- 21 Şubat 2017
- 1.380
- 623
- 43
- 41
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #49.221
Canım ama süt gelmiyor bebek ağlıyor o memede sıkıncada hiç yokmelis343434 canim tıkanıklık Şişlik var mi alerji gibi de kızarmış olabilir giydiğin bsyden
Anlamadığım konuda bizimki kakasını yapıyo gazını da çıkarıyo ama hala da gazı var nasıl bir gazsa. Doktor randevumuz salı günü o yüzden tekrar gitmedim.Canım bende aynı durumdayım , doktor fitil verdi onu kullandım kabızlık için diye . Bi de ağrısı varsa diye vermişti onu aldığı zaman bayağı rahatlamisti uyku da yapmıştı bende dinlenebilmistim. Hala ikiniyor , kıpkırmızı oluyor on gün filan oldu bizim. Sen doktora gittin mi ?ben beklemiştim geçer kendiliğinden diye ama geçmedi .ağrı fitili dediğim iyiydi bi sor doktora istersen.
Resmen tek meme kaldım ya tamamen bitti bir taraf kızardıktan sonraCanım ama süt gelmiyor bebek ağlıyor o memede sıkıncada hiç yok
Evet canım kakada yapıyo gazda çıkarıyo ama hergğn aksam bi huzursuzlukla uyanıyo. Ve rahatlayıp uyuduğundads gazını çıkarmış olmuyo nasıl rahatlıyo bilmiyorumCanim yediklerini hergun yaz, o aralar aglamalari nasil ona gore degerlendir. Mesela kakasini yapsa bile gaziji cikartsa bile aglamasi devam ediyor mu? Belki de yedigin bisey bebege dokunuyordur.
Bebekten bebeğe değişiyo demekki. Bazılarına evolvia iyi geliyo. Ben aptamil gaz yapıyo diye düşünmüştüm ama meğer az yapıyomuş gazı evolvia da hem kakası hemen katılaştı hemde gazdan duramadı. Aslında onu sevmiştim apramile göre kokusu felan daha güzel ama beyefendiye olmadı 1 paket elimde patladıCanım benim dr da evolvia önerdi mamaya başlatti tabi benim zaten verdigimi bilmiyor söylesem kızıyor :) ben similac total comfort aldım o da pek iyi gelmedi aptamile devam ediyorum en iyisi o bence ne olursa olsun...
Iste benim de ayni durum 2 defa gazli kaka yapiyor mesela ama ayaklar yine hareketli kucagima alamiyorum hareketten. Ikinma devam. Bana da arkadasim soyledi yediklerinden olabilir diye. Hergun takip et yediklerini dediEvet canım kakada yapıyo gazda çıkarıyo ama hergğn aksam bi huzursuzlukla uyanıyo. Ve rahatlayıp uyuduğundads gazını çıkarmış olmuyo nasıl rahatlıyo bilmiyorum
Destek aldım zaten. Ama evde işler farklı oluyor. Ilkini emzirdim biliyorum ya bide kavramıyor tam eminim. Emerken acı oluncada yanlış tutuyor demek.Evet ayni dert bende de var sol göğüsü tam tutamıyor tutsa bile tam boşaltamiyor dolu kalıyor sonra hep sisiyor sertlik oluyor memede bende tutturamıyorum şanirim sağı iyi kavrıyor boşalıyor ama sol nafile hemde yara oldu ucu artık solu silikonla verdim
emzirme danışmanına gittiğimde sağ göğüsü verdim sıra ondaydı o mememi emmemisti
Orda hemen kavrayınca kadın bu zaten emiyor pozisyon yanlış dedi
Eve gelince solu bi denedim ki olmiyor bileydim orda sol meme çalışırdım
bakalim gittiğimde söyleyeceğim
Memoriala gittiğinde destek alsana
Bana dediler de kadına Doğumda gıcık olduğum icin aman kalsin dedim belki sana faydası olur
Evet dun bnde internete okumustum canm dikkatini dagitmaya çalışıyorum ama hic elini cekmiyo agzindanTazigini azaltmak icin onden biraz elinle sagip memeyi rahatlatmayi oneriyorlar makine ile saginca tazik olayi devam ediyormus. Bide sanirim blok emzirme diye bsiey varmis onu yapincada azaliyirmus tazik. Slikon yc belki onu azaltiyordur. Bunada alisir sadece mastit olmamaya dikkat et.
Kizlar bu elini emme olayina bende kafayi takmistim sonra arastirdim internetten bu 2 aydan sonra el vb emme donemi basliyirmus hatta ayagini bile emecekmis ilerde. Agizla tanima donemiymis. Dediklerine gore emmesin diye elini cekmeye kalkisirsak daha cok dikkatini cekip emmeyi artirip aliskanliga donusturuyorlarmis. Onun yerine memeyi teif edin diyorlar. Ben ondan sonra baktim iki emip birakiyor yada baska seye dikkatini cekmeye calisiyorum birakiyor ozaman.
Saol canm cevabin icin bir aylik mama goturucem islak mendil bez ordan kullanirim sizin ucak saati cok fazlaymis bizimksi 5 saat ama bn ulke degistrdigim zmn hmn hava değişikliginden. Cok etkileniyorum insallah bana cekmemistir bebegimCanım o sırada 6 aylık olacak, rahatım hiç bişi olmaz. Biz 40 günlükken 10 saati havada olmak üzere toplam yol süresi 20 saat süren bir yolculuk yaptık. Hiç de bir sorun yaşamadık çok şükür.
