2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ben takmıyorum ama geçen hafta öyle bi çizmişki yanağını boydan boya ve derin çizmiş sanırım günlerce geçmedi. O günlerde taktım bi kaç gün. Tırnağını yeni kesince çizmişti. Kesince daha keskin oluyo heralde. Şimdi takmıyorum artık yine arada ufak tefek çizilkler oluyo ama çabuk geçiyo inş bi daha öyle yolmaz

Bu arada oğluşunla çok tatlısınız msşallah size:)

Kızlar gene birşey danışacağım. Kaynanam mevlid okutacak. Bebek saatlerce insanların içinde mi duracak? Yani kaynanam biraz öyle istiyor. Ben de yarım saat dursun sonra odaya alıyım istiyorum. Yaaaa pek mevlide gitmişliğim yok nasıl olacak bilmediğim için bi danışıyım sizlere.

Saol canm ya herkes cok buyuk diyo boyu uzun oldugundanmi buyuk gorunuyo esim 178 bn 173 boyumuz bnm kardesimde 2 metre bebegimde en son iki hafta once 6600 gr 66 cm idi bir kilo onden gidiyo dediler mamadanmi diye korktum doktora goturdum normal dedi ama onume gelen bu 5 aylik cocuk gibi ayyyy bu cocuk cok buyuk diye korkutuyo

Biz hemen hemen 1 haftadıe öyleyiz ne yapsam uyanmıyo 4 5 saat uyuyo kilosuna da hemen yansıdı tabi emmediği için

Saol tatlim teşekkür ederim:) bnde takmak istemiyorum hava alsin elleri diye gecek burnunu yoldu cok kotu agladi bugunde gozune soktu gene agladi tirnaklar kesildi ama dedigin gibi keskin oluyo demkki biraz once gene eldiven taktim yanindayken takmim uyurkenmi taksam acaba cunku genelde uyaninca yoluyo kendini

Hala eldivenli 2 aylık oldu çıkartmıyorum ön sütü fazla aldığında benimki de sulu kusuyor dikkat ediyorum bazen süt kesiği gibi basen de normal kusuyor

Hayır canım ilk çıkar sonra bence odaya götür minicik çocuk birsürü mikrop. Bizim de Mevlütü var ve anne tarafı baba tarafı 2 kere ayrı ayrı olacak. Ben bi gösterip sonra odada uyuymayı düşmüyorum

Uyandigi zaman tekrar karanlik los odada emzir.kesinlikle aydinlik isik tv vs acik olan odada emzirme. Kaka yoksa bez değiştirme cok uyanmasina firsat verme ki geri uyusun

Tirnagi kesme canim torpule. Birde artik eldiven takma banyo sonrasi 1 2 saat haric. Oral donemdeler. Ellerini emerek taniyorlar suan.herseyi agzina goturme donemindeler. Eldivrn takmak bebegin vucud butunlugunu anlamasina engel oluyor diyorlar. Ben sadece banyo sonrasi en fazla 15 20 dk takiyorum sonra cikariyorum.. zaten istemiyor uyanikken agziyla cikariyor.

15 günlükten beri eldiven takmıyorum. Dokunma duyusu gelişmesi için. Tırnaklarını tırnak makasıyla değil bebek makasıyla kesiyorum ucu küt minik makasla. İlk günler çizdi etti yüzünü. Ama gün geçince onun can yaktığını öğrendi. Yine eller yüze gidiyor ama canı yanmayacak şekilde yoluyor arada kaçamaklar oluyor tabi. Geçen gün banyodan sonra keseyim dedim. 2 dk içinde yüzüne resmen faça atmış atarlı bebeler gibi yüzü façalı şuan ama çok hızlı iyileşiyor derileri. Korkma çıkar dokunma duyusunu hissetsin. Anne karnında ki el reflekslerini kullanmak dokunmak bebek için çok iyiymiş. Mesela şuan göğsümü kenardan yakaladı sıkıp bırakıyor sürekli :)

Kiz ne musadesi gobek senin su senin at tabi :)) bu uyku seysinde benimde aklima yatmayan durumlar var bebeklerin buyume hormonu saat 10dan sonra salgilaniyormus ama bu hormon saati nerden biliyor bilmiyorum :) bir keresinde sabah kalktigi saatten sonra 12 saat sonra yatmali diye okumustum. Sleep lady de de aynisi yaziyor. Yani sabah 8 de kalktiysa aksam 20de yatmasi lazimmis. Ona uymaya calisiyorum.
Banyo konusuna gelince aksam yikama gobrei dusmeden yikama 40 cikmadan tek yikama vs vs vs 50 tane sey saydi etrafım ana tema yikama idi. Yikadim. Her gun yikadim hemde.halada yikiyorum. Simdi bir uyku rutini oluştu o yikama diyen elalem varya ayy ne guzel düzenli uslu bebek bizimki hala Uyumuyo modunda
Icimden sovuyorum tabi. Sanki gokten indi rutin ebem agladi o duzeni oturtana kadar diyorum. Demem o ki yika bacım. Aksam 7 8 dedimi yika yatir. Zamanla olusur duzen. Birde bebek erken uyuyunca anneye dinlenme vakti kalıyor o güzel. O yuzden çekebilirsen cek saati. Her gün 15 er dk çekmeye calis. Dinlenmis anne mutlu anne bebege daha iyi bakan anne daha sutlu anne demek :)

Emerek uyuma konusunda da icime su serptin.herkes ve her okudugum kaynak emerek uyuması sorun diyor. Ama duzeni bozasim gelmiyor simdilik. Bozmamak daha mantıklı sanirim.

Benim mevlutte 10 dk verdim bebegi dua okunma kisminda sonra baktim babynest elden ele geziyor cocugumu opuyorlar emik vakti geldi dedim aldim yatak odama. Cekirdek kadro arkadaslarimla kakara kikiri yaptik odada :) ama tabi standart bi mevlut nasildir bilmiyorum bizimki altin gunu gibiydi. Sadece kisir yerine etli pilav vardi

Bende cok duydum yalan yok. Ama benim hri kediyi onlar kurtardi olmek uzereydi buldugumda. O yuzden hrnuz bir sorunda yasamadigimdan aynen devam ediyorum.

nemesis benim kızım da hep emerek uyurdu. Emmeyi bıraktırınca emzik hala bırakamamıştık onunla uyumaya devam etti. Yanına yatardım Kolumla oynardı uyurken. Emziği de bırakınca tek kol la oynama kaldı:)) bıraktırmaya da uğraşmadım doğrusu. 5 yaşında şimdi yavaş yavaş kendi bırakıyor

Kesinlikle torpulemeye izn vermiyo artik uyudugu zmn yapmayi denicem gecen aşı icin götürdüğümde hemşire de aynisini soyledi artik eldiven takma diye bu haftadan cikarttim eldiveni ama heryeri çizik oldu

Aaa bayadr takmiuormussunuz bn neredeyse uc aylık olduk bu hafta cikarttik bnde diyorum bu eller sanki dusman gibi heryerini ciziyo yoluyo bazende kendini dovuyo bakalim ne zmn kendini yolmayi birakicak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…