2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Iste yani ayni islem.aslinda sacma yaaa neyseki atlattin darisi bize bana yapilcak ama 2 cm acilmasi lazimmis ins kolay olur korkuomm yaa vesveseler cokk bende

Kizlar bebisleri surekli aglayan ve sebebini bulamayanlar, bebisi komple soyup kontrol edin bi isterseniz. Bazen coraptan eldivenden vs ipler parmaklara bileklere takilip dolanip rahatsizlik verebiliyor. Belki oyle bir seydir diye geldi benim aklima.

İyi geceler hanimlar
Ben normal dogumdan iyice korkmaya basliyorum. Sanki bebegin omzu takilacakmis bi problem olacakmis gibi gelmeye basladi. Zaten sancisi acisi filan korkutuyor bi de bunu dusunmeye basladim.

Sezaryen ve normal dogumu karsilastirirsak kim nelerden memnun nelerden sikayetci bi yazabilir misiniz ya zahmet olmazsa

Kuzum ben evsen hasteneye geldik kimseyi istemiyorum diye bas bas bağırdım o gün ertesi günde sağlama vs yaptığımdan ben çok yorulmuştum ve sarılık olayı vardı annem yemek yerken yemek yemeye mi geldin buraya diye kadına catttim hatta bsye karıştı evden kovdum sonra annemi evden kovdum diye ağlayıp arayıp özür diledim
Sonrada da kimseyi istemedim Yanımda öğlen ablam izinliykende annem geldi öğlenleri 2 3 kez yemek yaptılar yemek gönderdiler sonra ben hallederim dedim 1 ay oldu bu hafta ful yalnızdık öğlen ablamda gelemiyor artık kopegimizden dolayı kemoterapi verilirken iğne kaydı kolu yandı kemodan ameliyat oldu zaten 3 bacak bir bacakta sargıda 2 bacak kaldı hayvan alet bağlandı ceksin zehri diye o yüzden ablam basından ayrılamıyor göz hapsinde o iyileşene kadar da ablam gelemez
Neyse ki alıştım yeri geliyor yemek bile yiyemiuorum ama olsun sonunda zaten başbaşa kalkacaktık diyorum kendime

Iste yani ayni islem.aslinda sacma yaaa neyseki atlattin darisi bize bana yapilcak ama 2 cm acilmasi lazimmis ins kolay olur korkuomm yaa vesveseler cokk bende
Hollandada 2 cm mi isteniyor? Burda 4 cm genelde. Benim gittigim hastane 5 cm aciklik istiyor epidural icin

Çok sancı cektim açılmam çok zor oldu çocuk dogunxa esimle ağlayamadık bile helak olmustum çünkü eşimde benimle sancı çekerken bağırmalarımdan va hep belimi obuyirdu uykusuz bir gece 21 saat sonra dogum oldu
19 saat sancı cektim
Ama bu demek değil mi herkes Benim gibi olacak açılma olursa fıstık gibi Doğum olur bir de epidural oldu mu mis ben epidural aldım almasaydım ölurdum
Güzel yanı dogum oldu bebek çıktı her şey halloldu dikiş atıldı ordan inip yürüyen sandalyeye yürüyerek gidip oturdum odaya yürüyerek dahi gelirdim ki gelir gelmez ayağa kalktim bebeğimi aldım milletle tokalaştım ha sonra ağrk sizi oldu olmadı değil ama çok çabuk ayağa kalkıyorsun ertesi gün çıktık bebek iyiydi sonra ki gün sarılıktan hasteneye yattık eğer ayaklanmamış olsaydim o hastanede sürünürdüm kızımla ben değil babası ya da annem kalırdı yanında memnun kaldığım durumları bunlar
Ama sorarsan tekrar doğuracak olsan xeker misin bu kadar sancı çekmem galiba ya gözüm korktu kendi halime acıdım çünkü
Epidurale rahatmıydim öyle videolarda dans edenler gibi asla değildim çünkü açılma icin suni de verildi bana o videolarda ki gülerek dans ederek dogumhaneye gidenlerden olmak istedim benim sancılarım aşırı şiddetliydi ama açılmam yavaştı sonrasında kapartılar zaten ikinmam icin ama olmasıydı yaptırmasaydım bileklerimi orda keserdim sanırım

Bnde anlamadim tatlim ya sagdim o gogusumu hala tuzlu sagarsam gecmesi lazimd yârin sorucam drya

Sor canim bize de yaz ogrenelim

Ben de tam aksi asiri gerginim o konuda

Ama 2.dogum daha kolay olur diyor herkes gercekten. İnsallah senin de kolaycacik gecer canim.

