2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Iste o biraz zor bizde ben odasini ayiracagim 6 aylikken. Hatta artik 3.ayin sonunda mi ayirsam diyorum.zaten bizim odada ayri yatakta yatiyor. Yatagi benden uzakta bir adim kadar.o yuzden cok zor olmaz ayirmasi gibi geliyor. Ote yandan kiyamiyorum ayri yatirmaya :)

Kesinlikle torpulemeye izn vermiyo artik uyudugu zmn yapmayi denicem gecen aşı icin götürdüğümde hemşire de aynisini soyledi artik eldiven takma diye bu haftadan cikarttim eldiveni ama heryeri çizik oldu
Bende uyudugu zaman yapiyorum genelde.birde banyo sonrasi yaparsan yumusamis olur daha kolay olur.

Ay ben hiç kıyamadım bunda da kıyamam:)) aynı yatakta yatmayı sevmiyorum ama aynı odada gözümğn önünde olsun. Öyle içim rahat ediyor:)

P Prime18 canım okudum yazını da yazamadım kız akşam vakti çığlık ata ata ağladı gerçekten kendim yaşamışım gibi oldu tüm samimiyetim ile üzüldüm..öncelikle burda deneyimli annelerimiz var yaşadıgimiz çoğu şey onlara normal geliyordur eminim..ilk defa anne oluyosun acemisin sen de bebeğin de esin de..paniklemen şaşırman, yorgunluk ve uykusuzluktan hatta doğru düzgün yemek yiyememenden dolayı bünyen çöktü gayet normal klise olcak ama hepimiz aynıyiz makine değiliz ki ufak tefek hatalarımız elbet olacak üstüne bide dikiş olayın cıktı operasyon atlattın sanırım onun stresi bide üstüne regli oldun birde üstüne endişelerin var hepimiz aynılarını yaşıyoruz seni çok iyi anlıyoruz kolay değil hormonlarımız alt üst oldu vücudumuz süt üretmek için efor sarf ediyo bütün düzen de değişti onun gerginliği de var hepimizde..cidden agladiginda susmuyo kizim ve öyle böyle ağlamak degil susmadigi zaman bazen gerilip bende bagariyorum aglama artik yeter diye ozellike altini acinca ayaklarini tepistirmekten bezini baglayamiyorum bide agliyo ayakli pijamasinin üstüne çoraplarını giydiremiyorum cunku ayakalri sabit durmuyo yine bagariyorum yapma diye aglayasim geliyo mesela uyudu diye sabaha karsi yerine koyuyorum doğal olarak emerken uyuyo kucakta yerine koyuyorum geri yatıyorum uykunun en derin vakti başlıyo aglamaya bende oturup onla ağlamak istiyorum bazen inan o uyku sersemi halimle kollarımda onu tutacak derman güç kalmiyo düşürcem diye korkuyorum gözüm yarı açık yarı kapalı emziriyorum uyusun diye gözüne bakıyorum uyu artık diye yalvarıyorum bazen öyle beşiğe koyup uyuyasım geliyo çünkü artık emerken uyuyup kalıyorum basimi tutamiyorum bazen sanki bana garezine yaptigini bile düşünüyorum :) sonra aptalmisin o daha bebek bilincsiz yapıyor ama oyle anlar oluyo ki hiçbirşey düşünemiyosun..bebegim açısından da dusunuyirum daha dünyaya alışmaya çalışıyo o da bilincsiz agliyo acikiyo agliyo karnı ağrıyo gazi oluyo ağlıyo kakasini yapamiyo ağlıyo derdini bu şekild e anlatmaya çalışıyolar bize..çoğumuz ilk defa anne oluyoruz ve acemiyiz panikleyip şaşırıyoruz sinirlenip bagariyoruz ama önümüzde daha çok zaman var daha kötü günlerimiz de olacak çok güzel günlerimiz de...kendini şimdiden yıpratma gücün kalmaz...neden kendine kötü anne etiketini yapistiriyosun anlamadım kötü anne mi görmedin sen acıktı bile bile emzirmedin mi ac mi bıraktın? Altını pis mi bıraktın bile bile pişik mi yaptın? Bile bile canını mi yaktin ordan oraya mi fırlattin?yıkamayıp pis mi bıraktın üstünü basını pis mi gezdirdin? Hasta mı ettin? Kötü anne bunları yapar az cok haberlerden biliyoruz cevrede de çok var sen emsin diye okadar uğraş verdin kendini parçaladın şimdi pes mi ediyorsun? Eşin konusunda pek bişey diyemiycem çünkü o da afalladı o da acemi yardımcı ol eşine guzelce anlatsaydin keske bezi altindan hemen alma katla once temizle sonra al yenisini bagla diye anlat büyük ihtimal insan içinde azarladigin için öyle davranmıştır benimkide saatlerce surat asar yoksa gayet aranız iyiydi yani neden öyle yapsın sana? Silikono tekrar dönme sakin emene kadar tik ağzına sabırla ben öyle yapıyorum o atiyo memeyi ben tıkıyorum tekrar tekrar bu günler biraz zor geçecek biliyorum ama ileride güzel günler var bikac ay çok değil bian önce büyüsün istiyorum bende hatta carsida yeni yürümeye baslamis kız çocuklarını görünce bi büyüse de yürüse diye bakiyorum ama ozaman da başka dertler çıkar:) elini sıktım demissin bilinçli olarak yaptığın bişey değil ki aksine karnı doymuyo emmiyo diye bilmeden onu düşündüğün üzüldüğün için tamamen annelik üç güdüsü ile yapmışsin kendini suçlama yani KÖTÜ ANNE FALAN DEGILSIN kötü anne görmesek inancaz :)

