- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.049
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #43.581
Bende efsuşu anlamiyorum. Sabahtan beri kucakta gayet gulucuk atan cocuk yataga koyunca cigligi basti. Emerken sanki cimcik atarmissin gibi arada memeyi birakti. Migirdaya migirdaya emdi.sabahtan beri bu boyle. Akşam 7.30 da actim altini islak pamukla makatina masaj yaptim bir guzel.5 dk filan surdu.hem gaz cikardi hemde kaka yapti.sonra soydum yikadim bir güzel. Biraz sicakca suyla yikadim 40 derece idi. yikarken mustelanin lavantali sac vucut sampuanini kullaniyorum. Lavantanin rahatlatici etkisi var diye. Sonra Johnson baby bed time yagla bir guzel masaj yaptim vucuduna. Bezledim.emzirdim.gazini cikardim sanirim o konu muallakBizimki de kucaktan yatağa koyduğum an basiuor yaygarayı bir de kıvranıyor ağlıyor sızlıyor acıktı mi gazdan mi anlamıyorum emiyor iki bırakıyor agliyor geri devam ediyor o ara gaz çıkarıyor anlamadım açlıktan mi gazdan mi agliyor bazen karnına cekiyor ayakları o zaman almıyor zaten memeyi ayanlarını çekince anlıyorum gaz ama mesela gaz çıkarırken bile dilini dışarı çıkarıyor meme arar gibi ama öncesinden memeyi atmış oluyor aç mi gaz mi bir turlu anlayamıyorum
Sürekli meme arama yaparlarmış galiba aç olduğu anlamına gelmiyormuş
Bi de bugün 1 saate bir aglqdi kaldırdım emzirdim hep çıkardı her emzirmede
Herkes ağlama sesinden anlarmış çocuğun ne istediğini ben 1 ay oldu hala bsy anlayamıyorum kızıyorum da kendime
Bugün kakası da sıvı degil normal insan kakası gibi hafif cıvık ama aslında normal katılıkta idi popo silerken ufaktan aktı sasırdım normal katılıkta normal çiviklikta
Hep sulu olan kaka şimdi neden böyle oldu anlamadım dün normal kahvaltı akşam tavuk pilav salata yoğurt yemiştim
Ben anlamıyorum İpek’in dilinden ya
Aynen aynen sanki bsy olmuş gibi memeyi atıyor sonra alıp sınırlı sınırlı homurdana honurdana memeyi emiyor sonra çığlık basıp gaz sancısı başlıyor. Bende eşim amçtan gelsin yıkayacağım su gazdan bi kurulsak bizimki de kucağımda 1 saatir uyuyor koysam uyanacak hanfendiBende efsuşu anlamiyorum. Sabahtan beri kucakta gayet gulucuk atan cocuk yataga koyunca cigligi basti. Emerken sanki cimcik atarmissin gibi arada memeyi birakti. Migirdaya migirdaya emdi.sabahtan beri bu boyle. Akşam 7.30 da actim altini islak pamukla makatina masaj yaptim bir guzel.5 dk filan surdu.hem gaz cikardi hemde kaka yapti.sonra soydum yikadim bir güzel. Biraz sicakca suyla yikadim 40 derece idi. yikarken mustelanin lavantali sac vucut sampuanini kullaniyorum. Lavantanin rahatlatici etkisi var diye. Sonra Johnson baby bed time yagla bir guzel masaj yaptim vucuduna. Bezledim.emzirdim.gazini cikardim sanirim o konu muallak
Anlamiyorum tam cikariyormu. Hepsi bitince uyuklar moddaydi. Kundagi yikali diye normal battaniyeyle bir guzel kundakladim.yatağına yatirdim.popoyu pispisladim. Migirdaya migirdaya uyudu.1 saattir filan uyuyor. Halbuki butun gun hic uyumadi nerdeyse hep huzursuzdu.deneye yanila.ogrenicez ne dertleri var.pes etmek yok hemen.
