- 1 Mayıs 2012
- 9.588
- 9.036
- 198
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #50.621
Kızlar moralim boxuk kötü bir kaza oldu hamile kalmak istemiyorum emzirirken ertesi gün hapı filan kullanıla bilir mi
Esime telefonda nasil patlasiysam geldi eve adam ikimizide aldi yuruyuse ciktik. Diyor ki telefonda sesin oyle bir geliyordu ki cocuguda alip gideceksin sandim
Eki Görüntüle 2134884 Sunnet olan minikten merhaba teyzeleri
Sakın kendine nunu yapmaaaaa... insanız daha neler görüp neler yaşayacağız... lütfen üzme kendini... daha adapte olamadın yeni hayatına ve önüne aksilikler çıktı.. hemen pes mi edeceksin.. hayırrr..Allah bana sağlıklı bir kız çocuğu vermiş bana emanet etmiş ben ne bakabiliyorum ne annelik yapamıyorum ne iyi davranabiliyorum ne bir seyi becerebiliyorum
Ay teşekkür ederiz tatlim evet ne günler gecmis daha gecen gunler hereket etmiyo ne zmn kucagma alcam diyordum kucagmizada aldik anne olduk cok şükür zamn su gibi akip gidiyormuşMaşallah sana, büyümüş de sünnet olmuş :)
Sana çok benziyor maşallah. 3 ay önce hareketsiz acaba bişey mi oldu diye konuşuyorduk. Şimdi canlı canlı görüyoruz. Çocuk çok büyük bir nimet. Allahıma şükürler olsun bize bu günleri gösterdi. Yorulsak da üzülsek de psikolojik olarak çöküşe de girsek iyiki doğdularEki Görüntüle 2134884 Sunnet olan minikten merhaba teyzeleri
Saol canm evet bana benzetiyorlar dimi ya hareket etmiyo kilo almiyo vs vs derken bu gunlerede gelmisiz cok şükür Robbim saglikla buyutmeyide nasip etsin insallah cok zorluklari var ama bi okadarda guzel duygu bi gulusu afedersin bi gazi bile insani mutlu ediyo Allah hepimizin yavrularini bağışlasınSana çok benziyor maşallah. 3 ay önce hareketsiz acaba bişey mi oldu diye konuşuyorduk. Şimdi canlı canlı görüyoruz. Çocuk çok büyük bir nimet. Allahıma şükürler olsun bize bu günleri gösterdi. Yorulsak da üzülsek de psikolojik olarak çöküşe de girsek iyiki doğdular
Aynen bende duydum ondan çekiniyorum gitmeye açıkçası..bakalım yaz geliyor dediğin gibi hem hayvan da rahatlar yıkanıp kuruması da kolay olur hemde heryerden tüylerini toplamam temizlik işi sıkıntı cunku yapacağimiz zaman kızı anneme bırakıyoruz.Biz ilk bebis dogdugunda tras ettirdik. Birde simdi yaza dogruu ettirecegim. Birdaha senelik olur trasi. Genel.olarak memnunum sempatiden. Sorun yasamadim hic. Ama internette filan orasi ile cok sorun yasayan var.