Bugun 54 gunluk olduk. Normalde tepkileri 60. Gune kadar vermesi gerekiyormus. Siz kac gunluksunuz?

ne güzel işte gelişimi önden gidiyor de gec millete boşver bide büyük olsa ne olcak cocuk cabuk toparlanmis isye gayet normal kilosu anne baba uzunsa boy da var yani maşallah 66 cm...mamadan mamaya da fark var bence canım..

Banyodan sonra yapmak aklıma gelmemisti birde onu denim saol canm

ne güzel işte gelişimi önden gidiyor de gec millete boşver bide büyük olsa ne olcak cocuk cabuk toparlanmis isye gayet normal kilosu anne baba uzunsa boy da var yani maşallah 66 cm...mamadan mamaya da fark var bence canım..
Ay cok saol tatlim ya inan icimi rahatlattin insanlarada hic yaranamiyorsun zayifsa cok zayif diyor kiloluysa aman cok kilolu diyorlar en iyikulaklari tikamak ama olmuyo iste

Artık takma canım, ellerini ve sonra etrafı keşfedecek.

Fazla yendiğini çıkartıyordur, normal.

Kızlar bizimki bu saatlerde sıkıntılı mızmız yeri ağrıyo belli. 1 haftadır az emiyodu rahattı bugün emmesi düzeldi yine ağrısı var belli gazını çıkardı kakasını yaptı. Emzirmek için yatırıyorum dudağını bi büzüyo ilk defa böyle ağlıyo içten ağlıyo yani. Acaba sütüm mü dokunuyo anlamadım

Cnm kaç gündür yazıcam unutuyorum. Süt alerjisi belirtileri var mıydı sizde? Bi ara aynı dediklerini yaşadık süt diyetine başlayınca düzeldi emmesi ve kilo alımı iyiydi. Ben diyeti bırakmıştım 10 gündür falan hiç kilo almadı. İki gündür tekrar başladım diyete. Bilmiyorum alakası var mı ama ben süt ürünlerinden mi ki diye düşündğm. İstersen bi süre dene sen de diyet yapmayı

Başta mukuslu kaka vardı ama şimdi oda yok. Düzeldi. Suan gazı yok eminim. İlk ay 1600 kilo aldı diyet felan yapmadım ama bu hafta bi uyku hali vardı emmedi pek sadece 100 gr almış. Ne yapıcağımı bilemedim hemsireler 2 aylık kilosu baz alınır haftalık değil dedi ama canım sıkıldı. Her hafta böyle alırsa aylık 400 gr almış olacak sınırın altında

