2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Uyku icin arkadaşlar ben saatlere çok takıyordum okuduktan sonra takmam gerektiğini fark ettim
https://l.instagram.com/?u=http://www.attachmentparentingturkiye.com/normal-bebek-uykusu-1/&e=ATOP7VaLazuSiXYSsLqBQbOU5qWGTYICvpfV9ijxyQsrnJqd2lfevfGMFPnLQ3M-zoKNTuM3dYgX6BS7

İnstagram da bi dünya çocuk sayfasını takip ediyorum kız çevirip paylaşmış bi okuyun isterseniz
Bu linkten girebilirsiniz kızlar
http://www.attachmentparentingturkiye.com/normal-bebek-uykusu-1/

Keşke bende damla vermesem her verdiğimde içim gidiyor
İki ark çocuğu var ikisinds damla kullanmayı geç gaz çıkarmaya bile uğraşmıyorlar birt birt çıkıyor kendiliğinden biz hiç gaz çıkarmıyoruz diyorlar gördükçe özeniyorum içim gidiyor masallah tabi ama 40 hafta üzerinde doğmalarının da etkisi var sanırım
bize gelince de o gaz çıkmazsa infilak oluyoruz hatta bugün düşündüm bu Damla’yı ne zamana kadar kullanacağım diye bu çocuk 6 ay da olsa kendi çıkarmayacak damla yine kullanacağız diye
Uçla emdiği surece gaz olayımız bitmeyecek ha suan kendi gaz sıkıntısı var tabi tek uç değil aka uç olunca ikiye katlanıyor
Dün Dr a gittik biz ultrason için gün aldık Dr a gaz damlasını ne kadar kullanayim diye sordum 4. Aya kadar kullanılabilir dedi. Bio gai kullanıyorum sab simpleks de aldım onu bu aralar unutuyorum vermeyi gaz çıkıyor mu çıkıyor ama çıkana kadar tabi ikinma kızarma oluyor ağızdan da ben kucağıma alınca çıkarıyor .. düzenimiz pek yok bir gece iyiysek ikinci gece bambaşka bebek oluyor

Prima kaka yapar yapmaz çok kokuyor ya anında koku dışarı içmiyor
Normal paketlerde bu yok kutulu büyük indirime girenler hep böyle bunu toker mağazası müdürüne söyledim onlar normal pakettekilerden daha alt ürünler 3. Sınıf ürünler ondan zaten ucuzlar dedi
Kendi sleepy kullanıyormuş
Başka beze geçmeyi düşünüyorum ya aktif pampers alacağım kokuyor mu o bilmiyorum ya huges
Molfix de iyi diyorlar
Sizler ne kullanıyorsunuz
İdrsr bile yapınca dışarı koku çıkıyor ya anında
Prima pampers yeşil paket bizim

