- 1 Kasım 2012
- 5.531
- 1.676
- 198
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #50.321
Sağol cnm korunma yöntemi düşünen arkadaşlara fikir olur:)Hepinize merhabalar subat anneleri katrenin cagrisi uzerine geldim.oncelikle bebislerinizi saglikla buyutun insallah.Hap mevzusundan bahsetmissiniz benim dr un ebem cocuk dr umuz emziren anneler icon olan cerazetteyi onayladi ve 2 sene boyijca kullandim koruma yontemi diger haplardan cok daha farkli tavsiye ediyorum
Canim çok teşekkürler aklımızda olsun :)Hepinize merhabalar subat anneleri katrenin cagrisi uzerine geldim.oncelikle bebislerinizi saglikla buyutun insallah.Hap mevzusundan bahsetmissiniz benim dr un ebem cocuk dr umuz emziren anneler icon olan cerazetteyi onayladi ve 2 sene boyijca kullandim koruma yontemi diger haplardan cok daha farkli tavsiye ediyorum
Bizde dün asidan önce kahvaltıya gittik orda uyudu aha şimdi uyanacak altını nerde değiştirecem nasıl emzirxem korkusu yaşadım sonra asiya giderken uyandı battaniyeyi kafaya geçirip arabada emzirdim asi öncesi kan ter içinde kaldım sonra yürüyüş yaptık eşim veya Yanımda biri varken çok rahatım ana tek basıma hala cesaret edemedim otobüs dolmuş nasıl giderim Kızılay’a bilmiyorum bizim kız kangurudan da sıkılıyor uyanınca Çünkü çok terliyorBen de kızılayın altını üstüne getirmek istiyorum ama cesaret edip de çıkamadım otobüse bebişle binemem sanırım arabayla da park sorunu var. Bu aralar avmlerde geziyoruz emzirme ve bakım konusunda en uygun yer avm kolayımıza geliyor
Sigara kokusuna bişey yapamayız sanırım canım parka bile gitsek duman altı dumansız bi alan kalmadı sadece evlerimiz :)
Ben etlikte oturuyorum dün aşağıeğlenceye gezmeye indik bir mağazada gezerken ağlayınca hemen kabinin önünde sandalye rica edip emzirdim baya sürdü tabi herkes sevmek istedi biraz rahatsız olsam da karnının doyması daha önemli
Alla alla alan hepsini alırdı aslında çok garip insafı davranmis mi desem ne desem sasırdım :)Sagol canim hic yapmazdım ilk defa başıma geldi bide annemle dalga geçerdim heryerde biseyini unutuyo diye simdi aldık cuzdani içinden 100 tl harici herşey tam 170 tl vardı 100 ünü almışlar lazımdı ama napim herseyde vardır bi hayır sadakamiz olsun benim için az para değildi ama en azından kızın kimliğini kurtardim..
Sizin etrafınızda uygun yerler varmış bizim etraf hep üniversite cafesi o yüzden WC’ler bile pisken bakim Ünitesi beklemek hak getireBu konularda ben rahatım sanırım, evimin etrafı müsait olduğu için artık hep arabasıyla çıkıyorum ben. Önceden hava çok soğukken sling kullanıyordum ama benim sling için kanguru gibi bir şey. Valla arabanın alt kısmını merdivende bırakıyorum, oraya bir bisiklet kilidi ile bağladım. İçerde önce kendim giyiniyorum, sonra bebeği giydiriyorum. Pusete oturtunca zaten beklemeye başladı, 2-3 dakika müsade ediyor. Hoop atıyorum kendimi dışarı.
Alt değiştirme konusunda evin etrafında bildiğim ve bebek bakım ünitesi olan bir ton yer var. Bir şey olursa onlara dalarım ki şimdiye kadar gerek olmadı. Ama havaalanı ve uçakta alt değiştirmiş biri olarak her türlü hallederim diyorum.
Emzirme konusunda da önlüğü taktıktan sonra hiç sorun yok. Parkta bile emzirdim. Avm ye henüz Türkiye'de hiç gitmedim ama giderken seçici davranıp bildiğim ve düzgün olanlarını seçerim. Örneğin İstanbul'da olanlar için akasya avm, palladium avm ve water garden çok uygun.
Heeee iki çocuk olsa nolur bilemiyorum, Allah yardımcıları olsun.
Asil yazın çok rahat diyorlar tatilde falan ama tatilde o sıcakta sırılsıklam oluruz ne yapacağım bilemedim kışında soguktan kullanamadım büyük mont bulamadım üstüne battaniye geçirdik ama tek basıma onu yapamadimBen de öyle oluyorum, o yüzden havalar ısınınca kullanmayı bıraktım.
Valla dogum sonrasi genel olarak hepimizde aynı korku var sanırım. Emzirirken hap kullanilmiyor dimi? Benim arkadas bebegi 4 aylikken prezervatif kullandigi halde hamile kaldi delik çıkmış. Simdi iki tane minnacık bebekleri var. Ayyyy sen de rüyanı anlatinca psikolojim iyice bozuldu kocamı aradım aglayacaktim neredeyse. Kocam da hem şaşırdı hem güldü rüyana biz daha doğru dürüst yapamadık bile diyor (ben zorlandigimdan dolayı) aman ya iyi bir yöntem bilen varsa söylesin bize de nolur
Kızlar kanguruyla 25 dk yürüyüş yaptık babama indim ordan döndüm sırılsıklam olduk bende sadece tişört onda sadece uzun kollu zıbın ge alt var resmen tişörtüm de kendisinin üstü de suya batırılmış gibi
Çok mu yaklaştırıyorum çocuğu acaba sizlerde terleme oluyor mu
Yazın ne yapacaksam biraz bollaştırsam kafasını arkaya atıyor sürekli
Terbiye olmak ne demek kızlar yumuşak olması iyi biseymi benimde yumuşak artık ama sıkınca süt geliyor?
