- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #50.001
Ben bugün dolgu yaptırdım. İki saat sonraki sütü sağıp at dediler öyle yaptım. Gitmeden önce de sağ ki ziyan olmasın sütün:)Kızlar ufaktan dişim ağrıyo baya da oyulmuş hamilelikten önce sorunluydu hamile olunca kaldı. Gitsem bişi yaparlar mı emzirme olayı felan nasıl oluyp bilgisi olan var mı?
Ya ben ıspanak yedim sabahına yeşil mıçtı..Gulme kiz ben gecen semizotu salatasi yedim cocugun Kakasinda nane gibi parcalar vardi doktoru aradim direk yesil yaprakli birsey yedin mi dedi durumu anlattim ondandir dedi
Hemşire bize günlük rutinlerinize devam edin, sakınmanıza gerek YÖK demişti.Bi ara ateşimiz 35;5 çıktı elleri soguktu derileri harita gibi oluyor ya damar çıkmış gibi öyleydi şimdi 37.5 ateş
Huzursuzluk ağlama var dalıyor uyanıyor emmeden önce ağlıyor
Kol değilde bacağı sismis biraz orası acıdı emzirimek için kucağıma alırken
Akşam hep suna yatırıyorum yatağımız solunda Asida soldan yapıldı üstüne yatırmayım diyorum yatağı ters çevirsem kapıya geliyor eşikten gelen esinti kafaya vurur mu ki
Valla canım benim daha sadece tek asi yapıldı o da hastahanede yapilanin 2.dozu 3 tane olan 26 nisanda cunku bugün daha 44 gunluguz o yüzden bilmiyorum hiç kızlar konusuyorlar öyle dinliyorum anlamıyorum çünkü hiç:)aynı aşıların sırası gelince bizim de ağritirim başlarını inan giremiyorum bile bazen buraya okumayinca da birikiyor zor oluyor okumak bende akşam uyuyup gündüz vakit bulursam girip okuyorum onda da çok zor kızım gündüz hiç uyumuyor çünkü..öyle hızlıca okuyup yazip çıkıyorum sorunu görmedim bile görsem bile inan hiç bilgim yok şuan sadece ilk asi oldu diğerleri hakkında da hiç bilgim yok..inşallah sende sağlıkla büyüt evladini birde sanırım hepimizin morali bozuk yanlış anlayıp alıngan olabiliyoruz her şeyi takarsan ohooo:)Bugün burada sordum bir kişi bile yazmadı verem açısından sonra üç gün bekle dediler bize diye. Cevap veren olsaydı belki şuan bu kadar üzülmeyecektim. Buradaki samimiyeti görüp katılmak istemiştim ama bu samimiyet aranızdaymış. Bir daha yazmayı düşünmüyorum. Hepiniz evlatlarınızı sağlıkla büyütün inş.
Benimde algılar kapandı iyice safa bağladım öyle bakıyorum manasizBenim uykusuzluk beyne vurdu iyice demek ki
Evet ya o yüzden uyuyamıyor gece bazen ne yapmak lazım ki?su veriyorum ama gecmiyo emerken boğulur diye korkuyorum vermek istemiyorum ama iki emiyo bi hık liyo:)Kızlar sizin ufaklıkları da habire hıçkırık tutuyor mu?