Benimki de 32 günlük . Benimde karnını doyurduktan sonra gazını çıkartırken kucagimda uyuyor gibi oluyor ama bıraktığım gibi uyanıyor. O kadar dalmasini filan da bekliyorum yine fayda etmiyor . Bende bugün hesaplicam kaç saat uyuyor diye .bi düzen kurmaya çalışacağım ama nasıl :-( kirklari çıkınca daha normal olurlar mi acaba ?
Kuzum 40 çıkınca İnan yavaştan bitiyor hemen bitmedi biz 50 den sonra daha duzene oturuyor en azından bir iki uykusu oturuyor her gün yine değişik ama bsyler yoluna ya giriyor ya da alışıyorsun bu arada biz yeni yatak aldık reflü yatağını salona taşıyorduk bi daha aldık onda yatmıyordu sabahlıgimi yatağa serdim dünden beri sabahligim kol altına yakın yer de ya da yukarı kısmına kafayı çeviriP uyuyor ya terimin kokusunu Aldi sanırım bebe bayılmazsa iyi :KK70: ya da ensemde ki kokuyu aldı öyle uyuyor bence kıyafetini ser dene bi canim
İnstagramdaki hesabın adını yazarmısın link acılmadıa
Prıma cok kokuyor gerçekten bende şikayetcıyım
Düz paketler gic kokmuyor 50 li olan ama büyük boy olanlar hep kokuyor Polonya ve Türkiye de üretilen varmış sanırım Polonya kokuyormuş Galiba o gün eşime söyledi Toker’in müdürü ama Polonya mi Türkiye mi kokuyor anlamadım ama sanırım Polonya dedi o an ateş ölçer bakıyordum aklımda kalmadı eşime sorarım akşam :) bi bakacağım hangisi daha çok kokuyor evde stok var çünkü umarım biri Polonya biri Türkiye’dir de fark var mi anlarız
Gündüz 9 gibi banyo yapıyor , 11-12 ye kadar uyuyor . Sonra kalkıyor 3-4 gibi tekrar uyuyor bi saat .en son da 6-7 gibi uyuyor yine en fazla bi saat sonra sürekli uyanik. Kucagimda uyursa uyuyor yoksa uyumuyor . Bi haftadır geceleri hiç uyumuyor.öncesinde yine iki saat filan uyuyordu. Gece gündüzü karıştırmış olabilir . Gece sürekli ışık açık çünkü. Düzen kurmaya çalışacağım inşallah başarırım . Çok fazla uyanık kalmamasına dikkat etcem. Zombi gibi olduk iyice :-)
Akşam banyo yaptır kesinlikle gerekirke gece 11 de yaptır biraz gece uyusun eğer 2-3 saat uyuyorsa kuzum
Ben de tam uyku konusunda yazacakken yazına denk geldim, normalde her emzirmeden sonra uykuya dalar uyurdu kızım, ancak artık yavaştan uykuları azaldı. Ben de uyyması için ısrar ediyorum ama o uyanık kalmak istiyor sanırım. Böyle böyle sürekli kucağımda kalıyor haliyle.

Ben huggies kullanıyorum çok da memnun kaldım
Arkadasım da çok memnun ama onun benzini atarken bana çok ağır geldi çok pamuklu olduğundan mi bilmiyorum deneyeceğim stok bitsin
Bir de rossmann in bezi iyiymiş öyle diyorlar Alman malı diye
Ben molfixe başladım. Normal. Bir sıkıntı hissetmedim
Molfixe baktım karton olanın adedi primadan daha azdı fiyat ayniydi o yüzden prima aldım ben alırken adet hesabı yapıyorum çünkü ondan almamıştım alacağım ama
Ben sordum da sen bana sleepy onerdiydin ya :) Primanin kokusunu ben de sevmiyorum.bi de israil urunu diye almak istemiyorum.molfix tasirma yapti sirtina hep bizim.sen ve bi arkadas sleepy onerdi aldim gayet memnunum uzun bunun sirti biraz daha hem de türk malı :super:
Kuzum sleepy ben cis yaparken 10 gün kaka yapmadığımız zaman 30 mu kullandık sıkıntı yaşamadım ama kaka da nasıl bilmiyorum 2 numara var elimde yenidoğan paketinden kalan bakalım 1 ler bitsin ona geçer denerim ha birde 140 adeti 40 liraydı ben 126 adet mi ne 30 a aldım o sebeple sleepy stoklamamıştım
Kizlar gaz damlasi ben de kullanmak istemiyorum hic verirken uzuluyorum ama kriz anlari bebege daha zararli. Doktor da oyle aglamasi daha mi iyi dedi bana. Sadece aglamaktan bagirmaktan bahsetmiyorum oyle olsa gerekirse 24 saat basini beklerim ilgilenirim.Ben bir gece bebek catladi diye aklimi kaciricam zannettim. Kirmizi mor oluyor tikaniyor. Ve o anda masaj yapmak, ayaklari karnina cekmek falan ne mumkun. Tek care tekrar emzirerek sakinlestiriyorsun o zaman da 1 saat sonra yeni gaz sancisi.
Bir de soyle bir durum var damlayi gazi olunca vereyim diye birsey yok bu damlalari duzenli kullanmayinca bir ise yaramiyor.
Aynen benim doktorum da dedi aynisini zinco da şeker var iceriginde vermek istemiyorum dedim kolik sancısını çekmesi daha beter onu daha çok yorup zarar veriyor dedi bizimki saçlarını yoluyor sancı gelince resmen elinden sacini topluyorum hep bana asiliyor beni tırmalıyor çocuğun sinir hastası olmasından korkuyorum valla :/
Kolik değildir sadece gazdır diye bi umut hep videolarını attım doktora kolik sancısı diye cevap verdi
Kolik olmasın diye dua ediyordum ama artık kabullendim kaç damla denedik fayda edeni bulmak icin öyle öyle içim gitti neler içti çocuk diye
Ben uykusunda ayakta kalmasında da değildim çocuk pancar gibi oldukça elleri kitlendiler üzüntüden ağlıyordum Allah’ım acısını bana ver su küçük Bedenle acı çekmesin ne olur diyordum iyi olsun sabaha kadar uyuyamaya razıyım cidden seni çok iyi anlıyorum
canım kıyamam ben sana. ben de bebek doymuyo galiba diye üçüncü günümüzde mama vermiştim gece çok ağlıyordu. ertesi gün memeyi almadı. nasıl üzüldüm. ama sonra bikaç kere memede ısrar ettim, ya biberonu unuttu ya da biraz ısrar etmek işe yaradı. lütfen ağlama. inşallah alışır, çok bunaltmayalım tabi bebişleri ama bikaç kere ısrar et bakalım. olmazsa da dünyanın sonu değil. kendini hırpalama.
çok sağol kuzun ara ara büyük ataklarımız oluyor ama kızım bize 1 günde olsa uyumamıza dinlenmemize izin veriyor :)