İnsallah hayirlisiyla kendi sancin gelir, acilman da olur, guzel gider her sey. Bana da sanci geldigi zaman bi panik geliyo bugun baya yogun bi sanci geldi adet oluyorum gibi. Ama duzensiz iste. Tekrari yok

İnşallah dogurursun bu hafta sen de.senin de mi esin askerdi canim..e yani bu hafta doguralim artik..ben alttan bakilinca kanama falan olur nisan gelir diye bekledim hic mi bisey olmaz ya.inşallah seninki tetikler
Benim esimin meslegi askerlik canim. İsten izin aldi yani :)

Benim de 38.haftada cati muayenesi oldu. Bekledim kanama filan olur mu ki diye. Doktor bakarken de kasilmistim rahat degildim. Ama bende de yok
Bu sene subat 29 cekiyor olsaydi daha bi stres olurduk insallah mart ayini bulmayiz ya

Sac beni cok bunaltir ya. Toplamaya alismisim iyice. Salik oldugu zaman sipir sipir terliyorum normal zamanda. Dogum aninda iyice cildiririm heralde saclardan
Rahat olurum ben aliskinim acik sac kullanmaya dersen yap canim. Veya dogum sonrasi yapabilirsin. Bilemedim ben

Niye epedural le beklemediler acilmani peki cnm burdada bir arkadas acilmasi olmadu suni sanci vermisler ama epeduralle yani nebileyim ama bak sancidan insana birsey olmuornus deme ben ondan korkuom ya bana birsey olursaa diye bi vesvesee herseyi maf edio sevinemiom

nemesis doğumdan önceki halimden 4 kilo daha verdim yazmıştın, hamileliğin boyunca kaç kilo aldın canım?
6 kilo almistim dogumdan sonraki ilk kontrolde yani 5. Gunde 6 kilo gitmişti. 20. Gunde ki kontrolde 4 daha gitti
Emzirmek gerçekten cok zayıflatıyor

Ilk 3 ay bebeklerde burun aspiratöru onermiyor doktorlar canim. Burun kilcal damarlarinda kanama yapiyor. Doktoruna danis yinede.

Nereye odaklandiginla ilgili sanirim. Bana sanki hic eve donmeyecekmisiz gibi geliyor. Yani daha o kismi dusunmeye baslamadim
Hep evden cikis animiz, hastanede ne nasil olacak endisesi, sanci anlari filan geliyor aklima. Eve gelip bebegi sevecegimiz zamanlar hic aklimda degil
Guzel bi uygulamaymis o ya. Ama her hastanede yoktur diye tahmin ediyorum
Asilari da kaydettim hemen canim tesekkurler

Gecmis olsun canim gozunuz aydin. Allah hayirli uzun omurler versin. Cabuk toparlarsin insallah.
Inşallah canım inşallah..kesinlikle geçilmiyor malesef iyi yanlarının farkına varmaya odaklaniyorum artık:)
Nasil oldun canim biraz daha iyi misin?

Off su dogum olayinin da acisiz agrisiz olanini bulsalar artik ya

Cok zor olmus gercekten dogumun ya gecmis olsun insallah kolay atlatmissindir.

Hemen ayaklanmak en buyuk avantaji zaten galiba.

Peki o dikislerin bakimi nasil nasil oluyor zor degil mi? Bi de azcik ozel olacak ama tuvalet, temizlik filan nasil oluyor?