Bizimde ayni yenidogan hemsiresi isilik sicaktan dedi. Ben ince giydiriyorum aslinda ama havasiz kaliyor demek ki. Artik havalar duzeliyor yarin ben kanguruya atip dolastirmaya cikaracagim bebemi :)Aynen aynen sanki bsy olmuş gibi memeyi atıyor sonra alıp sınırlı sınırlı homurdana honurdana memeyi emiyor sonra çığlık basıp gaz sancısı başlıyor. Bende eşim amçtan gelsin yıkayacağım su gazdan bi kurulsak bizimki de kucağımda 1 saatir uyuyor koysam uyanacak hanfendi
Günde bir kakaya düştük biz bugünde kaka eskisi gibi cıvık değildi çok katı da degildk normal şekildeydi bebeklerde normal mi bilmiyorum ayrıca kuzum ben bugün baktım bizim suratta kırmızılık artmış doktora attım ısılik gibi banyo yaptırın dedi sıcaktan mk dedim evet dedi banyo yaptırın geçer dedi dün tulumla yatırdım çıkartamadım uyuyunca yattığımız oda sıcak olunca bizimkine etki etmiş demek ki
Doktora gittim kızlar nst de düzenli sancı cikti açıklık da 1,5 2 cm var ama daha doğumun başındasin dediler...yatış önerildi ister bekle ister eve git sancilar artınca ya da suyun gelirse gel dediler.evim çok yakın zaten hastaneye imza atıp geldim eve..yoksa orda durmadan yaticam tek başıma. ..saat 12den beri 5dk da bir sancılar ama dayanilmicak kadar degil oglumda da bu sekilde baslamisti.Bu aksam giderim ben inşallah hepimizin bir avazda olur Rabbimin izniyle..
Bn kullaniyorum canm ilk hafta cok iyi geldi suan hic etki etmiyo
Valla canm ucgundur ayaktayiz cok agliyo bugun hic oturmadim yarin konturolumuz var yarn doktora danisicsm mommy bliss sipariş verdim onu kullanicam yavrum cok zorlaniyo hp agliyoAllah allah ins bizdede oyle olmaz canim ya suan nasil basa cikiyosunuz
Mommy blissi nasil kullanacagini da yazayim ben sana. Bana hemsirenin yazdigini aynen kopyalayip yapistirayim sana. Gece olani bebis1 aylik.olunca kullancan oncesinde degil.gerci senin ki 1 aylik olmuştur.Valla canm ucgundur ayaktayiz cok agliyo bugun hic oturmadim yarin konturolumuz var yarn doktora danisicsm mommy bliss sipariş verdim onu kullanicam yavrum cok zorlaniyo hp agliyo
Oku evet bugun basla ins ne icin korkuin zor olcak diyemi korkma cnm epedural alcanmi pekiSalı günü suni sancı ile normal doğum denenivek canım. Bi risk oluşmazsa sezeryan olmucak. Ayetel kürsi kenzül arş inşirah suresi bunlar kolaylaştırıyomuş. Okuyorum bakalım inşallah kolay geçer
Epidural almıcam canım. Korkum bebeğe yada bana bişey olursa. Ne sancım var ne açılmam. Suni sancı ile nasıl olur bebek te yukarda. Okadar sancıyı çekerim ama sonra hadi yine sezeryan olursam. Bide dün bebek karnımdan çıkacak gibiydi bugün az hareketli hemen içime sıkıntı giriyoOku evet bugun basla ins ne icin korkuin zor olcak diyemi korkma cnm epedural alcanmi peki
Gazdan dolayı doktor Altını sıkı giyindir dedi bende çorap slt bir de ulun giydirmiştim askılı zıbın uzun zıbın üstüne tulum Polar olunca yattığımız oda da sıcak fazla geldi sanırım salon soğuk oluyor aksama kadar da oldayiz ondan giydiriyorum gecede çıkaramadım uyuyunca sonuç ısılik :)Allah yardımcın olsun canım, evinde sancılarını bekleyip gidiceksin ne güzel. Allahım bize de nasip etsin. Artık doğurmayacakmış gibi hissetmeye başladım.
