2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Çoğalır canım hiç merak etme

Çoğalır canım hiç merak etme
Merhaba Melis 343434 dün forumlarda gezerken ddenkgeldim
1yıl önce yazmissiniz ama şu an ben de aynı durumu yaşıyorum. 5+5 haftalık hamileyim ve birkaç gündür goguslerimdeki dolgunluk kayboldu çok korkuyorum bebeğe bişey oldu diye. Zaten daha önce 9 haftalıkken kalp durması sebebiyle kürtaj oldum.
Sizin de 5 haftalıkken goguslerinizdeju dolgunluk kaybolmuş sonrasında olumsuz bir durum oldu mu acaba? Cevap yazarsanız sevinirim.

Biz bu bebeleRi nasıl giydirecez hanımlar ev 23 derece bazen 22 24 suan hiç göremedik Ankara’da hava bi yağmurlu bi acık sma acayip basık ve nem vSr
İnçe ip askılı zıbın üstüne uzun kol zıbın tek alt v çorap giydiriyorum gece ince ille tarzı peştemal gibi bi battaniye terlemiyor ama acaba diyorum ondan da mi uyanıyor tek uzun kol zıbına mi geçsem akşamları da serin oluyor bi yere giderken üst değiştirmediğim icin inçe ip askılı zıbını hep içinde olsun diye baştan giydiriyorum

Bu doğum kontrol hapı bana uykusuzluk yaptı sanırım. Oğlum bile uyuyor ben uyuyamıyorum. Daha 5 gün oldu başlayalı. 3 gündür gece uyuyamıyorum sonra da gündüz kendime gelemiyorum. Bir de ruhsal olarak da iyi değilim. Sürekli ağlıyorum eşime çok öfkeli davranıyorum. Boşanmak geciyor aklimdan sürekli. Hesap yapıyorum neyi nasıl yoluna koyarim boşanirsam diye. Ayy bana geliyorlar ya ne yapsam olmuyor kafam rahatlamıyor.
Canim hic kullanmadim ama ablami psikolojik olarak cok kotu yapmisti.ustune kalp carpintisi yapmisti.sen kotu oluyosan kullanma.birak esin korunsun.
Esinle problemi asmissinizdir diye dusunmustum.sakinles otur karsisina konus.sen kafanda bazi seyleri kurmussun anlasilan.onlardan kurtul.

Kızlar size danışmam lazım işe başlayan analar.

Şimdi ben aslında işe dönmesem mi bıraksam mı filan diyordum ama dönmek de istiyordum. Çünkü türkiye şartlarında iyi sayılabilecek bi maaşım var sgk yüksek yatıyor filan. Normalde 28mayısta işe dönmem gerek yani 10günüm kaldı. Ama belki hayırlayanlar vardır ben gezi rehberliği yapıyorum belediyede ve yazın pek iş olmuyor. Şöyle söyliyim geçen yaz haftada 2gün çalışıp 5gün izin yaptım taa ekime kadar. Bu yaz da öyle geçecek. Şimdi ben haftaya işe dönsem bu şekilde az çalışmayla ekime kadar devam etsem ekimde de 6ay ücretsiz izin alsam diyorum. Yaz boyu 4ay az çalışarak tam maaş almış olucam. Ve 6ay sonunda seneye nisanda işe başlıcam. 1.5 ay çalışıcam aktif olarak ve yine mayıs ortası ramazan başlangıcıyla yine işler azalıcak. Seneye zaten 2.çocuğu da planlıyorum, aralarında 2yaş olsun diye. Seneye şubat mart gibi hamile kalsam kasımda doğar o zamana kadar çalışır rapor paramı alır ayrılırım. Bu hesapla 2019 şubat ayına kadar toplamda 4,5 ay filan ciddi çalışıcam ama cebime en sade hesapla 60bin para giricek. Sıkıntım şu bebem meme emiyor biberon emzik almıyor. Bana çok bağımlı. Ben onu bu şekilde bırakabilir miyim? Annemde duruyor genellikle ben bırakıp çarşıya pazara çıkınca ama aklım hep onda. Siz ne yapardınız? Bu paraya sıkı sıkıya ihtiyacım var mı derseniz yok açıkcası. Eşim idare ediyor bizi. Ben bu parayı kazanırsam da direk kızıma açtığımız hesaba yatırıcam alıp alıp.
Şartların çok güzel maaşında iyiymiş devam edebılırsın annene guvenıyorsan. Güveniyorsan dedim çünkü benimki altını dahil almıyor unutmuş 20 yıldır çocuk gtmemiş kucağuna.

