- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.049
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #50.241
Hic oyle kotu huylarim yok vallaValla ne diyim haklısın tamamen öyle yapmak lazım..tamam bizde onların bebeleriydik ama artık bizim de bebelerimiz var kararı biz vericez yanibenim annem de dedi kaçsa gitse keşke diye kalbini kırdım açıkçası köpekleri de çok severim vardı iki tane anne oğul ama verdirdiler bana apartmanda olmaz diye ev sahibi tanidikti çünkü bizi rezil edersin dediler ağlaya ağlaya verdim ve erkek olan gençlik hastalığı atlatmıştı hala aklıma geldikce içim sizliyo özlüyorum bende kafama koyduğumu yaparım genelde bilir annem çok iyi..bende tek kötü huy var insan kırmaktan korkarım bide anneme kıyamıyorum çünkü çok çekti hep mutsuzdu bide ben üzmek istemiyorum ama bazen cidden ileri gidiyo psikoloji cidden normal değil yani...
Yapandan Allah razı olsun diyorum her kullandığımda
E bebeğin ki daha ucuz, ve de 2 çeşit kalitesi ve boyutu var. Ben bebeğin yatağına bile kullanıyorum şimdilik alez gibi, 40 tanesini 20 liraya almıştım . 150 tl 50 tl alışveriş ye bile alınabilir..
Sende cok kambur duruyorsan ondan olmustur.zamanla gecti benimBenim de evde kullanırken belimi ağrıttı bişeyi yanlış yaptığımı düşündüm. Daha ufacık çocukken ağrırsa sonra nasıl kullancam değil mi
Benim 40gün oldu, sezeryan oldum. Günlük pedle devam ediyorum. Yoğun değil ama devam ediyor.
Ben kanguruyla çıkınca yemek yiyemiyorum kızın kafasindan üstüne de bsy dökerim diye içemiyorum acaba yanlış mi bağlıyorum çok mu yukarıda kalıyor bilemediklmEvet sadece.boba. valla ilk zamanlar icinde uyuyordu oturuyordum koltuga tekrar acikip emmek istedigi vakte kadar duruyordu.2 saat 3 saat. Benim bobada tek sikintim dik durmak oldu. Kambur durmaya alismisim hep pc başında işyerimde dik durdukca omuzlarim agrimisti ilk zamanlar.
Şimdi anladim ayni seyden bahsediyoruz ben su klozetlerin üzerine örtülen inçe kağıt havlu gibi kağıtları var ya onun gibi inçecik bir şey sandım sen tek kullanımlık diyinceBen en basta primanin almistim sonra molfix alt acma aldim. Acikcasi hangisi ucuzsa onu aliyorum o an kalitesi cok onemli degil cunku.
Gittigin kafelerde lavabonun yabinda bir alan varsa bos bunu yayip degistirebilirsinde uzerinde yada bebek arabasinin icinde kadinlar tuvaletinde. Bu tek kullanimlik oldugu icin atiyorsun zaten pis bir yer olsa bile bebisle alakasi olmuyor.ha cok pis bir yerse o yerde hic durma zatenbirde etrafinda benzinlik tarzi bir yer varsa oralarin tuvaletinde oluyor alt degistirme unitesi aklinda olsun.