Masallah iyi cesaret cnm.almiyacaksan epeduralEpidural almıcam canım. Korkum bebeğe yada bana bişey olursa. Ne sancım var ne açılmam. Suni sancı ile nasıl olur bebek te yukarda. Okadar sancıyı çekerim ama sonra hadi yine sezeryan olursam. Bide dün bebek karnımdan çıkacak gibiydi bugün az hareketli hemen içime sıkıntı giriyo
Ben ağladım kendimle bebeğime ettim. Sütüm azaldı ve bebişim ikinci gidişimde hiç kilo alamamıştı. Mamaya geçmemek için yeyip içiyorum. Kendimi mutlu etmeye çalışıyorum. Sen de kesinlikle kendini üzme. Biliyorum demesi kolay ama bebeğin herşeyden önemli. Annenle baban için çok üzüldüm. Herşeyin hayırlısı. Kayımvalidenlerden bunaldıysan açıkça eşine söyle. Yalnız kalmaya ihtiyacım var de. Ya da başka bir yolunu bul gönder.Kızlar yardım neolursunuz kendi ailemle ilgili sıkıntılarım var annem babam ayrılıyor,lohusayım ve hala evde kayınbabamla kayınvalidem var bunalımdayım sürekli ağlıyorum cok korkuyorum sütüm azalıcak diye benim gibi lohusalıkta bu kadar ağlayan varmı
Saol canm gene bsy sorucam bn dun resminj atmistim ya onu aldim gece icin yokmus mart ayinda gelcekmis simdiki aldigimi gece icirmicekmiyim gecede versem olnazmiMommy blissi nasil kullanacagini da yazayim ben sana. Bana hemsirenin yazdigini aynen kopyalayip yapistirayim sana. Gece olani bebis1 aylik.olunca kullancan oncesinde degil.gerci senin ki 1 aylik olmuştur.
Gaz damlasi; Emzirdikten yada mama dan 30 dk snr 5 ml olarak veriliyor. Ancak gazdan dolayi ememiyorsa emzirmeden 15 dk once de verilebilir. Bazi bebeklerde 2.5 ml de fayda ediyor. Isterseniz 2.5 ml ile baslayin fayda etmezse 5 ml ye cikabilirsiniz dozu. Gun icerisinde 6 defaya kdr doz aralari 4 saat olmak kaydi ile verilebilir. Gerekmezse 6 doz vermenize gerek yok. Dilerseniz 15 dk emzirmeden once 2.5 ml emzirmeden 30 dk snr da 2.5 ml olacak sekilde de verebilirsiniz. Bebeginizin durumuna gore hangi yontem daha etkili ise o sekilde devam edin.
Gece olan Emzirdikten yada mama dan 30 dk snr 5 ml olarak veriliyor. Ancak gazdan dolayi ememiyorsa emzirmeden 15 dk once de verilebilir. Bazi bebeklerde 2.5 ml de fayda ediyor. Isterseniz 2.5 ml ile baslayin fayda etmezse 5 ml ye cikabilirsiniz dozu. Gun icerisinde 3 defaya kdr doz aralari 4 saat olmak kaydi ile verilebilir. Gerekmezse 3 doz vermenize gerek yok. Dilerseniz 15 dk emzirmeden once 2.5 ml emzirmeden 30 dk snr da 2.5 ml olacak sekilde de verebilirsiniz. Bebeginizin durumuna gore hangi yontem daha etkili ise o sekildedevam edersiniz.
Hem gece hem gunduzu beraber kullanicaksaniz yine toplam doz 6 yi gecmesin yani o zmn 3 gece ve 3 gunduz olabilir.
Devlet hastanesinde doğum yapacağım için orda yok canım epidural cesaretimden değil yaniMasallah iyi cesaret cnm.almiyacaksan epedural
Ya o korku bendede var birsey olursak diyee Allaha siginacaz sancidan olmaz galiba nirsey deme nebileyim
Ben epedural alcam.ama.nasil.olur bilmiom
Devlet hastanesinde doğum yapacağım için orda yok canım epidural cesaretimden değil yanidoktor bana sonrasında sezeryana bile dönse sancının bebeğe iyi geldiğini söyledi ama insan korkuyo. Tevekkül etmekten başka sansımız yok
Olur ben veriyorum. Gecede ilaveten uykuya dalmayi kolaylastran bir bitki daha var.ondan ayrri.Saol canm gene bsy sorucam bn dun resminj atmistim ya onu aldim gece icin yokmus mart ayinda gelcekmis simdiki aldigimi gece icirmicekmiyim gecede versem olnazmi
Ne tuhaf sezaryana ozaman nasil yapcaklar oda spinal falan oda aynisiDevlet hastanesinde doğum yapacağım için orda yok canım epidural cesaretimden değil yanidoktor bana sonrasında sezeryana bile dönse sancının bebeğe iyi geldiğini söyledi ama insan korkuyo. Tevekkül etmekten başka sansımız yok
Hadi sizin yine biraz daha vaktiniz var. Bıraksalar ben 42 yi gelan geçicem gibiBu sefer hakkaten 3kişi mi kaldık doğurmayan. Sen ben bide @The Black Pearl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?