2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
İnşallah canım tek yesinde mama yesin sağlığı yerinde olsun en önemlisi o

Canim silikon ucu bıraktığımızdan beri kilo alımı dusuk 30 Mart’tan bu yana 280 ge gibi bsy almış gözüküyor
Bu demek oliyor ki idrarda ki pembelik susuzluktan ve yeterli beslenememesinden
Bu güne kadar emiyordu 3/4 saate bir uzun uzun da emiyor dünde çok emdi mesela geçenler de be iki gün 5 6 saat emmedigi oldu istemedi
Bugün de sürekli emdi ama üzüntüden sut yoktu
Diğer günler yanı 30 Mart’tan bu yana süt çoktu hatta ağzına doluyordu boğulma oluyordu
Yanı ben anlamadım kilo alımı sınırda olunca o kadar da emince demek ki kavyamayip boş emiyor diye dünüyorum doktor mama alsın günde iki defa dedi Suan sagilmis sütleri vereceğim
Bugün harici sütüm olmasa da çocuk az kilo alsa anlarım ama sütüm çoktu
Çocuk emmese kilo almasa anlarım çocuk emiyor da uzun uzadıya da emdi
Şaştım kala kaldım ne düşüneceğimi bilemiyorum
Çocuk gündüzleri 3 en dazla 4 saate bir emiyorsa sut de varsa neden kilo alr sinir da anlamıyorum
Bu zamana kadae kilo alan çocuk için sütüm kaliteliyken kilo aldırırken şimdi kalitesi mi düştü ondan mo kilo aldırmıyor diye düşünmeye başladım
Sut bugüne kadar hep doluydun çocukta emiyordu sıkıntıyı kavrayamadığına boş emdiginde yoruyorum artik

hala göğüslerim dolmadı emzirdim ama boş emzirmedim insallah

Kizlar dun yaklasik 4 saat uyutmaya calistik, gozunu bile kirpmadi. Aglama da pek yok oyle bakiniyor.onun icin gaz ya da baska bir acisi yok gibiydi.En son o anakucaginda ben karsisinda yerde halida uyumusuz. Simdi emzirmeye uyandirdi beni. Halinin uzerinde heryerim tutulmus.
Gunduz de uyumamisti. Bebekler neden uyumaz acaba bir hastalik belirtisi mi?

Allah razi olsun canim desteginizi hic unutmuycam cok sukur ilk adimi attim artik onumuz acik cok sukur ki ciktim evden artik gerisi gelir babam annemle yasiycam onlarda iyi bakicak bize eminim :)
Çok doğeu ir karar verdin. Bundan sonra tek yapman gereken kararlı olmak. Ne desede yapsada dönmemek.

Atak dönemiyse uyumaz. Bide her bebek kitapta yazan gibi olmuyor. Ben ilk oğlumum 8 saat emmeden ve uyumadan ağlayarak durduğunu biliyorum çocuğa yakıştırmadığim hastalık kalmamıştı. Ama çok şükür sağlıklı.

Boş emse süt azalmaya başlar ama ilk kez bugün azdı diyorsun o kadar sürmez memeler hemen uyum sağlar buna. 15 günden fazla olmuş. Ben söyle yapardım senin yerinde olsam tarttırırdım sonra 3 gün boyunca biberonla takviye yapar ve emzirirdim diye. 3 gün sonra yine tartilınca kilo alımı iyiyse demek ki emmiyor derdim yeterince. Ama aynıysa vücut kendini dengeliyor olabilir. Çünkü kilo alımı git gide düşecek bundan sonra. Yoksa 1 yaşında 15 16 kilo olurlardı.

Cok geçmiş olsun. Mesajlarını takip ettim hep. Kilo alımınım düşmesi ile ilgili birsey soracağim. Bazen bebekler birden fazla kilo.alınca dengelemek için bazı aylar az kilo alıyor. Mesela büyük oğlum 7 aylıkken kilo olmuştu sonra 8.ayda 9.200 9.ayda 9500 oldu. Emmesi ve ek gıda alımı çok azaldı çok korktum bende. Doktor vucut dengeliyor dedi. Gerçektende öyle oldu. Şuan yine normal yiyor 2 yaşına girecek mayısta 13 kilo. Dengeli aldi kiloyu.

Fİtilin adı ne

Ya kötü düşünmek istemiyorum ama aklımdan hersey geçiyo. Tek zayıf olsun az emsin ama hersey geliyo insanın aklına hadi yavrum yine nefes alamazsa birden felan. Bakıp bakıp ağlıyorum
yok ya bişey olmaz Allah in izni ile o kadar kafana takma biz nelerden döndük kuvozde çıktığımiz ilk gece kusmugunda boğuldu çocuk mosmordu bulduğumda kimse inandiramadi kızımın yaşadığına beni ama Allah koruyor bebisleri ne yaptım sonra sürekli gözetim altında tuttum her nefes değişikliğini kontrol ettim sizinki o kadar ağır bir tablo değil öyle olsa bile geçici bişey inşallah merak etme sadece biraz fazla takibe ihtiyacı var bizim bebislerin onun dışında nefessiz falan kalmaz merak etme onlar çok ağır tablolu bebekler için seninki az da olsa besleniyor hiç korkma

Canım bugünden önce füze gibi fışkırıyordu o füze memeyi emmip bitirmesine rağmen kilo alımı nasıl az oliyor aklım almıyor
Demek ki diyorum doğru kavrayıp yutamadi fışkırani ağzına akanı yuttu diye düşündüm
Bugün boş emdigini meme sıkıp sut gelmeyince ve memelerim sismeyince sönük olunca anladim çünkü bi de hep emmrk istedi uyumadı emiyor sündürüyor baktım
Sut yok sikiyorum beşinciye damladığı e dedim çocuk aç dolaptan çıkarıp verdim 160 ml
Soluksuz içti

Geceleyin silikonla deneyeceğim gündüz düz emzirme sonrada biberonla takviye ams biberonla takviyeyi alacak çocuk zaten emmez mi onu anlamıyorum
Biberonda ki sütü içecek olan çocuk memeyi emmez mi açsa memeden emer mideyi doldurur diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Bilmiyorum ki öyle bişey mi? Fazla da kilolu değil ki 5800 kilosu. Aslında emmek istiyo ama nefes alamayınca genzine gidince içmiyo daha ve git gide iştahı kapandı aklıma hersey geliyo

Saol canım moral oluyosunuz Allah razı olsun hepinizden. Zor süreç ama atlatılır gercekten Allah başka hastalık vermesin. Sen çok güçlüsün maşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun

Canım sanmıyorum hastalık belirtisi olduğunu. Yani o an için gaz , ağrı vs. Varsa da uyumaz ama sırf uyumamasini hastalık belirtisi diye düşünme . Benimki de öyle gunduz banyo yaptığında en fazla iki saat uyur onun haricinde yok . işin tuhafı da gece de çok uyumuyor ama bazı bebekler oyleymis. Yani en azından anneme sordum sen de hiç uyumazdin diyor ve ben sürekli aglarmisim da. Iki gün önce ali gece 4 gibi uyandi .gündüz ne yapsam uyumadı resmen .sadece ayakta , kucakta uyuduklari toplam iki saati geçmedi. Gece 1. 30 gibi beşikte yarı ağlıyordu çıkmak istiyordu yarı uykul derken ikimizde uyuyakalmisiz . Zor uykusuz bebek ama napalim alıştık az çok . Kötü düşünme .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…