Biz bu bebeleRi nasıl giydirecez hanımlar ev 23 derece bazen 22 24 suan hiç göremedik Ankara’da hava bi yağmurlu bi acık sma acayip basık ve nem vSr
İnçe ip askılı zıbın üstüne uzun kol zıbın tek alt v çorap giydiriyorum gece ince ille tarzı peştemal gibi bi battaniye terlemiyor ama acaba diyorum ondan da mi uyanıyor tek uzun kol zıbına mi geçsem akşamları da serin oluyor bi yere giderken üst değiştirmediğim icin inçe ip askılı zıbını hep içinde olsun diye baştan giydiriyorum

Dün ömeri uyuturken bi ağladı bi tuhaf bi hale soktu kendini. Altı temiz gazınıda çıkardım. Ben dün kısa kol zıbın, yazlık sayılabilecek ince bir uzun kollu üstüne penye yelek giydirip altına çorap ve ince patikli giydirmiştim. Ev ortalama 23 derece ama dün Akşam dışarısı da güzeldi. Bunaldı mı ki dedim. Yeleği çıkarttım bide çorabı çıkarttım 5 dk sonra resmen ferahlayarak uykuya daldı.

Evet ben o sikintida gittim doktora birde cift cizgi faciasi tabi. Ostorojen bitik cikti. Nornal dedi doktor emzirirken oluyormus. Ama rahim duvarida kalinlasmis. O yuzden her yerim sis.

Var malesef. Kayganlastirici aldik son care ama cokta memnun degilim acikcasi. Birazda ondan cozmek istiyorum.
Son bir aydır ödem iştah sorunu var öncesinde yoktu kızım 9 şubat doğumlu artık haftala doktora giderim sağlık olsun

Kızlar acil bir sorum var görenler yazarsa sevinirim :KK36:

Ben rota virüsü aşısında kararsızdım. Ama yaptırmaya karar verdim.
Şimdi tam 12 haftalığız bu durumda 3-5 ayda olan 2 doz vurulacak.
Bir yerde 3-5-7 ayda 3 dozun yapılabildiğini okudum kafam karıştı. Beni bi aydınlatın bu konuda p. Tesi yaptırayım
Biz 3 ve 5.. 3 luk doz 2 /4/6 diye biliyorum

Kızlar bu ayki aşı neymiş böyle ya. 2 gün ateş oldu artı huzursuzluk da çok fenaydı. Şükür bugün ateş yok huzursuzluk da olmaz inşallah. 1 hafta sürdü diyenler var:/

Evet ayrılırsam bırak aynı yere girmeyi herhangi bir yerde bu şartlarda iş bulmam imkansız. Belediyenin başka birimlerinde bile böyle bi çalışma şekli yok. Bütün resmi tatillerde de izinliyim bu arada. Bende çok arada kaldım. Şimdi 6ay ücretsiz alıp kışın işe başlamak benim için daha kötü, çünkü seneye belediye seçimleri var ve seçime kadar 6gün bile çalıştığımız oldu geçen yıllarda. Şimdi çalışırsam haftada 2gün bebemi bırakmam gerekecek ekime kadar. Ama kışın çalışırsam 5ay boyunca her hafta 5 veya 6gün bırakıcam.
Çalış bence.. kışın bebiş hem kaç aylık olacak... 6 ayı atlattı mı süt izniyle halledersin

mucka mucka ben olsam calisirim dünyanın birebir turlu hali var her zaman para güvence ben işten de ikinci çocuk icin ayrılmam bi daha bukamayacaksamsan asla ayrılmam yine idare ederim
Ama bebegi anneme sabah bırakmak yerine daha küçücükken erken kaldırmak yerine annemi eve getiririm

Annem gelip kalmaz canım, babam durmaz yani tek. Keşke annem gelse benim de işime gelir. Gidip bırakıcam servis beni ordan alıcak, öğleden sonra zatem kendim dönüyorum. Gidip bebişi alıp gelicem eve. Tabi bu planımın tutması için gidip konuşucam, ekimde ücretsiz izin verirlerse olacak.

