- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #54.641
Allah yardımcın olsun. Umarım kolay alışırsınızÇok tuhaf duygular içindeyim. Yarın işe hideceğim. Bir yandan iyi olacak. Bir yandan yorucu. Bir yandan anam bir yandan yavrularım. Şaşkınım
Ben soğuk lahana koydugumda o göğsümdeki süt azaldı hala da azdır. O yğzden tavsiye etmiyorumKızlar merhaba mastit oldum göğsüm açılmıyor ateş var tomurcuk var lahanayı bir haslayip koyun diyen var bi buzlukta 30 dk tutup dondurun sarın diyen var hangisi doğru bana bi yardımdı olun
Gitmek istiyorsan hic durma git. Ben 50 gunlukken eskisehirden istanbulda muzikal izlemeye gittim. 70 gunlukken afyona gittim sucuk ekmek yemeye sirf. Gecen hafta ankaraya anitkabire goturdum kizimi daha 3 aylik.Mrba anneler öncelikle hepimizin evlatlarına allah sağlık sıhhat versin...bu forumada bazen bakıyorum ve çok bilinçli yorum yapan çok anne gördüm o yüzden yardiminiza ihtiyacım var benim kaynim vefat etti ve acı ve ani bi şekilde oyuzden esim ailesi yıkıldı esim memleketine gitti ben annemleyim bebegim 50 gunluk ama hem kayniminacisi hem o insanların yanında olmamak beni çok üzdü manaya basladim neyse şunu sorcaktim ben sizce eşime deyip gelip beni alsinmi gelmek istiyosan alayım dedi çok istiyorum onların yanında olmak iki aylik bebege eziyet etmiş olur uyum o ortama götürerek bide çok.uzak bir memleket gitmesem ayıp olmazmi bi akıl verin lutfen
Aslında esas düsünmen gereken konu sütün. Orada aci icinde insanlar var, coğu da senin canın ciğerin.... Iyice uzulup sutunden olmaz misin? Yola gelince ben 3 aylik bebekle 4 saatlik, 6 aylikken de 13 saatlik yola ciktim. Dikkat etmen gereken bazi seyler var, arabanin icinin ısısı, klima asla direk arkaya vurmayacak, cam acilmayacak cocuk ruzgara maruz birakilmayacak, bebek otokoltuğunun konforu (kemerleri falan rahatsiz etmemeli) sık sık mola verip bebeginin özbakımını yapmalisin. Terini, durumunu kontrol etmelisin.araba hareket ederken asla koltugundan kucağına almaman gerek. Yani zordur bebekle uzun yol.Mrba anneler öncelikle hepimizin evlatlarına allah sağlık sıhhat versin...bu forumada bazen bakıyorum ve çok bilinçli yorum yapan çok anne gördüm o yüzden yardiminiza ihtiyacım var benim kaynim vefat etti ve acı ve ani bi şekilde oyuzden esim ailesi yıkıldı esim memleketine gitti ben annemleyim bebegim 50 gunluk ama hem kayniminacisi hem o insanların yanında olmamak beni çok üzdü manaya basladim neyse şunu sorcaktim ben sizce eşime deyip gelip beni alsinmi gelmek istiyosan alayım dedi çok istiyorum onların yanında olmak iki aylik bebege eziyet etmiş olur uyum o ortama götürerek bide çok.uzak bir memleket gitmesem ayıp olmazmi bi akıl verin lutfen
Ayy bebegim neşem yerine geldi postunu gorunce, afyona sucuk yemek icin gitmene bayildim =)) ohh mis gibi olmus :* zaten simdiden uzun yola alisti mi bi daha hep rahat oluyor, buyuk oglumla yolculuk acayip zevklidir mesela. Eminim efsoş da ayni olacakGitmek istiyorsan hic durma git. Ben 50 gunlukken eskisehirden istanbulda muzikal izlemeye gittim. 70 gunlukken afyona gittim sucuk ekmek yemeye sirf. Gecen hafta ankaraya anitkabire goturdum kizimi daha 3 aylik.
Yol bebek icin sorun olmaz yeterki guvenlik önlemlerini al. Bebek mutlaka oto koltugunda seyahat etmeli. Ve en fazla 3 saatte 1 oto koltugundan indirdip 15 dk sirti dinlendirilmeli.
Tatlim elbette bakıyorsun, bakmasan bu kadar dert edip uzulmezsin. Boyle dusunme sakın. Ben buyuk oglanda fazla kiloyu yasadim, aşırri kilo da hic iyi degil.zaten babasinin tarafinda diyabet var diye kahrolmustum.hatta simdi arden cok kilo almasin hep boyle minik kalsin diye dua ediyorum. Uzulme sakın. Her bebegin gelisimi farkli sonucta. Ardenin de boyu cok kisa. Uzulmek bir sey degistirmezKorktuğum başıma geldi kilo alımı azzzz geldi( kabusum geri döndü 300 Gr almış 25 günde 5700 kg 60 cm boyumuz çıktı ... Kızımda da böyle olmuştum ne zaman tartiya çıksa cebine taş koyasim gelirdi ve yine aynı şeyleri yaşıyorum yasayacam sanırım ben bakamıyorum demek bebeğe ya offf Allah'ım başka keder vermesin
Benim cok acimisti inan yerimden kalkamadim aksam ki benim agri esigim yüksektir
Benim oglusumda almiyor biberon ilk bir aylikta aldi simdi almiyor. Avent chicco ve iki tanede ucuz eczaneden aldim hic birini almiyor. Bende lansinoh mu alayim. Hic emmiyormuydu. Hangi modeli lansinohunEvet aventi sevmedi benim kız da Lansinoh sağma makinesininkini çok iyi kavradi.ben de 1tane daha aldım hatta...tam oturuyor çocuğun agzina
Sirada 30 haziran alanyaAyy bebegim neşem yerine geldi postunu gorunce, afyona sucuk yemek icin gitmene bayildim =)) ohh mis gibi olmus :* zaten simdiden uzun yola alisti mi bi daha hep rahat oluyor, buyuk oglumla yolculuk acayip zevklidir mesela. Eminim efsoş da ayni olacak
Buyuk bir sevinçle bekliyorum.Sirada 30 haziran alanya
Diger biberonlari almamismiydi canin senin bebisTavsiyenle aldım memnun kaldım canım ben de güzel içiyor onla.
