- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.049
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #50.661
Iste o biraz zor bizde ben odasini ayiracagim 6 aylikken. Hatta artik 3.ayin sonunda mi ayirsam diyorum.zaten bizim odada ayri yatakta yatiyor. Yatagi benden uzakta bir adim kadar.o yuzden cok zor olmaz ayirmasi gibi geliyor. Ote yandan kiyamiyorum ayri yatirmaya :)nemesis benim kızım da hep emerek uyurdu. Emmeyi bıraktırınca emzik hala bırakamamıştık onunla uyumaya devam etti. Yanına yatardım Kolumla oynardı uyurken. Emziği de bırakınca tek kol la oynama kaldı:)) bıraktırmaya da uğraşmadım doğrusu. 5 yaşında şimdi yavaş yavaş kendi bırakıyor
Bende uyudugu zaman yapiyorum genelde.birde banyo sonrasi yaparsan yumusamis olur daha kolay olur.Kesinlikle torpulemeye izn vermiyo artik uyudugu zmn yapmayi denicem gecen aşı icin götürdüğümde hemşire de aynisini soyledi artik eldiven takma diye bu haftadan cikarttim eldiveni ama heryeri çizik oldu
Ahahahhaaa gözler çift görmeye başlamıştır artikResmen 350mesaj okudum
Ay ben hiç kıyamadım bunda da kıyamam:)) aynı yatakta yatmayı sevmiyorum ama aynı odada gözümğn önünde olsun. Öyle içim rahat ediyor:)Iste o biraz zor bizde ben odasini ayiracagim 6 aylikken. Hatta artik 3.ayin sonunda mi ayirsam diyorum.zaten bizim odada ayri yatakta yatiyor. Yatagi benden uzakta bir adim kadar.o yuzden cok zor olmaz ayirmasi gibi geliyor. Ote yandan kiyamiyorum ayri yatirmaya :)
Bende uyudugu zaman yapiyorum genelde.birde banyo sonrasi yaparsan yumusamis olur daha kolay olur.
Bugun 54 gunluk olduk. Normalde tepkileri 60. Gune kadar vermesi gerekiyormus. Siz kac gunluksunuz?Ben arabasıyla çıkardım şimdiye kadar ama kanguruyla da çıkarıcam artık yakın yerlere. Bebek arabasını normal arabamızın bagajında tutuyorum ben. Arabada kapının önünde. Ana kucağıyla alıp iniyorum aşağıdan da arabanın gövdesine takıp gidiyoruz. Bebeğin çantasını da hep arabada tutuyorum genelde. İçinde bez veya kıyafet kullanıp kirlettiysem eve çıkarıp yenilerini ekliyorum. Bu arada çanta düzeni için de kıyafet-terlik filelerinden kullanıyorum. Alt değiştirme malzemelerini bi fileye yedek kıyafetleri bi fileye koydum. Alacağım zaman hiçbir şey aramıyorum.
Sezeryan sonrası 43.gün bıgün. Benimde az az kahve lekeye dönmüştü. Ama bugün baya kırmızı kan geliyor . Belki de regl oldum.
Canım kaç günlüksünüz ve normalde kaç günde temas kurması gerek?? Benimki de daha 1-2 gündür bana gülmeye başladı. Geç mi kaldık bende bilmiyorum. Obje takibi yapıyor mu hiç dikkat etmedim. Annesini görünce illa gülecek mi yani ??
Bu şekile kaç kiloda geçmeliyiz?
Baştan beri bende senden görüp bunu yapmak istedim. Ama 40’ı çık adan akşam namazından sonra yıkama dedi annem yapamadım. Şimdi akşam 10da yıkamaya başladık. Benimki bi keresinde akşam 07.30da yattı 3saat uyudu sonra gece uyumadı. Akşam uyuması gerek evet ama oturmuş gece uykusunu da bozmak istemiyorum. Bi şekilde akşam uykusunu eklicem inşallah.
Bu konuda hiç çekinme. 19aylık yeğenimi ablam emzirerek uyuttu 12ay. Sonra memeden ayırmaya karar verdi, bu sefer de yanına yattı yine konuşurken uyuttu. Hatta benimle bile uyudu ninni şarkı söyleyince. Şimdi de gündüz uykusunda ablam yatağına bırakıyor uyu diyip çıkıyor.
Göbek bağını hala bekletiyordum, üniversite bahçesine gömmek gelenek oldu malum bende ne yapacağımı bilemedim. Balık burcu bebeğimin göbeğini denize atmak hiç aklıma gelmemişti. Müsadenle bende atayım, inşallah daha özgür bi dünyada yaşasın yavrularımız.
Canım şimdi biz bebekle çok ilgilendiğimizden onların her hareketi bize batıyor. Bana da başlarda oldu. O da uyumasın rahat etmesin istiyordum resmen içten içe. Sonra geçti. Zamana bırak.
