- 28 Mart 2016
- 312
- 450
- 33
- 40
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #50.741
Lokal oldu. Emla isminde bi krem sürdüler odada ameliyata inmeden. Bantladılar. Biz de küçük bi dikiş vardı. Tedbir amaçlı küçük bi dikiş atıyorum dedi doktor.Sünnet ettiren anneler sorum sizlere;
Lokal anestezi ilemi oldu?bir de dikişli mi?
Bir sey olmasini bekleme. Eve sokma. Acik secik gelmeyin de. Acibadem yenidoganda grio yuzunden zature olan bebek vardi brbrk yoğun bakımda. Hic riske girme
Kuzum bunda bisey yok geçer bu merak etme. Benim abimin kızı yüzünün bir tarafı mosmor doğdu ama 1 sene icinde %80 kayboldu simdi hic bir şeyi yok. Içini ferah tut :))Kızlar lekemiz bu , az değil ki
Seninki de çok fenaymis ben kimsenin çocuğunu opmuyorum akıllarına takılmasın diye. Millet hiç oralı olmuyor.Bn ne cektim boyle insanlardan bnm en yakin arkadaşım gecen sene nisanda dogum yapmisti bn tedavi goruyordum ozmn uzun zmndar cocugum olmuyordu bunu biliyordu o korunmasina ragmen ilk ayi hamile kalmisti neyse bu dogum yapti bnde msj attim resm atsana dedim bana yazdigi cvb resm atmiyoruz bnde tamm dedim bir hafta sonra gormeye gittim ozmnda ay cok tatli dedim 5 kez masallah de dedi bnde icimden dedim zaten bebek gorursem icimden mutlaka masallah barikallah diyorum yok diştan diyceksin dedi dedim alindim açıkçası eve geldim sonra iki aylikti bebegi cagirdi gel skliyorum diye ozmn bn hamileydim tam egildim opmicektim kokliycaktim hayir opmuyoruz dedi buraya kadar tamm o anne bebegini korudu zamn gecti bn dogum yaptim bir haftaliktik geldi bana sormadan yavrumu 10 tane resmini cekmis birde kizi gripp cok kotu grip atesi cikiyo bebegimi opturuyo yaptigi dogrumu simdi onun bebegi degerlide bnmki degerli deglmi cok zoruma gitti yaptigi bn ondan bunlari beklememistim o cocugunu hic sevdirmedi bana hic opturmedi bn hasta da degldim onun kizi cok kotu hasta getirip bebegimi opturuyo
İnsanlar cok bencil olmuslar kendi cocuguklari degerli de bizimki sanki degerss gibi daha dun geldi bn wc ye girip cikana kadar 5 saniyede kizi bebegimi gozune parmagini soktu bsy yapmiyo dur demiyo kizini almiyo ay sevmeye calisiyo diyo bnde bu sefer susmadim sevmesin o suan sevmeyi bilmez yoluyo uzak tut zaten cocuk sunnetli dedim alndi artik sudmicam kirilirlarsa kirilsinlar kendilerine yapilmasini istemedikleri seyi kimseye yapmasinlar kusura bakma canm dolmusum icimi dokmus oldum sana
Arabada kuzu gibi oluyorlar merak etme canım:)) aç kalmasin yeter kiGünaydın kızlar bugün Rüzgar beyimi parka götüreceğim ama korkuyorum ağlar susmazsa bebek arabasıyla o kucağımda nasıl döneceğim diye
Genelde bnde kimsinin cocugunu opmem ama o yakin arkadaşım diye koklamak istemistim cennet kokusunu icime cekmek istemistim kimseden beklemedigim tepkiyi almistim ama bn ondan kendi cocugunu nasil koruduysa o hassasiyeti beklemistim ama maalesefSeninki de çok fenaymis ben kimsenin çocuğunu opmuyorum akıllarına takılmasın diye. Millet hiç oralı olmuyor.
