- 6 Temmuz 2017
- 994
- 515
- 23
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #50.201
. Ay hadi inşallah ya etkilenmesinler de bizde biraz kendimize gelelimCanim etkilenmez diye dusunuyorum. Ben de esimin birkac toplantisi var onlarin bitmesini beklemek durumundayim yoksa simdiye gitmistim annemlere. Biz yurtdisindayiz once istanbula gelicem 4 bucuk saat, havaalanindan da izmire aktarma yapicaz. Bizim burda surekli gelip giden cok yeni dogmus bebeklerle hic kotu bisey duymadim. Sadece inis ve kalkislarda emzirmek gerekiyor.
Biz depresyonda değilizEn önde olanlardan biri benim. Haftaya 3 aylık olacaz. Ama çok umut veremiycem bu sıralar çok bunalıyorum. İşin garibi kimseyle görüşmek de istemiyorum. Gittiğm ortamlardan zevk almıyorum. Parka falan çıkayım açık havaya diyorum çok üşeniyorum. Vesveseler aynen devam sürekli bişeyler takılıyo kafama hep uzaklaştırmaya çalışıyorum. depresyonda mıyım bilmem:) Ne dertliymişim he biri sorsa diye bekliyormuşum resmen:)))
Canım süt yapıcı neler kullanıyosun ve günde kaç kere içiyosunValla var aslinda. Hamilelikte neden korksam basima geldi. Insan bir seye evhamlaninca basina geliyor sakinan cop misali. O yuzden artik rahatim. Disari cikacak oluyorum mesela annem diyor ki ruzgar var cocugu hasta edersin. Ee napalim diyorum hastalanirsa iyilesir bagisikligi kuvvetlenir. Neticede illaki hasta olacak bu cocuk. Fanusa koyup saklayacak tursunu kuracak degilim ya. Bir seyden korkmaktansa o korkuyla yuzlesmek daha iyi. Birde mesela kedim kaybolunca cok uzulmustum. Hep 100 cc cikan sutun saginca 30 cc cikti. Uzuntuden sut mu kesilecek acaba diye kafaya taktim.abandim humanaya stilak damlaya ve suya demin sagdim yine 120 cc cikti. Demek ki uzuntuden sut kesilmiyor.bundan sonra komple saliyorum herseyi :)
Ustte ki mesajin bir kismi senin annen icinde gecerli aslindabenimkiler de ayni aman üşütecek aman hasta olacak filan modunda. Ama sallamiyorum. Aliyorum sipami atiyorum arabaya dolasiyorum. Kedim evden kacti diye neredeyse zil takip oynamadiklari kaldi darisi digerinin basina bile dediler. Bende eve kopekde almaya karar verdigimi soyledim. Olmadi bir yeni kedi daha alacağım dedim yuzleri dustu. Biliyorlar dediysem yaparim buraz daha donmezse edward dusunuyorum bir yavru daha sahiplenmeyi
Ondan var zaten ama emzirme ortusu gibi yakasi olmayinca olmuyor malesef.Miniçoda momeasy cok amaçlı muslin ortu vardi arkadaşim aldi cok memnundu bi bak istersen
Canım devlete gidiyorum belirli bi doktor yok. Pazartesi bi sağlık ocağına gidicem eğer gercekten zayıflamışsa hemen bi doktor bulcamGeç gidiyoruz bazen sıkıntı olmuyor aşilar da geç yapılabiliyor önemli olan aşılar arasında 4 hafta olması imiş müsait zamanında gidersin çok sorun etme
Havluyu ıslar baya sulu olsun onu peteklerin üzerine koy
Ben nemlendirici aldım en başta kendim icin kronik frnajitim var bebek doğmadan almıştık ben çok rahat uyuyorum onunla bebekte ama ev iki katlı nemlendirici salonda o orda çalışıyor
Yatak odasına havlu koyuyorum Petek’e
Evet ya arkadaşlarım çalışıyor en yakın ark tayini çıktı İstanbul’a evde kom kom oturuyorum ablam geliyor allahtan
Kafeye gitme Işın’ı nasıl yapıyorsun csnim ben hala örtü olsa bile oda olmadan emziremiyorum utanıyor muyum cekiniyor muyum bi turlu o aşamaya geçemedim
Mesela altını nasıl alıyorsun cafelerde sandalyeye masada mi acıyorsun altını
Islak mendilini mi deneyim canim
Uni baby sensitive ve pudralı aldım bugün iko paket deneyeceğim bakalım
Canım benden yarın ilk iş dokturna git ne olur ben olmaz ciddi bi kayıp çünkü belki yanlıştır ama yönete tedbiri elden bırakmamak lazım
