2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Insallah yersiz endisedir ama sabahtan beri deniyorum gulduremedim. Insallah duzelir canim
Olabilir gülmeyebilir cok normal. Her bebek farklı sosyal gülme 3 6 ay arasında beklenen bir durum. Daha erkende olanilir ama bu aralıkta yoksa süphe duyulur. Ayrıca bebeğin mesela 38.haftada doğduysa doğması gereken zamana göre tepkilerini hesaplaman gerek. Yani şuan 8 haftalık diyelim 6 haftalık bebek gibi düşünmelisin.

Bazen bende öyle hissediyorum. Sanki balgm varmış gibi. Burnu açık ama. Ara ara serum fizyolojik uyguluyorum. Doktora da götürsen öyle diyecek cnm. Ateşi yoksa damlayla açmaya çalış diyecek.

Biogaia ve nurse Harveys kullanıyorum kuzum. Bide atak zamanları heralde ikisi birleşti
Aslında kullanman gerekenleri kullanıyorsun
Ona rağmen çıkmıyor bizimki de bol masaj sıcak havlu veya kiraz çekirdeğiz
Göğsümü veriyorum tepiniyo çıkarıyo ağzından ki öncesinde emdi gaz sancısı olduğu belli bende emziği verdim onu emdi uyudu uykudada emdi aklım karıştı
Aynı muamma bende de oluyor
Bizde oluyor cekiyorum yine oluyor doktora sordum burun delikleri daha küçük ondan dedi temiz olsa bile hırlıyor ya da bu saat ancak düzgün hırıltısz oliyorn

Merhaba kızlar. Bugün sağlık ocagına gittim 2. Aylık aşılar için verem cuma günleri yapılıyormuş yapmdılar. Doktor fitil verip gelin dedi. Ateş çıkmadan fitil veretim mi??? Sizler nasıl yaptınız??

Bizde de hırıltı var ya hatta hırıltı değil horlama gibi . Gece daha çok oluyor sanki . Bende doktora sormadım ama damlayla filan açılmasını bekliyorum .

Gece 3 ten beri uyutmaya çalışma mesaim galiba son buluyor . Ayağımda uyudu gibi ama ben nasıl kalkacağım kesin yine uyanacak bu yeni nesil bebeler bizi bitirdi ya , sağlıklı olsunlar da öyle böyle buyuyecekler . Günler çabuk geçiyor . Uykusuzluk , iş güç , yemek stresini bi yere bırakıp bu guzelliklerin tadını çıkartmak lazım aslında. Kokularini içimize çekince her şeyin boş olduğu o kadar belli oluyor ki. Hepimizin yavrucuklari sağlıklı , hayırlı evlat olsun inşallah.

Benimkide bi haftadir oyle sanki memeyi tam tutamiyor ama duzelmiyor

Kulaktan ölçüyorum cnm. Aşı öncesi 36.5 di. Aslında yüksek değil ama birazcık yükselmiş
Hep sabit olmaz ki canim zaten o biraz kalin giydirsen hemen yukselir. Ben arada olcuyordum asidan oncede 36 ile 37 arasinda degisiyor hep. Sen rahat ol 37 normal 37.5 a kadar normal. 37.5 dan sonrasi artik ates sayiliyor.

Ben öncesinde vermedim hiç ya ateşi cıkmayacaksa?

Sonrasında da takip ettim ve vermem gerekmedi ilk oglumda bunda da vermeyeceğim.

Sakin verme. Fitil cok yuksek ateslerde kullaniliyor. Birde mesela benimkinin atesi cikmadi. Seninde cikacagi kesin degil.asidan sonra atesi cikarsa yada agrisi olurda huzursuzlanirsa calpol surup verirsin.

Canim gecmis olsun. Damatliginida gorursun insallah. Benim gozum korktu. Esim yaptirmak istemiyor cok kucuk diyor. Simdi olsada bebek boyleaglarsa esimin lafi bitmez daha. Ne yapsamki

Sakin verme. Fitil cok yuksek ateslerde kullaniliyor. Birde mesela benimkinin atesi cikmadi. Seninde cikacagi kesin degil.asidan sonra atesi cikarsa yada agrisi olurda huzursuzlanirsa calpol surup verirsin.
Ben de carpolu sordum . Corpol çok küçğk bebeklere tavsiye etmiyoeum fitil daha iyi dedi. Ben vermeyeceğim fitil. Ama sonradan çıkarsa fitil mi. Eretm carpıl mu aklım karıştı

Bizimkide 1 numara 0 ida mi varmis? Sen yazinca baktim ama hep 1 ile baslayan varmis. Bulursan banada link atsana bende bakayim.

Evet canim rotatec ile 4 asi oldu.
Jokere baktım dün orda satilmiyomus o marka e bebekte çok uzak kuzenim de aynı biberonu kullanıyor ben ilk zamanlar sıfır kullandım 3 aylık oldu yeni 1 numaraya gectim demis bakalım aldım artik lansinoh ama onu da araştırıcam yine de dr browns in numaraları biraz farklı sanırım...

Ben de carpolu sordum . Corpol çok küçğk bebeklere tavsiye etmiyoeum fitil daha iyi dedi. Ben vermeyeceğim fitil. Ama sonradan çıkarsa fitil mi. Eretm carpıl mu aklım karıştı
Ben de ateş çıkmadan verme taraftarı değilim. Bi de mesela gitmeden vereceksin akşama kadar etkisi geçecek. E asıl huzursuluk akşam oluyor olursa. Boşuna vermiş olacaksın yani. Ben vermedim bi yan etkisi olmadı bizde vermeme de gerek kalmadı

Aldım canım lansinoh sağol yine de sağım evde olduğum için yapmıyorum fazla emiyo genelde ama arada çok dolup acıyınca saydığımi saklıyorum..biberon iyi memeyi alıyor şimdilik bakalım inşallah böyle gider..

Bu doktorlar bu konuda da hemfikir degil demek ki.

0 numara premature bebekler icin yaziyor kabinda :) e bebekte yok sifir zaten ben alirken bakmistim 1 level diyordu hepsinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…