- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #52.481
Canim kaç saat arayla emziriyorsun? Emzirme aralarini açmayı tavsiye etmişti bana doktor gercekten daha iştahlı emiyor öyle. Bir de bebeği ne kadar zorlarsan o kadar tiksiniyor emmekten. 2.5-3 saat ara versen yine aynı istahsiz mi olur acabaAma bebekte emmiyo ki. Emse çoğalcak belki ama emmiyo mama yemiyo. 2 aylık olcaz 60 cc mamayı xor içiyo ki ben 15 günlükken 120 cc mama içen cocuktu saatlerce göğsümde dururdu. Şimdi biraz çekip bırakıyo zorluyorum ama onda emme refleksi olmayınca midesine nasıl gönderiyim sütü
Canm sendemi sadece mamayla besliyosunCanim benim oglum sadece mama aliyo.2saatte bir 60-90arasi iciyo.cok nadir 120iciyo.ben gazina ve benim oglumun kabizlik problemi var ona bagliyorum.dr gecen ay sorun olarak gormedi.hele bogazina kactiysa icecegi varsa da icmiyo artik.ilk ay 1kilo aldik.pazartesiye kontrolumuz var o zman belli olacak ne kadar oldugu.memeyi bilmem de mamayi saat basi teklif etme.uzerinden en az 2-2bucuk saat gecsin.
Delil harici sağlam şahitler de ayarla canım bir an önce de ac davayı tabi eve dönünce tebligat gelir çünkü eve..delil alicam derken de dikkat et bir zarar görme sende çocukların da..o işteyken de mutlaka ailen ile görüş konuş durumu ondan habersiz yeni düzeni de kurun sana ait olan herşeyi de al..ahhh ahh ileride kendine gelince çok pişman olacak ama geçti artık o tren ağlasa sızlasa hatta bu süreçte intahar bile edebilir benimkisi öyle tehdit etmişti sakin affetme umarım çok daha güzel bi hayatınız olur o adamdan uzakta Allah kurtarsın Allah kolaylıklar versin canim benim hiç korkma cesur ol dimdik dur ayakta ailen yanında eminim baban torunları ve kizi için dünyayı yakar...Edicem canim ask mesk kalmadi zorla duruyorum resmen de iste napicaksin delil aliyim da
Allah bana da güç versin inşallah. Ilk ay asisinda bile bagirmaktan morarmistu nefesi kesilmisti -ki şimdi 3 ası ve bunlar daha ağır.. Babamiz da yanımızda olmayacak umarım sarılmak öpmek çabuk sakinlestirir kuzumuEvet fena bi an , ama O an öyle Bi güç geliyor ki canim sarılıp bütün sıkıntısını almak istiyor insan .
Kızlar günaydın ben çok kötüyüm dün aksamdan beri ağlıyorum sanırım o yüzden de sütlerim dolmadı göğüslerim hep sertleşirdi iki gündür sönük sıkınca bazen sut gelmiyor bile üzüntüden sütüm mü çekildi anlamadım
Gogus uçlarım yara biri delik oldu koptu kopacak çığlık çığlığa emziroyorum sanırım kızda fark ediyor düzgün ememedigi gibi iyice cikiyor memeden kasılıyorum çünkü acıdan bugün yine pembelik verdi idrsrda sonuç öğlen çıkacak doktorla görüşeceğiz gece 4 5 dk ancak emdi onda da kavrayamadı zaten ve o kırmızılık hep sabah kalkınca oliyor sanırım sabah bi şekilde kavrıyor ya da sütüm çok olunca ağzına akıyor fışkırıyor öyle doyuyor ama gece kavrayamiyor susuz kalıyor
Dudak bağına baktık eşimle dün fotolarına ayni fotolara ve üst dudak hep kapalı emiyor zaten normalde ördek gibi dudağını açması gerekiyormuş bu dudak bagini o kadar doktor gezdik biri fark etmedi ya ne diyim
Resmen o yüzden kahraman sorunu yasıyoruz bence o sebeple de yeterli sıvı alını olamayıp idrsrda pembelik oliyor
Silikonla emerken bunların hiçbiri yoktu çünkü ne zaman memeye geçtik bu pembelik olmaya başladı meme yaraları normaldir geçer dedim geçiyor tekrar ediyor kilo alımı az ne yapacağımı şaşırdım
