2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Tatlim bnm de ilk bebegim ve bn turkiyede tekim bnm ailem yurtdışında esimin ailesinden hic yardm filan yok Allah razi olsun annem 40 cikana kadar yanimda kaldi bebegi uyandigi zmn yanimdan aliyordu bn uyurdum yemeğimi yapiyordu herşeyimi yapti annem gitti bn mahfoldum saat 17 ye kadar kahvaltı bile yapamadigim 5 gun banyo edemedigim sacimi bir hafta tarayamadim oturdum ağladım e esim butun ev temizliklerini yapiyo ama o yetmiyo bn kendime bakamiyorum esimin ailesinden bi Allahin kulu arayip neye ihtiyaçin var. Diyip sormadilar bebegim kucagima alisti bnden baska kimsede sakinlesmiyo uyumuyo tek bnde uyuyo ozmnda ninnisiz kesinlikle uyutamiuorum annem gittikten sonra kendimi yetim gibi hissettim bir hafta durmakszin agladim sonra düşündüm kendi kendime nereye kadar aglicam alismam lazim tam 4 sene bekledim bn bu cocugu esim yardmci alicam dedi istemedim simdide diycekler bi cocuga bakamadi simdi bebek gunduzleri uykusu cok az tam 20 dkk uyuyo sonra gene agliyo cok agladigi zmn aliyorum bebek arabasina disari cikiyorum mışıl mışıl uyuyo eve geldikten sonra da guzel uyuyo birde bebege uyku duzeni kurdum aksam saat 21:30 da altini temizleyip pijamasini degistriyorum kundaklayip mamasini veriyorum aksam oldugunu anliyo uyuyo gece uc kez uyaniyo acikiyo agliyo gene mama veriyorum uyuyo sabahta 6 da kalkiyo ondan sonra kundaktan cikartiyorum alt temizle karnini doyur gunumuz boylece geciyo gunduz 5 kez uyuyo oda cok kisa en ufak sese uyaniyo bnde uyutmaya zorlamiyorum yorulsun gece iyi uyusun diye bebege uyku duzeni kurmaya calis stres yapma gecicek bu gunler sen cok iyi bi annesin cabaliyosun bu kadar uzme kendini

Kizlar kafamda deli sorular var sizide yorayim. Bugun e bebekte oto koltuklari ile.bilgi aldim 10.000. Kez
Gorevli dedi.ki britax romor dualfix toplatilmaya baslanmis guvenlik.hatasindan.
Cybex sirona.onerdi.gorevli. suan.kampanyasi var. 3000 den.2400.e.inmis birde telekom.kampanyasi var ilave yuzde.7.
Ama.bu cybex 15. Aya kadar ters.kullaniliyir bebek durmazsa one.donmuyor. tek sikintim.bu suan. Napsak ki.

Sürekli duygu değişimi yasıyorum kafayı yedim resmen

Ahanda ben o gün 5 e kadar agladi gece 11 den kaldırdım yüzüne bakarak bağırmadım ama çaresiz şekilde sus artık yeter sus ne olur sus dedim sonra o bebek tabi ağlayacaktı kötü anne diye kendime kızıp ağladım
Allah sabır eylesin bizi
P Prime18 ank.da misin canım oyle anladım sanki yakin olsak bulusalim derim sana:)o aglama olaylarıni bnde hic bilmiyorum ben hic bi sey bilmiyorum zaten:)
Evet canim Ankara’da yaşıyorum abidinpasa da
kundak bende aldım ama çare etmiyor
Banyo yaptırıyoruz yine çare etmediği günler oluyor
Kolik dedi doktor 3 4 ay çekeceksinjz dedi valla gun saymaktan çoçuğumdan keyif alamıyorum hatırlayamıyorum bile dün ne yaptık nasıldı ne şekildeydi büyüdü mü ne oldu cubku beynim hep dolu hep gergin
Doğumumu bile hatırlamıyorum mesela suan kanamam oldu mu öncesinde onu sordu ark geçen gün hatırlamadım bile hala hatırlamıyorum silindi her şey beynimden mal gibiyim

kahveci34 ben kemerini aldım fırında yaktım Gazi çıkmasına faydası oluyor sıcağın ama koliklige faydası var mi bilmiyorum
Sıcak su torbası yerine bu cok mantıklı güzel bsy ısı da hemen kaybolmiuor enginlsh hoca gelmiş hatta bi ara bu uçuşmuştu da kaçırdık

