2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bayanlar gece yeme durumunuz nasıl bizimki bi kaç gündür inanılmaz az 4 saate bi 40 cc felan içiyo e 11 saat felan uyuyo. Normal mi yoksa ben uyandırıp az zorlayım mı?

Canım hiç takılma. Bebeğinin kilosu iyi diye biliyorum. İnan uyandırınca bütün düzenleri bozuluyor. Uyuyan bebeğin var ne mutlu uyku da büyümesini sağlıyor unutma. Bizim kız devamlı emiyor ama kilo alımı düşük kaldı ilk 2ayında. Sebebi bence uyumaması. Çünkü günde toplasan 7-8saat uyuyor.

Bebesi gece uyuyup gunduz uyumayanlara benide ekleyin dun gece 8de yatti sabah 10 da kalkti gece 2 defa emdi. Ama gunduzleri uyku damlasin gozunden yinede uyumuyor.

Akşam 8 normal ama sabah da en geç 8de kalkmalı dedi uyku danışmanı bana

Kızlar ya size bişi dicem. Diş çıkarıyoruz ya biz meme reddi yaşıyoruz. Yarın3 aylık olucaz ama normalde 2 saatte 1 emiyodu şimdi 4 saat geçiyo memeyi ağzına veriyorum ağlıyo emmek istemiyo

Canım bence çok normal. 21 aylık yeğenim azı dişini çıkartıyor bu günlerde. O bile yemek yemek istemiyor ki iştahlı bir çocuk normalde.

Kızlar ben geçen hafta uyku eğitimi seminerine gittim. Öğrendiğim bazı şeyleri yazmak istiyorum bu konuda hepimiz dertliyiz gibi duruyor.

Birincisi 5.aydan önce katı katıya uyku eğitimi önermiyor. 5. Ayda gaz kolik vs. problemler geçince başlayın diyor. Bebekler akşam 8de en geç 9da uyumalıymış. Uyku rutini oluşturun, yani odasına geçirin, ufak bir masaj yapın müzik açın ninni söyleyin diyor. Bunu her gün yapın ki uykuya geçtiğini anlasın diyor. Gece ve gündüz karanlık odada uyumalıymış, büyüme hormonu salgılanması için. Sabah en geç 8de kalkacakmış yoksa gündüz uykusundan çalarmış. Günde 2-3 parça halinde uyuyabilirmiş. Gündüz uykusu 2saati geçerse uyandırın diyor. Şimdilik 5.ayına kadar yapabileceğimiz şey sallamamak, emdikten sonra memede tutmamak. Memede uyusa bile yatağına koyduğunda bi gözünü açıp yatağına yattığını görsün diyor. Aklıma gelenler bunlar şimdilik bir de çocuğun uyku sinyallerini anlamamız kaçırmamamız gerekiyor. Gözlerini kaşıması saçlarını ellemesi vs. gibi. Bunları görünce alıp odasına gitmeliymişiz. Uyku eğitimi en fazla 15gün sürer diyor. 15gün biraz ağlamalarına dayanıp sonra bebe mutlu biz mutlu. 3tane metod var dedi. Ferber metodu, sandalye metodu ve tracey metodu. Google’dan bunları araştırıp daha iyi anlayabilirsiniz.

Sleep ladynin kitabini okudum ben. Ferber metodu bana pek mantikli gelmedi. Tracey daha iyi. Ama sandalye metodunu ilk kez duydum o ne oluyor ki.

Tamam artık gece hesaplama işimi bırakıyorum artık elimde sürekli telefon gün içinde ne kadar içtiğini hesaplıyorum hep biraz taktım herlde
Bencede takmis durumdadin canim. Benim oglum 2 saat 3 saate bir 5 dk emmiyo kilo alimida dusuk ama strese girmiyorum. Kizimda boyleydi simdu 7 yasinda gayet saglikli ve gelisimide cok iyi. Hasta olmasin yeter

Bizim oğlanda yerine koyunca yada ben yanına uzanınca uyuyor sallama filan hiç sevmiyor daha beter gözleri açılıyor sallayınca..o da aşırı hareketli olmasından kaynaklanıyormus sanırım aşırı hareketli bebekleri sallamak filan daha çok uyarıyormuş

Senin kaç aylık oldu cnm?

Merhaba hanimlar viz bugun 4 aylık kontrolune gittik hersey yolunda allaha bin sukur bi sıkıntı yokmuş haftaya aşilar var dört gözle onu bekliyorum butun minnoslar iyidir heralde uyku konusu acilmis bizimde gece uykularimiz iyi ama gunduz canımiz ne zaman isterse o zaman uyuyoruz. Biz ek gıdaya basliyoruz hayirlisiyla yatın ilk denememiz yogurt yogurdumi mayaladim tattirmaya kaldı bakalım nasıl olacak deneyimlerimi yazarım ilk biz deniycez sanırm şans dileyin bize :)

Geçmiş olsun canım tekrardan ama ilk defa duydum yan etkisinin arttığını başka bi doktora ya da eczaneye mi danışsan

Aa hadi kolay gelsinn.biz de erken basliyacaz hayirlisiyla.

Kızlar ya size bişi dicem. Diş çıkarıyoruz ya biz meme reddi yaşıyoruz. Yarın3 aylık olucaz ama normalde 2 saatte 1 emiyodu şimdi 4 saat geçiyo memeyi ağzına veriyorum ağlıyo emmek istemiyo
Diş mi... abowwww erken değil mi... oğlumda o kadar zorduki diş olayı gözün çok korkuyor

Doktor bize 80/110 arası demişti sütüm gidince saat vermedi acıkıp ağladıkça demişti baktın bitirdi arkasına takviye yaparsin demişti bence 4 saate bir ver bitiremiyorsa

4 saat çok normal 3 aylık bebek icin
6 saat bile emmeyebilir iyi doyduysa

Geçmiş olsun canım bence çok önemli bsy olsa doktor müdahale ederdi
Genetik göz bozukluğu var mi sizde
Mesela benjm derecem çok yüksek kızımda çıkar mi diye endişelendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…