- 9 Şubat 2007
- 6.965
- 3.485
- 698
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #55.821
Yatağına kirli ter kokulu tişörtünü ser bakalim o zaman uzun uyur mu bi deneBen yatağına yatırırsam 20 dk sonra kalkıyor
Bizim yatağımıza yatırırsam yastığımızla 3 saat deliksiz uyuyor
Bizimki memede uyuya kalınca yerine koyunca gözü Acar açmaz ağlıyor pispis yapıyorum ninni acıyorum ağladıkça uykusu açılıyor o yüzden memeden omzuma alıp iyice dalmasını bekliyorum ama omzum kopuyor nasıl alıştıracağım bilmiyorum 5, aya kadsr gündüz uykusu kaç saat olmalıymış 2 saati geçince uyandırmalı miyiz yoksa 5. Aydan sonra mi 2 saati geçerse uyandırın dediKızlar ben geçen hafta uyku eğitimi seminerine gittim. Öğrendiğim bazı şeyleri yazmak istiyorum bu konuda hepimiz dertliyiz gibi duruyor.
Birincisi 5.aydan önce katı katıya uyku eğitimi önermiyor. 5. Ayda gaz kolik vs. problemler geçince başlayın diyor. Bebekler akşam 8de en geç 9da uyumalıymış. Uyku rutini oluşturun, yani odasına geçirin, ufak bir masaj yapın müzik açın ninni söyleyin diyor. Bunu her gün yapın ki uykuya geçtiğini anlasın diyor. Gece ve gündüz karanlık odada uyumalıymış, büyüme hormonu salgılanması için. Sabah en geç 8de kalkacakmış yoksa gündüz uykusundan çalarmış. Günde 2-3 parça halinde uyuyabilirmiş. Gündüz uykusu 2saati geçerse uyandırın diyor. Şimdilik 5.ayına kadar yapabileceğimiz şey sallamamak, emdikten sonra memede tutmamak. Memede uyusa bile yatağına koyduğunda bi gözünü açıp yatağına yattığını görsün diyor. Aklıma gelenler bunlar şimdilikbir de çocuğun uyku sinyallerini anlamamız kaçırmamamız gerekiyor. Gözlerini kaşıması saçlarını ellemesi vs. gibi. Bunları görünce alıp odasına gitmeliymişiz. Uyku eğitimi en fazla 15gün sürer diyor. 15gün biraz ağlamalarına dayanıp sonra bebe mutlu biz mutlu. 3tane metod var dedi. Ferber metodu, sandalye metodu ve tracey metodu. Google’dan bunları araştırıp daha iyi anlayabilirsiniz.
Kızlar ben geçen hafta uyku eğitimi seminerine gittim. Öğrendiğim bazı şeyleri yazmak istiyorum bu konuda hepimiz dertliyiz gibi duruyor.
Birincisi 5.aydan önce katı katıya uyku eğitimi önermiyor. 5. Ayda gaz kolik vs. problemler geçince başlayın diyor. Bebekler akşam 8de en geç 9da uyumalıymış. Uyku rutini oluşturun, yani odasına geçirin, ufak bir masaj yapın müzik açın ninni söyleyin diyor. Bunu her gün yapın ki uykuya geçtiğini anlasın diyor. Gece ve gündüz karanlık odada uyumalıymış, büyüme hormonu salgılanması için. Sabah en geç 8de kalkacakmış yoksa gündüz uykusundan çalarmış. Günde 2-3 parça halinde uyuyabilirmiş. Gündüz uykusu 2saati geçerse uyandırın diyor. Şimdilik 5.ayına kadar yapabileceğimiz şey sallamamak, emdikten sonra memede tutmamak. Memede uyusa bile yatağına koyduğunda bi gözünü açıp yatağına yattığını görsün diyor. Aklıma gelenler bunlar şimdilikbir de çocuğun uyku sinyallerini anlamamız kaçırmamamız gerekiyor. Gözlerini kaşıması saçlarını ellemesi vs. gibi. Bunları görünce alıp odasına gitmeliymişiz. Uyku eğitimi en fazla 15gün sürer diyor. 15gün biraz ağlamalarına dayanıp sonra bebe mutlu biz mutlu. 3tane metod var dedi. Ferber metodu, sandalye metodu ve tracey metodu. Google’dan bunları araştırıp daha iyi anlayabilirsiniz.