Kuzum bu kadar suçlama kendini o daha çok küçük. Ben bir yerde okumuştum bebegi emzirirken bebekle göz teması kurmak çok çok onemliymis. Aradaki güven bağını ve bebegin özgüvenini gelistiriyormus. Ben emzirirken tv bile seyretmiyorum kocamla bile pek konusmuyorum. Tabi arada kafami kaldiriyorum ama genelde bebegime bakıyorum şarkı falan mırıldaniyorum ona. Hepimizin ayrı bir derdi var benimki de 2. Ayin ilk 15 gününde 1 kg den fazla aldi sonra memeyi bir reddetti bagriş çagris gecti günlerimiz mama da vermedim aç uyudu aç uyandi. Dün 2. Ay kontolumuz vardi bebek kilo almayı bırak 500 gr vermiş. Ama hiç üzülmedim çünkü ben kazandim bebek 3 gündür tekrar iştahla emmeye başladı.Sabirla bekliyorum canim, ama artik gucum kalmadi. Ben boyle bakmasi gulmesi gerektigini bile bilmiyordum tesadufen forumda okuyunca farkettim ki benimki hic tepki vermiyor, gulmuyor. Gecen hafta carsamba dunya basima yikildi. Doktor 2. Ayi tamamlayalim ondan sonra ilk goz kontrolu sonra diger kontroller dedi. Dunden beri isikli donencesine cok hafif bakmaya basladi sanki, yuzume dogru bakiyor bazen ama gozlerime mi anlamiyorum net, 54. Gundeyiz insallah gelisir. Ben bebegimle tam ilgilenmedim sanirim, emerken falan hep elimde telefon vardi. Ama umursamadigim icin yapmadim sakin sakin ses olmasin uyusun diye.eger bubkonuda benim bir sucum varsa kendimi asla affetmem.
Aynen canım daha önce gezdik ama ilkkez tek başıma çıktım uyudu minnoşum :) oyalanmadık mis gibi havamızı aldık geldikArabada kuzu gibi oluyorlar merak etme canım:)) aç kalmasin yeter ki
Emziği kestim zaten gercekten de emmeye başladı çokta kolaylık oluyodu bana dün sadece gece uykusuna gecerken 10 dk verdim. Bende öyle emsin diye zorluyorum ne kadar emerse okadar iyiBikmadan usanmadan zorla canim senin sütün daha önemli eninde sonunda yorulup pes edip alacak mesela benim kızım gündüzleri hiç uyumaz akşam uyku saatine kadar uyanık kalır 7bucuk 8 e kadar..mama verince bayılıp gidiyor ama bende mama vermemeye inat ettim ve inatla ayağımda sallayarak uyuttum ayağımdan indirdikten 10 dk.sonra uyanıyor meme versem kucakta uyuyacak çünkü karnı tok sürekli emdi...en azından 1 yaşına kadar emmesi için zorlayacağım
Ensemizde , kafamızın içinde burun alt deliğinin orda göz kapaklarında bir de alnında var işteBu lekeden benim ensemde var. Bozukpara büyüklüğünde. Annem hamileyken çilek yedim kaşıdım. Ondan oldu diyor :) benimki sadece baharda çıkıp sonra kayboluyor. Enteresan yani. Belki sizinkide kaybolur. İç güdülerim kaybolacağı yönünde. Kaybolmazsa da hiç üzülme. Gerçekten çok tatlı duruyor.