Çağrıma kulak verdi uyandı yıkadık ama nafile yeni uyudu
Uyandigi zaman tekrar karanlik los odada emzir.kesinlikle aydinlik isik tv vs acik olan odada emzirme. Kaka yoksa bez değiştirme cok uyanmasina firsat verme ki geri uyusun
Yazdıktan sonra hemen uyandı uyanık tuttum eşim geldi yedide hemen yıkadık emzirdim loş odada eşim aldı karanlık odaya uyutmaya götürdü ben yemeğe giriştim ve sonuç daha yeni uyudu bizde banyo ters tepiyor Gazi çıktı ama gözler Çin gibi tabii tekrar acıktı emzirirken gülüyor banyo yaptıraca bizimki ayılıyor

Uyandığında ki saate uyuması gerektiğini bende baldan anne De okumuştum
Bizim ki beste kaklarsa gece sabah dokuzda
Altıda kalkarsa emmeye sabah onda uyanıyor bu sisteme göre aslında bizimki normal vakitte uyuyor çünkü genelde onda bazen onbirde uyuyor
Ha gaz varsa gece bir iki oniki değişiyor

Bizim de ilk ay 1750 aldı. ikinci ayda yaşadık bu durumu. o emmediği hafta 150 gr almıştı. Sonrasında artık süt diyetinin mi etkisi oldu bilmiyorum toparladık. Belki de normal bi dönemdir bilemiyorum ama benim şimdi de diyeti bıraktığım hafta kilo almayınca direk aklıma alerji geldi

Dün akşam 8 de uyuyup sabah 8 de uyandı. Bu akşam 3 kere uyuttum 3 ünde de 5 dk sonra başladı vıyaklamaya:) 4. Ye uyuttum şimdi artık uyanmaz inşallsh. Bazen bi türlü dalamıyor. Çok zor şu an düzen oturtmak

Zamanla rutin olusur canim. Birde zaten iki uyku arasinda yikama uyku bolunur geri uykuya donmesi zor olur. Aksam 6 dan sonra uyutma. Ama baktin uyudu. Uykuyu bolup yikamak yerine uyandiginda los odada emzir tekrat uyut. Banyoyu arada bende kaciriyorum disarida vs isek. Ama o saatte aliyorum bebisi gidiyorum bi karanlik odaya emzirip uyutuyorum. Bazende saat sasiyor. Mesela dun disaridaydik uyudu hep. 6 dan sonra uyanik tutamadim. Hatta 5 de uyudu. Eve gelisimiz 7.30 filandi direk yatirdim yatağına. Boyle zamanlarda 2. Emme saatini tutturmak önemli. Benimki 8 de uyuyunca 12 de emmeye kalkiyor. 6 de emince 9 da tekrar emmeye kalkti. 12. De ben yine kucakladim emzirdim uyurken. Gecenin kalani duzenli gitti.

Kendi akşam uyandı müzik açtım dans ettik
Ama bizimki hep 5/6 da uyuyor bu sefer banyosu geç oluyor nasıl yapacağım iki uyku arasını bölmemeyi
Ha bu arada bizimki Suan uyandı emiyor banyo sonrası emdi
10:30 da emdi uyuttuk derken yine uyanıklık ve emme
Akşamları sık emiyor bazen iki meme emziriyorum uzatıyor Çinli gece de emmeyinca 5 ds kalkınca memelerim aşırı sis kenarları tomurcuklu oluyor resmen memelerimin üstünden sert sert şeritler geçiyor sonra tanzikli gelince ağlıyor ememiyor sabah sağıyorum önden ama bende çok zor kalktığım için sagamiyorum
Sagma yapma dedi ebe
E bir turlu düzelmedi dengesiz emiyor çünkü
Hala terbiye olmadı memelerim sinir oluyorum

Uyurken asla emmiyor bizim ki uyanıyor hemen ya da İstemrdigi için ağlıyor memeyi çekince geri uyuyor :)

Kızlar hangi ıslak mendilleri kullanıyorsunuz?
Biz unibaby yenidoğan kullanıyoruz şimdi bitmek üzere yeniden alıcam. Unibaby cream var onu alsam mı. Sonra sensitive geçerim diyorum. Kullanan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…