Oyyy maşallah size cok tatlısınız:) oğlun baya tombik maşallah ya :)ha bu arada sana benziyor eşini görmedim ama burda gördüğüm kadari ile esmer ve sana benziyorEki Görüntüle 2134884 Sunnet olan minikten merhaba teyzeleri
Kızlar dışarı çıkma konusu açılınca derinlemesine konuşalım istedim
Nasıl dışarı çıkarıyorsunuz araba kanguru hangisiyle
Hangisi daha kolay oluyor mesela nereye giderken kanguru nereye giderken araba kullanıyorsunuz
Alt değiştirme emzirme Işın’ı nasıl yapıyorsunuz
Dışarı çıkmak rutinlerimizi paylaşalım ki fikir olsun birbirimize
Ben halen dışarda örtüyle emziremiyorum utanmada da değil aslında millet bakınca gıcık oluyorum
Cocuk elimdeyken bir yere koymadan örtüyü nasıl takicam bilmiyorum gerçi elime daha emzirme örtüsü bile almadım nasıl bsy onun hakkında bile fikrim yok neredesinden takılır ne edilir
gördüğüm kadarıyla bi örtü :)
Markete gideceksem kanguru 1-2 saatlik isim varsa emzirip kanguruyla işimi hallediyorum acıkma suresine eve dönüyorum daha dışarıya uzun çıkmadım yalnız basıma hep acıkma suresine göre eve dönüş yaptım
Karguru olunca yanıma küçük çanta alıyorum bir tane alt bezi oluyor küçük çantaya onu koyuyorum emziğini ağız bezini alıyorum o kadar
büyük sırt çantamı alamıyorum belim kopuyor çünkü kanguruyla hem bebek hem çanta büyük çantanın içinde kıyafeti bezi her şey oluyor ihtiyaç olan ama taşımak sıkıntı oluyor bana ondan almıyorum
Bebek arabasıyla bazen yürüyüşe çıkıyoruz yine ev etrafı
Otobüs dolmuşa hiçbir şekilde ne bebek arabasıyla ne kanguruyla binmedim
Altını nasıl değiştiriyorsunuz avm gidince beebek bakım odasına gidiyorum ama dışarda ne yapacağım bilmiyorum
Mesela Kızılay’a inmek istiyorum ama nerde emziririm nerde altını değiştiririm diye inemiyorum
Özellikle @fbtl kuzum sen iko çocukla yakın çevre harici başka yerlere nasıl gidiyorsun
Kızlar sezaryen sonrası kanamalarınız ne kadar sürdü. Bugün 48. Gün ama hala leke şeklinde devam ediyor. Ne zamana kadar sürüyor böyle.
Kizlar doktora gittik, goz temasi ve takip sifir degil biraz yapiyor. Ama obje takibi ve gulme yok dedi. Bu yasta bir cocuk annesini gorunce gulmesi lazim ona tepki vermesi lazim dedi. 51 gunluguz bugun tam 2. Ayda 60 gunde tekrar gormeknistiyor. Eger hala ayni olursa ilk goz muayenesibyapariz bisey cikmazsa baska arastirmalara baslanir dedi. Cok kotuyum ben.
Dogdugundan beri hergun ayni saatte yikayip yaglayip masaj yapip emzirip yatiriyorum canim. Ilk 2 haftanin sonunda oturdu bu duzen o zamandan beri 1 2 defa sorun yasasakta hep ayni saatte uyuyor.
Benim de sorunum emerek uykuya geçmesi aliskanlik olacak cunku oyle olunca cocuk kendisi uykuya geçmeyi ogrenemiyormus.
Ha bak o konuda soyle bir sey var. Ben cok hasta buyuyen bir bebekmisim.dondurmayi bile eritip yedirirlermis bana isininca.cocuklugum filan izole tamamen. Sonunda bir doktor babama demişki boyle sarar sarmalarsaniz bu cocuk nereden mikrop alacakta bagisiklik gelistirecek. Bu yasimda hala cok citkirildim bir bunyem var. Efsus ben gibi olsun istemedigimden olabildiğince fazla sosyal olmaya calisiyorum kendisi ile. Gezsin gorsun tanisin istiyorum. Bem gibi fanus bebek olmasin istiyorum.Gobek bagini bile denize attim ben onun su gibi ozgur olsun diye :)
Kızlar eşinden soğuyan bi ben miyim