Ben cay sevmem hic kahve insaniyim ama emzirince kafeiniz bile olsa cok icemiyorum ondan gunde 3 4 kere humana iciyorum. Dogumdan sonra hastanenin emzirme kocu stilac damla onerdi gunde 3 kere 1 ml koy icecege ic dedi ama ben gunde 1 en fazla iki kere iciyorum.Canım süt yapıcı neler kullanıyosun ve günde kaç kere içiyosun
Canım bunlar hep doğumdan kaynaklı bi de anne olduk kolay değil duygusallık geldi üstümüze. Bisey olsa normalde rahat olsak bile bebeğimiz için en kötüsü geliyor aklımıza ama gerçekten biraz sakin olmalıyız . Kuvezde kalmıştı benimki sonrasında beyninde kis var bir aylık olunca nörolog görsün dediler. O bir ay geçmedi bana aklımda neler kurdum . Sonra bi gün çocuk doktoru daha çok küçük biraz büyüsün öyle götürün dedi. O günden beri kendimi rahatlatip iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum. Biz iyi düşünelim her şey iyi olsun inşallah .su an onlara bakabilecek en iyi kişi biziz ve iyi olmalıyız ki onlara iyi bakalımBen de herseye panik yapiyorum. Biseyi takiyorum kafaya gozum donuyor resmen. Hic sogukkanli degilim, kv biraz sakin ol bundan sonra hep biseyi cikacak cocuk bu diyor surekli.en ufak biseyde hep en kotusu geliyor aklima. Bir de nedense hergun aksam olurken bana huzun cokuyor hep aglama geliyor.
Anladım canım bu tarifi bende deneyim. Pekmez ben içmiyorum açılcası günlük 3 bardak humana still tea ve kimyonlu rezene içiyorum 1 kerede lactamil içiyorum ama göğüslerim hiç dolmuyo bazen 4 saat emzirmediğim oluyo hatta tekini 6 saat emzirmediğim oluyo dolmuyo. Ve bu saatlerde artık azalıyo sıkınca çok zor geliyo yinede emziriyoruö emzik gibi kullanıyo ama açsa almıyo çok ağlıyoBen cay sevmem hic kahve insaniyim ama emzirince kafeiniz bile olsa cok icemiyorum ondan gunde 3 4 kere humana iciyorum. Dogumdan sonra hastanenin emzirme kocu stilac damla onerdi gunde 3 kere 1 ml koy icecege ic dedi ama ben gunde 1 en fazla iki kere iciyorum.
Amaaa ise yaradığını dusundugum bir sirrim var. Aslinda cok tatli yedigim bir donemde tatli istegimi bastirsin diye yaptigim bir tarif ama yapmaya basladim baslayali sutum artti ssagimlarda. ya plasebo etkisi yada gercekten yariyor bilmiyorum. Tarifte aslinda ek gidaya gecince bebislere yapilacak saglikli atistirmalik denemesiydi :)
Bir butun olgun muzu eziyorum.icine 3 4 corba kasigi yulaf 1 kasik kuru uzum ruh halime gore 1 2 kasik ceviz yada findik yada antepfistik ici hangisi hosuma giderse koyuyorum.karistirip yagli kagit serilmis tepsiye 1 er kasik koyup 180 derecede 15 dk pisiriyorum. Tek tarafli pisirirsem 15 dk. Alt ust yaparsam bir taraf 10 bir taraf 5 dk yine 15 dk. Cift taraf pisirirsen kitir oluyor tek taraf biraz daha yumuşak kaliyor. Hergun yapip yiyorum.cok leziz. Istersen icine 1 tatli kasigi pekmezde koyabilirsin daha sekerli olur. Ama ben her sabah tahin pekmezde yedigim icin koymuyorum.
Hadi hayirli ugurlu olsun. Damatta olur insallah. Ama simdilik gecmis olsunYaptrdik canm ilk bsy hissetmedi ama yolda agladi bugun aglicak yarina aglamaz dedi suan uyuyor insallah aglamaz cok zor bsymis ya
Enteresan bir stilmis. 3 kurus pahali olsun kirmizi olsun dedim aldim bir tane. Tunik gibi olmasi ve videoda en son hirka gibi giymesi hosuma gitti. Emzirme ortusu olur mu bilmiyorum cunku emzirme ortuleri gibi boynu sert degil kapanir bebehin ustune hep. Elle illaki tutmak lazim bir zor olur sanki.cunku benim kiz emerken cok boğuluyor o yuzden ilk 5 10 dk memeyi hafif sikip bogulmasini onlemeye caliisyorum.
