2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
İnşallah bizimkide öyledir canım ya
Yetis nemesis is basinda simdi kadin dogum hemsiresi bir arkadasim var ona sordum sizin durumlari. Bir bebegin kilo kaybetmesi icin ciddi anlamda ishal kusmasi olmasi lazim yada ciddi anlamda ac birakilmasi lazimmis. Yani oyle sutum yetmiyormu acaba diye dusunme. ozellikle mama takviyeside varsa en fazla kilo almazdi verme gibi bir sey pek olasi degil dedi.zaten ac bebek ne susar ne uyur dedi.
Senin derdine gelince bacim. Bu goz temasi kirmama takip etmeme cevap vermeme vs gibi bir norolojik sorun 2 yasindan sonra olmazsa dertmis. Evet evet 2 ay degil 2 yas. 2 yasinda hala goz temasi yoksa sesli uyarilara tepkisiz ise otizm veya gelisim geriliginden supheleniliyormus. Bak kesin teshiste degil suphe. Isitme testini gectiyse dogdugunda takmasin dedi.

Ay insallah canim benim kuruntumdur, cok sagol sordugun icin. Isitme testini gecti.

Tartıda öyle görünce şok oldum bende. Şimdi içim rahatladı aç değil emiyo zaten günlük 150 cc ye yakın da mama takviyesi alıyo. İnşallah öyledir çok saol canım

Ya bi de benim ikinci çocuk. rahat olmam lazım ama yok bunda daha beterim. Geçecek bakalım da ne zaman kimbilir:/

Girdiğim ortamda senin gibi bebekli varsa rahat oluyorum malum dertler ortak aynı dili konuşuyoruz
Çünkü belli bir muhabbetten sonra bebeğe dönüyor
Sıkıoz ortamı kabul etmek gerek.:)
Öyle heralde ben de başka muhabbetlere uzak kalıyorum. Bi derdimiz bebek olmuş:) başka herşey sıkıyor gibi. Değişik bi ruh hali işte

Benim manyaklığımada bir çaren varmı arkadaşım

Ay insallah canim benim kuruntumdur, cok sagol sordugun icin. Isitme testini gecti.
O zaman problem yoktur :)
Tartıda öyle görünce şok oldum bende. Şimdi içim rahatladı aç değil emiyo zaten günlük 150 cc ye yakın da mama takviyesi alıyo. İnşallah öyledir çok saol canım
Rica ederim ne demek. :)
Ben sanirim butun endise ve kuruntu kotami hamileligin son ayinda doldurdum. Doğurdum dogurali Cook rahatim her konuda

Rica ederim canım..sende haklısın o da daha küçük çok..ters tepme ihtimali de var tabi en iyisi pedagog kontrolünde çözmeye çalışmak galiba Allah kolaylıklar versin sana inşallah em kis a zamnda düzelir..
Evet annemin psikoloji baya gitti bide büyük teyzem ve büyük kızı ne derse onu doğru biliyor ben deyince inanmaz..mesela kuzen dese ben kizi çıkarıyorum kanguru ile yada araba ile gezdirmeye oda çıkarsın bişey olmaz dese onlar deyince tamam der..bana cahil muamelesi yapıyor..ki hamile iken en heves ettiğim şeydi kanguru ve bebek arabası ile gezmek hevesim herseyde kursağımda kaldı artık karıştırmiyorum pek mesela her ağladığında mama vermek istiyor verdirtmiyorum biberona alıştı çünkü unutsun diye uğraşıyorum azar azar verip..yani onların da hava almaya ihtiyacı var okadar çikaranlar var burada maşallah olacak olsa onlar hasta olurdu dimi yani...
Esparka alisveris icin giderim heralde aslinda o da en fazla 2 yada 3 saat dururum sürekli de anneme bırakmak istemiyorum sinemaya gittigimiz günler harici..evet park çoktur burda :) ben evde kullanmayı dusunuyirum sling ama hala alamadım kanguru yenidoğan için uygun aparat var külah gibi bişey evde denedim takmayi beceremedim bugün 45 günlük tam 2 aylık olsun dinlemem zaten başıma buyrugumdur azcik:)
Zamanla gündüz uykusu da düzene girer canım bebeklerimiz öyle mükemmel varlıklar ki her an onla ilgileniyim istiyorum ama iş güç yemek bizi bekliyo uyumaları lazım gündüzleri :)
Inşallah canım bi düzene girer..Allahin lütfü hepsi hediye..olmayanlari düşündükçe iyiki diyorum zaten..bu uykusuz günler geçicek elbet çok güzel zamanlar var önümüzde daha yürümeleri diş çıkarmaları :)

