- 1 Kasım 2012
- 5.531
- 1.676
- 198
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #50.641
Ben takmıyorum ama geçen hafta öyle bi çizmişki yanağını boydan boya ve derin çizmiş sanırım günlerce geçmedi. O günlerde taktım bi kaç gün. Tırnağını yeni kesince çizmişti. Kesince daha keskin oluyo heralde. Şimdi takmıyorum artık yine arada ufak tefek çizilkler oluyo ama çabuk geçiyo inş bi daha öyle yolmazKizlar bebeklerinize eldiven takiyomusunuz bnm bebegim kendini yoluyo ya tirnaklarini kestim ama hala cok kotu yoluyo burnu kip kırmızı oldu mecbur eldiven takiyorum 5 dkk eldivensz birakmaya gelmiyo
Birde su gibi kusuyo cok degl az az sık sık kusuyo acaba normalmi
Saol canm ya herkes cok buyuk diyo boyu uzun oldugundanmi buyuk gorunuyo esim 178 bn 173 boyumuz bnm kardesimde 2 metre bebegimde en son iki hafta once 6600 gr 66 cm idi bir kilo onden gidiyo dediler mamadanmi diye korktum doktora goturdum normal dedi ama onume gelen bu 5 aylik cocuk gibi ayyyy bu cocuk cok buyuk diye korkutuyoCanım bebeğinin anormal bir kilosu yok ki bence normal bundan daha iri 3 aylık bebekler gördüm ben inan ki :) benim kızım da çok zayıf kilo alsın diye bakıyorum küçücük totosu var avuç kadar :) kuzenimin kızı 3 buçuk aylık 22 aralıkta doğdu senin m.aliden az iri aynı gibi hatta o da mama iciyo anne sütude aliyo 6 buçuk kilo demişlerdi en son yani bence gayet iyi kilosu takma onu sen annem benim kız öyle olsa çok sevinir :)
İnsallah oyledir canm yaNormal cnm. Devam etmezse gayet normal.
Biz hemen hemen 1 haftadıe öyleyiz ne yapsam uyanmıyo 4 5 saat uyuyo kilosuna da hemen yansıdı tabi emmediği içinKızlar ya bugun benim oğlan çok halsiz.
Hiç kafasını kaldıramıyor bir iki emdi yattı gene.
Gözlerini açamıyor resmen.
Sizinde hiç böyle cok uyudugu halsiz oldugu oldumu?
Arabaylada çok yol yaptık bugün ondanmı mayıştı acaba diyorum
Saol tatlim teşekkür ederim:) bnde takmak istemiyorum hava alsin elleri diye gecek burnunu yoldu cok kotu agladi bugunde gozune soktu gene agladi tirnaklar kesildi ama dedigin gibi keskin oluyo demkki biraz once gene eldiven taktim yanindayken takmim uyurkenmi taksam acaba cunku genelde uyaninca yoluyo kendiniBen takmıyorum ama geçen hafta öyle bi çizmişki yanağını boydan boya ve derin çizmiş sanırım günlerce geçmedi. O günlerde taktım bi kaç gün. Tırnağını yeni kesince çizmişti. Kesince daha keskin oluyo heralde. Şimdi takmıyorum artık yine arada ufak tefek çizilkler oluyo ama çabuk geçiyo inş bi daha öyle yolmaz
Bu arada oğluşunla çok tatlısınız msşallah size:)
Hala eldivenli 2 aylık oldu çıkartmıyorum ön sütü fazla aldığında benimki de sulu kusuyor dikkat ediyorum bazen süt kesiği gibi basen de normal kusuyorKizlar bebeklerinize eldiven takiyomusunuz bnm bebegim kendini yoluyo ya tirnaklarini kestim ama hala cok kotu yoluyo burnu kip kırmızı oldu mecbur eldiven takiyorum 5 dkk eldivensz birakmaya gelmiyo
Hayır canım ilk çıkar sonra bence odaya götür minicik çocuk birsürü mikrop. Bizim de Mevlütü var ve anne tarafı baba tarafı 2 kere ayrı ayrı olacak. Ben bi gösterip sonra odada uyuymayı düşmüyorumKızlar gene birşey danışacağım. Kaynanam mevlid okutacak. Bebek saatlerce insanların içinde mi duracak? Yani kaynanam biraz öyle istiyor. Ben de yarım saat dursun sonra odaya alıyım istiyorum. Yaaaa pek mevlide gitmişliğim yok nasıl olacak bilmediğim için bi danışıyım sizlere.