Yaşadiklarin çok normal şeyler kızımda benim öyleydi hiç bir şekilde susmayan bir bebekti ki çok uzun zaman eşim ile aynı masada aynı anda yemek yiyemedik o yerken .ben bakiyordum ben yerken .o .. ama ilk o yemeye başlayınca emzikli sen değilsin :) önce ben sonra sen ye derdim :) çunku çok acıkmış olurdum :))
Çok yerde okumuşsundur anneler sıcak yemek yiyemez sıcak çay içermez banyo bırak tuvalete bile gidemez diye :) ama bı iki sene sonra hepsi bitecek beraber dışarı da çıkacaksınız onunla aynı sofrada yemek de yiyeceksiniz mama sandalyesini koyup dışarda yemek yemeğe gittiğinde etrafa ilk baktığın şey mama sandalyesi var mı olacak :)) az sabır ...
Benim ikinci çocuk ama en korktuğum şey uyuma şekli .. inşallah uyuyan bir bebek olur ve uyutma seklim nasıl olacak onun derdindeyim

İnsallah kuzum temennim alışmak
Çocuk çocukluğunu yapıyor aslında ama ben alışmakta zorlanıyorum tek temennim alışabilmek artık stressiz yasamak
Bebek çünkü o ağlayacak gülecek ve 3 yasına da gelse o çocuk ben yemek yerken yine ağlayacak ya da anne cis diyecek paçama yapışıp belki bsy isteyecek yemeğin yine bölünecek yine ona göre bir yere gideceksin kendine gel diyorum ama gelemiyorum
Dua ediyorum her gun vesveselerden kurtar rabbim diyorum yok hala bunalımdayım ama insallah bu günleri gülerek hatırlayacağım
Baldan uyku anne diye bir hesap var instagram da şiis pat yöntemi var herkes dua etmiş kadına ben şimdiden öyle yapmaya çalışıyorum bi bak istersen o hesaba

Benim bir arkadasin bebegi de cok fena pisik oldu baby me den canim. Bence simdiki mendiline devam et degistireceksen de bebisin biraz daha büyümesini bekle

Ya evde bence normal pamugu kullanin bu islak bezler illaki kimyasal islemden gecmis oluyorlar. Hatta havalar isinmaya baslayinca ben direk poposunu yikanayi dusunuyorum .

Bu bi adam var kitabi da var doktor o diuorki 3. Aya kadar bebekte aliskanlik olmaz yani kucaga alistiramazsiniz. Diyir. Ama kucakta gezmeyi seviyirsa bebek kanguru yada sling en iyi sey bence

Benim annemden öğrendiğim kaşlarının ortasına elini koyup biraz bastırarak elini kaldırmadan yukarıya çekince açılıyor. Göstermek mümkün olsa keşke. Benim hep işime yarıyor
Aunen benimde annem öğretmişti çok işime yarıyor ama bazen sırtına da vurduğum oluuor napolacapını bilsem bile uine de öyle olunca aklım çıkıyor