Benim bi parmagim kesilip dikis atildi da 4 sene kadar once, ben baya su filan degdiremedim uzun sure. Gec de iyilesti. Hala da acir bazi noktalardan dikisin atildigi yer. O dikis de oyle mi oluyor? Ne bileyim iliski konusu var daha mesela. O da acitir heralde

Bu doğum işi şans canım sezaryen de olsa normal de olsa kolay değil ama ben normal doğumdan çok memnunum. Iki doğumum da su gelmesiyle başladı ve açılmam çok hızlı oldu benim. Su gelene kadar ağrım vardı ama ben anlamamıştım mesela dogumun başladığını her zamanki agrilar gibi geldi.Son andaki sancılar çok yoğundu evet ama dayanılmayacak gibi değildi bende. Bir de sancı sürekli degil zaten en sık halinde bile sancı geliyor 2 3 dakika rahatsın diger sancıya kadar. Bu da nefes aldırıyor.Suni nasıldır bilmiyorum ama. Bana da dikiş olayı zor geldi. Keşke hiç olmasa. Dikerlerken hissettim tekrar uyuşturdu falan hiç hissetmedim diyen de var. Sonrası zaten normal doğumun en iyi tarafı. Ayaktasın çıkar çıkmaz yiyip iciyorsun. Tek sorun otururken dikişler acıyor onlar da çabuk iyileşiyor bir haftaya bisey kalmamıştı.

Beklediler canim
4 cm olunca epidural verildi

Kuzum 40 gunum geçmedi iliski yasamadık daha hoş geçse de yasayacak gibi değiliz
Dikiş iki tane atıldı bana hastanede bir su vermişlerdi steril onu eve götürün kullanın bitene kadar dediler onu kulalndim
Hala daha kullanıyorum ama eskisi gibi her tuvalette değil unutuyorum çünkü
Çabuk iyileşti dikişlerim ıslak tutmadım
Her duş sonrası sac kurutma mak kuruttum
Cis değil de ilk iki gün kaka yaparken zorlandım sızlama oldu tabi ama çok az

Günaydınn:)

Kızlar yapamıyorum ben tek başına hem 21 aylık bide 22 günlük bebe mevcut elimde. Anneme gidecegim ama kafamda karışık. Ev müsait dubleks odam duruyor orada kalıyoruz gittikçe ama eşim olmayınca by sefer büyük oğlumu idare edemezsem diyorum. Küçükte memedr yaşıyor sağolsun.

Gece ikisi birden uyanınca oturdum ağladim en sonunda.

Canım normal Doğum yapan biri olarak, şu ya da bu şekil Doğum tavsiye ederim demenin pek doğru olduğunu düşünmüyorum. İkisinin de iyi ve kötü yanları var. Örneğin normal doğum ne kadar sürecek belirsiz, dikişleri çok kolay değil, acısı ciddi bir acı, ıkınıp çıkarması ayrı bir aşama ama tabi bebek kucağına geldiğinde acılar bitiyor ve o dakikadan itibaren kendin ilgileniyorsun her şeyle, örneğin ben akşamında girdim duşumu aldım, gece uyandıkça kendim kalktım.

Sezeryan yaşayan arkadaşlarda başka avantaj ve dezavantajlarmsıralar.

Özetle her ikisi de Doğum yöntemi ve sen kendini hangisine hazır hissediyorsan o olmalı senin için. Olumsuzlukları at kafandan, bebeğinle iyi bir takım ol ve sağlıkla gelsin kucağına.

Allah yardimcin olsun cnm ablam da senin durumundaydi buyuk krese fln gidiyormu belki o sekilde rahatlarsin. Bu donemlerde esin hiraz yardimci olsun yada git annene 2 aylik yap gel biz ablama yardimci olmustuk o sekilde. Sonrasini kendi halledebilmisti

Kreş için küçük diye düşünüyorum. Eşim çok yardımcı ama tabi sürekli yurtdısı seyahatleri oluyor o yüzden zor oluyor. Normalde herşeyi kendim idare ederim ama gecelerde çok zorlanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…