- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #43.501
Iste yani ayni islem.aslinda sacma yaaa neyseki atlattin darisi bize bana yapilcak ama 2 cm acilmasi lazimmis ins kolay olur korkuomm yaa vesveseler cokk bendeValla yapmadi işte canim baştan deseydi sıcak bakmıyorum diye bende yolumu ona göre çizerdim yani...evet ikiside belden vuruluyo epiduralde takılı kaliyo belde ordan yavaş yavaş veriyorlar spinal ise sadece bir iğne belden aşağı uyuşuyor yine ama atması biraz zor o ilacı spinal yapan suni verip epidural de yapabilirdi ama yapmadı
Kuzum ben evsen hasteneye geldik kimseyi istemiyorum diye bas bas bağırdım o gün ertesi günde sağlama vs yaptığımdan ben çok yorulmuştum ve sarılık olayı vardı annem yemek yerken yemek yemeye mi geldin buraya diye kadına catttim hatta bsye karıştı evden kovdum sonra annemi evden kovdum diye ağlayıp arayıp özür diledimBu akşam eşimin ablası geldi eşi ve iki kızı ile deli oldu annem zaten bende kalıyor ve 1 ay falan kalacak annem ile de sıkıntı yaşıyoruz kedim var diye bebege bişey yapar diye alıp kızımla bebek odasında yatıyor ben salonda tek başıma eşim yatak odasında tek başına üstüne bide millet geliy o kafayı siyircam artık ya evden kaçacam ya da defolun diycem herkese iyice psikolojim bozuldu düzeniminiz değişti ah ah saymayayım en iyisikendi annemden kızımı kıskanıyorum bide iyice sahiplendi kendi bebeği gibi...
Hollandada 2 cm mi isteniyor? Burda 4 cm genelde. Benim gittigim hastane 5 cm aciklik istiyor epidural icinIste yani ayni islem.aslinda sacma yaaa neyseki atlattin darisi bize bana yapilcak ama 2 cm acilmasi lazimmis ins kolay olur korkuomm yaa vesveseler cokk bende
Çok sancı cektim açılmam çok zor oldu çocuk dogunxa esimle ağlayamadık bile helak olmustum çünkü eşimde benimle sancı çekerken bağırmalarımdan va hep belimi obuyirdu uykusuz bir gece 21 saat sonra dogum olduİyi geceler hanimlar
Ben normal dogumdan iyice korkmaya basliyorum. Sanki bebegin omzu takilacakmis bi problem olacakmis gibi gelmeye basladi. Zaten sancisi acisi filan korkutuyor bi de bunu dusunmeye basladim.
Sezaryen ve normal dogumu karsilastirirsak kim nelerden memnun nelerden sikayetci bi yazabilir misiniz ya zahmet olmazsa
Bnde anlamadim tatlim ya sagdim o gogusumu hala tuzlu sagarsam gecmesi lazimd yârin sorucam drya
Evet cesaretli görüyorum ben de kendimi ikinci doğum kolay olur diyolar biraz da ondan.tabi sancı esnasında yalvarabilirim yine o konuda bişey diyemicem
İnşallah canım az kalmıştır ya beklemek hep stres yaratiyor kendi sancim gelir insallah canım. .Resmen sabahlari tüm gece uyudum bi yerim agrimadi diye agliyasim geliyor.
Benim esimin meslegi askerlik canim. İsten izin aldi yani :)İnşallah dogurursun bu hafta sen de.senin de mi esin askerdi canim..e yani bu hafta doguralim artik..ben alttan bakilinca kanama falan olur nisan gelir diye bekledim hic mi bisey olmaz ya.inşallah seninki tetikler
Kızlar bu arada acaba doğuma giderken saçlarımı maşa yapsam suni sancı sırasında çok mu bunaltır beni? Bide doğumdan çıkınca kırmızı pjamamı mı giysem yoksa krem renkli süslü olanı mı? Kanamadan dolayı batırı mıyım ki? Ama fotoğraf ta çektirmek istiyorum ay çok kafam karıştı
