- 28 Eylül 2013
- 8.292
- 15.637
- 448
- 35
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #52.421
Neden ayıp olsun ben direk söyledim sami beye. Hem ayıp olacaksada olsun önemli olan bebek. Aslında evet bebek damakla emiyor ama meme ucunu alirsa sadece o zaman yeterli sütü ememez. Günlük 20 gram almış tam sınır ama şu var dah fazla alabilecekken bunu aldıysa sorun. Ertuğrulda 20 25 alıyordu ama totalde az oldu böyle gidince. Ayda 600 650 gram oldu 2.ay silikonu bırakamamaktan anlamıştım ama ben işte bırakınca daha iyi emdi.Silikonla vakumlayınca üç icind çekiliyor böyle direk meme verince sanki sadece ucunu emiyor öyle de çok sut alamıyor gibi geliyor bana
Biberonla verince almıyor arkasına doydum sanıyor kendini atıyor biberonu
Biberona da alışırsa diye korkuyorum silikonla versem silikondan kurtulamamaktan korkuyorum valla ne yapacağımı şaşırdım
Memnune hoca ya İbrahim bey gorsun dersem ayip olmaz mk
Canım benim bebek de silikonsuz alabiliyor aglamiyor ama cabuk yorulup bırakıyor. Doktora sordum silikonla emsin sorun olur mu diye. Sadece kavrama kabiliyeti kazanmasi zor olur ama doyma konusunda sıkıntı yaşamaz dedi. Ben de bebegim daha iyi doysun diye cogunlukla silikonla veriyorum özellikle geceleri. Hiç de dert etmiyorum şu 6 aya kadar idare edelim ondan sonra hem büyüdüğü icin kavramasi iyi olur hem ek gıdalar derken beslemek daha kolay olur diye dusunuyorum.Çok yoruldum Betül kafam allak bullak silikon bıraktık kavrayamam sorunundan memelerim sürekli yara ve o günden doktor ne kadar iyi desede kilo alımı eskiye göre çok dusuk ve iyi emmiyor sürekli meme düşüyor tekrar sokmaya çalışıyorum memelerimi çiğner gibi emiyor üst dudak hiç açık değil hep kapalı okuyorum dudak bagi diyor baktık eşimle var gibi de kime ne diyim nereye gideyim kbb ye mo gidiyim bilmiyorum
Normal memehe geçtik geceli idrarda pembelik var susuz kalıyor dedk memembune hanım yanı kısacası aç geceleri kavrayamıyor sanki uyurken o yüzden beş dk ancak emiyor
Böbrekte sıkıntı çıkarsa bu gidilse diye korkuyorum sanırım silikon uca geri döneceğim
Susuzluk dedk doktor bugün yine oldu 3 gündür böyle nefrologa gittik bakalım bugün sonuç çıkıp görüşme yapicaz
Tatlim hemen cozum onerisi sunayim, benim başta kocamı sonra da cocuklari uyutmak icin dinlettigim bi muzik var. Kolik bebekler icin. "Bazuki orhan - kolik" eger aclik gaz vb sorunu yoksa mukemmel uyutur. Bilgin olsunKızlar benim kız gündüz hiç uymuyor 15 20 dk kestiriyor sadece.süpürge sesi davlumbaz ya da saç kurutma acarsam güzel uyuyor kapatinca uyaniyor bağımlı olmasını istemiyorum napicagmi sasirdim
Kilo farkina hiccc takma ayni gun iki saat arayla doktor ve saglik ocaginda 200 gr fark cikti bizde. Ustelik acibafemde kiyafetsiz tartmislardi saglik ocaginda kiyafetli buna ragmen saglik ocaginda az cikti. Yani cocuk 2 saat icinde yarim kilo veremeyecegine gore tarti farkidirEmmedigi zaman uyuyor ki sürekli teklif edemiyorum
Vakum oliyor Memnune hocayla konuştum dudak bagi ilk defa duydum dedi emmeye teşkil etmez üst dudağın hareket etmesi dil ve damakla emdikleri icin dedi