50 gün sürdüKızlar ya bişi sorucam. Bugün doğum yapalı 48 gün oldu ve halâ çok yoğhn bi şekilde kanamam devam ediyor sizin kanamalarınız ne kadar sürdü
Geçmiş olsun canım oluyor bende telefonu unuttum wc de cafenin çıkarken fark ettim kullanmadıkça unutuluyorBen öyle bişey yapmışım ki kızlar bugün fark ettim daha..dışarı çıkacaktık bu aksam bir doğum gününe gidecektik kızımı da anneme birakacaktik hazırlandık eşim aldı kızı indi aşağıya ben lazım olur diye cüzdanı alayım dedim aha olanlar oldu kalakaldim geçen biberon almaya çıktığım gün sen avm tuvaletinde peçeteligin üzerind e unut çik!!içide kızın kimlik benim kimlik su kartı banka hesap karti 170 tl para...ve bunu bugün cüzdan lazım olunca fark ettim çok kızdım kendime ilk defa başıma geliyor Allahtan nerde unuttuğumu hatırladım inşallah eksiksiz bi şekilde ordan çıkaro gün acele ile kıza yetişeyim derken olanlar oldu çok sinirlerim bozuldu unutkanlık had safada bende sizde de oluyormu hamil e iken de vardı baya
Ben 2 kere götürdüm normal dediler. Aynen canım ama reflü yatağındada kayıyo diyolar kararsız kaldımAzcik başı yükseltmek lazım ozaman yada reflu yatağı almak lazım..eger bogazi geçmezse dr götürücem
Benimkide öyle canım. Galiba meme reddi yaşıyoruz ilk uyandı az emdi sonra emziği alıyo beni emmem diye çığlık atıyo çocuk. Napıcam bilemedim aranıyoda ha çok aç değil emdi ama daha emerdi beni mi emmek istemiyo anlamadım. Zayıflamış olma ihtimaline karsı dün emsin diye zorladım hep ondan mı oldu acabSabahin 7 sinde bi benimki mi hortladi yahu
Amin saol teşekkür ederim canm bnmHadi hayirli ugurlu olsun. Damatta olur insallah. Ama simdilik gecmis olsun
İnsallah kuzum ya insallahBunu da atlattınız geçer canım merak etme ...
Ben hem kankuru hem bebek arabasiyla cikiyorum.bebek arabasina atiyorum bebisi oyle geziyoruz bebek arabasinda sikilirsa kanguruyi bagliyorum bir surede oyle takiliyoruz.sirt cantasinda issiz adada 3 gun sag kalmamizi saglayacak malzemem var o yuzden rahatim. Eskisehir ufak yer ama heryer elimin alti o yuzden daha yurume mesafesinden uzak yere pek gitmedim.gittiklerimde de araba esimdeyse taksiye atladim gittim.ama diyorum ya emzirme konusunda sikintim yok heryerde takip emziriyorum.alt degistirmeyide dedigim gibi hallediyorum. Simdiye kadsr 1 kere sorun yasadim o konuda onda da kafedeki garsondan rics ettim kaidnlar tuvaletine sandalye istedim sandalyede degistirdim. Tek kullanimlik ortuyle klozeti kapatip ustunde degistirende duydum ama henuz o kadar zorda kalmadim ben.Ben kanguruyla çıkınca yemek yiyemiyorum kızın kafasindan üstüne de bsy dökerim diye içemiyorum acaba yanlış mi bağlıyorum çok mu yukarıda kalıyor bilemediklm
Şimdi anladim ayni seyden bahsediyoruz ben su klozetlerin üzerine örtülen inçe kağıt havlu gibi kağıtları var ya onun gibi inçecik bir şey sandım sen tek kullanımlık diyince
