2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bende bir psikolojik danisman olarak erken gonderilmesi taraftari degilim ama 70 aylik kızının hazirbulunuslugu cok onemli sinif ogrt. Arkadaslara katiliyorum.Anasinifina gittimi krese gittiyse ne gibi calismalar yaptilar ogretmenleri ne dusunuyor kizinin gelisimi nasil bunlar onemli.Yalinindaki bir ilkokuldaki rehber ogretmenden yardim isteyebilirsin.ben ilkokulda calisirken okul olgunlugu testi yapar goruslerimi soylerdim
Ama kardes icin cok zor bir donem 6-7 yas ara konmasini ben onermiyorum dedigin gibi evdeki kardesini kiskanip okula gitmek istemeyebilir. Mutlaka profesyonellerden yardim al kararverirken

Kızlar sağlık ocağına gidip tarttırdım benim sıpayı. 8 günde 270 gr almış ilk hafta da 90 gr almıştı. Yani 18 günde 360 gr almış oldu yine sınırdayız. Ha geçen haftaya göre daha iyi kilo alımı. Anlamıyorum çaresizim ilk ay deli gibi emen mama içen çocuk bu ay neden böyle. Gecen ay 7 günde 400 gr geçkin alıyodu. Farklı bişeyde yok. Kafayı yicem nasıl bu kadar iştahsız olur ağzına zorla sokuyorum emmiyo sütün felan kalmadı artık

Kizlar bu rotavirus asisi.2ayda yapiliyo degil mi.agir gelmiyo mu bebelere 4asi olmus oluyolar.eczaneden mi istetiyoruz.
Ben doktora sordum ağır gelir mi kaygısıyla hayır bir sey fark etmez dedi ben 2.ayda hepsiyle yaptırdım olsun bitsin bir arada kurtulsun diyerekten ama bazi doktorlar 3 ve 5. Aylarda yaptırıyorlarmış . Sen de doktorunun fikrini alabilirsin tabi bu 2 doz olan rotarix icin rotateq yaptıracaksan o asi 3 doz 2-4-6 . Aylar diye galiba
Ben eczaneden alıp aile hekimi hemsiresine yaptırdım

cnm hırıltı çok oluyor demiştin sanki sen dimi bebiste peki sütün çok gelince falan tıkanma da oluyor mu senin şikayetlerine benzer bişey okumuştum nette de ondan soruyorum

Aksama doğru süt bitince o ara mama veriyorum tekrar emzirmem 8 saati buluyo

Kuzum süt bitmez. Sürekli üretim var kanallarda. Bebek ne kadar sürede bie emerse o sürese dolar sadece. 8 saatt3 bi3 emerse 8 saatte bir dolacak kadar süt üretir meme. Bebeğe bu kadar gerekli diye. Sen facedeki emzirme sanatı gurubuna bi gitsene. Süreci falan yaz onlar çok güzel yönlendiriyor. Ben inanıyorum mamayıda bırakıp sadece süte döneceksiniz. O kadar çok kişi var orda öyle. Bak kendimden örnek
Oğlum gazı çok varken saat başı memeye geliyor. Emme aralığı en fazla 60 dk oluyor. 2 gün böyle gidiyoruz. Memeler diyor ki bu bebeğe çok süt lazım sürekli üret. 2 gün saat başı emecek kadar sürekli süt üretiliyor. Sonra gazın az olduğu bi gün gece 3 saat uyuyor ve ben memelerinin ağrısından uyanıyorum. Süt birikimi oluyor kenarlar damar damae oluyor. Niye öyle çünkü bebek saat başı emiyor diye süt üretildi geldi ama emen olmadı oda memede birikti. Eğer arayı 2 gün 8 saat yaparsam 3. Gün 8 saatte dolacak süt gelecek. Senin yapman gereken bebek emiyor gibi saat başı 10 dk sağım yapmak. Bak bi kaç gün sonra nasıl süt üretimi ona göee artacak. Süt arz talep meselesidir. Bebek ne kadar emerse o kadar üretilir. Allah bi bebeğim rızkını az gönderir mi sence asla. Bebek ne isterse memeler onu verir. Hemen bir pompa edin kendine.

cnm hırıltı çok oluyor demiştin sanki sen dimi bebiste peki sütün çok gelince falan tıkanma da oluyor mu senin şikayetlerine benzer bişey okumuştum nette de ondan soruyorum

Benim hiç çok olmuyo sert olmuyo artık ozaman benimkini sağmaz. 1 kere felan sert oluyo az onuda bebek emiyo zaten

Saat başı emmesine rağmen göğüslerden süt fışkırır şekilde gelmesine rağmen asla sert olmuyor. Yumuşak meme terbiye olmuş kaliteli süt üretiyor demek boş süt yok değil

Bizim cuma günü aşı var. Uykularımı kaçırıyor yaaa
Hic korkma ben de kendimi yedim bitirdim öncesinde ama cok şükür hicbi sıkıntı olmadi
Biraz halsizlik cok az da ateş yaptı üstünü soyduk oda ısısını düşürdük o da gecti kaldi ki Bi sıkıntı olursa calpol verebilirsin . O yüzden rahat olmaya bak iyi cunku bizim rahatlığımız onlara iyi geliyor. asi sonrası Bi sokuluyor ki içli içli agkayarak ama düşün her bebis aynını yasıyor

Evet genzine kacıyo bi nefes alamıyo ama sürekli olmuyo. Zaten sütüm artık okadar çok değil akmıyo bile. Hırıltısı da var ama ciğerleri temiz normal dedilr. Soğuk buhar Makinesi kullanıyorum 20 derece eğik açıyla yatırıyorum ama aynı

Ama bebekte emmiyo ki. Emse çoğalcak belki ama emmiyo mama yemiyo. 2 aylık olcaz 60 cc mamayı xor içiyo ki ben 15 günlükken 120 cc mama içen cocuktu saatlerce göğsümde dururdu. Şimdi biraz çekip bırakıyo zorluyorum ama onda emme refleksi olmayınca midesine nasıl gönderiyim sütü

Benim kızım da trakeomalazi diye bı hastalık var biliyorsundur belki premature benim kızım ve erken doğumuna bağlı nefes borusu kıkırdağı tam sertlesmedi hırıltı Genze kaçma tikanma çok oluyor bunu araştırırken loringamalzi diye başka bı çeşidini de okumuştum bı araştırır misin belki değildir ama sanki şikayetler benziyor gibiydi

S
Silikon uç denedin mi

Bizim de yarın asi günümüz. Aşı sonrasından degil de o surecteki aglamasindan cok korkuyorum çok üzülüyorum yaaa nasıl dayanicam bilmiyorum

Canim benim oglum sadece mama aliyo.2saatte bir 60-90arasi iciyo.cok nadir 120iciyo.ben gazina ve benim oglumun kabizlik problemi var ona bagliyorum.dr gecen ay sorun olarak gormedi.hele bogazina kactiysa icecegi varsa da icmiyo artik.ilk ay 1kilo aldik.pazartesiye kontrolumuz var o zman belli olacak ne kadar oldugu.memeyi bilmem de mamayi saat basi teklif etme.uzerinden en az 2-2bucuk saat gecsin.

Bizim de yarın asi günümüz. Aşı sonrasından degil de o surecteki aglamasindan cok kotkuyorum çok üzülüyorum yaaa nasıl dayanicam bilmiyorum
Evet fena bi an , ama O an öyle Bi güç geliyor ki canim sarılıp bütün sıkıntısını almak istiyor insan .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…