Son düzenleme:
Kızlar hesabın adı bi dünya çocuk link
http://www.attachmentparentingturkiye.com/normal-bebek-uykusu-1/ Bu kız çeviri yapıyor
Kısacası duzen beklemeyin 2 yasa kadar demişler :KK70:
Bende bu işin içinde biri olarak düzen beklentisinin normal olmadığını düşünüyorum.Burda hepimizin uykusu aynı mı mesela.özellikle başkalarıyla kıyaslamayı kesinlikle yapmamalıyız.Bebeklerimiz dünyaya yeni alışıyor ve bizden başka güven kaynağı yok.Biyolojileri bizden çok farklı.Alışkanlık edinecek bilişsel sürece geldiğimizde bazı düzenleri oluşturacağız hepimiz.Rahat ve huzurlu olmalıyız ki çocuklarımızda bunu hissedip huzurlu olsun

Gündüz 9 gibi banyo yapıyor , 11-12 ye kadar uyuyor . Sonra kalkıyor 3-4 gibi tekrar uyuyor bi saat .en son da 6-7 gibi uyuyor yine en fazla bi saat sonra sürekli uyanik. Kucagimda uyursa uyuyor yoksa uyumuyor . Bi haftadır geceleri hiç uyumuyor.öncesinde yine iki saat filan uyuyordu. Gece gündüzü karıştırmış olabilir . Gece sürekli ışık açık çünkü. Düzen kurmaya çalışacağım inşallah başarırım . Çok fazla uyanık kalmamasına dikkat etcem. Zombi gibi olduk iyice :-)
Gece uykusu hiç bir vaktin uykusuna benzemez bu senin içinde öyle bebek içinde . Işık olayı etkiler muhakkak

Burun aspiratörleri hakkında tam da bugün bu uygulamadan bildirim geldi. Serum fizyolojik kullanmak en doğrusu sanırım. Bu arada bildirime tıkladığımda uygulamada bu yazıyı göremiyorum tekrar, indiren var mı bunu?

