- 3 Ekim 2012
- 2.434
- 2.339
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #42.001
Şuan kızım açsa ve gazı varsa almıyor. Sorun yoksa alıyor. Keyif içşn yani. Keyifli olduğu zamanı da kollayabilirsin. Aç olduğu zamanı da. Hepsini dene cnmPeki emziği aldığında açlıktan mi yoksa emme hissinden mi emiyor nasıl anlarım nasıl alıştırırım hangi durumlarda ağzına tıkayım emziği :)
Anladım canım tekrardan hayırlı olsun sağlıkla büyüt inşallahPlanliydi canim bugu tam 39+0 oldu
Ben bildiğimden değil zaten cnm. Planladığımdan da değil. Kendiliğinden böyle gelişmiş bişi. Şimdi düşündüm ben nasıl yapıyorum acaba diyeBiz de büyükler hep tokken yıkar derler öyle yapıyorum hep
Oğlumda oluyordu sıkıntı değil 2-3 ay sonra dğüzelir demişti geçti sonraBenimkinin çapaklanıyor canım dr a gittiğmizde söyledim o an temizdi çok bişey yok gibi kaynamış su ve pamukla temizle dedi ama tam geçmiyor bi türlü azalıyo çoğalıyor ara ara
Bence normal cnm. Bizimde benzer. 15 günde bir kilo alan bebeğimizin maşallahı var.Canlar biliyorum baya çok şey kaçirdım doğum yapan herkesi tebrik ediyorum.
Biz inanilmaz gazlıyiz hem meme hem mama alıyoruz mamamizi degistirdik gaz yapıyo diye keçi sütlu mamaya gectik piyasada gaz yapmayan mama diye geciyo deneyecegiz. Bundan öturu okuyamiyorum okusam alintilasamda yazamıyorum.
Bi sorum var hızlica yazip cevap verirseniz mutlu olucam burda herkes 15 gunde 1 kilo aldı felan yazinca ben kendimi kotu hissettim benim ogluş 3 kg 49cm dogdu 5. gunde 2850 gr geriledi 50cmdi. 1. ayın sonunda 3815 gr 53cm olmuş sizce azmı
gogus yaralarim nedeniyle mama takviyesi yapıyoruz
Ben de sebebini bilmeden yapıyorum canım ama açken yıkayınca kan şekerleri düşüyor olabilir biz de bile öyle açken içimiz bir tuhaf oluyor duşta bazen , biraz mayıştırıyor vücut hafifliyor ya o açıdan iyi değildirBen bildiğimden değil zaten cnm. Planladığımdan da değil. Kendiliğinden böyle gelişmiş bişi. Şimdi düşündüm ben nasıl yapıyorum acaba diye
Ben geceleri bıraktım. Ama kızım bırakmadı. Bıraksaydı 12-5 arası emzirmezdim. 12 de besle yatır sabahe gader dens ederdim.Kizlar bu 3 saatte 1 zorla uyandirip emzirme isine ne zamana kadar devam edeceğiz biz?
Benim bebeğin .. masaj yapmaya çalışiyorum her emzirisimdeKızlar bebeğinin gözleri çapaklanan var mı
Cnm tekrar tekrar söylüyorum o süt sen kabullenmediğin sürece kesilmez. Allah doğurmayan kadına bile o bebeğe olan sevgisinden dolayı süt verirmiş göğüslerine. Kaldıki sen şuan oğluna aşıksın. Asla kesilmez. Çektirdikçe gelir. Memeyi alıştırmayı bilemeyeceğim. Biberonu tamamen bırak kaşık veya şırıngayla vermeye başla. Biberonu 3 günde unutacaktır. 3.günde memeyi teklif et. Benim aklıma böyle seçenek geldiYa kızlar ben çok zor durumdayim bana yardım edinsezaryen oldugum için ilk günler sütüm gelmedi. Sonra süt birden indi göğüslerim beton gibi oldu bebek memeyi yine alamadi. Bu süre zarfında hep sağıp da verdim. Şimdi göğüslerim yumuşadı ama bebek kesinlikle memeyi reddediyor kan ter icinde kaliyor her defasinda 10 dakikadan çok zorluyorum kizarip boncuk boncuk ter oluyor aglamaktan. Goguslerimden süt akip gidiyor ama bebek bakmiyor bile. Biberonla verince deli gibi içiyor... Çok üzülüyorum ve korkuyorum sütüm kesilecek diye.. Herkesten bir ses bir akıl geliyor ama hic biri işe yaramadim sizin var mi bif öneriniz
Amin canım Allah razı olsun hepimizin evladının güzel önürleri olsun inşallahGözünüz aydın maşallah canim allah analı babalı büyütsun
Ben oğluma vermeyi çok istedim neler neler denedim bakkalrda satilanlardan bile denedim alissin diye.biberon da emzik de yok almadi...sonra beni emzik niyetine kullandı arkadaşların dediği gibi uyumak için sakinlesmek için sürekli emistik...çok zor oluyor alırsa ver bence.ben de soothie aldım bunda da vermek isyiyorum evet çok büyük ama ucu anne memesine çok benziyor inş alır. Yanliz neden bilmem 3 haftadan önce baslatmayin yazıyordu okuduğum bi kitapta
Ben de ilk dogumumdA hiç takmiyordum 40in içinde geldi ama beklerdim heralde.bunda bütün felaket senaryoları aklıma geliyor.hep dua ediyorum sağlıkla doguralim diye..