Canim kaçta doğdu Bebeğin sakin ol kötüyü getirme aklına daha 10 gün var bir günde bile neler değişiyor üzülme ne olur bak stresin ona geçer illa gününde olacak diye de bir şey yok belki 2.5 da olurKizlar doktora gittik, goz temasi ve takip sifir degil biraz yapiyor. Ama obje takibi ve gulme yok dedi. Bu yasta bir cocuk annesini gorunce gulmesi lazim ona tepki vermesi lazim dedi. 51 gunluguz bugun tam 2. Ayda 60 gunde tekrar gormeknistiyor. Eger hala ayni olursa ilk goz muayenesibyapariz bisey cikmazsa baska arastirmalara baslanir dedi. Cok kotuyum ben.
Canim sadece uzun kollu zıbın yanı çıtçıtlı badi bir de altı vardı yani tayt ayakta da küçük çorap bende sadece Tişört ama sıksak suyu çıkardıCerazette yi bir ay kullandım korkunç yan etki yaptı bende bıraktım.
Bebeği kalın giydirme, araya müslin örtü koy mutlaka.
Artık memeler bebeğin ihtiyacı kadar süt üretiyor şu an. İyi bir şey
Canim sadece uzun kollu zıbın yanı çıtçıtlı badi bir de altı vardı tayt çorap bende sadece Tişört ama sıksak suyu çıkardı
Asil yaz için almıştım simdi ne yapacağım sasırdım yazın
Sende mi boba kullanıyorsun canim sende terleme oldu muDediğim gibi aranıza müslin örtü koy, teri emiyor o. Bu aradanemesis e sormuşsun ama ben de cevap vereyim , kızım henüz 5kg bile değil ama insert açık kullanıyoruz biz.
Evet ben de boba 4g yi kullanıyorum. İlk çıkarken fazla giydirdim herhalds baya terledik ikimiz de hem huzursuz oldu kızım. İnsert açık direk çıtçıtlamadan uzun şekilde. Fbookta babywearing grubundaysan görebilirsinSende mi boba kullanıyorsun canim sende terleme oldu mu
Ön tarafı terlemiş ustunu değiştirmedim
acaba Bsy olur muydu pişman oldum
Açık direk kurdale şekline getiriyorsun demi
Evet önümüzdeki hafta gidicem bakalım söyliyeyim..Doktorunla bir konuş tatlım belki b12 güçlendirmesi yapar.
Kurdele şeklinden kastım buydu ahahajaj
Sağol canım bende şaşırdım en azından 70 tl harçlık bırakmış banaBizde dün asidan önce kahvaltıya gittik orda uyudu aha şimdi uyanacak altını nerde değiştirecem nasıl emzirxem korkusu yaşadım sonra asiya giderken uyandı battaniyeyi kafaya geçirip arabada emzirdim asi öncesi kan ter içinde kaldım sonra yürüyüş yaptık eşim veya Yanımda biri varken çok rahatım ana tek basıma hala cesaret edemedim otobüs dolmuş nasıl giderim Kızılay’a bilmiyorum bizim kız kangurudan da sıkılıyor uyanınca Çünkü çok terliyor
Emzirme odası ya da alr değiştirme odası olan kafeler keşfedersek Kızılay’da birbirimize söyleyelim
Alla alla alan hepsini alırdı aslında çok garip insafı davranmis mi desem ne desem sasırdım :)
Neyse bununla geçmiş olsun canım
Sizin etrafınızda uygun yerler varmış bizim etraf hep üniversite cafesi o yüzden WC’ler bile pisken bakim Ünitesi beklemek hak getire
İyi yerlerde uzakta
Yakınlarda veya Kızılay’da insalah uygun bi yer bulurum bulunca da bırakmam attık :)
Asil yazın çok rahat diyorlar tatilde falan ama tatilde o sıcakta sırılsıklam oluruz ne yapacağım bilemedim kışında soguktan kullanamadım büyük mont bulamadım üstüne battaniye geçirdik ama tek basıma onu yapamadim
Facebook’um yok csnim İnstagram ve Twitter var ordan sayfa varsa takip ederimEvet ben de boba 4g yi kullanıyorum. İlk çıkarken fazla giydirdim herhalds baya terledik ikimiz de hem huzursuz oldu kızım. İnsert açık direk çıtçıtlamadan uzun şekilde. Fbookta babywearing grubundaysan görebilirsin
Suanda henuz korunmuyoruz. 6aydan kucukse eger ve adetin baslamadiysa. 4 saatte bir en az emziriyorsan %98den fazla korumasi oluyor.Biz daha önce prezervatifle korunmuyorduk. Şimdi onu kullanıyoruz acaba tahriş mı ediyor diyorum. Aşırı yanma oluyor çünkü. Siz ne ile korunuyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?