Evet ya o yüzden uyuyamıyor gece bazen ne yapmak lazım ki?su veriyorum ama gecmiyo emerken boğulur diye korkuyorum vermek istemiyorum ama iki emiyo bi hık liyo:)
Hem çocuk açısından hem kendim acıdan iyi besleneyim diyorum ama nafile
Bazem hiç vakit bulamıyorum sonra ne bulursam artık ağzıma atıyorum
Saçlarım
Dökülmeye başladı bile gebelikten kalan kalsiyumlarımı kullandım Demir ilacımı kullansam mi bilmiyorum bi ishal bi kabız yapıyordu çocuğuda kabız yapar diye korkuyorum
Alla alla o nasil bi hadsizlik nasil verir onlari sana hadi sıfırdan örüp verse emek verdi dicem ama hazir kemdi çocuğuna ördüğü şeyi getirmiş sana ayıp yani keşke bi emek verseydi...canım kimseye hesap vermek zorunda değilsin zor zamanında neredelermis madem? Ben kinciyim katiyen affetmem sildimi silerim huy işte..dimi odaya girip bakıyorsun bu beşiği nasil aldınız tülü perdeyi oyuncakları elbiseleri hangi parayla aldınız yok..benim kocamı çok para kazaniyo sanıyorlar hâlbuki yarısi borca gidiyo yani :) onemli olan zaten kotu günde olmaları ama benimkiler hiç yoktularCanım aynı sizinkilerden bizdede var. EŞim askere gitti maaş yok bebeğin ihtiyaçları var ben düşük tehlikesinden sürekli hastaneye gidiyorum ne arayan oldu ne eksik soran. Kayınvalidem ben örgü sevmiyorum dememe rağmen yıllar önce düşük yaptığı çocuguna ördüğü örgülerden verdi bende dolabına dizmedim ona bozuluyo. E o dolabı açtın madem sor bakalım bu kıyafetler nasıl alındı. Herkes iyi günde var şimdi gelmişler bizim bebek diyolar. Bende tavrımı koycam artık çok bunaldım
Benimki gecmiyo ya emzirince bide dik tutmayı deniyim bakalımDik tutuyorum ben, emzirince de çabuk geçiyor.
Aynen akşam üzeri bi başlıyo 1 saat susmuyoKuru nane canım
Gaz için birebir
Bizimki akşam saatlerinde susmaksızın ağlıyor hemen bir kaşık nane çayı veriyorum deliksiz uyuyor zararlı da değil bildiğim kadarıyla ama doktora sorsan ilk 6 ay verme der gaz ilacından iyidir
Onu burda birisi daha dedi canım ama aldım malesef bakalım bunu bi süre kullanayim da..mağaza müdürü kadın benim oglan 18 aylık hep lansinoh kullandım hem bunu aldı hem beni emdi sorun yaşamadık deyince onu aldım bende tavsiye üzerine olmazsa medela da alicam artik..Ben gece abajur açık yatırıyorum, o ışıkta da alt değişiyoruz. Uykusu açılmıyor. Emmeye kalktığında altını da mutlaka değiştiriyorum.
Bence uyku düzenini kuruyor hiç uyandırma derim.
Hepimiz kendisi uyusun istiyoruz sanırım, keşke uyusalar. Benimki 37günlük, gece uyuturken memede emerken uyuyor yatağına yatırıp bende yanına yatıyorum. Büyük yatak almıştık. Ben yanına yatmasam da uyur bence ama daha ufak olduğundan öyle yapıyorum. Gündüz de uyumuyor. Anca memede uyukluyor kısa kısa. Yerine koysam uyanıyor. Daha çözemedim o durumu.
Şşş pat bende de yaramadı, memedeyken yaptım bide, gözü kapalıyken açıp suratıma bakmaya başladı hatta :)
Valla 6dan sonra uyumaması lazım kesin. Geçen akşam 3saat uyudu bizimki sonra gece uykusu berbat oldu.
Canım benim bebe geçen akşam 7.30da uyudu 10.30da kalktı ama sonra gece uykusu değişti. Normalde 1de uyuyor gece 4te kalkıyordu tamamen saatler saptı. Ufacık bebek 1de mi uyur diyorum bende o saatten önce kesin uyumalı ama yok uyumuyor :/
Medela calma sıfır akışmış canım, ben kullanmadım ablam almıştı getirmiş bana lazım olursa diye. Bebek çekmezse akmıyormuş.
Canım ben valla geçmişi okumaktan günde 1kere anca yazabiliyorum. Bir de benim bebe 37günlük daha 2ay aşılarına gelemedik.