Senin o zaman 41 de mi bitecek canim gelmezse.devlete mi gidiyorsun özel mi
O ağrıları uzun zamandır yaşıyorum ben de..kalcqma kukuma bacak kemiğime bıçak saplaniyor sanki ama bisey oldugu yok geçiyor sonra. Gecen gun dogurcam sandim az once de adim atamadim bi an...bence onlar yerleşme ağrısı. ..
Maşallah gözün aydın güzel ömrü olsun insallah
Çok şükür süt şimdilik var dedigin gibi bolca geliyor. Ama bebek resmen tiksinmis gibi kafasını çeviriyor. Biberonla bayila bayila içiyor. Senin dedigin gibi deniyorum bugunden beri canım. Once makineyle birkac dakika boşaltiyorum hem göğüs ucu yumuşuyor sonra bebeği emzirmeye çalışıyorum. Bugün ilk defa 10-15 yudum almaya basladi ama sonu yine hüsran.. Insallah alışır hazır mama yapmaktan daha zor süt sagmayi beklemek sonra biberonla beslemekIlk an cok hizli geliyordur sutun. Bende de ayni sorun oluyor ozellikle geceleri ilk 5 10 dk cok hizli geliyor sut biriktigi icin zorlaniyor emerken hatta boguluyor. Emzirmeden 5 10 dk sutunu sagmayi dene sonra daha kolay emerse teori dogrudur. yine zorlanirsa fikrim yok :)
Haklısın kuzum kaşık gaz yapiyor dediler ama ben bir de şırınga deneyeyim olmazsaCnm tekrar tekrar söylüyorum o süt sen kabullenmediğin sürece kesilmez. Allah doğurmayan kadına bile o bebeğe olan sevgisinden dolayı süt verirmiş göğüslerine. Kaldıki sen şuan oğluna aşıksın. Asla kesilmez. Çektirdikçe gelir. Memeyi alıştırmayı bilemeyeceğim. Biberonu tamamen bırak kaşık veya şırıngayla vermeye başla. Biberonu 3 günde unutacaktır. 3.günde memeyi teklif et. Benim aklıma böyle seçenek geldi
Hem gece hem gunduzu mu kullaniyorsun bizim gaz aksamlari ve gece oluyor.sadece geceyi almayi düsünmüstümGazi konusma gazi konusmaaaa
Bu arada mommy bliss li 2. Gunden bildiriyorum. Tanri mimmy bliss i korusun modundayim. Gegirme olayi bizde hala sikintili ama gegiremedigi icin cektigi gaz sancisi neredeyse kalmadi pirt pirt pirtlatiyor bizim minik tanrica :)
Bu arada kundak almayan arkadaslar alin.mutlaka. owlinnin kundagindan ben memnunum. Rahatsiz olunca kollar aciliyor. Uyurkenn kollari kapatiyorum kendini uyandirmiyor.
