- 9 Şubat 2007
- 6.965
- 3.485
- 698
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #51.361
Emzirirken göz TEMA’sı hep yapıyorum ninnii söylüyorum şarkı söylüyorum hikaye anlatıyorum omzuma alıp pis pis yaparken gaz çıkarırken telefonla uğraşıyorum beni gormiyor çünküBu isin net bir doğrusu yok ki. Neye inandigin onemli.ben ciddi anlamda takigim bu konuya o yuzden telefonumu bile değiştirdim.mavi isik filtresi olan bir model aldim. Mesela wifi vs konusunda cok takik degilim.ama telefon tv isigina cok taktim. Mesela 2 yasin altinda goz kanseri oraninda inanilmaz artis varmis son yillarda. Muhtemelen her bebenin elinde telefon oldugu icin.ee otizm konusundada ciddi arastirmalar. Hal böyleyken neden riske gireyim ki diyorum. O yuzden sana sunu yap uada yapma diyemem. Ancak kendim naptigimi soyleyebilirim.
Ben uyuturken odada kesinlikle tv acmiyorum.telefon kullanmiyorum.sadece gece lambamiz yaniyor.onada ortu orttum cok parlak diye hafif los kalıyor oda. Yetiskinlerin bile uyku kalitesini bozuyor telefon tv.
Emzirirke. Cogunlukla goz temasi kurmaya calisiyorum. Bu kisimda biraz zorlanıyorum cunku bazen 45 dk 1 saat emiyor. Bir yerden sonra canim sikiliyor. Telefona goz atasim geliyor. Boyle zamanlarda parlaklığı kisip mavi isik filtresini acıyorum.ama sadece gunduzleri oluyor bu. Geceleri emiklerken kesinlikle kullanmiyorum telefon.
Birde sunu diyeyim kimse icin bebisin uyku duzenini bozmuyorum ben. Bebek gormeye geldiler diyede uyuyan çocuğumu kucaklayip gostermem kimseye. Vakitli gelselermis. Bugun mesela annemlerde idik yemekte. 8 de uyuyor bebis. Babam gec geldi. Annem uyutma baban gorsun dedi.erken geleymisti dedim. Yine saatinde uyuttum. Cunku duzen bozulunca cocuk huzursuz oluyor. Biz nasil cok yorulunca yorgunluktan uyuyamiyoruz aynisi onlar icinde gecerli. Uyutmasam uykusu acilacak bu seer gece boyu huzursuz olacak. Herkes sicak yatağında pireleriyle kardes olurken ben aglayan huzursuz bir bebeyle savas verecegim. Yooo dostum yooo olmaz. Bebek sevmek isteyen kendi yapsin. Benimkini sevecekse vaktinde gelsin..
Tam daldı 8:15 de bublar buçukta geldi kucagimds uyuyordu zaten biraz vakit geçince koyuyorum uyanıyor hemen bublars göstermek için kucagimds çıktım sesleri kısık konuşmalarına rağmen farklı ses duyunca uyandı sonra da uyumadı onlarda 9:3 da kalktı bizimkinin dün Gazi vardı ondan da uyumamış olabilir gece 1 d kadar uğraştık gaz icin en son arka arkaya gaz Çıkardı da rahatladı birazO. Saatte gelen misafir görmesin bebeği yahu, kaçımrsaydın keşke uykusunu. Ya da gidip sessizce yatağına baksalardı.
Yoğurt ve türevleri gaz yaparmış. O yüzden yoğurdu çorba filan yapıp tüket diye okumuştum. Ben Mart içeceklerden içiyorum ama şekerli olanlardan değil.
Ben gazoz da içiyorum ice tea de mercimekte süt yapar dediler ama ne derece doğru bilmiyorum aksine ayran hiç içmiyorum:)Ne zamana kadar yediklerimize dikkat edeceğiz kızlar ya mercimek çorbasını ice tea içmeyi özledim sürekli ayran bıktım
52 günlük olduk son kontrolde yani 1 ay olmadı daha 60 cc başla demişti günde 2 kere çok ağlar durmazsa 90 cc ver en fazla demiştiKızlar kaç gunluksunuz 120 cc veriyosunuz ? Bende 120 veriyorum. Mamanin ustundekine ggöre 150 vermem gerek ama 120 yetiyor şimdilik kalıyor bile. 51 günlük şu an. Bi de mama da kalan olursa daha sonra veriyor musunuz ?
