- 9 Şubat 2007
- 6.965
- 3.485
- 698
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #45.941
Canım emmeden önce al altını sonra kusarTamam canım bende deneyim onu. Ne yalan söyleyim emdikten sonra hemen alt değiştirmeye geçiyoruz o yüzden hep yatar pozisyonda
Canım reflü olduğunu nasıl anladın ?Emzirdikten sonra yarim saat dik tutmaya calisiyorum ben. Reflu oldu bizimki (yaygin bir durum) reflu sokunum yollarinda hirilti da yapiyor. Bir de boyle deneyebilirsin. Bizimki ilk baslarda nefessiz kalip tikanmaya basladi yuregim agzima geldi. Meger mideden agzina geliyormus onu da kusamayinca tikanmis. Simdi agzina geliyor yutkunup duruyor. Yarim saat gece gunduz fark etmez dik tutuyorum mutlaka. Ev 26-27derece terden yapistik birbirimize :)
Canm bn aldim dogum parasini tam bir aylik oldugunuz gun aldim bnm kanamam fazla olmadi tek 10 gun surdu 40 im cikmadan 5 gun once lekelenme oldu adet olmus olabilirsin canm adet sancisi varmiKızlar kanaması 40 çıksa bile devam eden var mi benim 48. Günün hala devam ediyor geçen hafta iki gün ped doldu acaba adet mi oldum dedim ama leke leke devam ediyor bazen kan bazen kahve rengi benim gibi olan var mi ayrıca bir şey daha soracağım bu analık parası 300 lirayı alabildiniz bi bi arkadasim hemen almış dün ben gittim 25 Nisa’nda alabilirsiniz dediler
Aramızda ücreti alırken kadar uzun süren oldu mu ?
benimki de ikinci günü sarardı, az emmişti, daha doğrusu ben ne kadar ve nasıl emzireceğimi tam oturtamamıştım kafamda. sonra biraz daha emzirebildim, sarı rengi düzeldi. yani inşallah emdikçe geçer canım. bi de benimki de en fazla 4-5 saat uyuyor ama geçen gün 6 saat uyudu,konşular tebriğe gelmişti, aa uyandır o zaman emzir dediler, burnunu sıktım, ayağını sıktım, tık yoktu, az korktum gibi oldu ama az bekledikten sonra uyandı, yani ilk defa 6 saat uyumuş oldu. onun dışında max 5 saat. arada oluyor demekki. inşallah daha sık uyanırlar da rutinleri olur canım.Doğrudur canım aslında kendi uyanıyosa en güzeli o ama ben en fazla 4.5 saat bekleyebildim çünkü uyudukça uyuyo. Ve sarılıkta var artmasından korktuğum için uyandırıyorum hep. Kendi uyanıp acıktığı günleri sabırsızlıkla bekliyorum
Canım bende Antalya dayım. Manavgat. Ama dr. 6 ay sadece anne sütü şu verme dedi..Kızlar bugun oglum kakasini keci pisligi gibi 2 tane yaptı çok korktum fitil koydum allahdan gerisini çok kati olmayacak şekilde çıkardı dr u aradım 1 kereden bisey olmaz ayni sekilde deavam ederse mamasina saf zeytinyag damlatalım dedi eger hala çozum bulamazsak mamayı degistiririz dedi bide burasi antalya hava ısınıyo yavas yavas bebeğe su ikram et dedi içerse dedi basına bole bisey gelen var mı? su icirme durumuna ne diyosunuz biz bugun 2 aylık olduk verilmelimi sizce su
günaydın o zamanGünaydın kizlar
Kiz sen daha yeni dogum yapmadin mi. 6 saat cok ilk ay 2 3 saatte bir emmesi lazi..benimki de ikinci günü sarardı, az emmişti, daha doğrusu ben ne kadar ve nasıl emzireceğimi tam oturtamamıştım kafamda. sonra biraz daha emzirebildim, sarı rengi düzeldi. yani inşallah emdikçe geçer canım. bi de benimki de en fazla 4-5 saat uyuyor ama geçen gün 6 saat uyudu,konşular tebriğe gelmişti, aa uyandır o zaman emzir dediler, burnunu sıktım, ayağını sıktım, tık yoktu, az korktum gibi oldu ama az bekledikten sonra uyandı, yani ilk defa 6 saat uyumuş oldu. onun dışında max 5 saat. arada oluyor demekki. inşallah daha sık uyanırlar da rutinleri olur canım.
