- 1 Mayıs 2012
- 9.588
- 9.036
- 198
- Konu Sahibi Homely_angel
- #44.841
Sabirsizlikla bekliyorum maceralarinizi donunce en kisa zamanda anlatirsin umarim :)
İlk fırsatta yazarım mutlaka :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sabirsizlikla bekliyorum maceralarinizi donunce en kisa zamanda anlatirsin umarim :)
Ilk günde iki saat uğraşmıştık almamisti. O zaman süt yok zaten diye üstünde durmadik. Sonra kuveze girdi bi hafta kaldı orda hortumla beslendi. Sonra emzirmeye çalıştım yok . Bi haftadır savaş halindeyiz resmen her yolu deniyoruz ama almıyor .stresliyim zaten bu da üstüne geliyor . Bi arkadaş dedi benim yeğenim böyleydi sute alerjisi çıktı diye aklıma takıldı o da . Belki bu da mi öyle diye .
Hepsini yaptım ya hatta dün hemşire arkadaş geldi eve onla bayağı uğraştık bisey olmadi. Sabah doktora gideceğim bakalim ne diyecekKarin cevresinde sarilik varmi? Yuz ve gozdeki sarilik onemli degil. Meme cevresinden baslayan ve gobege inen sarilik tehlikeli. Ve başka yoolu yok malesef.
Bir yerde bebegin basina bastirmak bebegi sinirlendirir emmez diye okumustum. Ne kadar dogru bilmiyorum ama birde bastirmadan dene. Bebegini tam memeye bakacak sekilde tut burnu memr ucune denk gelsin. Meme ucunu dudaginin kenarina dokunup cek birlac kere agzini acincada tum kahverengiyi sıktırio sok.
Tamam canım bi okuyayım inşallah bana da iyi gelir. Ya bende mama almışım hep . Aslında sıkıntım beni emmeyecektwn ziyade bisey mi var diye dusunmekten n . Kuvezde kalmıştı heyhat psikolojim iyice o anları düşünüp kötü yoruyor her şeyi .Bana burnuna meme ucunu dokundur, ağzını açsın kocaman, o zaman memeyi sok ağzına demişlerdi.
Kendini biraz sakinleştirmeye çalış, her bebek emecek diye bir kural yok, sen elinden geleni yapıyorsun. Bir de tomris in emzirme notlarını oku bence, bana çok iyi gelmişti.
Canım aynı benimkide öyle. Sütümün tadına baktım artık acı felan mı nasıl bu kadar istemez diye. Göğsümün ucu yok önce pompayla çekiyorum çıkarıyorum. Sonra silikon uçla az emzirmeye çalışıyorum. Sonra da iki elimle ucunu iyice pres yapıp ağzına vermeye çalışıyorum dün ilk defa tuttu. Ve aadece ağzına verme islemin 45 dk sürüyo. Arada ağlama krizine giriyo yalancı emzik veriyorum sakinleşince en baştan. Pek etme ben gögsümü onun ağzına göre şekillendirmeye çalışıyorum ve üstüne doğru uzanıyorum. Hala tam istediğim gibi emmiyo ama tuttu sende pes etme sürekli dene sürekliCanım valla kaç gündür mahvoldum resmen emsin diye ama yok . Kafasını bastırıyoruz , agzina veriyoruz resmen sadece çekmesi kalıyor ona yok yine çekmiyor . Ağlıyor kendini itiyor istemiyor memeyi. Emzik ve biberonu çekiyor . Artık bi sağlık sorunu mu var diye şüpheleniyorum yani. Bi bebek nasıl olur da anne memesini böyle reddeder bilmiyorum . Avent var şimdi tekrar mi denesem hiç çekmiyor ya sadece masaj yapıyor gibi
Keske bi laf daha edeydin. Gidince rahat ederdin sanki :)
:) biliyorum burdaki çoğu arkadaş cıktı ama anneme anlatamıyorum o daha cok bilmem kim cikti mi hic ? Dio..var hakkım hava almaya hatta en çok benim var çünkü esim olsun annem olsun istedikleri zaman çıkıp gidebilirler evden benim öyle bi şansım yok bakalım bir daha eşim gidelim diyecek mi...Yahu ben mecburen kırk kere çıktım, çok şükür de çarpılmadım :) annene beni örnek gösterebilirsin. Senin de bir hava almaya ihtiyacın var sonuçta.
O zaman daha ilimli yaklas.anne sen herseyi yapıyorsun ama ben ogrenemiyorum. Yarin bir gun sen gidince ben ne yapacagim. Bu isleri ben yapacagim ki ogreneyim de.bi yandan keşke diyorum kendiliğinden gitse bi yandan kendi annem beni de böyle büyütmüş acaba kötü mü düşünüyorum diyorum kendime kızıyorum kızıma iyi bakiyo az önce uyandim ağlaması ile gazi var çıkaramiyo deli gibi ağlıyo baktım o da ağlıyo geçecek diyo
eşim de annene iyi davran kırma kadını diyo ama biraz da keşke benim acımdan bakan biri olsa...
Aynen canım hiç değilse birilerinden fikir ve öneri almış olursun...Eşimde aventin almış 350 falanmış ama çekmiyor işte dışarı cikabilsem kendim bakmak en iyisi galiba .