Allah bana sağlıklı bir kız çocuğu vermiş bana emanet etmiş ben ne bakabiliyorum ne annelik yapamıyorum ne iyi davranabiliyorum ne bir seyi becerebiliyorum
En basından anlatayım dün arkadaşlar bizi evlerine mangala çağırdı neyse 1 gibi emzirdim çıktık avm den bsyler değiştirecektim eşim sen hemen değiştir gel biz kızla arabada dururuz dedi neyse gittim geldim mi kız montla pusetteydi eşimde yanında kiz ben çıkar çıkmaz uyanmış ama ağlamamış o yüzden eşim aramamış neyse ben gelince ağlamaya başladı elime bi aldım çocuk sirilsiklam ter bu ne dedim bi cam acaydin Üstünü çıkarsaydın üstünü çıkarmadım cam da açmadım teri soğur diye önünü açtım dedi
Neyse bi ona sinirlendim bozuldu bu tabi benim ses tonuma falan 4 e doğru arkadaşlara gittik kiz yolda biraz uyudu oraya girer girmez uyandı neyse emzireyim dedim emmiyor bizim ki doktorda bezde ki kırmızılıktan susuz kalmış olabilir dedigi icin beni panik sardı altı temiz emmiyie ağlıyor 6 a kadar savaş verdik 6 da da emmedi 5 saat oldu çocuk susuz diye sinirlerim tepemde ama ağlıyor sürekli kucağımda emzirmeye çalışıyorum gaz mi var diye uğraşıydım bu arada eşim arkadaşıyla mangalı yaktı demleniyorlar tabi sohbet ediyorlar neyse bayan arkadaşlar Yanımda 7 oldu emmiyor derken kız kaka yapti her yerine bulaştı neyse alt açmaya koydum eşimi çağırdım üstünü de değiştireceğim icin
Eşim geldi altını açtı bezi alıp boklu boklu kızı alt açma örtüsünün üzerine bıraktı bırakmasıyla üstü alt açma örtüsü her yer bok oldu bende bağırdım 2.5 ay oldu bez koymadan temizlemeden altından ama gezi katla diye bak şimdi her yer bok oldu nereye koyacağım çocuğu bu çocuğu böyle bezi alıp altı temiz değilken bırakmayacaksın dedim bağırdım tabi herkes gerildi ama sürekli ayni seyi söylemekten bıktım kendini vermiyor isteyerek yapmıyor çünkü niye içerde Arkasadoyka sohbet edip demleniyordu sohbeti bölündü neyse altını temizleyeceğim bi baktım ayakları falan hep kaka kızın eşim öyle yapınca çocukta hareket edince ayaklar da kaka olmuş kızı soyduk ağlıyor mu katıla katıla bende aman ağla agla benjm içinde ağla falan diye söyleniyorum yıkayalım dedik çocuğu yıkadık alt tarafını neyse giyindiydik arkadaş eşime sen gel artık orda ne yapıyorsun falan dedi gerginlikten dolayı uzaklaştırdı saat 8 e geliyordu bizim kız emmeye başladı ben hiçbir şekilde Arkasadara dahil olamadım millet yemeğe başladı ben yemeğe başlayamadan emdikçe emesi geldi neyse uykuya daldı dedim koydum oturdum iki lokma bsy yiyecekken bizim kız koydum 10 dk sonra uyandı
Normalde eşim bana yardım eder ben ezmiriyoeken o kahvaltıyı hazırlar sen yemeğini ye ben sonra Yerim der vs hiç kalkmadı yerinden bozuldu sanırım bağırmama zaten demlenmişti hafifte çakırdi neyse kalktım uyutmaya çalışıyorum falan bizim kız susmuyor uyumuyor arkadaşın eşi geldi sen yemek yiyemeden ben alayım onu yemek ye diye kendi çocuğu bir de bizim kızı aldı bende oturdum yemek yiyorum ama elalemin düşünüp eşimin düşünmemesine sinir oldum neyse yemek yerken eşime kızı al bak arkadaşta kendi kızını uyutmaya çalışıyor dedim ancak öyle kalktı neyse eşim uyuttu koydum derken bizim kız 10 dk sonra uyandı sonra aldım kucağıma eşime sana bağırdım özür dilerim dedim bsy demedi neyse kız uyudu artkk kucağımda koyamadım