Canım hiçbirimiz mükemmel değiliz. Bende bi ara sabahları meme almakta zorlanıyordu çıldırıyordu, ne istiyorsun öf püf diyordum. Sanki anlıcak. Memeye başını bastırıyordum da tutsun diye. Bu kötü bişey değil. Çünkü meme arıyor bulamıyor çıkdırıyordu. Kendine çok yükleniyorsun. İlla ki eski rahat günlerimizdeki gibi değiliz. Ama bebeği hayatımıza adapte edicez. Sana tavsiyem tak önlüğü emzir. Hiç odalara kapanma. Benim kayınpederim geliyor o zaman bile takıp emziriyorum. Dışarda yemek yerken de takıyorum. Ayıp değil insani bişey hiç çekinme. O emerken bende hem sohbet ediyorum hem yemeğimi yiyorum. Dökülürse de örtüye dökülüyor. Bir ara burda kızlar demişlerdi çocuğu sofrabezi yaptık diye. Olsun olabilir. Eşinle de düzelir herşey dert etme. Rahatla, bunlar normal şeyler.
Allah damatlığını da göstersin canımm:)
Saol canm ya herkes cok buyuk diyo boyu uzun oldugundanmi buyuk gorunuyo esim 178 bn 173 boyumuz bnm kardesimde 2 metre bebegimde en son iki hafta once 6600 gr 66 cm idi bir kilo onden gidiyo dediler mamadanmi diye korktum doktora goturdum normal dedi ama onume gelen bu 5 aylik cocuk gibi ayyyy bu cocuk cok buyuk diye korkutuyo
Banyodan sonra yapmak aklıma gelmemisti birde onu denim saol canmIste o biraz zor bizde ben odasini ayiracagim 6 aylikken. Hatta artik 3.ayin sonunda mi ayirsam diyorum.zaten bizim odada ayri yatakta yatiyor. Yatagi benden uzakta bir adim kadar.o yuzden cok zor olmaz ayirmasi gibi geliyor. Ote yandan kiyamiyorum ayri yatirmaya :)
Bende uyudugu zaman yapiyorum genelde.birde banyo sonrasi yaparsan yumusamis olur daha kolay olur.
Ay cok saol tatlim ya inan icimi rahatlattin insanlarada hic yaranamiyorsun zayifsa cok zayif diyor kiloluysa aman cok kilolu diyorlar en iyikulaklari tikamak ama olmuyo istene güzel işte gelişimi önden gidiyor de gec millete boşver bide büyük olsa ne olcak cocuk cabuk toparlanmis isye gayet normal kilosu anne baba uzunsa boy da var yani maşallah 66 cm...mamadan mamaya da fark var bence canım..
Kizlar bebeklerinize eldiven takiyomusunuz bnm bebegim kendini yoluyo ya tirnaklarini kestim ama hala cok kotu yoluyo burnu kip kırmızı oldu mecbur eldiven takiyorum 5 dkk eldivensz birakmaya gelmiyo
Birde su gibi kusuyo cok degl az az sık sık kusuyo acaba normalmi
Herkes erkenden birakmis eldiveni bana kalsa yaza kadar takicaktm galiba iyiki sordum iyi ki varsiniz ya teşekkür ederim canmArtık takma canım, ellerini ve sonra etrafı keşfedecek.
Fazla yendiğini çıkartıyordur, normal.
Cnm kaç gündür yazıcam unutuyorum. Süt alerjisi belirtileri var mıydı sizde? Bi ara aynı dediklerini yaşadık süt diyetine başlayınca düzeldi emmesi ve kilo alımı iyiydi. Ben diyeti bırakmıştım 10 gündür falan hiç kilo almadı. İki gündür tekrar başladım diyete. Bilmiyorum alakası var mı ama ben süt ürünlerinden mi ki diye düşündğm. İstersen bi süre dene sen de diyet yapmayıKızlar bizimki bu saatlerde sıkıntılı mızmız yeri ağrıyo belli. 1 haftadır az emiyodu rahattı bugün emmesi düzeldi yine ağrısı var belli gazını çıkardı kakasını yaptı. Emzirmek için yatırıyorum dudağını bi büzüyo ilk defa böyle ağlıyo içten ağlıyo yani. Acaba sütüm mü dokunuyo anlamadım
Ben ipin ucunu çok fena kaçırdım. 350 sayfa olmuştur heralde okumaz olalı. Hergün 2-3 sayfa okur gibi yapıyorum artıkResmen 350mesaj okudum
Başta mukuslu kaka vardı ama şimdi oda yok. Düzeldi. Suan gazı yok eminim. İlk ay 1600 kilo aldı diyet felan yapmadım ama bu hafta bi uyku hali vardı emmedi pek sadece 100 gr almış. Ne yapıcağımı bilemedim hemsireler 2 aylık kilosu baz alınır haftalık değil dedi ama canım sıkıldı. Her hafta böyle alırsa aylık 400 gr almış olacak sınırın altındaCnm kaç gündür yazıcam unutuyorum. Süt alerjisi belirtileri var mıydı sizde? Bi ara aynı dediklerini yaşadık süt diyetine başlayınca düzeldi emmesi ve kilo alımı iyiydi. Ben diyeti bırakmıştım 10 gündür falan hiç kilo almadı. İki gündür tekrar başladım diyete. Bilmiyorum alakası var mı ama ben süt ürünlerinden mi ki diye düşündğm. İstersen bi süre dene sen de diyet yapmayı
