- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.049
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #50.181
Yetis nemesis is basindaİnşallah bizimkide öyledir canım ya
Senin derdine gelince bacim. Bu goz temasi kirmama takip etmeme cevap vermeme vs gibi bir norolojik sorun 2 yasindan sonra olmazsa dertmis. Evet evet 2 ay degil 2 yas. 2 yasinda hala goz temasi yoksa sesli uyarilara tepkisiz ise otizm veya gelisim geriliginden supheleniliyormus. Bak kesin teshiste degil suphe. Isitme testini gectiyse dogdugunda takmasin dedi.Ben de herseye panik yapiyorum. Biseyi takiyorum kafaya gozum donuyor resmen. Hic sogukkanli degilim, kv biraz sakin ol bundan sonra hep biseyi cikacak cocuk bu diyor surekli.en ufak biseyde hep en kotusu geliyor aklima. Bir de nedense hergun aksam olurken bana huzun cokuyor hep aglama geliyor.
Her annenin sütü bebeğine özeldir. Sütünün yaramaması gibi bir durum söz konusu olamazBilmiyorum ki çok kaka yapıyo acaba sütüm mü yaramadı
Pazartesiye kaldı canım artık hafta sonu kapalıSağlık ocağına gitsen
Ay insallah canim benim kuruntumdur, cok sagol sordugun icin. Isitme testini gecti.Yetis nemesis is basindasimdi kadin dogum hemsiresi bir arkadasim var ona sordum sizin durumlari. Bir bebegin kilo kaybetmesi icin ciddi anlamda ishal kusmasi olmasi lazim yada ciddi anlamda ac birakilmasi lazimmis. Yani oyle sutum yetmiyormu acaba diye dusunme. ozellikle mama takviyeside varsa en fazla kilo almazdi verme gibi bir sey pek olasi degil dedi.zaten ac bebek ne susar ne uyur dedi.
Senin derdine gelince bacim. Bu goz temasi kirmama takip etmeme cevap vermeme vs gibi bir norolojik sorun 2 yasindan sonra olmazsa dertmis. Evet evet 2 ay degil 2 yas. 2 yasinda hala goz temasi yoksa sesli uyarilara tepkisiz ise otizm veya gelisim geriliginden supheleniliyormus. Bak kesin teshiste degil suphe. Isitme testini gectiyse dogdugunda takmasin dedi.
Tartıda öyle görünce şok oldum bende. Şimdi içim rahatladı aç değil emiyo zaten günlük 150 cc ye yakın da mama takviyesi alıyo. İnşallah öyledir çok saol canımYetis nemesis is basindasimdi kadin dogum hemsiresi bir arkadasim var ona sordum sizin durumlari. Bir bebegin kilo kaybetmesi icin ciddi anlamda ishal kusmasi olmasi lazim yada ciddi anlamda ac birakilmasi lazimmis. Yani oyle sutum yetmiyormu acaba diye dusunme. ozellikle mama takviyeside varsa en fazla kilo almazdi verme gibi bir sey pek olasi degil dedi.zaten ac bebek ne susar ne uyur dedi.
Senin derdine gelince bacim. Bu goz temasi kirmama takip etmeme cevap vermeme vs gibi bir norolojik sorun 2 yasindan sonra olmazsa dertmis. Evet evet 2 ay degil 2 yas. 2 yasinda hala goz temasi yoksa sesli uyarilara tepkisiz ise otizm veya gelisim geriliginden supheleniliyormus. Bak kesin teshiste degil suphe. Isitme testini gectiyse dogdugunda takmasin dedi.
Ozaman tartılar farklı en iyi sonucu pazartesi sağlık ocağında öğrencem ama içim rahatladı birazHer annenin sütü bebeğine özeldir. Sütünün yaramaması gibi bir durum söz konusu olamaz
Ya bi de benim ikinci çocuk. rahat olmam lazım ama yok bunda daha beterim. Geçecek bakalım da ne zaman kimbilir:/Ben de herseye panik yapiyorum. Biseyi takiyorum kafaya gozum donuyor resmen. Hic sogukkanli degilim, kv biraz sakin ol bundan sonra hep biseyi cikacak cocuk bu diyor surekli.en ufak biseyde hep en kotusu geliyor aklima. Bir de nedense hergun aksam olurken bana huzun cokuyor hep aglama geliyor.