Niye epedural le beklemediler acilmani peki cnm burdada bir arkadas acilmasi olmadu suni sanci vermisler ama epeduralle yani nebileyim ama bak sancidan insana birsey olmuornus deme ben ondan korkuom ya bana birsey olursaa diye bi vesvesee herseyi maf edio sevinemiomÇok sancı cektim açılmam çok zor oldu çocuk dogunxa esimle ağlayamadık bile helak olmustum çünkü eşimde benimle sancı çekerken bağırmalarımdan va hep belimi obuyirdu uykusuz bir gece 21 saat sonra dogum oldu
19 saat sancı cektim
Ama bu demek değil mi herkes Benim gibi olacak açılma olursa fıstık gibi Doğum olur bir de epidural oldu mu mis ben epidural aldım almasaydım ölurdum
Güzel yanı dogum oldu bebek çıktı her şey halloldu dikiş atıldı ordan inip yürüyen sandalyeye yürüyerek gidip oturdum odaya yürüyerek dahi gelirdim ki gelir gelmez ayağa kalktim bebeğimi aldım milletle tokalaştım ha sonra ağrk sizi oldu olmadı değil ama çok çabuk ayağa kalkıyorsun ertesi gün çıktık bebek iyiydi sonra ki gün sarılıktan hasteneye yattık eğer ayaklanmamış olsaydim o hastanede sürünürdüm kızımla ben değil babası ya da annem kalırdı yanında memnun kaldığım durumları bunlar
Ama sorarsan tekrar doğuracak olsan xeker misin bu kadar sancı çekmem galiba ya gözüm korktu kendi halime acıdım çünkü
Epidurale rahatmıydim öyle videolarda dans edenler gibi asla değildim çünkü açılma icin suni de verildi bana o videolarda ki gülerek dans ederek dogumhaneye gidenlerden olmak istedim benim sancılarım aşırı şiddetliydi ama açılmam yavaştı sonrasında kapartılar zaten ikinmam icin ama olmasıydı yaptırmasaydım bileklerimi orda keserdim sanırım
6 kilo almistim dogumdan sonraki ilk kontrolde yani 5. Gunde 6 kilo gitmişti. 20. Gunde ki kontrolde 4 daha gittinemesis doğumdan önceki halimden 4 kilo daha verdim yazmıştın, hamileliğin boyunca kaç kilo aldın canım?
Ilk 3 ay bebeklerde burun aspiratöru onermiyor doktorlar canim. Burun kilcal damarlarinda kanama yapiyor. Doktoruna danis yinede.Benim grip geçti de burun tıkanıklığı kaldıydı ama şimdi oda düzeldi şükür kızımınki de geçti bakalım olursa da serum fizyolojik var damlatıp otribebe ile çekerim yada peçete ile temizlerim..
Doğuma gidince bi soruyum bakalım canım. Tuhaf ama benim doğum korkum yok gibi bişey. Tek istediğim bebeğimi sağlıkla kucağıma almak o yüzden çok heycanlıyım hep ay haftaya bugğn eşimde bebeğim de yanımda olavak diye düşünüp düşünüp sırıtıyorum
Guzel bi uygulamaymis o ya. Ama her hastanede yoktur diye tahmin ediyorumBoyle kucuk kucuk sivilceler cenesinde ve iki yanaginda var.
Eki Görüntüle 2115505
O ilk gunler hepimizde oldu emzirmeyi ogrendikce duzelir merak etme :) artik hersey daha güzele gidecek oyle dusun :)
Aynen ya. Biri daha kucaga alistirma derse sopayla dovcem
Benim aneztezi turum combine aneztesi idi. Hem spinal yaptilar hem epidural. epidural 3 gun takili kaldi hastaneden cikacagimiz sabah çıkardilar. cok ciddi agrim olmadi ameliyattan sonra.
devletin asilari disinda ozel asilarida yaptiracagim. Rota virus ve meningokok asisi. 10. Yasta rahim agzi kanseri asisini araştırıyorum simdilik onda emin degilim.
Gecmis olsun canim gozunuz aydin. Allah hayirli uzun omurler versin. Cabuk toparlarsin insallah.Kizlar mart annesi olucam derken subat annesi oldum bennn... 23 subat cuma gunu 3600gr 51 cmlik bir yakisikli katildi aileme... Sütüm gelmedi... Kv ve annem yanimda bu gun ciktik hastaneden ... Stres manyagi oldum ... 6saat suni sanci 1 cm acilma sonra spinal sezeryan bi ton laf ... Oglumu bile sevemedim gonlumce ... Kafayi yicem az daha durursam...
