2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bugün gazlı bir gündü gece 5 bucukta uyandı. Akşam 8e kadar uyur uyanık bol ağlamalı geçti. Karnabahar yemeği yapmıştı annem kimyon atmıştım üstelik ona yordum. Gazlı olunca sürekli memede yapışık. Sütte birikmiyor öyle olunca memeler iyice yumuşadı. Öyle olunca sütüm mü yetmiyor düşüncesi oluyor 60 ml mama yaptım bir sabah bi akşamüstü. Son kontrol 2 gün önceydi 19 günlükken 4080gr. Hastaneden 3300 küsür çıkmıştık. Doktor mamayı kes dedi ama böyle durumlarda kurtarıcı oluyordu. en az 1 buçuk saat emzirmeden mama vermedim ama yine de üzülüyorum aranıp duruyor sütüm yetmiyor diyor insan belki derdi başka ama. Mamayı çıkarmam lazım seçeneklerden karnı tok olunca o aranma hareketini yapmıyor oğluşum insanında bi dayanma gücü var dinlenmek uyumak istiyor insan off..

Benim ayaklarda şişlikte gecmedi aksine daha felaket sisti davul gibi sende de olmusmuydu?

Canım ben bşr kere hamburger yedim de çocuk o gece mahvoldu

Sezeryana bir şey diyemiyorum ama ben Doğumdan sonraki 3.gün ilk yapmıştım. Oradaki dikişlerden dolayı çok korkmuştum ben de.

Kızlar gazı olması veya kolik olması demek, hiç gaz çıkartmaması demek mi?
Gazi varsa gaz sancisi tutar gazi cikarana kadar aglar gazi cikarinca rahatlar.
Kolik henuz sebebi belirsiz bir sey. Hergun ayni saatte baslayan uzun saatler suren sebepsiz aglama krizi. Gaz yuzunden diyende var bebek dunyaya alisamadi.diyende var. Bazilarina gore 4.trimester anne karninda tamamlanmadi diye oluyormus. Zaten 3.ayin sonunda bitiyor genelde. Ama en buyuk belirtisi hergun ayni saatte baslamasi. Uzun saatler surmesi. o surede bebegin sakinlesmemesi.

Kızlar doğuramadım hala çok kötüyüm. Açılma 5 cm oldu ama bebek çok yukarda aksama kadar suni sancı çektim bana mısın demedi. 7 de kestiler sancıyı yarın tekrar vercez eğer yine doğum olmazsa sezeryan dediler. Suan çok yüksek değil ama uyutmayacak kadar sancım var bu gece hastanedeyim hem sancım boşa gitti hemde bebeğime kavusamadım. Çok zormuş bana dua edin çok zor geçiyo doğumum

Kızlar hala doğuramadım. Sabah 10 suni sancı verildi. 1 gibi sancılandım 5 cm oldu açılma ama bebek çok fazla yukarda. Aksama kadar sancı çektim 7 de suni sancıyı bıraktılar yarın devam edicez diye şimdide aşırı çok olmasada uyutmayacak kadar sancım var. Sabah tekrar suni sancı takılacak ve yine olmazsa sezeryan yapılacak. Dua edin bana çok zor geçiyo hem oladar sancı çektim hemde hala bebeğime kavuşamadım çok zor muş bu doğum işi

Kızlar benim yavrucak devamlı emmek istiyor, uyanık olduğu her saniye sürekli aranıyor, hem göğüslerim yara oldu hem de midesini çok büyütmek istemiyorum
Siz her acıktığında emziriyo musunuz
Emzir canım sarılık olmasın bence benimde felaket oldu uçları yara oldu hatta kaniyordu aventin silikon ucundan aldırdım eşime basta kızım almak istemedi ama simdi alıştı onla emiyo krem sürmüyorum çünkü ise yaramıyo lansinoh falan..bugün hastahanede soğan dediler duymussundur belki kızlardan çok iyi geliyomus.bide ne kadar cok emerse okadar cabuk iyileşir diyorlar bide bi süre sonra daha az acıyo diyorlar ama agzina alinca resmen canimdan can gidiyor her çekişinde o da memeyi doğru alamadığı için oluyormuş k.rengi kısmın tamamını alması gerekiyormus ama ben yapamadim malesef ucunu damakları ile ısırıyor tosbik:)