Öyle heralde ben de başka muhabbetlere uzak kalıyorum. Bi derdimiz bebek olmuş:) başka herşey sıkıyor gibi. Değişik bi ruh hali işteGirdiğim ortamda senin gibi bebekli varsa rahat oluyorum malum dertler ortak aynı dili konuşuyoruz
Çünkü belli bir muhabbetten sonra bebeğe dönüyor
Sıkıoz ortamı kabul etmek gerek.:)
Yetis nemesis is basindasimdi kadin dogum hemsiresi bir arkadasim var ona sordum sizin durumlari. Bir bebegin kilo kaybetmesi icin ciddi anlamda ishal kusmasi olmasi lazim yada ciddi anlamda ac birakilmasi lazimmis. Yani oyle sutum yetmiyormu acaba diye dusunme. ozellikle mama takviyeside varsa en fazla kilo almazdi verme gibi bir sey pek olasi degil dedi.zaten ac bebek ne susar ne uyur dedi.
O zaman problem yoktur :)Ay insallah canim benim kuruntumdur, cok sagol sordugun icin. Isitme testini gecti.
Rica ederim ne demek. :)Tartıda öyle görünce şok oldum bende. Şimdi içim rahatladı aç değil emiyo zaten günlük 150 cc ye yakın da mama takviyesi alıyo. İnşallah öyledir çok saol canım
Rica ederim canım..sende haklısın o da daha küçük çok..ters tepme ihtimali de var tabi en iyisi pedagog kontrolünde çözmeye çalışmak galiba Allah kolaylıklar versin sana inşallah em kis a zamnda düzelir..Yok cnm estağfurullah aksine teşekkürler cevabın için. Ablaligi bı olmasak çevrem hep vurguluyor Serra ne güzel ne tatlı abla oldu diye ben o konuda çok üstüne gitmek istemiyorum çünkü ters tepebilir. Bi de sevmesi için çok veremiyorum eline ama işte battaniyesi ni getir bezini getir götür beşiğini salla bu şekilde işin içine dahil etmeye çalışıyorum . Bakalım ne olacak bu çiş işi üzüyor ama inş düzelir binanın once
Evet annemin psikoloji baya gitti bide büyük teyzem ve büyük kızı ne derse onu doğru biliyor ben deyince inanmaz..mesela kuzen dese ben kizi çıkarıyorum kanguru ile yada araba ile gezdirmeye oda çıkarsın bişey olmaz dese onlar deyince tamam der..bana cahil muamelesi yapıyor..ki hamile iken en heves ettiğim şeydi kanguru ve bebek arabası ile gezmek hevesim herseyde kursağımda kaldı artık karıştırmiyorum pek mesela her ağladığında mama vermek istiyor verdirtmiyorum biberona alıştı çünkü unutsun diye uğraşıyorum azar azar verip..yani onların da hava almaya ihtiyacı var okadar çikaranlar var burada maşallah olacak olsa onlar hasta olurdu dimi yani...Annene psikiyatrist lazim kusura bakmada. Kanguruyu ben 10 gunlukken kullanmaya basladim ki anne kalbine yakin olan bebrk daha kolay guvenli baglanma yapiyor. Ee tabi o baglanirken ananinda beli kolu kopmuyor.
Disarida da mis gibi hava var suan.cocugunda temiz havaya ihtiyaci var. 20 gunden beri surtuk gibi geziyoruz valla dışarı çıkıncaa mis gibi uyuyor gunduz guzel uyuyunca gecede rahat uyuyor. Cocugu fanusa koyacak annen elinden gelse. Sen ipleri eline al artik bence.