Evde her yerde bende bunu kullanıyorum baby me indirince ucuz oluyor diye ordan aldım
Bebek arabasıyla gidecek olsam yürüme mesafesinde değil otobüse dolmuşa bebek arabasıyla binemem ancak taksi
Kanguruyla çıksak yemek yiyip içemiyorum o üstündeyken
Bir de aşırı terliyoruz kanguruyla incecik giyinsek bile
Sonra kanguruyla otur otur yorumluyorum koyacak yer arıyorum e bebek arabası da olmayınca koyacak yer kalmıyor sürekli kucağımda ter ve ağırlıktan sıkılıyorum
Şimdilik nasıl bsy yapabilirim bilmiyorum
Bi sen kanguruyla çocuğu aldığımda sırt çantamı da sırtıma takınca inanılmaz agri oluyor sırtıma o yüzden biriyle çıkacaksam mesela ablamla kanguruyla çıkıyorum Ona veriyorum sırt çantamı o gün starbucksa gittik artık yoruldum koltuğa yatırdım bizimkini :)
50 gün sürdü
Geçmiş olsun canım oluyor bende telefonu unuttum wc de cafenin çıkarken fark ettim kullanmadıkça unutuluyor
İnsallah vicdanlı biri içine dokunmadan gidip vermiştir
Zorlayinca benim ki zorladigim hicbir seyi yapmiyor. Ozellikle emerken kafasini zorla bastirirsam cok sinirlenip hic emmiyor.Benimkide öyle canım. Galiba meme reddi yaşıyoruz ilk uyandı az emdi sonra emziği alıyo beni emmem diye çığlık atıyo çocuk. Napıcam bilemedim aranıyoda ha çok aç değil emdi ama daha emerdi beni mi emmek istemiyo anlamadım. Zayıflamış olma ihtimaline karsı dün emsin diye zorladım hep ondan mı oldu acab
Evet ıslak mendili... bir annenin youtube kanalında izlemiştim. Resmen elinizle pamuk gibi bölünüyor.. dene istersen huggies yenidoğanGeç gidiyoruz bazen sıkıntı olmuyor aşilar da geç yapılabiliyor önemli olan aşılar arasında 4 hafta olması imiş müsait zamanında gidersin çok sorun etme
Havluyu ıslar baya sulu olsun onu peteklerin üzerine koy
Ben nemlendirici aldım en başta kendim icin kronik frnajitim var bebek doğmadan almıştık ben çok rahat uyuyorum onunla bebekte ama ev iki katlı nemlendirici salonda o orda çalışıyor
Yatak odasına havlu koyuyorum Petek’e
Evet ya arkadaşlarım çalışıyor en yakın ark tayini çıktı İstanbul’a evde kom kom oturuyorum ablam geliyor allahtan
Kafeye gitme Işın’ı nasıl yapıyorsun csnim ben hala örtü olsa bile oda olmadan emziremiyorum utanıyor muyum cekiniyor muyum bi turlu o aşamaya geçemedim
Mesela altını nasıl alıyorsun cafelerde sandalyeye masada mi acıyorsun altını
Islak mendilini mi deneyim canim
Uni baby sensitive ve pudralı aldım bugün iko paket deneyeceğim bakalım
Canım benden yarın ilk iş dokturna git ne olur ben olmaz ciddi bi kayıp çünkü belki yanlıştır ama yönete tedbiri elden bırakmamak lazım
Benim 57 gun oldu hala arada var(haftDa 1 filan lekelenme oluyor). Gunluk ped kullaniyorumKızlar sezaryen sonrası kanamalarınız ne kadar sürdü. Bugün 48. Gün ama hala leke şeklinde devam ediyor. Ne zamana kadar sürüyor böyle.