Yurek yiyenlerin basi bizBuyuk bir sevinçle bekliyorum.
Sizden en gec 15 gun sonra da ben bursaya. Boylece arden ilk kez uzun yola cikacak. Kaan simdiden hadi gidelim modunda.
2 cocuklu 760 km gidecek çıldirmis bir kadin...
Allah kolaylik versin. cok zorufacikk bebegi birakmak. Benim annemle evim 3 dk mesafede cok yakin ama bakma korkusunda bize iki aydir gelmiyor uzak duruyor. Kizimada iki ay zor bakmisti hergun aksam surati asik sanki silah zoruyla bakiyor gibiydi. Oglumda teklif etmiycemevet annem bakacak. geldi daha 1 saat oturmadık ben ne zaman gideceğim dior. onun isteksizliği acemiliği üzüyor beni ama çocuklarım sağlıklı olsunlarda
inşallah.
kullanacağım tabi canım. 657 yim ben. daha fakülte sekreteri gelmedi. gelsin 4 gün sabah ve öğleden sonra 3er saat çalışıp cuma gelmemeyi düşünüyorum bende.konuşacağız. daha önce gelip görüşmüştüm. bakarız falan denmişti. benim durumumu biliyorlar zaten. bide söyledim rapor falan kullanmayacağımı. o yüzden iyi kötü idare etmenizi istiyorum diyeceğim. hayırlısı bakalım.
Ayni benim annem. Evler arasi yuruyerek 1 dakika filan ama ben bakmak istemiyorum gezcem tozcam ben diyor :)Allah kolaylik versin. cok zorufacikk bebegi birakmak. Benim annemle evim 3 dk mesafede cok yakin ama bakma korkusunda bize iki aydir gelmiyor uzak duruyor. Kizimada iki ay zor bakmisti hergun aksam surati asik sanki silah zoruyla bakiyor gibiydi. Oglumda teklif etmiycem
Şoku atlatayim biraz eşimin tarafıda genelde kilolu ben çok tombiş et sarksin derdinde değilim biraz bu aylarda alsın kilosunu ilerleyen aylarda bu 300 Gr lar altın olacak onu da biliyorum ama zamanla kilo alımı duracak bu bebelerin de bakalım cuma ya uzman Dr a randevu aldım o ne diyecekTatlim elbette bakıyorsun, bakmasan bu kadar dert edip uzulmezsin. Boyle dusunme sakın. Ben buyuk oglanda fazla kiloyu yasadim, aşırri kilo da hic iyi degil.zaten babasinin tarafinda diyabet var diye kahrolmustum.hatta simdi arden cok kilo almasin hep boyle minik kalsin diye dua ediyorum. Uzulme sakın. Her bebegin gelisimi farkli sonucta. Ardenin de boyu cok kisa. Uzulmek bir sey degistirmez
Canim suan iki kanun maddesi var. 1. Si ilk 6 ay 3 saat ikinci 6 ay 1.5 saat sut iznin var. 2. Si ilk cocuga 2, ikinciye 4, 3. Cocuga 6 ay yarim gun calisma. Secimini dilekce ile sen bildireceksin amirine. Okumustum yasal olarak bu sekildekızlar bu yarım gün olayı nedir. bizim burdaki personelci "yarım günü kullanırsan eğer sadece 4 ay yarım gün çalışacaksın sonra tam gün çalışacaksın.süt izni kullanamazsın" dedi. varmı böyle saçmalık. ozaman ne espirisi var yarım gün olayının
Benimkisi onuda demiyor direk dese zoruma gitmiycek kaçıyor resmen. Bir de ben ikinciyi yapmak isyemiyordum cok israr etti kizini tek korsan hakkimi helal etmem dedi.Ayni benim annem. Evler arasi yuruyerek 1 dakika filan ama ben bakmak istemiyorum gezcem tozcam ben diyor :)
O da iyiymis. Benim ki faha evlendigim gunun ertesinde cekti kenara ben bakmam simdiden soyleyeyim bana güvenip cocuk yapma diye. Bize yeterince bakmis artik gezip tozma keyif yapma zamaniymis.Benimkisi onuda demiyor direk dese zoruma gitmiycek kaçıyor resmen. Bir de ben ikinciyi yapmak isyemiyordum cok israr etti kizini tek korsan hakkimi helal etmem dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?