Esparka alisveris icin giderim heralde aslinda o da en fazla 2 yada 3 saat dururum sürekli de anneme bırakmak istemiyorum sinemaya gittigimiz günler harici..evet park çoktur burda :) ben evde kullanmayı dusunuyirum sling ama hala alamadım kanguru yenidoğan için uygun aparat var külah gibi bişey evde denedim takmayi beceremedim bugün 45 günlük tam 2 aylık olsun dinlemem zaten başıma buyrugumdur azcik:)Oh maşallah açık hava çok iyi geliyor ben de kanguruyla dışarı çıkıyorum her gün
Esparktan ziyade açık havaya git eskişehirde her yer park ne güzel ya, ben 1 haftalıkken slinge koymaya başladım şimdi bobaya geçtim çook rahat oluyor açık havada anında uyuyor. Anneni dinleme yenidoğan için uygunsa kangurun çık. Bebek senin bebeğin kararı verecek kişi sensin bundan sonra
Inşallah canım bi düzene girer..Allahin lütfü hepsi hediye..olmayanlari düşündükçe iyiki diyorum zaten..bu uykusuz günler geçicek elbet çok güzel zamanlar var önümüzde daha yürümeleri diş çıkarmaları :)Zamanla gündüz uykusu da düzene girer canım bebeklerimiz öyle mükemmel varlıklar ki her an onla ilgileniyim istiyorum ama iş güç yemek bizi bekliyo uyumaları lazım gündüzleri :)
Maşallah de canım kendine zira burda psikolojisi rahat olan pek kimse yokO zaman problem yoktur :)
Rica ederim ne demek. :)
Ben sanirim butun endise ve kuruntu kotami hamileligin son ayinda doldurdum. Doğurdum dogurali Cook rahatim her konuda
Valla var aslinda. Hamilelikte neden korksam basima geldi. Insan bir seye evhamlaninca basina geliyor sakinan cop misali. O yuzden artik rahatim. Disari cikacak oluyorum mesela annem diyor ki ruzgar var cocugu hasta edersin. Ee napalim diyorum hastalanirsa iyilesir bagisikligi kuvvetlenir. Neticede illaki hasta olacak bu cocuk. Fanusa koyup saklayacak tursunu kuracak degilim ya. Bir seyden korkmaktansa o korkuyla yuzlesmek daha iyi. Birde mesela kedim kaybolunca cok uzulmustum. Hep 100 cc cikan sutun saginca 30 cc cikti. Uzuntuden sut mu kesilecek acaba diye kafaya taktim.abandim humanaya stilak damlaya ve suya demin sagdim yine 120 cc cikti. Demek ki uzuntuden sut kesilmiyor.bundan sonra komple saliyorum herseyi :)Benim manyaklığımada bir çaren varmı arkadaşım
Ustte ki mesajin bir kismi senin annen icinde gecerli aslindaRica ederim canım..sende haklısın o da daha küçük çok..ters tepme ihtimali de var tabi en iyisi pedagog kontrolünde çözmeye çalışmak galiba Allah kolaylıklar versin sana inşallah em kis a zamnda düzelir..
Evet annemin psikoloji baya gitti bide büyük teyzem ve büyük kızı ne derse onu doğru biliyor ben deyince inanmaz..mesela kuzen dese ben kizi çıkarıyorum kanguru ile yada araba ile gezdirmeye oda çıkarsın bişey olmaz dese onlar deyince tamam der..bana cahil muamelesi yapıyor..ki hamile iken en heves ettiğim şeydi kanguru ve bebek arabası ile gezmek hevesim herseyde kursağımda kaldı artık karıştırmiyorum pek mesela her ağladığında mama vermek istiyor verdirtmiyorum biberona alıştı çünkü unutsun diye uğraşıyorum azar azar verip..yani onların da hava almaya ihtiyacı var okadar çikaranlar var burada maşallah olacak olsa onlar hasta olurdu dimi yani...
Esparka alisveris icin giderim heralde aslinda o da en fazla 2 yada 3 saat dururum sürekli de anneme bırakmak istemiyorum sinemaya gittigimiz günler harici..evet park çoktur burda :) ben evde kullanmayı dusunuyirum sling ama hala alamadım kanguru yenidoğan için uygun aparat var külah gibi bişey evde denedim takmayi beceremedim bugün 45 günlük tam 2 aylık olsun dinlemem zaten başıma buyrugumdur azcik:)
Inşallah canım bi düzene girer..Allahin lütfü hepsi hediye..olmayanlari düşündükçe iyiki diyorum zaten..bu uykusuz günler geçicek elbet çok güzel zamanlar var önümüzde daha yürümeleri diş çıkarmaları :)
Maşallah de canım kendine zira burda psikolojisi rahat olan pek kimse yok
Geç gidiyoruz bazen sıkıntı olmuyor aşilar da geç yapılabiliyor önemli olan aşılar arasında 4 hafta olması imiş müsait zamanında gidersin çok sorun etmeAylık kontrollerine günü gününe mi götürüyorsunuz? Gitmek istediğim Dr tam 3 aylık olduğu tarihte uygun değil, bir hafta sonrasında randevuyu alsam mesela?