Bu aradabez, ıslak mendil filan gideceğin ülkede de iyi markalar varsa kullanırsın. Yoksa götürürsün yanında.
Bu arada ben şu an 3 farklı bezi aynı anda kullanıyorum. Hassas alışmasın diye.
Ya anlıyorlar hemen evde ki değişikliği huysuzlanir şimdi diğeri insallah bulursun cok zor şimdi aklın hep ondadır oda yavrum insallah sığınacağı bi yer bulmuşturBizim ki normal buyuk pencereydi canim. Sineklik vardi ama aralamis sinekligi. Ustelik sineklik aralanmasin diye hrm bantlamistim hemde iole baglamistim. Diher kedide aglayip duruyor saatlerdir
Sagmayi dene hemen kuzum bol bol şah gelmese bile sağCanım ama süt gelmiyor bebek ağlıyor o memede sıkıncada hiç yok
Bizimde öyle bitmeyen bi gaz gaz bitiyor kala yapıyor aha ovduk Gazi yok kıvranmıyor diyoruz yarım saat sonra gazdan kıvranıyorAnlamadığım konuda bizimki kakasını yapıyo gazını da çıkarıyo ama hala da gazı var nasıl bir gazsa. Doktor randevumuz salı günü o yüzden tekrar gitmedim.
Yok bana söylediler destek al diye memlrialda ki kadına doğumda gıcık olduğum icin aman o kadın eksik kalsın dedim Gazi’ye gittim yoksa kontrollere gittiğimde bebek icin yanda Nesrin hocanın yanına uğradığımda git yardımcı olsun demişti ama ben kadına gıcık olduğumdan doğumda gelip bu bebeğin emme refleksi YÖK diyip laf dinlediğinden öğretmeye çalışmadığından emzirmeye çalışmadığından kadından nefret ettimDestek aldım zaten. Ama evde işler farklı oluyor. Ilkini emzirdim biliyorum ya bide kavramıyor tam eminim. Emerken acı oluncada yanlış tutuyor demek.
Kadin dogumda ne oldu?
Gece cok yagmur yagdi. Evde bile gok gurultusu duyunca koltugun altina saklanirdi. Bugun hava hala vok soguk biraz oglen olsun isinsin cikip arayacagim sokaklardaYa anlıyorlar hemen evde ki değişikliği huysuzlanir şimdi diğeri insallah bulursun cok zor şimdi aklın hep ondadır oda yavrum insallah sığınacağı bi yer bulmuştur
Sagmayi dene hemen kuzum bol bol şah gelmese bile sağ
Bizimde öyle bitmeyen bi gaz gaz bitiyor kala yapıyor aha ovduk Gazi yok kıvranmıyor diyoruz yarım saat sonra gazdan kıvranıyor
Gaz koligi olabilir bence doktoruna danış gaz damlasi yazsin size
Bir de yanlış anlama sadece meraktan neden mama veriyorsun emziriyorsan doktor mu söyledi
Yok bana söylediler destek al diye memlrialda ki kadına doğumda gıcık olduğum icin aman o kadın eksik kalsın dedim Gazi’ye gittim yoksa kontrollere gittiğimde bebek icin yanda Nesrin hocanın yanına uğradığımda git yardımcı olsun demişti ama ben kadına gıcık olduğumdan doğumda gelip bu bebeğin emme refleksi YÖK diyip laf dinlediğinden öğretmeye çalışmadığından emzirmeye çalışmadığından kadından nefret ettim
Meltem ebeden allah razı olsun o cok uğraştı bebeğimin kursağından sut geçtiyse azda olsa onun sayesinde geçti
Hepsi mi yeşil canimŞimdi de kakamız yeşil, çok tedirginim
Hic dışarı çıkmışmışmıydi çıktıysa belki bulur eviGece cok yagmur yagdi. Evde bile gok gurultusu duyunca koltugun altina saklanirdi. Bugun hava hala vok soguk biraz oglen olsun isinsin cikip arayacagim sokaklarda
Şimdi de kakamız yeşil, çok tedirginim
Hic dışarı çıkmışmışmıydi çıktıysa belki bulur evi
Komşu da bilmiyor mu sizin kediniz olduğunu me diye sokağa salmis ki salak insan
Bi sorsaydı KESK’e kedi var apartmanda sizin mi diye
Canm bizde ihsal yok ama normalde tuvaleti sari renk ama icinde nane yesiller var gecen konturolda normal demisti Çarşamba randevu aldim sorucam bndeBizimde kala hala yeşil naneler var doktor normal dedi hafif ishal ve o yeşiller antibiotikten de olabilir dedi ama cuma sabah bitti ilaç bugün sabah yine yeşiller vardı ve poposunu silerken kaka fışkırıyor iki gündür su gibi
İshal sanırım ben değilim ishal yapıcı bsy de yemedim neden ishal olabilir bilemedim
Koyu sarı hardal rengi kakası
Bu naneli görüntüye son sütle alakalı diyorlar sizlerde var mi
Sizlerde silerken popodan kaka sızıp fışkırıyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?