Predictor sanirim o evet dogru veriyor anca tatil donusu bakabilirim varsa da aldiricam cunku gec olmadanCanim adet gününden önce yapılan bi test var 15 mi 20 lira miydi ne o hep doğru cikiyor ben onla bakmıştım hemen bi eczaneden onu al bana en güzelinin testi verin de
Cok sagol cnm insallah ogle olmasini umut ediyorumİnsallah tatil size iyi gelir canım yeni bir sayfa olur hakkınızda hayırlısı allah iki bebene ve senin yüzüne baksın her şey istediğin gibi olsun
Hadi iyi tatiller canım herseyi boşver tadını çıkar gelince tekrar düşünürsünKizlar dun bosanicam senden bugun gidiyorum dedim basladi aglamaya cocuk gibi ayaklarima kapandi yapma etme öldururum sensiz yasayamam beni sevmiyorsun bari cocuklarim icin bana 1 kez daha sans ver cok cektirdim sana soz degisicem kufur yok siddet yok artik yemin ediyorum dedi tatil icin rezervasyon yaptirmis bu aksam yola cikicaz 4 gun kalicaz sen kafani dagit yeterki yuvamiz bozulmasin seni deli gibi seviyorum sensiz nefes alamam ben filan dedi nasil yalvariyor bende son sansin dedim ve suanlik baristik bakalim bir daha bisi olursa bicak gibi kesirip aticam
@Liviyanemesis P Prime18 @gurbet katreinur stay strong26 daha da ekleyemediklerim varsa affedin
Canim su mesajini tekrar tekrar okudum. Okuduklarim inan cok zoruma gitti. Ben haddiki asmak istemiyorum.ama orada ki zorla iliski kismini kafamdan cikaramiyorum. Zorla iliski biraz hafifletiyor cümleyi ona zorla iliski deme bence tecavuz de... hamile oldugunu sanmiyorum.o hormon igneleri bazen yalanci pozitif sonuc veriyor diye duymustum.Duzelmezse bosanicam zaten son sansi canim igne oldum.ben korunmak icin 3 aylik.
Seyrek ve zorla iliski oldu zaten ins degilimdir cok korktum bir daha cocuk yok olsa da aldiricam gunahi bana kotu giden bir evlilige bir cocuk daha veremem daha kizimi emziriyorum. Kizma bana lutfen
Evet en cok emzirirken goz temasi kurmak önemli zaten. Benimki surekli gozumun icine bakiyor emzirirken masum masumEmzirirken göz TEMA’sı hep yapıyorum ninnii söylüyorum şarkı söylüyorum hikaye anlatıyorum omzuma alıp pis pis yaparken gaz çıkarırken telefonla uğraşıyorum beni gormiyor çünküemzirirken tv bile bakmıyorum
Zaten emzirirken mememi tuttuğum uzun iki elimde dolu oliyor :)
Dediklerini uygulamaya çalışacağım canim teşekkür ederim
Ya bende yatıracaktım orda göreceklerdi tam dalali 15 dk klmustu yatırırsam uyandır diye kucagimda göstereyim dedim gösterdim pH’lar geldikten 20 dk sonra uyandı Gazi da vardı belki de ondan uyandı çözemedim
Tam daldı 8:15 de bublar buçukta geldi kucagimds uyuyordu zaten biraz vakit geçince koyuyorum uyanıyor hemen bublars göstermek için kucagimds çıktım sesleri kısık konuşmalarına rağmen farklı ses duyunca uyandı sonra da uyumadı onlarda 9:3 da kalktı bizimkinin dün Gazi vardı ondan da uyumamış olabilir gece 1 d kadar uğraştık gaz icin en son arka arkaya gaz Çıkardı da rahatladı biraz
Oral evredeler canim.elini ayagini yastigini buldugu herseyi emecek. Su aralar bende tam anlamiyorum acmi yoksa oyundanmi emiyor elini o yuzden elini emerken kizar aglarsa meme veriyorum. Elini emerken aglamiyorsa vermiyorum.Kızlar günaydın
Dün çok acayip bi gündü
Saat 4 de emdi uyudu sonra 6 da hortladı