Kan tahlili yapildi ve sonuca gore demir vermem gerekiyor benim dd vitamini vermiyorum ama benim kendimde bile d vit problemim var. Mama konusunda bende takintiliyim. Allah zorunda birakmasin emsin diye ne savaslar verdim. Mama vermemek icin inatlastim resmen su anda emiyir kuzum cok sukur.

Ben basladim hergun goturup birakiyorum. Giderken opmelere bakmalara doyamiyorum ama alisicaksin alisicaz. Yavas yavas sosyallesme adimlari da atiyorum bakalim banada iyi gelixek gibi.

Cnm emziriyormusun sen ? Mama kullanma emzir mamanin tadini begenmiyorlarmis genelde kotu kokuyor diyorlar.

Off canım valla ben evde beraberken de öpe öpe seviyorum. O kadar küçükler ki insan kıyamıyor çok zor.

Sen dalga geçiyonda bacım biz denizlinin en lüküs semtine taşınmışız. Biz 1000 lira kira veriyoruz gerçi. Emlakçı bu muhitte bu paraya ev bulamazsınız demişti. Harbiden öyleymişbizim yan apartmanın bahçesinde porşe spor araba var. Üst kat komşu desen bigün bmw ile bir birgün mersedes bir gün başka arabayla geliyor adam. Galerici sanki mübarek. Bide adamların karılarında ayrı şüks araba kendilerinde ayrı. Bu adamlar için 60 bin 1 aylık gelir. Psikolojim bozuluyo burda :) Ondan dedim belki bizim kız da öylelerinden mi acep. :KK66:

Yok kız nerdeee:KK70: hakkını yemiyim eşimin geliri iyi aslında ama savuruyor, tutturamıyorum. Eşimin babasından kalan taksi plakası var ablasıyla ortak. Ordan gelen bi para var aslında her ay sabit ama bizim ev kredisi ödeniyor geriye biraz para kalıyor, onu da eşim ablasından almıyor. Baya bildiğin hakkı olanı almıyor. Bu da beni küplere bindiriyor. En son mesela ablası sana para yollıyım zamlandı diye yazmış eşim de sen harca bana lazım değil yazmış. Ya para lazım değil diye bişey olabilir mi hep lazımdır. Bende söyledim az da kalsa hakkımıza istiyorum alacaksın dedim. Ablası da hatalı, benim hakkımsa bana yolla direkt niye soruyorsun yollayım mı diye. Bak yine sinirlendim.

Kozlar ben hamilelik kilomun altına düştüm,
Bel desen o da inceldi
Galiba Doğumdan 1 hafta sonra korse çarşaf falan sarmam işe yaradı

Bende korse taktım hamilelik kilomun 2kilo altına inmiştim. Sonra gelenle gidenle yiye yiye şiştim. Tartılmaya korkuyorum. Ben hamilelikte 7kilo almıştım bide seviniyordum aynı kilomda kalıcam diye. Yemesem zayıflıcam ama onu daha beceremedim.

1 saat bende kosamam. O yuzden reformera basladim. Hoca esliginde calisiyoruz. Yat diyo yatiyorum kalk diyo kalkiyorum. Kaytaramiyorum yani :KK70:

Ben 1saat koşarım da benim kız dırmuyor:işsiz: evde eliptik bisikletim var, dün 10dk binenildim.

Kızlar acil bir sorum var görenler yazarsa sevinirim :KK36:

Ben rota virüsü aşısında kararsızdım. Ama yaptırmaya karar verdim.
Şimdi tam 12 haftalığız bu durumda 3-5 ayda olan 2 doz vurulacak.
Bir yerde 3-5-7 ayda 3 dozun yapılabildiğini okudum kafam karıştı. Beni bi aydınlatın bu konuda p. Tesi yaptırayım

Bizim dr 3-5-7de yaparız dedi.