koyunca uyanıyor çünkü kucagimda arkadaş ağzıma yemek veriyor falan kız uyudu biraz sohbete dahil oldum 4 de vardığımız evden saat gece 1 de çıktık o saate kadar kucağımdaydi kız kollarım koptu arabada pişerken koyarsak uyanır diye evede kucagimds geldi neyse eve geldik uyanmasın diye yerine hafifçe koydum yatak odasının dibi banyo çocuğu koydum eşimde kapıyı açık bırakmış tabi kafası Çakır sifonu cekti mi bende kapıyı tutup su kapyı niye kapatmıyorsun çocuk uyanacak dedim Eşimde sinirle her seyi en iyi sen biliyorsun her seyi en iyi sen beceriyorsun bi gün patlacağım göreceksin dedi sus artık falan böyle birkaç saydırdı yattı bende lavabodan çıktım yastığımı aldım o sırada asil ben patlayacağım göreceksin dedim eşime ama duydu mu sızmış miydi bilmiyorum kızın odası yan oda ama kız yatak odasında beşiği gittim kızın odasında yattım evlilik hayatım boyunca ilk defa yatağı ayirdim
Dedim ağlarsa kız duyarım ama sinirle uyudum neyse 2 de yattık 5 de kız kalkmış ağlamış ben nasıl Yorgunsam duymamışım eşim geldi basıma senin burda ısın ne dedi burda yattım dedim niye burda yatın dedi sinirle kızın ağlıyor kalk bak dedi bende aa nasıl duymadım dedim neyse mızı aldım emziricem kız meme almıyor ben ama Yorgun’um sınırlıyım kız meme almayıp ağlıyor ama nasıl ağlıyor sinirlerim bozuldu uyku sersemiyim o sırada kafadan kızı meme em artık diye ittirdim baskı uyguladım kızda kolunu ittirince kolunu em artık diye siktimama aşırı sıkmadım ufacık o an ağlamaya başladım mi ne yapıyorum ben diye eşim geldi niye ağlıyorsun ne oldu dedi ama çok sinirli böyle em artık var dediğimi duydu kafayı memehe ittirip kolunu siktigimi görse beni camdan asagi atardı eşim
Nehs ağlıyorum bi yandan emzirmeye çalışıyorum meme almıyor aha dedim yine silikon istiyor kız her halde iyice ağlıyorum eşim yeter artık niye ağlıyorsun bakamıyorsan annen gelsin ya da annem gelsin bu ne böyle dedi bende kızıma kötü davranıyorum dedim sadece kızına değil herkese kötü davranıyorsun dedi
Misafirlikte ona bağırmama içerlemiş baya belki de içerlediği icin orda bana hiç yardım etmeyip oturdu neyse kız sonunda emdi gazını alıyorum eşim basimda bekliyor hiç gazını alayım diye gelmesi sadece öyle oda ds yanımızda oturdu bakıyor bize sonra kızı uyuttum yerine koydum kendi yatağımıza döndüm tekrar aglarsa duyamam diye eşim de yattı biz yatınca ama ben yatakta ağmıyorum allahım affet kızım affet sana kötü davrandım diye eşim farkında değil çünkü ayakta zor duruyordu yine yatar yatmaz sızdı
Sabahta giderken kızını beni öperdi sadece kızını öptü ben gidiyorum dedi gitti
O gider gitmez kız uyandı o saatten beri kızıma bakıp ağlıyorum affet beni ben ne yaptım diye kızım bana gülüyor ben iyice ağlıyorum ben ne yaptım diye
O bebek ağlayacak bebekliğini yapacak tabi diye Gönen ağlıyorum
Stresten sinirlerim yıpranıyor cidden her seyden soğudum eşim iyi yardımcı ama eşimden bile soğudum sarılmıyorum bile adama sürekli stresliyim üzüntülüyüm ve böyle olunca sinir oluyor kızıma zarar vereceğim diye korkuyorum kendimi affedemiyorum nasıl yaptım diye
Kötü anneyim çok kötü
Rabbim bana sağlıklı evlat vermiş ben kıymetini bilmiyorum bebek bebekliğini yapıyor diyemiyorum mutlu olmayı öğrenemedim hala kızıma anne olmayı şakın olmayı öğrenemedim çok uzuntuluyum çok pişmanım şunları yazarken bile ağlıyorum korkuyorum başka bir insana dönüşmekten korkuyorum
