2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar ya bugun benim oğlan çok halsiz.
Hiç kafasını kaldıramıyor bir iki emdi yattı gene.
Gözlerini açamıyor resmen.
Sizinde hiç böyle cok uyudugu halsiz oldugu oldumu?
Arabaylada çok yol yaptık bugün ondanmı mayıştı acaba diyorum

Allah bana sağlıklı bir kız çocuğu vermiş bana emanet etmiş ben ne bakabiliyorum ne annelik yapamıyorum ne iyi davranabiliyorum ne bir seyi becerebiliyorum
Sakın kendine nunu yapmaaaaa... insanız daha neler görüp neler yaşayacağız... lütfen üzme kendini... daha adapte olamadın yeni hayatına ve önüne aksilikler çıktı.. hemen pes mi edeceksin.. hayırrr..

P Prime18 canm bnm hepimiz ayni seyleri yasiyoruz sen iyi annesinki cabaliyosun bnde bi kac sene sonra tup bebek tedavisiyle bebegimi kucagma aldim bazi geceler uyamazsa bnde kizdim of ne istiyorsun neden uyumuyorsun dedigim zmnlar oldu bnde sabahi vicdan yaptim agladim uyku sersemi mi insan ne dedigini farknda olmadan soylenir bnm burda kimsem yok esimin ailesinin hic birinin bana ne faydasi ne yardmi var burda azmi cokmu dertlestim bilenler biliyo annem gittikten sonra cok agladim bn nasil bakarim nasil basaririm dedim kendimi ve bebegimi gezmelere verdim milletin bebefi disarida hmn uyuya kaliyo bnm bebegim disari cikinca huysuzlanir avm hic sevmez bi kez gittim yemk soyledim yemegi yiyemedim esim bn bakim sen ye dedi onda hic susmadi yemegi yiyemeden geri geldim avmnin kapisindan girdigim an. Basliyo aglamayi araba sevmez sadece bebek arabasinda duruyo onda da hic uyumaz kac saat disarida gezersek gezelim uyumadan eve geliyo ama bn pes etmiyorum alismasi lazim
Gecen hafta lazer seansim vardi bnmle gelcek orda yarim saat bakicak kimse bulamadim esimin ailesinin her birine yalvardim en son birine yemk ismarlicam diye getirebildim
Misafirlige gitmeyi birak evime biri gelsin gurultu ses sevmiyo bebegim hp agliyo uyumuyo gecen esimin arkadadi esi cocuklariyla geldi iki gunlugune bebegim iki gun gundur gozunu bile kirpmadi hic uyumadi hp agladi misafir gittigi gibi kipirdamadan uyudu evde de bazen durmuyo hp besikte sallanmak istiyo diye otomatik sallanan ana kucagi aldim ona yatirdigim an çığlık çığlığa agliyo hic sevmedi bosu bosuna almis oldum heleki sunnet yaptrdigimiz gunden beri esime neler cektirdim neler adamin basini etini yedim sanirim suan alışma donemindeyiz alisiriz basaririz sen cok iyi annesinki bu kadar vicdan azabi cekiyorsun herseyiyle ilgileniyorsun he birde silikon ucla olsada emizir onemli olan senin sutunu emmesi bnmki keske silikon uca bile emse biliyosun tek mama yiyo oda kilo yapiyo saglikli kilo almasini istiyorum bu aralar herkes cok buyuk bebegim uc aylik gibi degl diyip duruyo artik hic bsy kafama takmiyorum zamanlahersey yoluna girecek sen uzme kendini

Eki Görüntüle 2134884 Sunnet olan minikten merhaba teyzeleri
Sana çok benziyor maşallah. 3 ay önce hareketsiz acaba bişey mi oldu diye konuşuyorduk. Şimdi canlı canlı görüyoruz. Çocuk çok büyük bir nimet. Allahıma şükürler olsun bize bu günleri gösterdi. Yorulsak da üzülsek de psikolojik olarak çöküşe de girsek iyiki doğdular

Saol canm evet bana benzetiyorlar dimi ya hareket etmiyo kilo almiyo vs vs derken bu gunlerede gelmisiz cok şükür Robbim saglikla buyutmeyide nasip etsin insallah cok zorluklari var ama bi okadarda guzel duygu bi gulusu afedersin bi gazi bile insani mutlu ediyo Allah hepimizin yavrularini bağışlasın

Benim miniği uyutmamak icin direndim eşim akşam gelince banyo yaptırıp uyutayım dediydim yine uykuya yenik düştü bu saatlerde uyudugu icin gece 12 de uykuya geçiyor bu uykudan sonda 3 4 bazen 5 saat ayakta kalıyor uyku saatini çekmem lazım 8:3 9 a

Biz ilk bebis dogdugunda tras ettirdik. Birde simdi yaza dogruu ettirecegim. Birdaha senelik olur trasi. Genel.olarak memnunum sempatiden. Sorun yasamadim hic. Ama internette filan orasi ile cok sorun yasayan var.
Aynen bende duydum ondan çekiniyorum gitmeye açıkçası..bakalım yaz geliyor dediğin gibi hem hayvan da rahatlar yıkanıp kuruması da kolay olur hemde heryerden tüylerini toplamam temizlik işi sıkıntı cunku yapacağimiz zaman kızı anneme bırakıyoruz.