Neden bu kadar erken basliyorsunuz?Merhaba hanimlar viz bugun 4 aylık kontrolune gittik hersey yolunda allaha bin sukur bi sıkıntı yokmuş haftaya aşilar var dört gözle onu bekliyorum butun minnoslar iyidir heralde uyku konusu acilmis bizimde gece uykularimiz iyi ama gunduz canımiz ne zaman isterse o zaman uyuyoruz. Biz ek gıdaya basliyoruz hayirlisiyla yatın ilk denememiz yogurt yogurdumi mayaladim tattirmaya kaldı bakalım nasıl olacak deneyimlerimi yazarım ilk biz deniycez sanırm şans dileyin bize :)
Sandalye seni görüyor ağlasa almıyorsun çok ağlarsa alıyorsun kucağına aldığında susuyorsa kandırılmış demeksin o yüzden ağlamanın ne ağlaması olduğu bilip alacakmışsın ilk gün yanındasın sana dokunuyor günden güne sandalyeyi uzaklaştırıyorsun en son kapının önüne koyuyorsun ağladıkça ordan gidiyorsun falan sandalye olayıSleep ladynin kitabini okudum ben. Ferber metodu bana pek mantikli gelmedi. Tracey daha iyi. Ama sandalye metodunu ilk kez duydum o ne oluyor ki.
Ferber nasilSleep ladynin kitabini okudum ben. Ferber metodu bana pek mantikli gelmedi. Tracey daha iyi. Ama sandalye metodunu ilk kez duydum o ne oluyor ki.
Ee tamam o sleep lady yontemi iste. Ondan sordum farkli ne diye. 3 yontem dedi ya. Tracy yani sleep lady yontemi anlattigin. Belki farkli bir seydir.Sandalye seni görüyor ağlasa almıyorsun çok ağlarsa alıyorsun kucağına aldığında susuyorsa kandırılmış demeksin o yüzden ağlamanın ne ağlaması olduğu bilip alacakmışsın ilk gün yanındasın sana dokunuyor günden güne sandalyeyi uzaklaştırıyorsun en son kapının önüne koyuyorsun ağladıkça ordan gidiyorsun falan sandalye olayı
Ben bu dediğimi sandalye yöntemi sanıyorumEe tamam o sleep lady yontemi iste. Ondan sordum farkli ne diye. 3 yontem dedi ya. Tracy yani sleep lady yontemi anlattigin. Belki farkli bir seydir.
Cocugun gorebilecegi yerde duruyorsun. Aglarsa kucagina almadan sakinlestirmeye calisiyorsun.cok aglarsa kucakliyorsun. Gerci kitabi tam bitirmedim daha. Araya parazit girdi. Bitirince soylerimBen bu dediğimi sandalye yöntemi sanıyorum
Tracy uykuya dalacskken yerine koy ağlarsa al tekrar sakiblestir koy olayı sanıyordum bu hangi metod acaba
Canim hem anne sutu hem mama gidiyoruz drumuz kakasında bir problem olmadıgı için kusması olmadigindan mide ve bağırsak problemi olmadigini söyledi ek gıdaya uygun durumda oldugumuzu kilomuzunda 7.540 çıkmasîyla yavas yavas baslyalım dedi bazı dr 4. ayda bazı dr 6. ayda baslatıyo bizimki erken baslatanlardan ama bence mama kullanımdan dolayı çunku küçük bi kavonoz yogurt yerse mama vermeyelım drdi mamayı azaltmak istiyo olabilir çok istahliyız biz çünkü demir de baslatmaďı mesala onun yerine arifoglu keçi boynuzu özü al bi çay kaşığı ver yada yogurduna karıstır dedi.Neden bu kadar erken basliyorsunuz?
Anladim. Bizim doktorda tamamen karsi 6 aydan once ek gidaya. Gerci ben gecen kiraz suyu verdim 1 2 damla :)Canim hem anne sutu hem mama gidiyoruz drumuz kakasında bir problem olmadıgı için kusması olmadigindan mide ve bağırsak problemi olmadigini söyledi ek gıdaya uygun durumda oldugumuzu kilomuzunda 7.540 çıkmasîyla yavas yavas baslyalım dedi bazı dr 4. ayda bazı dr 6. ayda baslatıyo bizimki erken baslatanlardan ama bence mama kullanımdan dolayı çunku küçük bi kavonoz yogurt yerse mama vermeyelım drdi mamayı azaltmak istiyo olabilir çok istahliyız biz çünkü demir de baslatmaďı mesala onun yerine arifoglu keçi boynuzu özü al bi çay kaşığı ver yada yogurduna karıstır dedi.