Eki Görüntüle 2134884 Sunnet olan minikten merhaba teyzeleri
Cok teşekkür ederim tatlim evet mamadan dolayi galiba biraz kilolu:)Oyyy maşallah size cok tatlısınız:) oğlun baya tombik maşallah ya :)
Canım bebeğinin anormal bir kilosu yok ki bence normal bundan daha iri 3 aylık bebekler gördüm ben inan ki :) benim kızım da çok zayıf kilo alsın diye bakıyorum küçücük totosu var avuç kadar :) kuzenimin kızı 3 buçuk aylık 22 aralıkta doğdu senin m.aliden az iri aynı gibi hatta o da mama iciyo anne sütude aliyo 6 buçuk kilo demişlerdi en son yani bence gayet iyi kilosu takma onu sen annem benim kız öyle olsa çok sevinir :)P Prime18 canm bnm hepimiz ayni seyleri yasiyoruz sen iyi annesinki cabaliyosun bnde bi kac sene sonra tup bebek tedavisiyle bebegimi kucagma aldim bazi geceler uyamazsa bnde kizdim of ne istiyorsun neden uyumuyorsun dedigim zmnlar oldu bnde sabahi vicdan yaptim agladim uyku sersemi mi insan ne dedigini farknda olmadan soylenir bnm burda kimsem yok esimin ailesinin hic birinin bana ne faydasi ne yardmi var burda azmi cokmu dertlestim bilenler biliyo annem gittikten sonra cok agladim bn nasil bakarim nasil basaririm dedim kendimi ve bebegimi gezmelere verdim milletin bebefi disarida hmn uyuya kaliyo bnm bebegim disari cikinca huysuzlanir avm hic sevmez bi kez gittim yemk soyledim yemegi yiyemedim esim bn bakim sen ye dedi onda hic susmadi yemegi yiyemeden geri geldim avmnin kapisindan girdigim an. Basliyo aglamayi araba sevmez sadece bebek arabasinda duruyo onda da hic uyumaz kac saat disarida gezersek gezelim uyumadan eve geliyo ama bn pes etmiyorum alismasi lazim
Gecen hafta lazer seansim vardi bnmle gelcek orda yarim saat bakicak kimse bulamadim esimin ailesinin her birine yalvardim en son birine yemk ismarlicam diye getirebildim
Misafirlige gitmeyi birak evime biri gelsin gurultu ses sevmiyo bebegim hp agliyo uyumuyo gecen esimin arkadadi esi cocuklariyla geldi iki gunlugune bebegim iki gun gundur gozunu bile kirpmadi hic uyumadi hp agladi misafir gittigi gibi kipirdamadan uyudu evde de bazen durmuyo hp besikte sallanmak istiyo diye otomatik sallanan ana kucagi aldim ona yatirdigim an çığlık çığlığa agliyo hic sevmedi bosu bosuna almis oldum heleki sunnet yaptrdigimiz gunden beri esime neler cektirdim neler adamin basini etini yedim sanirim suan alışma donemindeyiz alisiriz basaririz sen cok iyi annesinki bu kadar vicdan azabi cekiyorsun herseyiyle ilgileniyorsun he birde silikon ucla olsada emizir onemli olan senin sutunu emmesi bnmki keske silikon uca bile emse biliyosun tek mama yiyo oda kilo yapiyo saglikli kilo almasini istiyorum bu aralar herkes cok buyuk bebegim uc aylik gibi degl diyip duruyo artik hic bsy kafama takmiyorum zamanlahersey yoluna girecek sen uzme kendini
Normal cnm. Devam etmezse gayet normal.Kizlar bebeklerinize eldiven takiyomusunuz bnm bebegim kendini yoluyo ya tirnaklarini kestim ama hala cok kotu yoluyo burnu kip kırmızı oldu mecbur eldiven takiyorum 5 dkk eldivensz birakmaya gelmiyo
Birde su gibi kusuyo cok degl az az sık sık kusuyo acaba normalmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?