İstanbula gitmekten de vazgeçtim bu kafayla meme uclarimds ki yaralarla hiçbir zevk almayacağım
Böyle oldukça böbreklerde sorun olurmus sanırım tekrar silikon uca döneceğim
Çok yoruldum çok üzgünüm
Tam memeyi aldı derken susuz kalma oldu
Belki de aylardır memeyi dudak bagi sebebiyle alamadı
Gazi de ki emzirme danışmanı dudak bagi emzirmeye engel değil diyip bakmadı bile
Kime gidip danışsam bilemedim Ankara’da uzman biri olsa da gitsem
Çünkü bu baglar kolay kolay anlaşılmıyormuş
Kızlar sağlık ocağına gidip tarttırdım benim sıpayı. 8 günde 270 gr almış ilk hafta da 90 gr almıştı. Yani 18 günde 360 gr almış oldu yine sınırdayız. Ha geçen haftaya göre daha iyi kilo alımı. Anlamıyorum çaresizim ilk ay deli gibi emen mama içen çocuk bu ay neden böyle. Gecen ay 7 günde 400 gr geçkin alıyodu. Farklı bişeyde yok. Kafayı yicem nasıl bu kadar iştahsız olur ağzına zorla sokuyorum emmiyo sütün felan kalmadı artık
Bi arastırıyım canım ama esas kafama takılan suan ne sorun varsa neden ilk 1 ay yoktu da sonradan böyle olduBenim kızım da trakeomalazi diye bı hastalık var biliyorsundur belki premature benim kızım ve erken doğumuna bağlı nefes borusu kıkırdağı tam sertlesmedi hırıltı Genze kaçma tikanma çok oluyor bunu araştırırken loringamalzi diye başka bı çeşidini de okumuştum bı araştırır misin belki değildir ama sanki şikayetler benziyor gibiydi
Denedim canım onlada aynıS
Silikon uç denedin mi
Allah bana da güç versin inşallah. Ilk ay asisinda bile bagirmaktan morarmistu nefesi kesilmisti -ki şimdi 3 ası ve bunlar daha ağır.. Babamiz da yanımızda olmayacak umarım sarılmak öpmek çabuk sakinlestirir kuzumu
Şimdi sağlıl ocapıda tam sınırdasınız dedi çok üzülüyorumCanım üzme kendini. Uçla da emse senin sütünü kokunu alıyor. Önemli olan sağlıklı olmaları. Koyduğun fotoğrafta yanlış tutuş diyor ama benim meme de bebek bırakınca öyle preslenmiş gibi oluyor. Ama emiyor süt geliyor eminim. O yüzden çok kulak asma bunlara. Bir de ilk ay kilo alımı daha fazla oluyor 2.ay azalıyor deniyor. Eğer ki sınırlar içerisindeyse dert etme lütfen. Benim kız sınırın da altındaydı ilk ay. Başkası olsa mamayı dayardı ki annem dahil herkes mama ver diyor. Anne sütüyle emerek aldığı yeter diyorum bende. Üst sınırlara çıkmasına gerek yok.
Canım ilk ay bağlanmak için devamlı emmek istiyor ondan fazla almıştır. Benimki de bi saniye memeyi burakmak istemiyordu, emziği bile havada kapıyordu. Şimdi emzik krsinlikle almıyor, memeyi de kendi kendine bırakıyor. 7günde 400gr alması çok fazla zaten. Bizim dr haftada 200gr alması normal diyor.
Ya ben hiç sağıp dolaba atmayan bi ben miyim?
Mamayı emdikten 3 saat sonra felan veriyorum ki doğru dürüst emmemiş oluyo bi iştahla başlıyo sonrası yok emerken de aynı.Canim benim oglum sadece mama aliyo.2saatte bir 60-90arasi iciyo.cok nadir 120iciyo.ben gazina ve benim oglumun kabizlik problemi var ona bagliyorum.dr gecen ay sorun olarak gormedi.hele bogazina kactiysa icecegi varsa da icmiyo artik.ilk ay 1kilo aldik.pazartesiye kontrolumuz var o zman belli olacak ne kadar oldugu.memeyi bilmem de mamayi saat basi teklif etme.uzerinden en az 2-2bucuk saat gecsin.
Bildiğin bizdeki belirtiler bunlar ne yapılması lazım ki peki arastırıyım hemenBelirtiler
Aşağıdaki belirtiler de söz konusu olabilir:
Burada sıralanan belirtiler her ne kadar acil müdahale gerektirmese de; doktor kontrolünü ve hastane tedavilerini gerekli kılar.