Neden kuzum tahlil dün yapıldı bsy çıkmadı shekerpare
Benim kızımfa çok ağlardı saçlarını fln yolardı kolik demişlerdi ama ne gazı vardı ne birşey sonra ben fark etuim ki genelde böyle çıldırmaların sonrasında bezi sıvak oluyor yani çişi ile alakalı olabilir mi dedim o zaman tahlil alındı idrar yollarında engeksiyon varmış 1 yaşına kadar sık aralıklarla tekrar etti perişan oldık oda bende ondan demiştim iy i sevindim tahlil de birşey çıkmamasına kuzum insan hep kendi yaşadıklarından pay biçiyor ya kusura bakmayın kafa karışıklığına sebep olduysam

Canım kitapları biliyorum oğlumda okudum çoğunu. ama pratikte yaşanaları da biliyorum. Biberona da kucağa da ilgiye de alıştıydı bizimkiler. Her çocuk bir olmayabilir diyelim artık. Herkesin kendi tercihi. Mutlu anne mutlu bebek olsun. Hayıtlısı olsun.

Aunen benimde annem öğretmişti çok işime yarıyor ama bazen sırtına da vurduğum oluuor napolacapını bilsem bile uine de öyle olunca aklım çıkıyor

Bende bazen önce öyle yapıyorum sonra hemen ters çeviriyorum. Çok derinse eğer. Ama hafifse kurtarıcı resmen. Buraya yazdıktan sonra kendimde demedim o an nefes açılıyor hissedilir şekilde:))

Bulamadım onu ben ekledim de ... Tracy hogg un kitabını okudum ama :)) sadece okudum benim kıza işlemedi bı de eşin de destek verecek tabi kararlı olacaksın onu biz yapamadık eşim ağlamasın aman diyenlerdendo sımdi oğlana karşı öyle değil Allah'tan :)

Sanırım baya düzenleri otutturmuşsunuz siz. Bende durumlar bozuk bu ara. Her zamanki gibi gece uykularımız yok ama artık gündüzde uyumuyor. Sabah 6 da uyanmıştı öğlen 3 te anca uyudu ama 15 dk sonra tekrar uyandı. Uykuya tam dalamıyor bizimki. Sürekli pışpışlanmak istiyor. Ne yapıcam bilmiyorum kızlar. Şimdilik annem yanımda ama 10 gün sonra eve dönücek artık. Gece 2 de gözleri açıyo bizimki sabah 7 8 lere kadar uyumuyo. Sonra uyuduğu zamanda her 15 dakikada bir kıpırdayıp uyanıyor. Çok yorgunum kusmalar hiç bitmiyor zaten. Altını her açtığımda bütün heryeri çiş yapıyor. Kafayı yemek üzereyim biliyorum geçicek ama bu uyku problemini ne yapıcam gerçekten bilmiyorum. Neden uyuduğunda sürekli uykuya dalmayıp kıpırdayıp uyanan bi çocuğum var sorun nerde bilmiyorum..

Canim sizde emme sorunu var mı.benim kızım da kolik sanırım Dr daha teşhis koymadı ama 20 günlüğüz 1.ay kontrolünde soracağım. .her gün ogleden sonra 2 den akşam 8buciga kadar ağlıyor ve meme reddediyor zorla emziriyorum aciksa bile agliya agliya emiyor saç kurutma makinesi veya davlumbaz sesi ile uyutuyorum bazen onlar da kar etmiyor...kolik bebekler emmek istemez diye duymuştum çok üzülüyorum sizde de var mi gece uykuluyken sorun yok gündüz böyle. Çok zor isimiz

Geceleri gazını çıkarmaya çalışınca uyanıyor mu kızlar bebekleriniz memede uyuyor gece gazini cikarmaya calisinca uyaniyor benimki bi daha zor uyuyor...gündüz de akşam 8bucuga kadar gaz sancısı aglama olunca gece memede uyudugunda biraksam mi diyorum yatağına sonra kiyamiyorum sonra gece de gelsin uykusuzluk siz napiyorsunuz bu konuda

nemesis ben kullanıyorum conractubex jel dikiş bölgesine günde 1 defa sürüyorum kalcamda çatlaklar oldu onlara da suruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…