Çağrıma kulak verdi uyandı yıkadık ama nafile yeni uyuduBenim miniği uyutmamak icin direndim eşim akşam gelince banyo yaptırıp uyutayım dediydim yine uykuya yenik düştü bu saatlerde uyudugu icin gece 12 de uykuya geçiyor bu uykudan sonda 3 4 bazen 5 saat ayakta kalıyor uyku saatini çekmem lazım 8:3 9 a
Yazdıktan sonra hemen uyandı uyanık tuttum eşim geldi yedide hemen yıkadık emzirdim loş odada eşim aldı karanlık odaya uyutmaya götürdü ben yemeğe giriştim ve sonuç daha yeni uyudu bizde banyo ters tepiyor Gazi çıktı ama gözler Çin gibi tabii tekrar acıktı emzirirken gülüyor banyo yaptıraca bizimki ayılıyorUyandigi zaman tekrar karanlik los odada emzir.kesinlikle aydinlik isik tv vs acik olan odada emzirme. Kaka yoksa bez değiştirme cok uyanmasina firsat verme ki geri uyusun
Bizim de ilk ay 1750 aldı. ikinci ayda yaşadık bu durumu. o emmediği hafta 150 gr almıştı. Sonrasında artık süt diyetinin mi etkisi oldu bilmiyorum toparladık. Belki de normal bi dönemdir bilemiyorum ama benim şimdi de diyeti bıraktığım hafta kilo almayınca direk aklıma alerji geldiBaşta mukuslu kaka vardı ama şimdi oda yok. Düzeldi. Suan gazı yok eminim. İlk ay 1600 kilo aldı diyet felan yapmadım ama bu hafta bi uyku hali vardı emmedi pek sadece 100 gr almış. Ne yapıcağımı bilemedim hemsireler 2 aylık kilosu baz alınır haftalık değil dedi ama canım sıkıldı. Her hafta böyle alırsa aylık 400 gr almış olacak sınırın altında
Zamanla rutin olusur canim. Birde zaten iki uyku arasinda yikama uyku bolunur geri uykuya donmesi zor olur. Aksam 6 dan sonra uyutma. Ama baktin uyudu. Uykuyu bolup yikamak yerine uyandiginda los odada emzir tekrat uyut. Banyoyu arada bende kaciriyorum disarida vs isek. Ama o saatte aliyorum bebisi gidiyorum bi karanlik odaya emzirip uyutuyorum. Bazende saat sasiyor. Mesela dun disaridaydik uyudu hep. 6 dan sonra uyanik tutamadim. Hatta 5 de uyudu. Eve gelisimiz 7.30 filandi direk yatirdim yatağına. Boyle zamanlarda 2. Emme saatini tutturmak önemli. Benimki 8 de uyuyunca 12 de emmeye kalkiyor. 6 de emince 9 da tekrar emmeye kalkti. 12. De ben yine kucakladim emzirdim uyurken. Gecenin kalani duzenli gitti.Çağrıma kulak verdi uyandı yıkadık ama nafile yeni uyudu
Yazdıktan sonra hemen uyandı uyanık tuttum eşim geldi yedide hemen yıkadık emzirdim loş odada eşim aldı karanlık odaya uyutmaya götürdü ben yemeğe giriştim ve sonuç daha yeni uyudu bizde banyo ters tepiyor Gazi çıktı ama gözler Çin gibi tabii tekrar acıktı emzirirken gülüyor banyo yaptıraca bizimki ayılıyor
Uyandığında ki saate uyuması gerektiğini bende baldan anne De okumuştum
Bizim ki beste kaklarsa gece sabah dokuzda
Altıda kalkarsa emmeye sabah onda uyanıyor bu sisteme göre aslında bizimki normal vakitte uyuyor çünkü genelde onda bazen onbirde uyuyor
Ha gaz varsa gece bir iki oniki değişiyor
Kendi akşam uyandı müzik açtım dans ettikZamanla rutin olusur canim. Birde zaten iki uyku arasinda yikama uyku bolunur geri uykuya donmesi zor olur. Aksam 6 dan sonra uyutma. Ama baktin uyudu. Uykuyu bolup yikamak yerine uyandiginda los odada emzir tekrat uyut. Banyoyu arada bende kaciriyorum disarida vs isek. Ama o saatte aliyorum bebisi gidiyorum bi karanlik odaya emzirip uyutuyorum. Bazende saat sasiyor. Mesela dun disaridaydik uyudu hep. 6 dan sonra uyanik tutamadim. Hatta 5 de uyudu. Eve gelisimiz 7.30 filandi direk yatirdim yatağına. Boyle zamanlarda 2. Emme saatini tutturmak önemli. Benimki 8 de uyuyunca 12 de emmeye kalkiyor. 6 de emince 9 da tekrar emmeye kalkti. 12. De ben yine kucakladim emzirdim uyurken. Gecenin kalani duzenli gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?