Ben sutyen yada atler giyince dolmuyor benimde o yuzden yatarken mutlaka cikarip yatiyorum.Anladım canım bu tarifi bende deneyim. Pekmez ben içmiyorum açılcası günlük 3 bardak humana still tea ve kimyonlu rezene içiyorum 1 kerede lactamil içiyorum ama göğüslerim hiç dolmuyo bazen 4 saat emzirmediğim oluyo hatta tekini 6 saat emzirmediğim oluyo dolmuyo. Ve bu saatlerde artık azalıyo sıkınca çok zor geliyo yinede emziriyoruö emzik gibi kullanıyo ama açsa almıyo çok ağlıyo
Hiçbir şey olmaz senin gerginliğin de İnan yansır gitmeniz ikiniz içinde en iyisi olurKızlar size bisey danisacagim .ben esimin memleketindeyim. Burda tanıdık kimsem yok .bebekte hiç uyumuyor sürekli ağlıyor . Gazı çok var , kabız surekli ikiniyor , dün kan da geldi kakasindan. Bende evde yalnızım , temizlik , yemek , misafir kendim yapıyorum üstüne bebeğin bu halleri beni çok yordu .sanırım bunalım aşamasına geldim .oturdum ağlıyorum. Tanıdık birilerini görmek istiyorum annem, kardeşim , arkadaşım ... ama daha 45 günlük . Iki saat uçak yolculuğu , üç saat karayolu yapmam gerekir . Annelerin yanına gitmem için .bi haftalık gitsem . Yoldan filan çok etkilenir mi acaba ne dersiniz ?
Benim hala azalmadı hala alınganım nota nokta ağlıyorum bi gün iyiysem bi gün kotuyumHala çoğumuz bunalımda ve geçmiyor.Biz bugün 56 günlük olduk hala buhrandayım.
Ne zaman geçicek acaba?regl oluncs daha çabuj rahatlarsın diyorlar.
Olanlar düzeldinizmi merak ettim.
Ayrıca bizden daha önde olanlar vesveseleriniz telaşlarınız biraz azaldımı?
Al benden de o kadar birebir aynılarıEn önde olanlardan biri benim. Haftaya 3 aylık olacaz. Ama çok umut veremiycem bu sıralar çok bunalıyorum. İşin garibi kimseyle görüşmek de istemiyorum. Gittiğm ortamlardan zevk almıyorum. Parka falan çıkayım açık havaya diyorum çok üşeniyorum. Vesveseler aynen devam sürekli bişeyler takılıyo kafama hep uzaklaştırmaya çalışıyorum. depresyonda mıyım bilmem:) Ne dertliymişim he biri sorsa diye bekliyormuşum resmen:)))
Arkadaslar imdatttttoglum memeyi tutmuyor acliktan basbas bagiriyor. Bi tek uyutursam emiyor yada ilk uyanip sersem olursa.aksam 9 bucuktan beri emziremedim memeyi agzina koydugum an yikiyor ortaligi. ne yapayim bilemiyorum kafayi siyirmak uzereyim
Yok onlari hic almiyor zatenEmzik biberon kullanımı var mı?
Bende bez südyen takıyorum boş boş gezmeyim diye ama süt dolacaksa salarım çayıraEnteresan bir stilmis. 3 kurus pahali olsun kirmizi olsun dedim aldim bir tane. Tunik gibi olmasi ve videoda en son hirka gibi giymesi hosuma gitti. Emzirme ortusu olur mu bilmiyorum cunku emzirme ortuleri gibi boynu sert degil kapanir bebehin ustune hep. Elle illaki tutmak lazim bir zor olur sanki.cunku benim kiz emerken cok boğuluyor o yuzden ilk 5 10 dk memeyi hafif sikip bogulmasini onlemeye caliisyorum.
Ben sutyen yada atler giyince dolmuyor benimde o yuzden yatarken mutlaka cikarip yatiyorum.
Kızlar size bisey danisacagim .ben esimin memleketindeyim. Burda tanıdık kimsem yok .bebekte hiç uyumuyor sürekli ağlıyor . Gazı çok var , kabız surekli ikiniyor , dün kan da geldi kakasindan. Bende evde yalnızım , temizlik , yemek , misafir kendim yapıyorum üstüne bebeğin bu halleri beni çok yordu .sanırım bunalım aşamasına geldim .oturdum ağlıyorum. Tanıdık birilerini görmek istiyorum annem, kardeşim , arkadaşım ... ama daha 45 günlük . Iki saat uçak yolculuğu , üç saat karayolu yapmam gerekir . Annelerin yanına gitmem için .bi haftalık gitsem . Yoldan filan çok etkilenir mi acaba ne dersiniz ?
Bunlarin huyu suyuda bir kesinlikle bas goz etmemiz lazim dunyanin en uyumlu cifti olurlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?