Tutuyor. Durduk yere başlıyor bi anda.
Nasıl demliyorsun canım, üstüne sıcak su koyup bekletip mi veriyorsun?
Hiç alınma canım bişey diyimmi ilk zamanlar bende yazıyodum kimse cevap vermiyodu üzülüyodum hamilelik hormonlarından tabi o da..aslında sen kendi kendini dışlıyosun bende öyle yapiyodum ama şimdi bak ettiğimiz muhabbetlere:) neler neler paylaşıyoruz:)
Benim öyle sağılcak sütüm yok göğüslerim hep yumuşak çektikçe geliyo. Mecbur emziririm ozamanBen 2 hafta önce yaptırdım cnm. Dişim kırılmıştı. Bi sıkıntı olmaz emzirebikirsin dedi dr. Ama ben yine 1 gün önceden biraz süt biriktirmiştim. Onları verdim önce bi kaç saat sonra emzirdim. He bi de yapıldıktan sonra ilk sütümü sağıp attım. Kendi kafama göre yaptım yani bişeyler:))
Sütüm sağılmaz ki benim yumuşacık göğsümBen bugün dolgu yaptırdım. İki saat sonraki sütü sağıp at dediler öyle yaptım. Gitmeden önce de sağ ki ziyan olmasın sütün:)
Bende kinciyim unutmam canım. Tavrımı koyamıyorum saygısızlık zaten yapamam ağzımdan çıkmaz o tarz kelimeler elimde olsa pat pat söylerdim düşünmezdim kırılanı döküleni :)Alla alla o nasil bi hadsizlik nasil verir onlari sana hadi sıfırdan örüp verse emek verdi dicem ama hazir kemdi çocuğuna ördüğü şeyi getirmiş sana ayıp yani keşke bi emek verseydi...canım kimseye hesap vermek zorunda değilsin zor zamanında neredelermis madem? Ben kinciyim katiyen affetmem sildimi silerim huy işte..dimi odaya girip bakıyorsun bu beşiği nasil aldınız tülü perdeyi oyuncakları elbiseleri hangi parayla aldınız yok..benim kocamı çok para kazaniyo sanıyorlar hâlbuki yarısi borca gidiyo yani :) onemli olan zaten kotu günde olmaları ama benimkiler hiç yoktularo yüzden yapılanlari unutamıyorum çünkü tahmin edemeyecegin kadar canım yandı olumlerden dondum ben neyi geri verebilcekler ki bana şimdi geçmişler karşıma torunum yiğenim diyorlar yas farkı olmasa arada bide esim olmasa benzetirim de Allah var sabrediyorum sabrımin da bi sınırı var ama..tavrını koymazsan ezerler kuzum saygısızlik asla yapma ama seni kötü ilan ederler haklıyken haksız olursun aman diyim tatlı dille rengini belli et alttan alttan lafını şok:)
Çok haklısın:))Hiç alınma canım bişey diyimmi ilk zamanlar bende yazıyodum kimse cevap vermiyodu üzülüyodum hamilelik hormonlarından tabi o da..aslında sen kendi kendini dışlıyosun bende öyle yapiyodum ama şimdi bak ettiğimiz muhabbetlere:) neler neler paylaşıyoruz:)
Benim silikon bile yapış yapis oluyor sut de yapışıyorBende gebelik şekeri vardı. Tatlıya hasret yaşadım. Ve hepte tatlı aşeriyordum. O yüzden doğumdan beri sürekli tatlı şeylee yiyorum. Ki sabah öğle akşam ana öğünüm halley. Fırsat vermediği için ağzıma atıp geçiyorum. Ama öyle şekerleme gibi binsüt olmadı. İlk zamanlar çok yapış yapıştı sütüm şimdi öyle yapış yapış olmuyor ki silikon çıkarırken hep akıp bulaşıyor ama yapış yapış olmadı.
Sütüm sağılmaz ki benim yumuşacık göğsüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?