Bn ne cektim boyle insanlardan bnm en yakin arkadaşım gecen sene nisanda dogum yapmisti bn tedavi goruyordum ozmn uzun zmndar cocugum olmuyordu bunu biliyordu o korunmasina ragmen ilk ayi hamile kalmisti neyse bu dogum yapti bnde msj attim resm atsana dedim bana yazdigi cvb resm atmiyoruz bnde tamm dedim bir hafta sonra gormeye gittim ozmnda ay cok tatli dedim 5 kez masallah de dedi bnde icimden dedim zaten bebek gorursem icimden mutlaka masallah barikallah diyorum yok diştan diyceksin dedi dedim alindim açıkçası eve geldim sonra iki aylikti bebegi cagirdi gel skliyorum diye ozmn bn hamileydim tam egildim opmicektim kokliycaktim hayir opmuyoruz dedi buraya kadar tamm o anne bebegini korudu zamn gecti bn dogum yaptim bir haftaliktik geldi bana sormadan yavrumu 10 tane resmini cekmis birde kizi gripp cok kotu grip atesi cikiyo bebegimi opturuyo yaptigi dogrumu simdi onun bebegi degerlide bnmki degerli deglmi cok zoruma gitti yaptigi bn ondan bunlari beklememistim o cocugunu hic sevdirmedi bana hic opturmedi bn hasta da degldim onun kizi cok kotu hasta getirip bebegimi opturuyo
İnsanlar cok bencil olmuslar kendi cocuguklari degerli de bizimki sanki degerss gibi daha dun geldi bn wc ye girip cikana kadar 5 saniyede kizi bebegimi gozune parmagini soktu bsy yapmiyo dur demiyo kizini almiyo ay sevmeye calisiyo diyo bnde bu sefer susmadim sevmesin o suan sevmeyi bilmez yoluyo uzak tut zaten cocuk sunnetli dedim alndi artik sudmicam kirilirlarsa kirilsinlar kendilerine yapilmasini istemedikleri seyi kimseye yapmasinlar kusura bakma canm dolmusum icimi dokmus oldum sana
En iyisi uzak durmak canm bundan sonra gorusmeyi düşünmüyorumSen o arkadaşını parçalamadın mı?
Canım bize sünnetten sonra pet bardak takıp öyle bez beslememizi söylediler peki bezin numarası kullandığından büyük mı olacakEn iyisi uzak durmak canm bundan sonra gorusmeyi düşünmüyorum
Canm bana kesinlikle bardak koyma dedi normal bezinj bagla bardak yurumeyi başlayan bebekler icin yurudugu zmn bezine pijamasin syrtunerek iyilesmesi zor olur seninki bebek nirmal bezinj bagla cabuk iyilesir demisti cok şükür bugun 4 gununuz bugun baya iyiydi pipisi normalde de 3 numara bez kullaniyordum aynisina devam ediyorum ama çıtçıtlı body giydiriyotum sadece kapatmiyorum cit citlariniCanım bize sünnetten sonra pet bardak takıp öyle bez beslememizi söylediler peki bezin numarası kullandığından büyük mı olacak
Canın sen bunun yakın arkadaşın olduğuna emin misin , bosversene söyle tabi lafını baksana sana o neler demiş. Insanlar kendi çocuklarına hassas olup başkasına olmayınca sinir oluyorum .Bn ne cektim boyle insanlardan bnm en yakin arkadaşım gecen sene nisanda dogum yapmisti bn tedavi goruyordum ozmn uzun zmndar cocugum olmuyordu bunu biliyordu o korunmasina ragmen ilk ayi hamile kalmisti neyse bu dogum yapti bnde msj attim resm atsana dedim bana yazdigi cvb resm atmiyoruz bnde tamm dedim bir hafta sonra gormeye gittim ozmnda ay cok tatli dedim 5 kez masallah de dedi bnde icimden dedim zaten bebek gorursem icimden mutlaka masallah barikallah diyorum yok diştan diyceksin dedi dedim alindim açıkçası eve geldim sonra iki aylikti bebegi cagirdi gel skliyorum diye ozmn bn hamileydim tam egildim opmicektim kokliycaktim hayir opmuyoruz dedi buraya kadar tamm o anne bebegini korudu zamn gecti bn dogum yaptim bir haftaliktik geldi bana sormadan yavrumu 10 tane resmini cekmis birde kizi gripp cok kotu grip atesi cikiyo bebegimi opturuyo yaptigi dogrumu simdi onun bebegi degerlide bnmki degerli deglmi cok zoruma gitti yaptigi bn ondan bunlari beklememistim o cocugunu hic sevdirmedi bana hic opturmedi bn hasta da degldim onun kizi cok kotu hasta getirip bebegimi opturuyo
Artik garcekten kaldıramıyorum canm okadar seviyordumki onu cok sogudum ararsa acmak istemiyorum bulusalim diyo bahane ariyorum insan bu kadar bencil olmamali kendisine yapilmasini istemedigi seyi baskasinada yapmamali bncedeCanın sen bunun yakın arkadaşın olduğuna emin misin , bosversene söyle tabi lafını baksana sana o neler demiş. Insanlar kendi çocuklarına hassas olup başkasına olmayınca sinir oluyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?