Şartların çok güzel maaşında iyiymiş devam edebılırsın annene guvenıyorsan. Güveniyorsan dedim çünkü benimki altını dahil almıyor unutmuş 20 yıldır çocuk gtmemiş kucağuna.

Benim annem bakıyor haftada bir gün gidiyorum dışarı markete filan çokınca. Altını da alıyor uyutuyor sallayarak da olsa.

Gunaydin kizlar bebislerinize kisa kollu giydirmeyi basladinizmi ?

2gündür giydirdim. Çok terliyor çünkü artık. Kontrol ediyorum sevamlı kollar sıcak üşümüyor.

Canim hic kullanmadim ama ablami psikolojik olarak cok kotu yapmisti.ustune kalp carpintisi yapmisti.sen kotu oluyosan kullanma.birak esin korunsun.
Esinle problemi asmissinizdir diye dusunmustum.sakinles otur karsisina konus.sen kafanda bazi seyleri kurmussun anlasilan.onlardan kurtul.

Eşim durumu açıkladı ama ben paranoyak oldum. Her gün telefonu kurcalıyorum. Bişey bulamasam da sarıyorum eşime. Korunma konusunda prezervatif alerji yaptı bana. Doktor o yüzden bunu verdi. Hoş benden dolayı aramızda bişey olmuyor ya neyse.

Annem gelip kalmaz canım, babam durmaz yani tek. Keşke annem gelse benim de işime gelir. Gidip bırakıcam servis beni ordan alıcak, öğleden sonra zatem kendim dönüyorum. Gidip bebişi alıp gelicem eve. Tabi bu planımın tutması için gidip konuşucam, ekimde ücretsiz izin verirlerse olacak.

Off canım valla ben evde beraberken de öpe öpe seviyorum. O kadar küçükler ki insan kıyamıyor çok zor.

Yok kız nerdeee:KK70: hakkını yemiyim eşimin geliri iyi aslında ama savuruyor, tutturamıyorum. Eşimin babasından kalan taksi plakası var ablasıyla ortak. Ordan gelen bi para var aslında her ay sabit ama bizim ev kredisi ödeniyor geriye biraz para kalıyor, onu da eşim ablasından almıyor. Baya bildiğin hakkı olanı almıyor. Bu da beni küplere bindiriyor. En son mesela ablası sana para yollıyım zamlandı diye yazmış eşim de sen harca bana lazım değil yazmış. Ya para lazım değil diye bişey olabilir mi hep lazımdır. Bende söyledim az da kalsa hakkımıza istiyorum alacaksın dedim. Ablası da hatalı, benim hakkımsa bana yolla direkt niye soruyorsun yollayım mı diye. Bak yine sinirlendim.

Bende korse taktım hamilelik kilomun 2kilo altına inmiştim. Sonra gelenle gidenle yiye yiye şiştim. Tartılmaya korkuyorum. Ben hamilelikte 7kilo almıştım bide seviniyordum aynı kilomda kalıcam diye. Yemesem zayıflıcam ama onu daha beceremedim.

Ben 1saat koşarım da benim kız dırmuyor:işsiz: evde eliptik bisikletim var, dün 10dk binenildim.

Bizim dr 3-5-7de yaparız dedi.

Benim annem bakıyor haftada bir gün gidiyorum dışarı markete filan çokınca. Altını da alıyor uyutuyor sallayarak da olsa.

2gündür giydirdim. Çok terliyor çünkü artık. Kontrol ediyorum sevamlı kollar sıcak üşümüyor.
Kalma değil sabah annen gelse sen gelince gitse diye düşündüm de bir çocuk evinde bakılırsa daha iyi ve düzenli oliyor cunku

Eşim durumu açıkladı ama ben paranoyak oldum. Her gün telefonu kurcalıyorum. Bişey bulamasam da sarıyorum eşime. Korunma konusunda prezervatif alerji yaptı bana. Doktor o yüzden bunu verdi. Hoş benden dolayı aramızda bişey olmuyor ya neyse.
Kocanla basbasa vakit gecirmeye calis canim.uzerindeki o psikolojiyi yine esinle atlatabillirsin.ve rahatla ortada bisey yok.kendini uzmekten hirpalamaktan baska eline bisey gecmez

Back
X