Havluyu ıslar baya sulu olsun onu peteklerin üzerine koyKuruyor kuzum gerçekten boğazı kendine getirmeye çalışıyor o seslerle onu farkettim. Bulunduğumuz şehrin havası kup kuru. Evde petek yandığı için kuruyor sabahlaeı bizde boğazımız felç uyanıyoruz. Nemlendirici almak istedim ama uzun vadede sağlıklı olmadığını söylediler. Sonuçta bi filtre ve mikrop saçabilirmiş süre sonra. Kuruluğu nasıl gideririm evde başka yolda bulamadım. Nisan 15ten sonra petekler yanmayacak. O zaman bi nebze daha düzelir diyorum
Evet ya arkadaşlarım çalışıyor en yakın ark tayini çıktı İstanbul’a evde kom kom oturuyorum ablam geliyor allahtanCalisan bir kadinin calismayan bir ev hanimina donusmesinin en kotu yani butun arkadaslarimin calisiyor olmasiymiskendi basima otuuryorum hep cafelerde. Kitap okuyorum telefondan ama yarindan itibaren normal kitap getirmeye karar verdim. Madem temiz hava aliyorum bari telefonun isiniyla radyasyonuyla muhattap olmayayim :)
Islak mendilini mi deneyim canimHuggies yenidoğan denesene.. Ben memnunum...
Canım benden yarın ilk iş dokturna git ne olur ben olmaz ciddi bi kayıp çünkü belki yanlıştır ama yönete tedbiri elden bırakmamak lazımKızlar biz bı hafta gazdan ıkınmaktan ve genzinin dolu olmasından dolayı ememiyoruz yani az emiyoruz. Sütümde az geliyo açıkcası doymadığını hissediyorum ama emsin diye mama vermedim geceleri verdim toplam 150 cc felan. Şiödi bi tarttım salı gününden bu güne 200 gr vermiş bebeğim inanamadım bide yiyeceklerin tartıldığı hassas tartı ile tartım yine aynı çok üzüldüm. Böyle zayıflama ihtimali varmı tartıların ikisininde yanlış olma hastanedeki tartılarla farklı olma ihtimali
Valla var aslinda. Hamilelikte neden korksam basima geldi. Insan bir seye evhamlaninca basina geliyor sakinan cop misali. O yuzden artik rahatim. Disari cikacak oluyorum mesela annem diyor ki ruzgar var cocugu hasta edersin. Ee napalim diyorum hastalanirsa iyilesir bagisikligi kuvvetlenir. Neticede illaki hasta olacak bu cocuk. Fanusa koyup saklayacak tursunu kuracak degilim ya. Bir seyden korkmaktansa o korkuyla yuzlesmek daha iyi. Birde mesela kedim kaybolunca cok uzulmustum. Hep 100 cc cikan sutun saginca 30 cc cikti. Uzuntuden sut mu kesilecek acaba diye kafaya taktim.abandim humanaya stilak damlaya ve suya demin sagdim yine 120 cc cikti. Demek ki uzuntuden sut kesilmiyor.bundan sonra komple saliyorum herseyi :)
Ustte ki mesajin bir kismi senin annen icinde gecerli aslindabenimkiler de ayni aman üşütecek aman hasta olacak filan modunda. Ama sallamiyorum. Aliyorum sipami atiyorum arabaya dolasiyorum. Kedim evden kacti diye neredeyse zil takip oynamadiklari kaldi darisi digerinin basina bile dediler. Bende eve kopekde almaya karar verdigimi soyledim. Olmadi bir yeni kedi daha alacağım dedim yuzleri dustu. Biliyorlar dediysem yaparim buraz daha donmezse edward dusunuyorum bir yavru daha sahiplenmeyi
Bahsettiğin damla hangisi canım?Valla var aslinda. Hamilelikte neden korksam basima geldi. Insan bir seye evhamlaninca basina geliyor sakinan cop misali. O yuzden artik rahatim. Disari cikacak oluyorum mesela annem diyor ki ruzgar var cocugu hasta edersin. Ee napalim diyorum hastalanirsa iyilesir bagisikligi kuvvetlenir. Neticede illaki hasta olacak bu cocuk. Fanusa koyup saklayacak tursunu kuracak degilim ya. Bir seyden korkmaktansa o korkuyla yuzlesmek daha iyi. Birde mesela kedim kaybolunca cok uzulmustum. Hep 100 cc cikan sutun saginca 30 cc cikti. Uzuntuden sut mu kesilecek acaba diye kafaya taktim.abandim humanaya stilak damlaya ve suya demin sagdim yine 120 cc cikti. Demek ki uzuntuden sut kesilmiyor.bundan sonra komple saliyorum herseyi :)