6 da emzirdim uyumayınca 7 de babayla banyo yaptırdık neyse bu 7:30 8e doğru baya emdi artık beni emzik etti hatta ağzında oyalandı uyuyacak ama aranıyor böyle veriyorum ağzında tutuyor neyse daldı bu sonra tabi misafir geldi oda da telefonun ışığıyla emzirmistim o ışıkla da uyuyordum kapı acıktı bunlar geldi kızım uyuduktan 15 dk sonra yerine yatırmış olsaydim ordan bakarlardı ama kucagimdaydi ve kucagimda bi yarım saat iyice dalıp öyle yatırıyorum uyanıyor çünkü
Neyse kucagimda kız salonun ışığını kapadık tv ısındığında oturuyoruz sesi de azdı bizim kız onlar geldikten 20 dk sonra uyandı cin gibi tekrar uyutmaya çalıştım yok neyse aranıyor falan misafir kalktı 9:3 dan 10 a kadar emdi uyutmaya çalışıyorum yok uyumuyor acayip bi gaz alttan üstten atıyor ağlıyor ama aranıyor acayip Gazi atıyor tsm dalıyor bu sefer babasının közünü emiyor çok çok saat 11 oldu yine emsiriyorum
Gazi varken asla emmes memede ağlar ama Deli gibi meme arandı dün
Neyse emzirdkm ama göğüslerim çok boşaldı dün düz acaba diyorum sut mu gelmiyor bu doymadı neyse daldı derken tekrar hortladı elini emerek 12 de nasıl elini emiyor çocuk aç her halde açlıktan uyumuyor dedim neyse emzirdkm yine bu ara ds hep yarım saate yakın emdi sut mu gelmedi doymadı mi anlamadım neyse yine daldı derken gazdan uyandı 1 de gazını da çıkartmak icin yedi bin takla atmıştık yine elini emiyor yattığı yatağı emiyor
Tekrar emzirdim sonra alttan 6/7 kere gaz yaptı artik göğüslerimin açısından ağladım öyle de uyudu
Neyse normalde 5 5:30 saat uyur gece uykusunu 1.30 da uyuyan çocuk 5 de hortlsdi deli gibi aç sanki nasıl sınırlı emzirdim uzun emdi baya sasırdım kısa emer hep özellikle beste kalktığında 5 dk emer neyse 6 da yatağına koydum
6 da koyunca 9 10 da kalkan çocuk 7:3 da elini emerek yatağı emerek ağlayarak uyandı
Neyse Yine emzirdim bayanuzun emdi yine 8 i geçiyordu sonra 10 da hortlsdi yine ben sok
Enzirdim yeni uyuttum Suan
Ben çok şaşkınım ne oldu bu çocuğa ya
Şimdi size sorum bu çocuk doymuyor mu acaba boş mu emzirdim anlamadım yoksa atak mi
Göğüslerim kin uçları acıyor artık o kadar emdi ki gosulerom de dolmadı sut mu yoktu anlamadım
Açlıktan sürekli uyandı sanırım
Dün her zamanki gibi göğüslerin doluydu da öğlen iyiydi göğüslerim öğlen 10 gibi bir de 1.5 gibi emmişti sütüm de vardı sıkınca da geliyor
Bizimki de bazen kafayı yana çevirip etrafı izliyor özellikle baba evdeyse babaya bakıp emiyor yan koltukta oluyor ona bakarak emiyor eşime artık gel arkamda dur da ikimize de baksın emerken diyorumCanim su mesajini tekrar tekrar okudum. Okuduklarim inan cok zoruma gitti. Ben haddiki asmak istemiyorum.ama orada ki zorla iliski kismini kafamdan cikaramiyorum. Zorla iliski biraz hafifletiyor cümleyi ona zorla iliski deme bence tecavuz de... hamile oldugunu sanmiyorum.o hormon igneleri bazen yalanci pozitif sonuc veriyor diye duymustum.
Esinin ciddi piskolojik sorunlari var. Bence bir tatile tav olma mutlaka psikolojik destek sarti koy. Ve o sarta uymazsa kufur yemeyi hakaret yemeyi bekleme hersey gulluk gulistanlikda olsa arkana bakma kac. Esin acikcasi beni bIle korkutuyor senin adina.ve ben bir gun burda senden mesaj alamamaya baslayip aramizda visneli turta ne oldu acaba sesi cikmiyor insallah iyidir diye konusalim istemem...