Ben de onu yazacaktım. Sleepy ninkini kullanıyordum 12 liraydı fiyatı bu a101 inkini bulunca hemen aldım ondan daha iyi çııktı ve çok uygun geldi hatta ben aldığımda kampanya varmış 5 liraydı resmenA101lerde soffıa diye kendi markasının bebek bakım örtüsü var 10 lu paket 6 95 ben çok memnunum her buşduğum yerden stok yapıyorum 15 paket var evde açılmamış olarak. Erkek bebişler malum hep çövdürüyor heryer çiş oluyor
Ben bebek arabasina koyuyorum evden cikarken, kangruyuda yanima aliyorum. Yanimada sut aliyorum 150cc kadar acikinca onu veriyorum. Emzirme ortusude dedigin gibi bi duz ortu gibi dusun ust tarafta kafani gecirebilecegin bi yer var. Kafana gecirdiginde hazir oluyorsun zaten zor bisey degil gayet basit :). Alt degistirme konusundada, walla ben her yerde degistiriyorum soguk bir ortam olmadigi surece. Ortumu koyuyorum sandalyeye hemen degistiriyorum. Simdiye kadar sikunti yasamadimKızlar dışarı çıkma konusu açılınca derinlemesine konuşalım istedim
Nasıl dışarı çıkarıyorsunuz araba kanguru hangisiyle
Hangisi daha kolay oluyor mesela nereye giderken kanguru nereye giderken araba kullanıyorsunuz
Alt değiştirme emzirme Işın’ı nasıl yapıyorsunuz
Dışarı çıkmak rutinlerimizi paylaşalım ki fikir olsun birbirimize
Ben halen dışarda örtüyle emziremiyorum utanmada da değil aslında millet bakınca gıcık oluyorum
Cocuk elimdeyken bir yere koymadan örtüyü nasıl takicam bilmiyorum gerçi elime daha emzirme örtüsü bile almadım nasıl bsy onun hakkında bile fikrim yok neredesinden takılır ne edilir
gördüğüm kadarıyla bi örtü :)
Markete gideceksem kanguru 1-2 saatlik isim varsa emzirip kanguruyla işimi hallediyorum acıkma suresine eve dönüyorum daha dışarıya uzun çıkmadım yalnız basıma hep acıkma suresine göre eve dönüş yaptım
Karguru olunca yanıma küçük çanta alıyorum bir tane alt bezi oluyor küçük çantaya onu koyuyorum emziğini ağız bezini alıyorum o kadar
büyük sırt çantamı alamıyorum belim kopuyor çünkü kanguruyla hem bebek hem çanta büyük çantanın içinde kıyafeti bezi her şey oluyor ihtiyaç olan ama taşımak sıkıntı oluyor bana ondan almıyorum
Bebek arabasıyla bazen yürüyüşe çıkıyoruz yine ev etrafı
Otobüs dolmuşa hiçbir şekilde ne bebek arabasıyla ne kanguruyla binmedim
Altını nasıl değiştiriyorsunuz avm gidince beebek bakım odasına gidiyorum ama dışarda ne yapacağım bilmiyorum
Mesela Kızılay’a inmek istiyorum ama nerde emziririm nerde altını değiştiririm diye inemiyorum
Özelliklefbtl kuzum sen iko çocukla yakın çevre harici başka yerlere nasıl gidiyorsun
Ben çok sık çıkmıyotum ama avm ve yemeğe gidiyoruz o da eşimle oluyo zaten. Evden çıkarken emzirip altını değiştirip çıkyorum sonra da 2 saat içinde dönüyoruz. Küçük şehirde yaşamanın avantajı diyeyim:) ama bu sürede emzirmem gerekti bi kere avmde bebek bakım odası kapısı açılmıyordu nasıl işse. Ben de mescide girdim orda emzirdim rahat rahatKızlar dışarı çıkma konusu açılınca derinlemesine konuşalım istedim
Nasıl dışarı çıkarıyorsunuz araba kanguru hangisiyle
Hangisi daha kolay oluyor mesela nereye giderken kanguru nereye giderken araba kullanıyorsunuz
Alt değiştirme emzirme Işın’ı nasıl yapıyorsunuz
Dışarı çıkmak rutinlerimizi paylaşalım ki fikir olsun birbirimize
Ben halen dışarda örtüyle emziremiyorum utanmada da değil aslında millet bakınca gıcık oluyorum