Memunune hocanın tartısında 2 Nisa’n 4980 idi
15 Nisan’da 5250 çıktı
5 Nisa’n saglik ocağında 5200 çıkmıştı
Dün nefrolog uzmanında 5160 cikti
Bu kadar fark olması çok kafamı karıştırdı
Onuda denedim yine aynıSilikon uç denesene. Belki memeyi kavramada sorun vardır
Çözüm bulabildin mi pekiYa bire bir ayni şeyleri yasiyoruz seninle
Evet canm ya çisi tutmasada olur yeterki yuzum gozume gelmesin dedigin gibi bebegi birakip banyo edemiyorum cişli cişlide dolasamiyorumÇisi tutacak sanma tutmuyor ama en azindan senin uzerine ya da yuzune gelmesini engelliyor. Bence bu da bi seydir cunku evde teksen bebegi birakip dus alma firsatin olmayabiliyor. En azindan ben cocuklari birakip dus alamiyorum eşim gelene kadar
Canim benim oglan da oyle.onla uyutuyorum kolik oldugu icin cozumu onda buldum.Kızlar benim kız gündüz hiç uymuyor 15 20 dk kestiriyor sadece.süpürge sesi davlumbaz ya da saç kurutma acarsam güzel uyuyor kapatinca uyaniyor bağımlı olmasını istemiyorum napicagmi sasirdim
Canım ben telefona indirdim gece uykusuna öyle geçiyoru 2 3 gibi yoksa daha da sakinleşip uyumuyoz hergün hergün beynim ağrıyo ama çareyi bende onda buldumKızlar benim kız gündüz hiç uymuyor 15 20 dk kestiriyor sadece.süpürge sesi davlumbaz ya da saç kurutma acarsam güzel uyuyor kapatinca uyaniyor bağımlı olmasını istemiyorum napicagmi sasirdim
Ateş düşürücü veriyorlar ya ki kullanmak gerekirse umarım olmaz bebişlerimiz sağlıkocağın paronax S yazmıştı , ürolog s olmayanı verdiOha. Ben sok.. takip edilsin edilmesin fark ermez ki hastalik kapma takibe bakmiyor.
O ne ola ki.
2 doz olan rotarix 3 doz olan rotatec sen rotatec yaptir 3 doz olani O daha iyi kesin bilgi :)
Ben sınıf öğretmeniyim , Sese alışığız ama fazla sese dayanamıyorum , baktım alışacak , vazcaydım , benim baş gidiyor baktımCanim benim oglan da oyle.onla uyutuyorum kolik oldugu icin cozumu onda buldum.
Hmm anladim bizim doktor calpol syrup verdi ondan bizde fitil yok zaten bizim doktor fitile karsi . Daha dogrusu ebeveynlerin fitili yanlis kullandigini dusunuyor ve cok yuksek ateste oneriyor.Ateş düşürücü veriyorlar ya ki kullanmak gerekirse umarım olmaz bebişlerimiz sağlıkocağın paronax S yazmıştı , ürolog s olmayanı verdi
Onda ekstra bebeği rahatlatıl dedi
Canim bende sinif ogretmeniyim.benim oglanin sesi 30kisilik siniftan daha fazla ses cikariyo.Ben sınıf öğretmeniyim , Sese alışığız ama fazla sese dayanamıyorum , baktım alışacak , vazcaydım , benim baş gidiyor baktım
Şu sıralar emerken tıkanması azaldi cok sukur. Ben cozumu sagarak buldum. Arden uyanmadan once sutun bir kismini sagiyordum, tayzikli olarak gelmemis oluyor ağzına boylece tikanmiyor. Doymazsa sagdigim sutun bir miktarini ayirip veriyorum. Kalan buzluga gidiyor.simdi de solunum sıkıntısı cektigi gunlerde makinaya ventolin buharı verip cigerini acip oyle emziriyorum. Yine de az emiyor, zaten gazli. Reddettigi cok oluyor mesela... Ama sutum yagli oldugu icin kilo aliminda sıkıntı yok. Yalanci emzige alistiramadim bir turlu, cunku her seferinde emzirmeye calisiyorum ufak dogdugu icin. Ama büyük oglumda hayatimi kurtarmisti emzikler.Çözüm bulabildin mi peki