Haklısın canım bi de öyle deniycem artık güzel yoldan gidelim bakalım tatli dil yılanı deliğinden çıkarır ama benim annemde ise yarayacak mi bakalım:)aynen yani bakiyo ama gidipte yalnız kalacağımi hiç düşünmüyo bile bana yaptirmiyo doğru düzgün evet sabir biyere kadar ki ben çok çabuk sabri tükenen bi insanim daha agzimdan laf çıkmadı ciksa kırılmak bi yana ağlaya ağlaya kaçarak gider dilim sivridir çünkü engel olamıyorum ve insan seçemiyorum sinirlenince....O zaman daha ilimli yaklas.anne sen herseyi yapıyorsun ama ben ogrenemiyorum. Yarin bir gun sen gidince ben ne yapacagim. Bu isleri ben yapacagim ki ogreneyim de.
Onuda denedin yine olmadi bu seker kir kalp napalim. Sabir sabir nereye kadar...
Sevindim canım emdiği kadar emsin kar kardır 5 dak.bile olsa...mamayi kesmedigin çok iyi olmus çünkü cidden sütümüz olsa bile doymuyorlar takviye istiyorlar...sıkılmadan sabırla dene tep ağzına öğrenecek o da benim kız öğrenmeye basladi artık ağzını açıp bekliyo:)2 gündür alıyo şükür canım ama mamayı kesmedim bende. Tabi yarım saat sürüyo alması ama buna şükür
Canım güneşe yatır soyup yani kolları siva iç zıbıni ac yatır durabildiği kadar dursun...Kızlar benim bebiş çok sarardı. O kadar dikkat etmeme mama takviyesi yapmama rağmen yarın kontrolümüz var sağlık ocağında ama gözlerinin beyaz yeri felan sarı. Sık emzirmek dışında bildiğimiz bi yöntem var mı çok korkuyorum
Biran önce öğrenir inşallah yoksa bi 45 dk alma çabamız var :)Sevindim canım emdiği kadar emsin kar kardır 5 dak.bile olsa...mamayi kesmedigin çok iyi olmus çünkü cidden sütümüz olsa bile doymuyorlar takviye istiyorlar...sıkılmadan sabırla dene tep ağzına öğrenecek o da benim kız öğrenmeye basladi artık ağzını açıp bekliyo:)
Tamam canım yarın sağlık ocağı kontrolümüz var gelince bunu denicemCanım güneşe yatır soyup yani kolları siva iç zıbıni ac yatır durabildiği kadar dursun...
bence de çok tatlılar şubat annelerikizlar Mart sonu nisan basi topigindeyim bende ama sizleride okuyorum disardangordugum su ki lohusa olmaniza ragmen cok tatlisiniz ve pozitifsiniz inşallah bizde sizin gibi oluruz en kotu:)dertlerinizi dinleyebilirim rahatlicaksaniz:)
Gecmis olsun canim. Tek caresi bol bol emzirmek beslemek ve kaka yapmadini saglamak. Uykusu agirlasti mi? Benim sarilikta en zorlandigim uyandiramamakti. Kilosu 3.5 ustundeyse 3 saatte altindaysa 2 saatte bir mutlaka beslenmesi lazimKızlar benim bebiş çok sarardı. O kadar dikkat etmeme mama takviyesi yapmama rağmen yarın kontrolümüz var sağlık ocağında ama gözlerinin beyaz yeri felan sarı. Sık emzirmek dışında bildiğimiz bi yöntem var mı çok korkuyorum
Çok teşekkürler kuzum çok açıklayıcı olmuş valla eline sağlık yine bsg olursa sorarım kuzumCanım bilet alırken bir de bebeğe bilet alacaksınız. 0-2 yaş arası bebeklere sadece vergi ödeniyor, koltuk verilmediği için.
uçağın kapısına kadar bebek arabasıyla gidebiliyorsun, orada bebeği kucağına alıp arabayı havayolunun sana verdiği poşete koyuyorsun.
Ana kucağını içeri almıyorlarmış, thy bana öyle dedi.
Bebekli yolculara hostes bebek kemeri getiriyor, o kemer annenİn kemerine bağlanıyor.
Uçaklarda bebek için minik yatak-sepet gibi bir şey var, bunu talep edebiliyorsun. Ancak her uçakta bunu bağlayabileceğin sınırlı sayıda koltuk var. Hani önü duvar gibi olan koltuklar var ya, o duvara bağlanıyor işte. Ben dış hat uçacağım için böyle ama iç hatlarda da bu yatağı veriyorlar mı emin değilim. Zaten 1-2 saatlik yolculukta da çok gerekli olmaz.
Başka aklına takılan bişi varsa da sorabilirsin.
Benim nişan gelmedi yani suyumla beraber tıpa gibi kan geldi o nişan mi bilmiyorumbence de çok tatlılar şubat anneleri5 gün ile kaçırdım sanırım şubat annesi olmayı :) kızlar bu sabah az bi leke gelmişti, sonra gün içinde azar azar kırmızı koyu kahve, yani nişanım geldi. ve karnım kasıklarım bi tuhaf kasılıyor. yalancı sancılar oldu sanırım bugün. bu gece olmaz da sabaha hastane yolları gözükür mü dersiniz? siz nişan geldikten sonra neler yaşadınız?
Canım valla kaç gündür mahvoldum resmen emsin diye ama yok . Kafasını bastırıyoruz , agzina veriyoruz resmen sadece çekmesi kalıyor ona yok yine çekmiyor . Ağlıyor kendini itiyor istemiyor memeyi. Emzik ve biberonu çekiyor . Artık bi sağlık sorunu mu var diye şüpheleniyorum yani. Bi bebek nasıl olur da anne memesini böyle reddeder bilmiyorum . Avent var şimdi tekrar mi denesem hiç çekmiyor ya sadece masaj yapıyor gibi