Aynen tarif ettigin gibi kusuyo canm bazen su bazen de sut kesigi gibiHala eldivenli 2 aylık oldu çıkartmıyorum ön sütü fazla aldığında benimki de sulu kusuyor dikkat ediyorum bazen süt kesiği gibi basen de normal kusuyor
Uyandigi zaman tekrar karanlik los odada emzir.kesinlikle aydinlik isik tv vs acik olan odada emzirme. Kaka yoksa bez değiştirme cok uyanmasina firsat verme ki geri uyusunBenim miniği uyutmamak icin direndim eşim akşam gelince banyo yaptırıp uyutayım dediydim yine uykuya yenik düştü bu saatlerde uyudugu icin gece 12 de uykuya geçiyor bu uykudan sonda 3 4 bazen 5 saat ayakta kalıyor uyku saatini çekmem lazım 8:3 9 a
Tirnagi kesme canim torpule. Birde artik eldiven takma banyo sonrasi 1 2 saat haric. Oral donemdeler. Ellerini emerek taniyorlar suan.herseyi agzina goturme donemindeler. Eldivrn takmak bebegin vucud butunlugunu anlamasina engel oluyor diyorlar. Ben sadece banyo sonrasi en fazla 15 20 dk takiyorum sonra cikariyorum.. zaten istemiyor uyanikken agziyla cikariyor.Kizlar bebeklerinize eldiven takiyomusunuz bnm bebegim kendini yoluyo ya tirnaklarini kestim ama hala cok kotu yoluyo burnu kip kırmızı oldu mecbur eldiven takiyorum 5 dkk eldivensz birakmaya gelmiyo
Kizlar bebeklerinize eldiven takiyomusunuz bnm bebegim kendini yoluyo ya tirnaklarini kestim ama hala cok kotu yoluyo burnu kip kırmızı oldu mecbur eldiven takiyorum 5 dkk eldivensz birakmaya gelmiyo
Kiz ne musadesi gobek senin su senin at tabi :)) bu uyku seysinde benimde aklima yatmayan durumlar var bebeklerin buyume hormonu saat 10dan sonra salgilaniyormus ama bu hormon saati nerden biliyor bilmiyorum :) bir keresinde sabah kalktigi saatten sonra 12 saat sonra yatmali diye okumustum. Sleep lady de de aynisi yaziyor. Yani sabah 8 de kalktiysa aksam 20de yatmasi lazimmis. Ona uymaya calisiyorum.Ben arabasıyla çıkardım şimdiye kadar ama kanguruyla da çıkarıcam artık yakın yerlere. Bebek arabasını normal arabamızın bagajında tutuyorum ben. Arabada kapının önünde. Ana kucağıyla alıp iniyorum aşağıdan da arabanın gövdesine takıp gidiyoruz. Bebeğin çantasını da hep arabada tutuyorum genelde. İçinde bez veya kıyafet kullanıp kirlettiysem eve çıkarıp yenilerini ekliyorum. Bu arada çanta düzeni için de kıyafet-terlik filelerinden kullanıyorum. Alt değiştirme malzemelerini bi fileye yedek kıyafetleri bi fileye koydum. Alacağım zaman hiçbir şey aramıyorum.
Sezeryan sonrası 43.gün bıgün. Benimde az az kahve lekeye dönmüştü. Ama bugün baya kırmızı kan geliyor . Belki de regl oldum.
Canım kaç günlüksünüz ve normalde kaç günde temas kurması gerek?? Benimki de daha 1-2 gündür bana gülmeye başladı. Geç mi kaldık bende bilmiyorum. Obje takibi yapıyor mu hiç dikkat etmedim. Annesini görünce illa gülecek mi yani ??
Bu şekile kaç kiloda geçmeliyiz?
Baştan beri bende senden görüp bunu yapmak istedim. Ama 40’ı çık adan akşam namazından sonra yıkama dedi annem yapamadım. Şimdi akşam 10da yıkamaya başladık. Benimki bi keresinde akşam 07.30da yattı 3saat uyudu sonra gece uyumadı. Akşam uyuması gerek evet ama oturmuş gece uykusunu da bozmak istemiyorum. Bi şekilde akşam uykusunu eklicem inşallah.
Bu konuda hiç çekinme. 19aylık yeğenimi ablam emzirerek uyuttu 12ay. Sonra memeden ayırmaya karar verdi, bu sefer de yanına yattı yine konuşurken uyuttu. Hatta benimle bile uyudu ninni şarkı söyleyince. Şimdi de gündüz uykusunda ablam yatağına bırakıyor uyu diyip çıkıyor.
Göbek bağını hala bekletiyordum, üniversite bahçesine gömmek gelenek oldu malum bende ne yapacağımı bilemedim. Balık burcu bebeğimin göbeğini denize atmak hiç aklıma gelmemişti. Müsadenle bende atayım, inşallah daha özgür bi dünyada yaşasın yavrularımız.
Canım şimdi biz bebekle çok ilgilendiğimizden onların her hareketi bize batıyor. Bana da başlarda oldu. O da uyumasın rahat etmesin istiyordum resmen içten içe. Sonra geçti. Zamana bırak.