canım süt alerjisi filan var miydi sizde ? Ondan olabilir mi acaba doktora sorsanValla artkk parasından geçtim kuzum çok yoruldum çok üzgünüm ne varsa çözülse
Normal memeye geçtiğimizden beri kilo alımı az ve idrarda pembelik var susuz kalıyor demekmis
direk normal memeye geçmemize bağlıyorum
Canım bozma moralini inşallah sonuçların temiz çıkar merak etme. Bizde ilk günden beri meme almama sorunu vardı hala devam ediyor . Bende dudak bağından şüpheleniyorum gorsellerdeki şeylerle aynı durum var aslında ama dediğin gibi kolay kolay anlaşılmıyor galiba. Silikon ucla da olsa emiyorsa emsin o da rahat eder hem. Inşallah güzel bir doktor olur nedenini anlar. İstanbul a da git kafan dağılsın , yıpratma kendini .Kızlar günaydın ben çok kötüyüm dün aksamdan beri ağlıyorum sanırım o yüzden de sütlerim dolmadı göğüslerim hep sertleşirdi iki gündür sönük sıkınca bazen sut gelmiyor bile üzüntüden sütüm mü çekildi anlamadım
Gogus uçlarım yara biri delik oldu koptu kopacak çığlık çığlığa emziroyorum sanırım kızda fark ediyor düzgün ememedigi gibi iyice cikiyor memeden kasılıyorum çünkü acıdan bugün yine pembelik verdi idrsrda sonuç öğlen çıkacak doktorla görüşeceğiz gece 4 5 dk ancak emdi onda da kavrayamadı zaten ve o kırmızılık hep sabah kalkınca oliyor sanırım sabah bi şekilde kavrıyor ya da sütüm çok olunca ağzına akıyor fışkırıyor öyle doyuyor ama gece kavrayamiyor susuz kalıyor
Dudak bağına baktık eşimle dün fotolarına ayni fotolara ve üst dudak hep kapalı emiyor zaten normalde ördek gibi dudağını açması gerekiyormuş bu dudak bagini o kadar doktor gezdik biri fark etmedi ya ne diyim
Resmen o yüzden kahraman sorunu yasıyoruz bence o sebeple de yeterli sıvı alını olamayıp idrsrda pembelik oliyor
Silikonla emerken bunların hiçbiri yoktu çünkü ne zaman memeye geçtik bu pembelik olmaya başladı meme yaraları normaldir geçer dedim geçiyor tekrar ediyor kilo alımı az ne yapacağımı şaşırdım
İstanbula gitmekten de vazgeçtim bu kafayla meme uclarimds ki yaralarla hiçbir zevk almayacağım
Böyle oldukça böbreklerde sorun olurmus sanırım tekrar silikon uca döneceğim
Çok yoruldum çok üzgünüm
Tam memeyi aldı derken susuz kalma oldu
Belki de aylardır memeyi dudak bagi sebebiyle alamadı
Gazi de ki emzirme danışmanı dudak bagi emzirmeye engel değil diyip bakmadı bile
Kime gidip danışsam bilemedim Ankara’da uzman biri olsa da gitsem
Çünkü bu baglar kolay kolay anlaşılmıyormuş
Konumuzla alakasız ama bu kadar sınıf öğr bulmuşken bi soru sorsam:) H Hayalimi_yasarken ve başka arkadaşlarda vardı sanırım. 2012 kasım doğumlu kızımı seneye 1. Sınıfa göndermeyi düşünmüyorum ama emin olamıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konudaCanim bende sinif ogretmeniyim.benim oglanin sesi 30kisilik siniftan daha fazla ses cikariyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?