- Yeterince gıda tüketememe, gelişimin yavaşlaması
- Beslenme esnasında boğulur gibi olma
- Nefes alma esnasında boyun ve göğüs bölgesinin içe doğru girmesi
- Reflü (tükürme, kusma veya geğirme şeklinde kendini belli edebilir)
- Gıdaların akciğere kaçması nedeni ile tekrarlayan akciğer iltihapları
Not: Laringomalazi belirtileri genellikle 4. aydan itibaren hafiflemeye başlar. Bu süre, bazı bebekler için 8. aydır.
estherr
Uykusunu bölmek istemiyorum ama 3 saati geçince kaldırıyorum az emiyo okadar. Sürekli memede durmuyo yaniCanim kaç saat arayla emziriyorsun? Emzirme aralarini açmayı tavsiye etmişti bana doktor gercekten daha iştahlı emiyor öyle. Bir de bebeği ne kadar zorlarsan o kadar tiksiniyor emmekten. 2.5-3 saat ara versen yine aynı istahsiz mi olur acaba
Wc çıkarken de var mıydı o girip çıkan bıçak sokulması. Mahvetti beni. Ağlıyorum artık lavabo ihtiyacım geldi diye. Bacaklarım çizik içinde kalmış sıkmaktan
Ben de haftalar önceden basaldim sıkıntı yapmaya arrik saatleri sayiyorum nefesim kesiliyor düşündükçeBen sanırım soğukkanlıyım, ilk ay aşısında baya baktım ben. Eşim daha fena oldu. Bakamadı bile. Bana bebeğin elini tut diyorşimdiden uykuları kaçıyor nasıl olacak bu aşılar diyor
Canim sonra Bi sey yazdıysan okumadım henüz sonuçlarıniz çıktı mi ama bu mesajını okurken aklıma geldi . Emzirirken göğsün kanıyor mu cok yaran var mis ya belki kızın yutuyorsa meme ucundan sızan kanı acaba idrarındaki pembelik ondan olabilir mi .Kızlar günaydın ben çok kötüyüm dün aksamdan beri ağlıyorum sanırım o yüzden de sütlerim dolmadı göğüslerim hep sertleşirdi iki gündür sönük sıkınca bazen sut gelmiyor bile üzüntüden sütüm mü çekildi anlamadım
Gogus uçlarım yara biri delik oldu koptu kopacak çığlık çığlığa emziroyorum sanırım kızda fark ediyor düzgün ememedigi gibi iyice cikiyor memeden kasılıyorum çünkü acıdan bugün yine pembelik verdi idrsrda sonuç öğlen çıkacak doktorla görüşeceğiz gece 4 5 dk ancak emdi onda da kavrayamadı zaten ve o kırmızılık hep sabah kalkınca oliyor sanırım sabah bi şekilde kavrıyor ya da sütüm çok olunca ağzına akıyor fışkırıyor öyle doyuyor ama gece kavrayamiyor susuz kalıyor
Dudak bağına baktık eşimle dün fotolarına ayni fotolara ve üst dudak hep kapalı emiyor zaten normalde ördek gibi dudağını açması gerekiyormuş bu dudak bagini o kadar doktor gezdik biri fark etmedi ya ne diyim
Resmen o yüzden kahraman sorunu yasıyoruz bence o sebeple de yeterli sıvı alını olamayıp idrsrda pembelik oliyor
Silikonla emerken bunların hiçbiri yoktu çünkü ne zaman memeye geçtik bu pembelik olmaya başladı meme yaraları normaldir geçer dedim geçiyor tekrar ediyor kilo alımı az ne yapacağımı şaşırdım
İstanbula gitmekten de vazgeçtim bu kafayla meme uclarimds ki yaralarla hiçbir zevk almayacağım
Böyle oldukça böbreklerde sorun olurmus sanırım tekrar silikon uca döneceğim
Çok yoruldum çok üzgünüm
Tam memeyi aldı derken susuz kalma oldu
Belki de aylardır memeyi dudak bagi sebebiyle alamadı
Gazi de ki emzirme danışmanı dudak bagi emzirmeye engel değil diyip bakmadı bile
Kime gidip danışsam bilemedim Ankara’da uzman biri olsa da gitsem
Çünkü bu baglar kolay kolay anlaşılmıyormuş
Gecmis olsun canim..Günaydın kızlar dun gece acilde sabahladim bir haftadr midem bulaniyordu dun 6 saat boyunce afedersiniz kustum cok şükür hamilelik yok salgin varmis dikkat edin kendinize
Evet canim maalesef.saglik prob.nedeniyle sutum yok.Canm sendemi sadece mamayla besliyosun
Başka bişey yok benim bildiğim her yerde takip edilecek zamanla geçen bişey diyor bı de dogumdan sonra ortaya çıkarmış başka bı yerde de onu okumuştumBildiğin bizdeki belirtiler bunlar ne yapılması lazım ki peki arastırıyım hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?