Benim manyaklığımada bir çaren varmı arkadaşım
Valla var aslinda. Hamilelikte neden korksam basima geldi. Insan bir seye evhamlaninca basina geliyor sakinan cop misali. O yuzden artik rahatim. Disari cikacak oluyorum mesela annem diyor ki ruzgar var cocugu hasta edersin. Ee napalim diyorum hastalanirsa iyilesir bagisikligi kuvvetlenir. Neticede illaki hasta olacak bu cocuk. Fanusa koyup saklayacak tursunu kuracak degilim ya. Bir seyden korkmaktansa o korkuyla yuzlesmek daha iyi. Birde mesela kedim kaybolunca cok uzulmustum. Hep 100 cc cikan sutun saginca 30 cc cikti. Uzuntuden sut mu kesilecek acaba diye kafaya taktim.abandim humanaya stilak damlaya ve suya demin sagdim yine 120 cc cikti. Demek ki uzuntuden sut kesilmiyor.bundan sonra komple saliyorum herseyi :)
Ustte ki mesajin bir kismi senin annen icinde gecerli aslinda benimkiler de ayni aman üşütecek aman hasta olacak filan modunda. Ama sallamiyorum. Aliyorum sipami atiyorum arabaya dolasiyorum. Kedim evden kacti diye neredeyse zil takip oynamadiklari kaldi darisi digerinin basina bile dediler. Bende eve kopekde almaya karar verdigimi soyledim. Olmadi bir yeni kedi daha alacağım dedim yuzleri dustu. Biliyorlar dediysem yaparim buraz daha donmezse edward dusunuyorum bir yavru daha sahiplenmeyi

Aylık kontrollerine günü gününe mi götürüyorsunuz? Gitmek istediğim Dr tam 3 aylık olduğu tarihte uygun değil, bir hafta sonrasında randevuyu alsam mesela?
Geç gidiyoruz bazen sıkıntı olmuyor aşilar da geç yapılabiliyor önemli olan aşılar arasında 4 hafta olması imiş müsait zamanında gidersin çok sorun etme
Havluyu ıslar baya sulu olsun onu peteklerin üzerine koy
Ben nemlendirici aldım en başta kendim icin kronik frnajitim var bebek doğmadan almıştık ben çok rahat uyuyorum onunla bebekte ama ev iki katlı nemlendirici salonda o orda çalışıyor
Yatak odasına havlu koyuyorum Petek’e
Evet ya arkadaşlarım çalışıyor en yakın ark tayini çıktı İstanbul’a evde kom kom oturuyorum ablam geliyor allahtan
Kafeye gitme Işın’ı nasıl yapıyorsun csnim ben hala örtü olsa bile oda olmadan emziremiyorum utanıyor muyum cekiniyor muyum bi turlu o aşamaya geçemedim
Mesela altını nasıl alıyorsun cafelerde sandalyeye masada mi acıyorsun altını
Huggies yenidoğan denesene.. Ben memnunum...
Islak mendilini mi deneyim canim
Uni baby sensitive ve pudralı aldım bugün iko paket deneyeceğim bakalım
Canım benden yarın ilk iş dokturna git ne olur ben olmaz ciddi bi kayıp çünkü belki yanlıştır ama yönete tedbiri elden bırakmamak lazım

Vallahi canım bu korkularla 56 gündür emziriyorum.Bende bazen diyorum bu kadar kötüyken olmadıysa dahada olmaz heralde diyorum.
Herşey Allahtan aslında rızkımız ne kadar ise o kadar emicez.

Bahsettiğin damla hangisi canım?

Valla bugun gittigim kafe parkin ortasindaydi. Etragida acikti taktim ortuyu emzirdim kimseyide onemsemedim. Pek cekinmiyorum yani. Ama alt konusunda hassasim gittigim yerlerin alt acma unitesi olan yerler olmasina dikkat ediyorum. O yuzden bir kafeye girince once tuvaletine bakıyorum yoksa bu unite cok oturmadan kalkiyorum.eskisehirde geneldr kafelerde var bu tarz uniteler kadinlar tuvaletinde. Birde tek kullanimlik alt acma ortulerinden kullaniyorum. Sonra hemen atinca cope actigim yer hijyenikmi degil mi pek fark etmiyor.

Vallahi canım bu korkularla 56 gündür emziriyorum.Bende bazen diyorum bu kadar kötüyken olmadıysa dahada olmaz heralde diyorum.
Herşey Allahtan aslında rızkımız ne kadar ise o kadar emicez.
Aslinda sen cozmussun zaten. Kesilecek olsa coktan kesilirdi.bu saatten sonra birsey olmaz bencede.
Bahsettiğin damla hangisi canım?
Stilac sut arttirici damla canim.

Kizlar bu arada benimde maruzatim var. Ben ebebekten mycef emzirme ortusu almistim.ama naylon gibi bir kumas ve coook terletiyor bebemi. Cocuk emip cikinca saunadan cikmis gibi oluyor. Muslin gibi emzirme ortusu aradim ama bulamadim. Sizlerin ortu nasil bana marka onerebilecek olan varmi?sevibebeninkinde pamuk yaziyor kumasi nasil kullanan varmi ?

Miniçoda momeasy cok amaçlı muslin ortu vardi arkadaşim aldi cok memnundu bi bak istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…