Eklentiler

• IMG_8091.webp
    IMG_8091.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 78
Dün Dr a gittik biz ultrason için gün aldık Dr a gaz damlasını ne kadar kullanayim diye sordum 4. Aya kadar kullanılabilir dedi. Bio gai kullanıyorum sab simpleks de aldım onu bu aralar unutuyorum vermeyi gaz çıkıyor mu çıkıyor ama çıkana kadar tabi ikinma kızarma oluyor ağızdan da ben kucağıma alınca çıkarıyor .. düzenimiz pek yok bir gece iyiysek ikinci gece bambaşka bebek oluyor
Geçmiş olsun csnim ultrason ne icin yaptırdınız idrar yolu icin mi biz de çektireceğiz 10 gün sonra
Prima pampers yeşil paket bizim
Koku var mi canim
Bende bu işin içinde biri olarak düzen beklentisinin normal olmadığını düşünüyorum.Burda hepimizin uykusu aynı mı mesela.özellikle başkalarıyla kıyaslamayı kesinlikle yapmamalıyız.Bebeklerimiz dünyaya yeni alışıyor ve bizden başka güven kaynağı yok.Biyolojileri bizden çok farklı.Alışkanlık edinecek bilişsel sürece geldiğimizde bazı düzenleri oluşturacağız hepimiz.Rahat ve huzurlu olmalıyız ki çocuklarımızda bunu hissedip huzurlu olsun
Bende öyle bakıyordum ama bilimsel yazılar okusun 7-8 /2 arası buyume hormonu salgılanıyormuş diye o ara uyusun istedim
Ablamda çocuk gelişimci çocuk büyürken ilk 3 ay her uykuda buyume hormonu salgılıyor bırak istediği zaman uyusun kaldırma takılma o kadar dedi sonra bu yazı gelince biraz rahatladım
Ablam uyuyor mu uyuyor o uykuda saati mühim değil zaten buyume hormonunu salgılıyor dedi
Sen rehber değilmiydin yav :D
Burun aspiratörleri hakkında tam da bugün bu uygulamadan bildirim geldi. Serum fizyolojik kullanmak en doğrusu sanırım. Bu arada bildirime tıkladığımda uygulamada bu yazıyı göremiyorum tekrar, indiren var mı bunu?
hangi uygulamaları kullanıyorsun canim bende ildirexegim
Özellikle uyulmadığı zaman güzel müzikler acıyım diyorum hep bebek uyutucu müzikler var digerlerini bulamadım

Allah bin sukur atessiz atlattik iyiyiz en fazla 37.7 gorduk ama gece 4 kadar hic uyumadik 4 den 7 kadar biraz uyuduk 8 den 10:30 kadar zaten bizim uykularimiz hep bole oldugu icin artik normale donduk gibi geliyo allahım hepimizin asilarda yardimcisi olsun
Günaydın kızlar. Humana öayı aldım dün. Fakat nette araştırırken sağlıksız oldugu bilgisine rastaladım ne kadar doğru acaba bilgisi olan veya humana stil tea tüketen var mı
Kullaniyorum zararli oldugunu hic duymadım

Allah bin sukur atessiz atlattik iyiyiz en fazla 37.7 gorduk ama gece 4 kadar hic uyumadik 4 den 7 kadar biraz uyuduk 8 den 10:30 kadar zaten bizim uykularimiz hep bole oldugu icin artik normale donduk gibi geliyo allahım hepimizin asilarda yardimcisi olsun

Kullaniyorum zararli oldugunu hic duymadım
Koku yok primada ya da bana kötü gelmiyor varsada premium care kutu paket almıştık yazmıştım şikayet maili attım diye ondan premium care den korkar oldum resmen ama arkadaşın dediği gibi kutu paket olduğu için. 3. Sınıf ürünmuydu acaba ki incelendi o paket de herhangi bir parametreye de rastlanılmadı diye cevap gelmisti .. bez işi biraz bebeğin teni belirliyor kizima Molfix dokunmustu mesela 2/3 saat içinde pişik yapmıştı oğlumda yeşil primaya devam edecez gibi .
Kalça cikikligi ultrason için gün aldik 2 Nisan'da 2 ay olmasi daha iyiymiş net sonuç için ondan Dr 10 gün sonraya alin dedi randevuyu .. rutin kontrol icin gitmiştim bir de teninde o kızarıklık için karnındaki bana mama veriyor musun dedi nadir dedim değiştirdin mı diye sordu hayır diyince eliyle karnını gerdi o kırmızılık beyaz oldu yani teni beyaz olunca sıcaktan gibi duruyor dedi yoksa eliyle tenini gerince o kirmizilik gitti .. kilo boy ölçümü yaptı sağlık ocağindan farklı çıktı bez ve iki üst elbise ile 4.705 53 cm ölçtü cetvel ile .. sağlık ocağı mezura ile 56 ölçmustu böyle canım :)

Geçmiş olsun csnim ultrason ne icin yaptırdınız idrar yolu icin mi biz de çektireceğiz 10 gün sonra