Cocuk elimdeyken bir yere koymadan örtüyü nasıl takicam bilmiyorum gerçi elime daha emzirme örtüsü bile almadım nasıl bsy onun hakkında bile fikrim yok neredesinden takılır ne edilir
gördüğüm kadarıyla bi örtü :)
Markete gideceksem kanguru 1-2 saatlik isim varsa emzirip kanguruyla işimi hallediyorum acıkma suresine eve dönüyorum daha dışarıya uzun çıkmadım yalnız basıma hep acıkma suresine göre eve dönüş yaptım
Karguru olunca yanıma küçük çanta alıyorum bir tane alt bezi oluyor küçük çantaya onu koyuyorum emziğini ağız bezini alıyorum o kadar
büyük sırt çantamı alamıyorum belim kopuyor çünkü kanguruyla hem bebek hem çanta büyük çantanın içinde kıyafeti bezi her şey oluyor ihtiyaç olan ama taşımak sıkıntı oluyor bana ondan almıyorum
Bebek arabasıyla bazen yürüyüşe çıkıyoruz yine ev etrafı
Otobüs dolmuşa hiçbir şekilde ne bebek arabasıyla ne kanguruyla binmedim
Altını nasıl değiştiriyorsunuz avm gidince beebek bakım odasına gidiyorum ama dışarda ne yapacağım bilmiyorum
Mesela Kızılay’a inmek istiyorum ama nerde emziririm nerde altını değiştiririm diye inemiyorum
Özelliklefbtl kuzum sen iko çocukla yakın çevre harici başka yerlere nasıl gidiyorsun
Bursa kemalpasada memur kynpeder canim onlarin yanina geldik yarin donecegiz insallah. Ben burayi çok seviyorum ama işte anca misafir olarak kalıp dönüyoruz eşimin ailesiyle en fazla bur hafta iyi gecinebiliyoruz:)) avm lerde bebek bakım odalari var ulucami bahcesinde cumhuriyet caddesinde falan da var bildigim. Köfteci yusufta var yemege gitmek isterseniz. Bazen evde sagip termosa koyup da götürüyorum sütü ama bebek çok ciddi şekilde meme reddi yaşıyor fazla biberon da vermiyorum vallahi beynim sulandi artik yaaa millette süt olmaz bebek emmek ister bende süt akıp gidiyor bebek yanasmak istemiyorİzmir kemalpaşa mı yoksa bursanın mustafakemalpaşa ilçesinden mi bahsediyorsun canım. Ben mustafakemalpaşalıyım annem babam oralı teyzemler orda oturuyor her ay mutlaka gideriz :) bugün 48 günlük olduk hergün 1 saat arabasıyla gezdiriyorum evin oralarda bide annemle kayınvalideme gidiyorum arada. Daha avmlere cesaret edemedim emzirme odaları varmı onları dahi bilmiyorum. Altına yaparsa çok ağlarsa yada acıkırsa naparım bilmiyorum. 2 saat zor aç kalıyor. Sen napıyosun nasıl gidiyosun avmlere acıkırsa kakasını yaparsa nasıl çözüm buluyosun canım
Ya esimin ailesi çok baski yapiyor sinir oluyorum psikolojim bozuldu deme öyle demeeeeeBirdilimkek bugün öğleden sonra bes dakka uyuyakalmisim . Rüyamda buraya giriyorum . Sen hamile olduğunu yazıyorsunuz aradan zaman geçiyor düşük tehlikm varmış diyorsun . Sonra dua edin bu bebek bizim için çok önemli dusmesin diyorsun. Bende bu kız yeni doğum yaptı Allah Allah diyorum .tam o sırada kayinpederim zili çalarak uyandırdı beni hayır olsun ne alaka anlamadım ama böyle bisey gördüm
Bu ikinci ne zaman baskisi en azindan cocuk 3 yasina filan gelince baslar saniyordum. 40 mevlutunde muhabbetini actilar bana. Arasi cok olmasin yasin geckin dedi bir akrabaYa esimin ailesi çok baski yapiyor sinir oluyorum psikolojim bozuldu deme öyle demeeeeeeşim iki kere kendisi korunarak yapmak istedi kıramadım ama çok korkuyorum valla sinir olmus haldeyum. Bir haftadir kaynvaldem gorumcem insallah yap diyip duruyor evime gitsem de rahat etsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?