Bacim rotateq 2. Ay asilariyla baslanmaliydi. Roterix oluyor 3.ay ile sadece.Kızla yarın rota aşısı olcak eczaneden alıcaz ama rotateq mi rotarix mi alsak bilemedim sizce hangisini alayım
Bende vermek istiyodum zaten valla iyi oldu bu arada çok guzel bi fikir verdi dr yogurdu ole mayaladim hem eve çınar poyraza atatürk orman çiftliginin kendi satıs noktalarında yoğurt sütü diye bi kutu yapmıslar hem sut hemde köy yogurt mayası çıkiyi icinden bulursanız denemenizi oneririm bende yarın deneyecegim sen yogurt mayalamakla ilgili bi soru sormustun ondan yazdım cnmAnladim. Bizim doktorda tamamen karsi 6 aydan once ek gidaya. Gerci ben gecen kiraz suyu verdim 1 2 damla :)
Kilo iyiyse mama neden verdirdi doktorCanim hem anne sutu hem mama gidiyoruz drumuz kakasında bir problem olmadıgı için kusması olmadigindan mide ve bağırsak problemi olmadigini söyledi ek gıdaya uygun durumda oldugumuzu kilomuzunda 7.540 çıkmasîyla yavas yavas baslyalım dedi bazı dr 4. ayda bazı dr 6. ayda baslatıyo bizimki erken baslatanlardan ama bence mama kullanımdan dolayı çunku küçük bi kavonoz yogurt yerse mama vermeyelım drdi mamayı azaltmak istiyo olabilir çok istahliyız biz çünkü demir de baslatmaďı mesala onun yerine arifoglu keçi boynuzu özü al bi çay kaşığı ver yada yogurduna karıstır dedi.
O 3 tane olan asi 26 nisanda yapıldı kızım da 21 şubat doğumlu 3aylik olmasına 4 gün kaldı işte 25 mayısta gelin dedi geç mi oluyo yani??KuZum 3 ayi geçirmeyin dedi doktor bize cunku ikinci doz 6 ayı geçmesin 6 ds bitmiş olsun dedi biz aşilardan 30 gün sonra gidecektik 28 gün yeterli gelin 28 gün geçince dedi
Bizim aşılar geç basladi çünkü idrar yolu enfeksiyonundan
Bizim salon mutfak mesafe kısa yan yana kapılar sıkıysa duyma hele aglasin Allahım yarabbim kaç kaç:)Benimki de çok gevezelesti :)) oğlanı salonda yatiriyorum mutfakta onu dinliyorum :)
Ankara’da aoc var bi bakayim kendi sütünüzle de yapabilirsiniz yazmış insagramda mayayı da oyle yapabilirsiniz yazmıştı Rıfat doktor muydu neydi adıBende vermek istiyodum zaten valla iyi oldu bu arada çok guzel bi fikir verdi dr yogurdu ole mayaladim hem eve çınar poyraza atatürk orman çiftliginin kendi satıs noktalarında yoğurt sütü diye bi kutu yapmıslar hem sut hemde köy yogurt mayası çıkiyi icinden bulursanız denemenizi oneririm bende yarın deneyecegim sen yogurt mayalamakla ilgili bi soru sormustun ondan yazdım cnm
Ayrıca efsun sadece anne sutu alıyo 6. ayda baslamanız daha doğru olabilir canım
Bende kesinlikle katılıyorum başka çocuk yokAynen öyle canım. Ben ki 3 çocuk isteyen biriyken şimdi bu neyimize yetmiyor zirvede bırakalım diyorum. İnsan yaşamadan bilemiyor zorlukları. Herkes anlatiyordu da abartiyorlar saniyordum.
26 Nisa’ndan sonra 28 gün say öyle git KuZumO 3 tane olan asi 26 nisanda yapıldı kızım da 21 şubat doğumlu 3aylik olmasına 4 gün kaldı işte 25 mayısta gelin dedi geç mi oluyo yani??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?