Kızlar kanaması 40 çıksa bile devam eden var mi benim 48. Günün hala devam ediyor geçen hafta iki gün ped doldu acaba adet mi oldum dedim ama leke leke devam ediyor bazen kan bazen kahve rengi benim gibi olan var mi ayrıca bir şey daha soracağım bu analık parası 300 lirayı alabildiniz bi bi arkadasim hemen almış dün ben gittim 25 Nisa’nda alabilirsiniz dediler
inşallah geçer canım, sağolasın. dikişler işte...illa acıtacakKuzum zamanla geçiyor bende gaz yaparken ve büyük yaparken cok acı çektim kayısı hoşafı içtim hep kabız olmamak icin o haldeyken kabız olursam kötü olur diye 10 güne hiçbir şey kalmıyor canim
evet her doktor farklı bişey söylüyor. biraz onların bilgisi, biraz içgüdülerimiz, harmanlayıp en doğrusunu bulucaz bence :)Hastanede bebeği hıçkırık tutmuştı bende azcık su versek mi dedim, bebek hemşiresi olmaz gözlerine zararlı demişti. Hiç böyle bişey de duymamıştım ama gerçekliği doğruluğu nedir bilemiyorum.
Canım üste de yazdım bana gözüne zararlı dedi hemşire. Ne alaka bende pek anlamadım açıkcası. Yoksa bende vermek istiyordum.
Sarılık olur diye uyandırın diyorlr canım. Benimki hiç sarılık olmadı şükür, 15günlük bugün. Gece 4saat uyuyor 2-3gündür. Bende uyandırmadım. Bi gittiğim dr 10günden sonra ıyandırma demişti. Yeni gittiğim doktorsa 1aya kadar uyandır dedi. Bugün gündüz de ıyudu mesela 3saate yakın uyandırdım çünkü hakkaten fazla emmemişti. Bakalım zamanla bi düzene oturacak.
evet kuzum bugün bi hafta kontrolümüz var, ama ben 2-3 saatte uyandırma işini biraz erken doğan ve kendiliğinden uyanma sorunu olan bebeklerde diye biliyorum. doktorlar biraz fazla pimpirikleniyo gibi geliyo "bazen" tabi. onlar bilmez demiyorum ama hislerim bi sorun yok gibi düşündürtüyo, bugün kontrolden gelince yazarım, çocumun değerlerini bozmamışımdır inşallah :) şaka bi yana 6 saat uyumuyo normalde canım, biraz fazla evet, ama o gün bi istisnaydı bence. sadece bazı şeyler için arada olabilir modundayım. kesinlikle gözlemliyorum ama..Kiz sen daha yeni dogum yapmadin mi. 6 saat cok ilk ay 2 3 saatte bir emmesi lazi..
bizede haber ver o zaman bakalim :) bende merak ettim.evet kuzum bugün bi hafta kontrolümüz var, ama ben 2-3 saatte uyandırma işini biraz erken doğan ve kendiliğinden uyanma sorunu olan bebeklerde diye biliyorum. doktorlar biraz fazla pimpirikleniyo gibi geliyo "bazen" tabi. onlar bilmez demiyorum ama hislerim bi sorun yok gibi düşündürtüyo, bugün kontrolden gelince yazarım, çocumun değerlerini bozmamışımdır inşallah :) şaka bi yana 6 saat uyumuyo normalde canım, biraz fazla evet, ama o gün bi istisnaydı bence. sadece bazı şeyler için arada olabilir modundayım. kesinlikle gözlemliyorum ama..
biraz rahat mıyım ne
tamam kuzum. deneyimleşicez inşallah.bizede haber ver o zaman bakalim :) bende merak ettim.
Benimki de emikcantamam kuzum. deneyimleşicez inşallah.
bu arada burda senden alıştım emişiyoruz lafı dilime dolandı, emikcan diyorum bizimkine arada
Benim leke leke 55 gün sürdü. Doğum parasını da başvurduktan 1 ay sonra aldım cnmKızlar kanaması 40 çıksa bile devam eden var mi benim 48. Günün hala devam ediyor geçen hafta iki gün ped doldu acaba adet mi oldum dedim ama leke leke devam ediyor bazen kan bazen kahve rengi benim gibi olan var mi ayrıca bir şey daha soracağım bu analık parası 300 lirayı alabildiniz bi bi arkadasim hemen almış dün ben gittim 25 Nisa’nda alabilirsiniz dediler
Gazını çıkarıyorum tabi ama bi 5 dk felan. Bana balgam var gibi geliyo sanki burnundaki tıkalı sey boğazına inmiş gibi anlamadım tamestherr bebeklerde balgam oldugunu hic duymadim hele bu kadar kucukken bence burnu tıkalı emzirdikten sonra gazi cikarmadan yatirip altinı alma en az 10 dk dik tut bebegi hemen yatirirsan reflusu olmasa bile geri gelir bogazina emdigi sut kendinden pay biç miden doluyken sirt ustu yatabilirmisin ben yatamam en az 10 dk ayakda kalıcam ki yatayim
Genelde emerken hep yapıyo kakayı diye emme sonrasına bırakmıştım alt değiştirmeyi ama artık omzumda yatırırım bi yarım saatCanım emmeden önce al altını sonra kusar
Emdikten sonra yatar pozisyonu iyi değil gaz vs çıksın alacaksan ondan sonra al ama en saglikli önce Alman daha rahat emer çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?