Nasil oldun canim biraz daha iyi misin?Inşallah canım inşallah..kesinlikle geçilmiyor malesef iyi yanlarının farkına varmaya odaklaniyorum artık:)
Çok sancı cektim açılmam çok zor oldu çocuk dogunxa esimle ağlayamadık bile helak olmustum çünkü eşimde benimle sancı çekerken bağırmalarımdan va hep belimi obuyirdu uykusuz bir gece 21 saat sonra dogum oldu
19 saat sancı cektim
Ama bu demek değil mi herkes Benim gibi olacak açılma olursa fıstık gibi Doğum olur bir de epidural oldu mu mis ben epidural aldım almasaydım ölurdum
Güzel yanı dogum oldu bebek çıktı her şey halloldu dikiş atıldı ordan inip yürüyen sandalyeye yürüyerek gidip oturdum odaya yürüyerek dahi gelirdim ki gelir gelmez ayağa kalktim bebeğimi aldım milletle tokalaştım ha sonra ağrk sizi oldu olmadı değil ama çok çabuk ayağa kalkıyorsun ertesi gün çıktık bebek iyiydi sonra ki gün sarılıktan hasteneye yattık eğer ayaklanmamış olsaydim o hastanede sürünürdüm kızımla ben değil babası ya da annem kalırdı yanında memnun kaldığım durumları bunlar
Ama sorarsan tekrar doğuracak olsan xeker misin bu kadar sancı çekmem galiba ya gözüm korktu kendi halime acıdım çünkü
Epidurale rahatmıydim öyle videolarda dans edenler gibi asla değildim çünkü açılma icin suni de verildi bana o videolarda ki gülerek dans ederek dogumhaneye gidenlerden olmak istedim benim sancılarım aşırı şiddetliydi ama açılmam yavaştı sonrasında kapartılar zaten ikinmam icin ama olmasıydı yaptırmasaydım bileklerimi orda keserdim sanırım
Bu doğum işi şans canım sezaryen de olsa normal de olsa kolay değil ama ben normal doğumdan çok memnunum. Iki doğumum da su gelmesiyle başladı ve açılmam çok hızlı oldu benim. Su gelene kadar ağrım vardı ama ben anlamamıştım mesela dogumun başladığını her zamanki agrilar gibi geldi.Son andaki sancılar çok yoğundu evet ama dayanılmayacak gibi değildi bende. Bir de sancı sürekli degil zaten en sık halinde bile sancı geliyor 2 3 dakika rahatsın diger sancıya kadar. Bu da nefes aldırıyor.Suni nasıldır bilmiyorum ama. Bana da dikiş olayı zor geldi. Keşke hiç olmasa. Dikerlerken hissettim tekrar uyuşturdu falan hiç hissetmedim diyen de var. Sonrası zaten normal doğumun en iyi tarafı. Ayaktasın çıkar çıkmaz yiyip iciyorsun. Tek sorun otururken dikişler acıyor onlar da çabuk iyileşiyor bir haftaya bisey kalmamıştı.İyi geceler hanimlar
Ben normal dogumdan iyice korkmaya basliyorum. Sanki bebegin omzu takilacakmis bi problem olacakmis gibi gelmeye basladi. Zaten sancisi acisi filan korkutuyor bi de bunu dusunmeye basladim.
Sezaryen ve normal dogumu karsilastirirsak kim nelerden memnun nelerden sikayetci bi yazabilir misiniz ya zahmet olmazsa
Selamlar saygılar5 7 nobetinden selam herkese :)
Beklediler canimNiye epedural le beklemediler acilmani peki cnm burdada bir arkadas acilmasi olmadu suni sanci vermisler ama epeduralle yani nebileyim ama bak sancidan insana birsey olmuornus deme ben ondan korkuom ya bana birsey olursaa diye bi vesvesee herseyi maf edio sevinemiom
Kuzum 40 gunum geçmedi iliski yasamadık daha hoş geçse de yasayacak gibi değilizOff su dogum olayinin da acisiz agrisiz olanini bulsalar artik ya
Cok zor olmus gercekten dogumun ya gecmis olsun insallah kolay atlatmissindir.
Hemen ayaklanmak en buyuk avantaji zaten galiba.
Peki o dikislerin bakimi nasil nasil oluyor zor degil mi? Bi de azcik ozel olacak ama tuvalet, temizlik filan nasil oluyor?
Benim bi parmagim kesilip dikis atildi da 4 sene kadar once, ben baya su filan degdiremedim uzun sure. Gec de iyilesti. Hala da acir bazi noktalardan dikisin atildigi yer. O dikis de oyle mi oluyor? Ne bileyim iliski konusu var daha mesela. O da acitir heralde
İyi geceler hanimlar
Allah yardimcin olsun cnm ablam da senin durumundaydi buyuk krese fln gidiyormu belki o sekilde rahatlarsin. Bu donemlerde esin hiraz yardimci olsun yada git annene 2 aylik yap gel biz ablama yardimci olmustuk o sekilde. Sonrasini kendi halledebilmistiGünaydınn:)
Kızlar yapamıyorum ben tek başına hem 21 aylık bide 22 günlük bebe mevcut elimde. Anneme gidecegim ama kafamda karışık. Ev müsait dubleks odam duruyor orada kalıyoruz gittikçe ama eşim olmayınca by sefer büyük oğlumu idare edemezsem diyorum. Küçükte memedr yaşıyor sağolsun.
Gece ikisi birden uyanınca oturdum ağladim en sonunda.
Kreş için küçük diye düşünüyorum. Eşim çok yardımcı ama tabi sürekli yurtdısı seyahatleri oluyor o yüzden zor oluyor. Normalde herşeyi kendim idare ederim ama gecelerde çok zorlanıyorum.Allah yardimcin olsun cnm ablam da senin durumundaydi buyuk krese fln gidiyormu belki o sekilde rahatlarsin. Bu donemlerde esin hiraz yardimci olsun yada git annene 2 aylik yap gel biz ablama yardimci olmustuk o sekilde. Sonrasini kendi halledebilmisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?