Canım hiçbirimiz mükemmel değiliz. Bende bi ara sabahları meme almakta zorlanıyordu çıldırıyordu, ne istiyorsun öf püf diyordum. Sanki anlıcak. Memeye başını bastırıyordum da tutsun diye. Bu kötü bişey değil. Çünkü meme arıyor bulamıyor çıkdırıyordu. Kendine çok yükleniyorsun. İlla ki eski rahat günlerimizdeki gibi değiliz. Ama bebeği hayatımıza adapte edicez. Sana tavsiyem tak önlüğü emzir. Hiç odalara kapanma. Benim kayınpederim geliyor o zaman bile takıp emziriyorum. Dışarda yemek yerken de takıyorum. Ayıp değil insani bişey hiç çekinme. O emerken bende hem sohbet ediyorum hem yemeğimi yiyorum. Dökülürse de örtüye dökülüyor. Bir ara burda kızlar demişlerdi çocuğu sofrabezi yaptık diye. Olsun olabilir. Eşinle de düzelir herşey dert etme. Rahatla, bunlar normal şeyler.
Allah damatlığını da göstersin canımm:)
Benim mevlutte 10 dk verdim bebegi dua okunma kisminda sonra baktim babynest elden ele geziyor cocugumu opuyorlar emik vakti geldi dedim aldim yatak odama. Cekirdek kadro arkadaslarimla kakara kikiri yaptik odada :) ama tabi standart bi mevlut nasildir bilmiyorum bizimki altin gunu gibiydi. Sadece kisir yerine etli pilav vardiKızlar gene birşey danışacağım. Kaynanam mevlid okutacak. Bebek saatlerce insanların içinde mi duracak? Yani kaynanam biraz öyle istiyor. Ben de yarım saat dursun sonra odaya alıyım istiyorum. Yaaaa pek mevlide gitmişliğim yok nasıl olacak bilmediğim için bi danışıyım sizlere.
Bende cok duydum yalan yok. Ama benim hri kediyi onlar kurtardi olmek uzereydi buldugumda. O yuzden hrnuz bir sorunda yasamadigimdan aynen devam ediyorum.Aynen bende duydum ondan çekiniyorum gitmeye açıkçası..bakalım yaz geliyor dediğin gibi hem hayvan da rahatlar yıkanıp kuruması da kolay olur hemde heryerden tüylerini toplamam temizlik işi sıkıntı cunku yapacağimiz zaman kızı anneme bırakıyoruz.
Kesinlikle torpulemeye izn vermiyo artik uyudugu zmn yapmayi denicem gecen aşı icin götürdüğümde hemşire de aynisini soyledi artik eldiven takma diye bu haftadan cikarttim eldiveni ama heryeri çizik olduTirnagi kesme canim torpule. Birde artik eldiven takma banyo sonrasi 1 2 saat haric. Oral donemdeler. Ellerini emerek taniyorlar suan.herseyi agzina goturme donemindeler. Eldivrn takmak bebegin vucud butunlugunu anlamasina engel oluyor diyorlar. Ben sadece banyo sonrasi en fazla 15 20 dk takiyorum sonra cikariyorum.. zaten istemiyor uyanikken agziyla cikariyor.
Aaa bayadr takmiuormussunuz bn neredeyse uc aylık olduk bu hafta cikarttik bnde diyorum bu eller sanki dusman gibi heryerini ciziyo yoluyo bazende kendini dovuyo bakalim ne zmn kendini yolmayi birakicak15 günlükten beri eldiven takmıyorum. Dokunma duyusu gelişmesi için. Tırnaklarını tırnak makasıyla değil bebek makasıyla kesiyorum ucu küt minik makasla. İlk günler çizdi etti yüzünü. Ama gün geçince onun can yaktığını öğrendi. Yine eller yüze gidiyor ama canı yanmayacak şekilde yoluyorarada kaçamaklar oluyor tabi. Geçen gün banyodan sonra keseyim dedim. 2 dk içinde yüzüne resmen faça atmış atarlı bebeler gibi yüzü façalı şuan ama çok hızlı iyileşiyor derileri. Korkma çıkar dokunma duyusunu hissetsin. Anne karnında ki el reflekslerini kullanmak dokunmak bebek için çok iyiymiş. Mesela şuan göğsümü kenardan yakaladı sıkıp bırakıyor sürekli :)
Lohusaliktan cikamamissindir ndandir canim:)) ben de çok sinir oluyorum dövmek istiyorum bazen ama dayak yemekten korkuyorumAdam gıcığıma gitmeye başladı birlikte olmayı istememekten ziyade herşeyi gözüme batıyor
İnşallah geçici bir durumdur
Ay cok guldum buna Allah iyiliğini versin canmLohusaliktan cikamamissindir ndandir canim:)) ben de çok sinir oluyorum dövmek istiyorum bazen ama dayak yemekten korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?