Koku var mi canim

Bende öyle bakıyordum ama bilimsel yazılar okusun 7-8 /2 arası buyume hormonu salgılanıyormuş diye o ara uyusun istedim
Ablamda çocuk gelişimci çocuk büyürken ilk 3 ay her uykuda buyume hormonu salgılıyor bırak istediği zaman uyusun kaldırma takılma o kadar dedi sonra bu yazı gelince biraz rahatladım
Ablam uyuyor mu uyuyor o uykuda saati mühim değil zaten buyume hormonunu salgılıyor dedi
Sen rehber değilmiydin yav :KK70:
hangi uygulamaları kullanıyorsun canim bende ildirexegim
Özellikle uyulmadığı zaman güzel müzikler acıyım diyorum hep bebek uyutucu müzikler var digerlerini bulamadım
Uzman psikolojik danışmanım :) Okullarda rehberlik diye geçiyo tabi.Bir çocuk gelişimci dediyse doğrudur biz küçük yaş grubuna çok hakim değiliz onlar çok iyi bilir

Koku yok primada ya da bana kötü gelmiyor varsada premium care kutu paket almıştık yazmıştım şikayet maili attım diye ondan premium care den korkar oldum resmen ama arkadaşın dediği gibi kutu paket olduğu için. 3. Sınıf ürünmuydu acaba ki incelendi o paket de herhangi bir parametreye de rastlanılmadı diye cevap gelmisti .. bez işi biraz bebeğin teni belirliyor kizima Molfix dokunmustu mesela 2/3 saat içinde pişik yapmıştı oğlumda yeşil primaya devam edecez gibi .
Kalça cikikligi ultrason için gün aldik 2 Nisan'da 2 ay olmasi daha iyiymiş net sonuç için ondan Dr 10 gün sonraya alin dedi randevuyu .. rutin kontrol icin gitmiştim bir de teninde o kızarıklık için karnındaki bana mama veriyor musun dedi nadir dedim değiştirdin mı diye sordu hayır diyince eliyle karnını gerdi o kırmızılık beyaz oldu yani teni beyaz olunca sıcaktan gibi duruyor dedi yoksa eliyle tenini gerince o kirmizilik gitti .. kilo boy ölçümü yaptı sağlık ocağindan farklı çıktı bez ve iki üst elbise ile 4.705 53 cm ölçtü cetvel ile .. sağlık ocağı mezura ile 56 ölçmustu böyle canım :)
Geçmiş olsun canım hep farklı çıkıyor ölçümler kırmızılık gibi bizde de var minnacık tırnak geçmiş gibi teni öyle sanırım
Pampers daha mi pamuklu canim premiumA göre

Uzman psikolojik danışmanım :) Okullarda rehberlik diye geçiyo tabi.Bir çocuk gelişimci dediyse doğrudur biz küçük yaş grubuna çok hakim değiliz onlar çok iyi bilir
Ben seni turist rehberi sanıyorum yanı çocukları gezdiriyordun müzelere falan tercüman rehber yanlış mi hatırlıyorum yoksa o arkadaş mabada mabada miydi beynim yandı kusura bakmayın :) öğlen 3:3” kadar çalışan hanginizdi kız :D
Bendeki uygulamalar bunlar
Teşekkür ederim canim
Premium olanından memnunum ben. Diğeri plastik gibi kokukyır daha kullanmadan hem de
Premium kullanıyorum bende sma büyük 126 li paket cis yapsın anında dışarı koku veriyor kaka yapsin anında koku veriyor sen 50lik olanlardan mi büyük kutulardan mi kullanıyordun canim

Arkadaşımın Çocuk doktoru tanıdığı prima ne kullaniyoRsun BİM’in bezi ona bin basar ben ondan kullanıyorum demiş kullanan var mi onu uygunmuş fiyatı
Bir de rossmani duydum hepsi de denenmez ki pişik oluruz diye korkuyorum

Kızlar 11:30 da kız uyudu ilaç uyku yaptı sanırım 2 en fazla 3 saat uyuyan kız hala uyuyor kaldırsam mi ya göğüslerin tas oldu sağdım biraz bende :/

Kızlar 11:30 da kız uyudu ilaç uyku yaptı sanırım 2 en fazla 3 saat uyuyan kız hala uyuyor kaldırsam mi ya göğüslerin tas oldu sağdım biraz bende :/

Uyuyan çocuğu elleme uyanır sen elle hafifçe sağ göğsünü rahatlat:) uyanır birazdan ben sabahtan beri uyutamadım benimkini

Back
X