Evet en cok emzirirken goz temasi kurmak önemli zaten. Benimki surekli gozumun icine bakiyor emzirirken masum masum
Kuzum bende emerken uyandırmıyorum elini hep emiyordu ama bu sefer çok farklıydı uykusunda elini emmiyordu hiç uyanıkken falan emiyordu bu sefer eme eme çok çok emerek kendini uyandırıp hep ağladı bekledim mesela dalar diye ama yok nafile eme eme yatağı eme eme elini kolunu ittirerek uyandı hepOral evredeler canim.elini ayagini yastigini buldugu herseyi emecek. Su aralar bende tam anlamiyorum acmi yoksa oyundanmi emiyor elini o yuzden elini emerken kizar aglarsa meme veriyorum. Elini emerken aglamiyorsa vermiyorum.
Ataktir belki. Bu sipalarin ataklari bile emik baglantiliKuzum bende emerken uyandırmıyorum elini hep emiyordu ama bu sefer çok farklıydı uykusunda elini emmiyordu hiç uyanıkken falan emiyordu bu sefer eme eme çok çok emerek kendini uyandırıp hep ağladı bekledim mesela dalar diye ama yok nafile eme eme yatağı eme eme elini kolunu ittirerek uyandı hep
Anlamadım doymadı mi
Mesela geçenler de uyanıkken elini emdiginde meme vermiştim almamıştı ama dün her verdiğimde yarım saat hatta daha fazla emdi sonuna doğru emzikledi ama basında sanki aç bırakmışız gibi çok çok ceke ceke emdi
Bi de iki gündür evin derecesi ayni 22-23 terle uyanıyor bugün ayağından çoraplar çıkmış ona rağmen ayakları terkiydiAtaktir belki. Bu sipalarin ataklari bile emik baglantiliayni sey tekrar olacak mi takip et bakalim.
Ben artik uzun kollu ince zibin giydiriyorum. Totsuna ayagina birsey giydirmeden tuluma koyuyorum oyle yatiyor.rahat uyuyor.ter yok.Bi de iki gündür evin derecesi ayni 22-23 terle uyanıyor bugün ayağından çoraplar çıkmış ona rağmen ayakları terkiydi
Her zaman ki battAniye üstünde hiçbir şey değişmedi her zaman ki gibi inçe ip askılı zıbın uzun kol zıbın tek alt bir de ayakta çorap hep olduğu gibi de giydiriyorum ama ful ter uyanınca bir de yan yatırma yastığıyla yatırıyorum yattığı tarafı yüzünün hep minik minik ısılık gibi kırmızı kırmızı olmuş düz de yatmıyor ya yüz üstü ya yan ben yapacağım anlamadım yüzü kıpkırmızı kulagina kadar
Çarşafı kaldırıp muslin sereyim terini emsin diye düşündüm
Normalde 3 saate bir emen çocuk gece 5 saat oluyor bazen ben memeyi vermeye kalktıkça ağlayan memeyi ittiren çocuk dün cildirdi
Arka koltukta oturuyorsaniz ondeki camlarsan birini full ac canim o zaman ceryan yapmaz.Kızlar biz hastanedeyiz. Devlet hastanesi olunca ne olur o iş biter mi. Kardiyoloji için randevu yok sıra alıyorsun ama sıra yok. 1 de yeniden açılıyormuş oda 10 tane falan şanslıysak alabiliriz. Resmen konser alanı hastane. Öyle kalabalık ki ben ilk kez geliyorum umarım son olur. Şimdi arabada emzirdim uzattım. Bekliyoruz. Eşim içeride. Havada bir sıcak ki 25-26 derece. Cam açsam ceryan yapıyor ona uygun ayarlayınca içeride nefes alınmıyor. Klimada çarpar diye açmıyorum. Oda sıkıldı. Ih mıh ediyoruz. Yani 1 de sıra alabilirsekte kaçta muayene oluruz Allah biliyor. Başka bi yerde olsaydı eko eşim delirip gelirdi şimdi ama mecbur olunca kaldık burda
Geçmiş olsun canım maske tah ıhlamur iç kolayca atlatırsın inşAhh grip oldum kizlar.edizime gececek diye korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?