10 dk dan sonra alıyor mu cnm. İnan ben o günlerde yarım saat uğraştığımı bilirim. Bazen mücadele eder eder ememeden uyuyup kalırdı. Hem biberon hem emzirme yapmıştım ilk haftalar sarılığı atsın diye. Şimdi biberon vermşyorum ona rapmen bi 5 dk uğraşıyor bazenYa kızlar ben çok zor durumdayim bana yardım edinsezaryen oldugum için ilk günler sütüm gelmedi. Sonra süt birden indi göğüslerim beton gibi oldu bebek memeyi yine alamadi. Bu süre zarfında hep sağıp da verdim. Şimdi göğüslerim yumuşadı ama bebek kesinlikle memeyi reddediyor kan ter icinde kaliyor her defasinda 10 dakikadan çok zorluyorum kizarip boncuk boncuk ter oluyor aglamaktan. Goguslerimden süt akip gidiyor ama bebek bakmiyor bile. Biberonla verince deli gibi içiyor... Çok üzülüyorum ve korkuyorum sütüm kesilecek diye.. Herkesten bir ses bir akıl geliyor ama hic biri işe yaramadim sizin var mi bif öneriniz
Ben de ilk verdiğimds böyle düşündüm:)Ben aventin emziğini bugün verdim 5 dk içinde benimsedi ama çıkardım geri vicdan azabı duydum niye bilmiyorum versem mi vermesem mi çok ikilemdeyim
Kesinlikle zordur canım. O senin memenden tiksinmiyor cnm. Beberonun rahatlığını sevmiş sıpa.Çok şükür süt şimdilik var dedigin gibi bolca geliyor. Ama bebek resmen tiksinmis gibi kafasını çeviriyor. Biberonla bayila bayila içiyor. Senin dedigin gibi deniyorum bugunden beri canım. Once makineyle birkac dakika boşaltiyorum hem göğüs ucu yumuşuyor sonra bebeği emzirmeye çalışıyorum. Bugün ilk defa 10-15 yudum almaya basladi ama sonu yine hüsran.. Insallah alışır hazır mama yapmaktan daha zor süt sagmayi beklemek sonra biberonla beslemek
Biberonu unugmadan memeye dönmesi zor gibi. Biberonda gaz yapar ki nm. İlk 10 gün çok gaz sıkıntısı olmaz. Sen daha 1 haftalıksın. Okadarlık gazı çıkarır. Biz ilk hafta hep kaşıkla verdik kızlarla. Benim göğsüm yarayken hep kaşık kullandıkHaklısın kuzum kaşık gaz yapiyor dediler ama ben bir de şırınga deneyeyim olmazsa
Geceleri belli olmuyor zaten bazen saat basi kalkiyor. Bazen 2 saatte kalkiyor. Gunduz uykusu daha uzun 3 saatte zorla kaldiriyorum. Bu aksam mesela aksam 6 da uyudu 9.15de zorla kaldirdim.ama kaldirmasammi acaba diyede dusunuyorum artik uyanmazsa.Ben geceleri bıraktım. Ama kızım bırakmadı. Bıraksaydı 12-5 arası emzirmezdim. 12 de besle yatır sabahe gader dens ederdim.oğlum bazen kalkmazdı öyle yapıyordum. İlk 15 günde de gece 4 saatte bir kaldırıyordum ben
Alisir alisir. Illaki emmeden hemennonce bosaltmana gerek yok göğüslerinin cok sistigini hissedince bosalt biraz gogus coknsismeyince rahat alir memeyi.Çok şükür süt şimdilik var dedigin gibi bolca geliyor. Ama bebek resmen tiksinmis gibi kafasını çeviriyor. Biberonla bayila bayila içiyor. Senin dedigin gibi deniyorum bugunden beri canım. Once makineyle birkac dakika boşaltiyorum hem göğüs ucu yumuşuyor sonra bebeği emzirmeye çalışıyorum. Bugün ilk defa 10-15 yudum almaya basladi ama sonu yine hüsran.. Insallah alışır hazır mama yapmaktan daha zor süt sagmayi beklemek sonra biberonla beslemek
Gece olan 1 aylik olunca kullanılıyor hrnuz baslamadim ona. Simdilik gunduz kullaniyoruz.Hem gece hem gunduzu mu kullaniyorsun bizim gaz aksamlari ve gece oluyor.sadece geceyi almayi düsünmüstüm
Selam canım hayırlı geceler kabızlık sorununa nasıl çözüm buldunuz siz
Ya benimki yapışmıştı çok kötüydü damla yazdı doktor damlattım akşsm bir kere bakalımBenim bebeğin .. masaj yapmaya çalışiyorum her emzirisimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?