Ben arabasıyla çıkardım şimdiye kadar ama kanguruyla da çıkarıcam artık yakın yerlere. Bebek arabasını normal arabamızın bagajında tutuyorum ben. Arabada kapının önünde. Ana kucağıyla alıp iniyorum aşağıdan da arabanın gövdesine takıp gidiyoruz. Bebeğin çantasını da hep arabada tutuyorum genelde. İçinde bez veya kıyafet kullanıp kirlettiysem eve çıkarıp yenilerini ekliyorum. Bu arada çanta düzeni için de kıyafet-terlik filelerinden kullanıyorum. Alt değiştirme malzemelerini bi fileye yedek kıyafetleri bi fileye koydum. Alacağım zaman hiçbir şey aramıyorum.

Kızlar sezaryen sonrası kanamalarınız ne kadar sürdü. Bugün 48. Gün ama hala leke şeklinde devam ediyor. Ne zamana kadar sürüyor böyle.

Sezeryan sonrası 43.gün bıgün. Benimde az az kahve lekeye dönmüştü. Ama bugün baya kırmızı kan geliyor . Belki de regl oldum.

Canım kaç günlüksünüz ve normalde kaç günde temas kurması gerek?? Benimki de daha 1-2 gündür bana gülmeye başladı. Geç mi kaldık bende bilmiyorum. Obje takibi yapıyor mu hiç dikkat etmedim. Annesini görünce illa gülecek mi yani ??

Bu şekile kaç kiloda geçmeliyiz?

Dogdugundan beri hergun ayni saatte yikayip yaglayip masaj yapip emzirip yatiriyorum canim. Ilk 2 haftanin sonunda oturdu bu duzen o zamandan beri 1 2 defa sorun yasasakta hep ayni saatte uyuyor.

Baştan beri bende senden görüp bunu yapmak istedim. Ama 40’ı çık adan akşam namazından sonra yıkama dedi annem yapamadım. Şimdi akşam 10da yıkamaya başladık. Benimki bi keresinde akşam 07.30da yattı 3saat uyudu sonra gece uyumadı. Akşam uyuması gerek evet ama oturmuş gece uykusunu da bozmak istemiyorum. Bi şekilde akşam uykusunu eklicem inşallah.

Benim de sorunum emerek uykuya geçmesi aliskanlik olacak cunku oyle olunca cocuk kendisi uykuya geçmeyi ogrenemiyormus.

Bu konuda hiç çekinme. 19aylık yeğenimi ablam emzirerek uyuttu 12ay. Sonra memeden ayırmaya karar verdi, bu sefer de yanına yattı yine konuşurken uyuttu. Hatta benimle bile uyudu ninni şarkı söyleyince. Şimdi de gündüz uykusunda ablam yatağına bırakıyor uyu diyip çıkıyor.

Göbek bağını hala bekletiyordum, üniversite bahçesine gömmek gelenek oldu malum bende ne yapacağımı bilemedim. Balık burcu bebeğimin göbeğini denize atmak hiç aklıma gelmemişti. Müsadenle bende atayım, inşallah daha özgür bi dünyada yaşasın yavrularımız.

Kızlar eşinden soğuyan bi ben miyim

Canım şimdi biz bebekle çok ilgilendiğimizden onların her hareketi bize batıyor. Bana da başlarda oldu. O da uyumasın rahat etmesin istiyordum resmen içten içe. Sonra geçti. Zamana bırak.

Allah bana sağlıklı bir kız çocuğu vermiş bana emanet etmiş ben ne bakabiliyorum ne annelik yapamıyorum ne iyi davranabiliyorum ne bir seyi becerebiliyorum

Canım hiçbirimiz mükemmel değiliz. Bende bi ara sabahları meme almakta zorlanıyordu çıldırıyordu, ne istiyorsun öf püf diyordum. Sanki anlıcak. Memeye başını bastırıyordum da tutsun diye. Bu kötü bişey değil. Çünkü meme arıyor bulamıyor çıkdırıyordu. Kendine çok yükleniyorsun. İlla ki eski rahat günlerimizdeki gibi değiliz. Ama bebeği hayatımıza adapte edicez. Sana tavsiyem tak önlüğü emzir. Hiç odalara kapanma. Benim kayınpederim geliyor o zaman bile takıp emziriyorum. Dışarda yemek yerken de takıyorum. Ayıp değil insani bişey hiç çekinme. O emerken bende hem sohbet ediyorum hem yemeğimi yiyorum. Dökülürse de örtüye dökülüyor. Bir ara burda kızlar demişlerdi çocuğu sofrabezi yaptık diye. Olsun olabilir. Eşinle de düzelir herşey dert etme. Rahatla, bunlar normal şeyler.

Eki Görüntüle 2134884 Sunnet olan minikten merhaba teyzeleri

Allah damatlığını da göstersin canımm:)

Kizlar bebeklerinize eldiven takiyomusunuz bnm bebegim kendini yoluyo ya tirnaklarini kestim ama hala cok kotu yoluyo burnu kip kırmızı oldu mecbur eldiven takiyorum 5 dkk eldivensz birakmaya gelmiyo
Birde su gibi kusuyo cok degl az az sık sık kusuyo acaba normalmi

Canım bebeğinin anormal bir kilosu yok ki bence normal bundan daha iri 3 aylık bebekler gördüm ben inan ki :) benim kızım da çok zayıf kilo alsın diye bakıyorum küçücük totosu var avuç kadar :) kuzenimin kızı 3 buçuk aylık 22 aralıkta doğdu senin m.aliden az iri aynı gibi hatta o da mama iciyo anne sütude aliyo 6 buçuk kilo demişlerdi en son yani bence gayet iyi kilosu takma onu sen annem benim kız öyle olsa çok sevinir :)

Normal cnm. Devam etmezse gayet normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…