2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Neden ayıp olsun ben direk söyledim sami beye. Hem ayıp olacaksada olsun önemli olan bebek. Aslında evet bebek damakla emiyor ama meme ucunu alirsa sadece o zaman yeterli sütü ememez. Günlük 20 gram almış tam sınır ama şu var dah fazla alabilecekken bunu aldıysa sorun. Ertuğrulda 20 25 alıyordu ama totalde az oldu böyle gidince. Ayda 600 650 gram oldu 2.ay silikonu bırakamamaktan anlamıştım ama ben işte bırakınca daha iyi emdi.

Canım benim bebek de silikonsuz alabiliyor aglamiyor ama cabuk yorulup bırakıyor. Doktora sordum silikonla emsin sorun olur mu diye. Sadece kavrama kabiliyeti kazanmasi zor olur ama doyma konusunda sıkıntı yaşamaz dedi. Ben de bebegim daha iyi doysun diye cogunlukla silikonla veriyorum özellikle geceleri. Hiç de dert etmiyorum şu 6 aya kadar idare edelim ondan sonra hem büyüdüğü icin kavramasi iyi olur hem ek gıdalar derken beslemek daha kolay olur diye dusunuyorum.

Kızlar bizde de emme problemi var. Çok az emiyor zaten doğduğundan beri. Genelde 5dk bazen 2 3 dk. Ama kilo alımı iyi diye aldırış etmiyordum. Bi de alıp bırakıyor alıp bırakıyor ağlıyor. Ama Son bi haftadır kilo da almadı napacağımı şaşırdım. Sağıp biberonla mı versem hiç olmazsa günde 2 kere falan. Sık sık emzirsem diyorum 2 saatten önce kesinlikle almıyor

Kızlar benim kız gündüz hiç uymuyor 15 20 dk kestiriyor sadece.süpürge sesi davlumbaz ya da saç kurutma acarsam güzel uyuyor kapatinca uyaniyor bağımlı olmasını istemiyorum napicagmi sasirdim
Tatlim hemen cozum onerisi sunayim, benim başta kocamı sonra da cocuklari uyutmak icin dinlettigim bi muzik var. Kolik bebekler icin. "Bazuki orhan - kolik" eger aclik gaz vb sorunu yoksa mukemmel uyutur. Bilgin olsun

Kilo farkina hiccc takma ayni gun iki saat arayla doktor ve saglik ocaginda 200 gr fark cikti bizde. Ustelik acibafemde kiyafetsiz tartmislardi saglik ocaginda kiyafetli buna ragmen saglik ocaginda az cikti. Yani cocuk 2 saat icinde yarim kilo veremeyecegine gore tarti farkidir

Evet canm ya çisi tutmasada olur yeterki yuzum gozume gelmesin dedigin gibi bebegi birakip banyo edemiyorum cişli cişlide dolasamiyorum

Kızlar benim kız gündüz hiç uymuyor 15 20 dk kestiriyor sadece.süpürge sesi davlumbaz ya da saç kurutma acarsam güzel uyuyor kapatinca uyaniyor bağımlı olmasını istemiyorum napicagmi sasirdim
Canım ben telefona indirdim gece uykusuna öyle geçiyoru 2 3 gibi yoksa daha da sakinleşip uyumuyoz hergün hergün beynim ağrıyo ama çareyi bende onda buldum

Oha. Ben sok.. takip edilsin edilmesin fark ermez ki hastalik kapma takibe bakmiyor.

O ne ola ki.

2 doz olan rotarix 3 doz olan rotatec sen rotatec yaptir 3 doz olani O daha iyi kesin bilgi :)
Ateş düşürücü veriyorlar ya ki kullanmak gerekirse umarım olmaz bebişlerimiz sağlıkocağın paronax S yazmıştı , ürolog s olmayanı verdi
Onda ekstra bebeği rahatlatıl dedi

Ateş düşürücü veriyorlar ya ki kullanmak gerekirse umarım olmaz bebişlerimiz sağlıkocağın paronax S yazmıştı , ürolog s olmayanı verdi
Onda ekstra bebeği rahatlatıl dedi
Hmm anladim bizim doktor calpol syrup verdi ondan bizde fitil yok zaten bizim doktor fitile karsi . Daha dogrusu ebeveynlerin fitili yanlis kullandigini dusunuyor ve cok yuksek ateste oneriyor.

Çözüm bulabildin mi peki
Şu sıralar emerken tıkanması azaldi cok sukur. Ben cozumu sagarak buldum. Arden uyanmadan once sutun bir kismini sagiyordum, tayzikli olarak gelmemis oluyor ağzına boylece tikanmiyor. Doymazsa sagdigim sutun bir miktarini ayirip veriyorum. Kalan buzluga gidiyor.simdi de solunum sıkıntısı cektigi gunlerde makinaya ventolin buharı verip cigerini acip oyle emziriyorum. Yine de az emiyor, zaten gazli. Reddettigi cok oluyor mesela... Ama sutum yagli oldugu icin kilo aliminda sıkıntı yok. Yalanci emzige alistiramadim bir turlu, cunku her seferinde emzirmeye calisiyorum ufak dogdugu icin. Ama büyük oglumda hayatimi kurtarmisti emzikler.

J
canım süt alerjisi filan var miydi sizde ? Ondan olabilir mi acaba doktora sorsan

Canım bozma moralini inşallah sonuçların temiz çıkar merak etme. Bizde ilk günden beri meme almama sorunu vardı hala devam ediyor . Bende dudak bağından şüpheleniyorum gorsellerdeki şeylerle aynı durum var aslında ama dediğin gibi kolay kolay anlaşılmıyor galiba. Silikon ucla da olsa emiyorsa emsin o da rahat eder hem. Inşallah güzel bir doktor olur nedenini anlar. İstanbul a da git kafan dağılsın , yıpratma kendini .

Canim bende sinif ogretmeniyim.benim oglanin sesi 30kisilik siniftan daha fazla ses cikariyo.
Konumuzla alakasız ama bu kadar sınıf öğr bulmuşken bi soru sorsam:) H Hayalimi_yasarken ve başka arkadaşlarda vardı sanırım. 2012 kasım doğumlu kızımı seneye 1. Sınıfa göndermeyi düşünmüyorum ama emin olamıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…