip boncuk boncuk ter oluyor aglamaktan. Goguslerimden süt akip gidiyor ama bebek bakmiyor bile. Biberonla verince deli gibi içiyor... Çok üzülüyorum ve korkuyorum sütüm kesilecek diye.. Herkesten bir ses bir akıl geliyor ama hic biri işe yaramadim sizin var mi bif öneriniz
Biz de büyükler hep tokken yıkar derler öyle yapıyorum hepBen banyo konusunda açlık tokluk hiçdüşünmemiştim kızlar. Sanırım açken yaptırıyorum çünkü banyo yaptırıyorum kurulayıp giydiriyorum. Emzirip kucaklıyorum gazını çıkarınca yatırıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?