Ustte ki mesajin bir kismi senin annen icinde gecerli aslindabenimkiler de ayni aman üşütecek aman hasta olacak filan modunda. Ama sallamiyorum. Aliyorum sipami atiyorum arabaya dolasiyorum. Kedim evden kacti diye neredeyse zil takip oynamadiklari kaldi darisi digerinin basina bile dediler. Bende eve kopekde almaya karar verdigimi soyledim. Olmadi bir yeni kedi daha alacağım dedim yuzleri dustu. Biliyorlar dediysem yaparim buraz daha donmezse edward dusunuyorum bir yavru daha sahiplenmeyi
Valla bugun gittigim kafe parkin ortasindaydi. Etragida acikti taktim ortuyu emzirdim kimseyide onemsemedim. Pek cekinmiyorum yani. Ama alt konusunda hassasim gittigim yerlerin alt acma unitesi olan yerler olmasina dikkat ediyorum. O yuzden bir kafeye girince once tuvaletine bakıyorum yoksa bu unite cok oturmadan kalkiyorum.eskisehirde geneldr kafelerde var bu tarz uniteler kadinlar tuvaletinde. Birde tek kullanimlik alt acma ortulerinden kullaniyorum. Sonra hemen atinca cope actigim yer hijyenikmi degil mi pek fark etmiyor.Geç gidiyoruz bazen sıkıntı olmuyor aşilar da geç yapılabiliyor önemli olan aşılar arasında 4 hafta olması imiş müsait zamanında gidersin çok sorun etme
Havluyu ıslar baya sulu olsun onu peteklerin üzerine koy
Ben nemlendirici aldım en başta kendim icin kronik frnajitim var bebek doğmadan almıştık ben çok rahat uyuyorum onunla bebekte ama ev iki katlı nemlendirici salonda o orda çalışıyor
Yatak odasına havlu koyuyorum Petek’e
Evet ya arkadaşlarım çalışıyor en yakın ark tayini çıktı İstanbul’a evde kom kom oturuyorum ablam geliyor allahtan
Kafeye gitme Işın’ı nasıl yapıyorsun csnim ben hala örtü olsa bile oda olmadan emziremiyorum utanıyor muyum cekiniyor muyum bi turlu o aşamaya geçemedim
Mesela altını nasıl alıyorsun cafelerde sandalyeye masada mi acıyorsun altını
Islak mendilini mi deneyim canim
Uni baby sensitive ve pudralı aldım bugün iko paket deneyeceğim bakalım
Canım benden yarın ilk iş dokturna git ne olur ben olmaz ciddi bi kayıp çünkü belki yanlıştır ama yönete tedbiri elden bırakmamak lazım
Aslinda sen cozmussun zaten. Kesilecek olsa coktan kesilirdi.bu saatten sonra birsey olmaz bencede.Vallahi canım bu korkularla 56 gündür emziriyorum.Bende bazen diyorum bu kadar kötüyken olmadıysa dahada olmaz heralde diyorum.
Herşey Allahtan aslında rızkımız ne kadar ise o kadar emicez.
Stilac sut arttirici damla canim.Bahsettiğin damla hangisi canım?
Miniçoda momeasy cok amaçlı muslin ortu vardi arkadaşim aldi cok memnundu bi bak istersenKizlar bu arada benimde maruzatim var. Ben ebebekten mycef emzirme ortusu almistim.ama naylon gibi bir kumas ve coook terletiyor bebemi. Cocuk emip cikinca saunadan cikmis gibi oluyor. Muslin gibi emzirme ortusu aradim ama bulamadim. Sizlerin ortu nasil bana marka onerebilecek olan varmi?sevibebeninkinde pamuk yaziyor kumasi nasil kullanan varmi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?