Kiyaamam. Umarim yarın bebegine kavusursun sezaryene gerek kalmadan

Lansinohu surunce gogus uclarini gogus pediyle kapat.benimkiler hemen geçti oyle

Dayan canım çok güzel olacak bebişini kucağına alınca geçecek hepsi Allahım güç kuvvet ve de sabır versin

Bn dun cektirdim canm bir aylik olunca çekiyorlarmis
bana saglik ocagimda 6. ile 8. hafta arasi dedi daha cekyirmedim bu cuma kontrole gidecez dr sorayım barı

Bizim en son kontrol 20 günlükkendi. Dr 1 ay sonra gelin kalça ultrasonu da o zaman dedi. Yarın gidecez bakalım. Kızımdan hatırladığım ultrasonla bakılıyor bacaklarına
saol kuzum tamm senle dogumum ayni yani gecikmemisim anladıgim kadariyla sen ne zaman gideceksin dr a

Allah yardımcınız olsun canım Rabbim kolaylik versin sağlıkla doğdun insallah

Canım ben de krem karbonat denedim hiçbir işe yaramadı yarın aventin silikon meme ucunu alacağım inşallah İyileşene kadar beni idare eder çünkü bebek sürekli emmek istiyor uyanacak acıtacak diye ödüm kopuyork, o kahverengi kısmı sokabilmek için çok uğraştım ama Meme ucum sert olduğu için girmiyor maalesef bizimki de ucunu Kemirdi iyice
Dün hüngür hüngür ağladım bebeğimi keyifle emziremiyorum diye ama inşallah bu günlerde geçecek

Canim bu eczanelerde satilan süt yapıcı çaylar çok işe yariyormus humana falan denediniz mi hiç ya da rezene çayı falan

Kızlar benim yavrucak devamlı emmek istiyor, uyanık olduğu her saniye sürekli aranıyor, hem göğüslerim yara oldu hem de midesini çok büyütmek istemiyorum
Siz her acıktığında emziriyo musunuz
bence bebek istiosa 5 dk da olsa emzir canim gogus ucu yarasina kendi sutunu lansinoh ve ayva cekirdegi jolesi bu uclemeyi oneririm benimkiler iltihaplanmisti o dereceydi cnm

Canım ben bşr kere hamburger yedim de çocuk o gece mahvoldu
hamburger nasıl gaz yapar tursusu yoksa acisi yoksa bilemedim kofte ekmek hic yemedim daha dogum yapali ama sasirdiğim icin yazdim

Kızlar gazı olması veya kolik olması demek, hiç gaz çıkartmaması demek mi?
canim kolik bebegin her gun ayni saatlerde 3-4 saat suren aglamalari olmasi ve sebebi belli olmayan aglamalar diye biliyorum

Off kuzum benim ya Allah yardımcın olsun sancıları çekmiş biri olarak seni çok iyi anlıyorum Keşke Madem suniyi verdiler doğum gerçekleşmeden kesmeselerdi.
Burada hepimiz senin duacınız inşallah hemencecik kavuş bebeğine

üzulerek soyluyorum eger bebegin gogus ucuna alistiysa bazen silikon gogusu almayabiliyor insallah alır sanada ayva cekirdegi lansinoh ve ayva cekirdegi jolesini oneririm cnm

Süt inşallah etkilemiyordur. Tarif de şöyle cnm 8 tane inciri sıcak suda bir saat bekletiyoruz. 2 buçuk bardak sütü yoğurt mayalama sıcaklığında ısıtıyor uz. İncirleri küçük küçk doğrayp sütün içine katıp blenderdan geçiriyoruz. Kaselere alıp üzerlerini kapatıyor uz uyutuyoruz yani:) 2 saat sonra uyandırıp buzdolabına koyuyoruz. 4 kase kadar oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…