2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ben ilkinde her hafta doktordaydım. Şimdi diyorum ki hergünde gitsem ben cıktıktan sonra ne olur bilemem o yüzden gerek yok. Evde sakin sakin randevumu bekliyorum:)

Gitmedim canım dediğin gibi olacağın önüne zaten geçilmez. Sabırla kendi doktorumda olan randevuyu bekleyeceğim. Hem gittiğimde pet büyümüş olacak,değişik gelecek bana.

Merhaba, konusu geçti mi hatırlamıyorum. Gebeliklerinizi aile hekimlerine/ sağlık ocağına bildirdiniz mi? Bunun ne gibi faydası oluyor

Ben dün gidip kayıt yaptırdım canım. Sağlık Ocak'ları da takip ediyorlar. Tetanoz aşısı için gideceğim 24.haftada.

Çok uyumlu değil sanki Canım,uyumlu mu olsun istiyorsun?
Benim oğlumun adı da Mete,erkek olursa Mert koyarız diyorum ama karışır mı bilemedim :) kızdan yana hiç umudum yok zaten

Uyum derken yanlış söyledim.
Güzel mi diye soracaktım aslında :)

Benim çevremde de çok az kız çocuğu var,bir de şanslı annelerin kızı olurmuş gibi geliyor,bende de o yok

Evet bende duymustum onu, sansli annenin ilk kizi olurmus ne alakaysa, oysa erkek anneye daha duskun olur derler. iste herkesin istegi farkli :) gerci iyiki de farkli...

Merhaba koca göbüş adayları napoyosunuz bakiim:)) geçmişi okuyamadim hepiniz iyisinizdir inşallah. Uzun zamandır evim vok dağınık ve kirlenmisti ama benim yapmaya halim yoktu. Temizlik için birini bakıyordum. Sonra bugün bir komşum bana kahvaltiya geldi. Halilarim da yikamadan gelince hadi serelim halilari dedi... Sonra bir temizlige başladı kadin mutfak banyo halilar koltuklar yerler balkon bulaşık makinesini bile cekip arkalarini elleriyle sildi.. Ki bu kadının bir ayağı sakat protezle ayakta duruyor.. Allah razi olsun o kadar mutlu etti ki beni şu an misss kokulu bembeyaz esyalarima bakıp dua ediyorum. Iyi ki böyle insanlar var valla Allah suratsiz anlayissiz görumce verecegine böyle komşular dostlar versin.

Merhaba, konusu geçti mi hatırlamıyorum. Gebeliklerinizi aile hekimlerine/ sağlık ocağına bildirdiniz mi? Bunun ne gibi faydası oluyor
Evet canim bildirmelisin çünkü onlar da gebeligini takip etmek zorunda ayrıca bazi aylarda bazi aşılarinin yapilmasi lazim bunlari saglik ocaklari takip ediyor. Hem de sen bildirmezsen saglik ocagi personeli devletten ceza alıyor

Ben sağlık ocağına bildirmedim bildirmekte de kararsızım daha önceki gebeliklerim de de bildirmemiştim. Kız bebek istiyorum bende Rabbim nasip eder bana da inşallah.

Evet bende duymustum onu, sansli annenin ilk kizi olurmus ne alakaysa, oysa erkek anneye daha duskun olur derler. iste herkesin istegi farkli :) gerci iyiki de farkli...

evladın hayırlısı belirler annenin şanslılığını. o doğan bebeğin cinsiyeti ile belli olsaydı ooo ...

benim oğlum var ve kız bebek istediğimi hatırlıyorum o zamanlar. oğlum yerine kız olsa daha çok sevmezdim. gönül bu gönül :) ama çevre çok saçmalıyor. erkek bebeklerin kıyafetleri çirkinmiş de... ığy erkek pipiliymiş de... saçma sapan. zamanın kız için ayrımcılık yapanlarının modern versiyonu.

evladın pipilisi kukulusu olmaz. evlat evlattır. bebeğin de öyle ayrımı olmaz. masumcuk her biri, birer melek. anneye hem şans hem uğur getirir. bir sürü insan evlat sahibi olamazken biz çevremizden böyle şeyler duyuyoruz.

alıntıyı sana yaptım da katıldığım için yaptım. biraz doluyum bu konuda.

Çok güzel dedin valla canım ağzına sağlık birini övecem derken öbürünü yerin dibine sokuyorlar günahsız melekler kız erkek ne fark eder halbu ki

Çok güzel dedin valla canım ağzına sağlık birini övecem derken öbürünü yerin dibine sokuyorlar günahsız melekler kız erkek ne fark eder halbu ki

ben mağdurum da bu konuda. çevremde herkesin kız çocuğu var. ailemin hep erkek torunu var. onlar o sebepten kız torun bekliyor, arkadaşlarım kızlarını övüp aman erkek çocukları şöyle modunda...

ama benim oğlum benim gözümde on kız evlada değişilmez.

Biz erkeği öyle onlar gibi poh pohlasak ne kadar geri kafalı oluruz değil mi canım maalesef at gözlükleriyle bakıyorlar hayata bana eltimin ailesi çok laf çarpardı onlar erkekçi biraz eltimin kız bnm oğlum olunca Allaaaah oğlan şöyle kötü böyle kötü güzel kıyafetler yok bilmem ne daha neler neler işte asıl geri kafalılar onlar işte ben de mağdurdum zamanın da bnm oğlumla övünmek aklımın ucundan geçmez ya onlar öyle deyince dank ettim yani

bizim yine erkek olur dertliyiz ya :) amann sağlıklı olsunlar, hayırlı olsunlar bizde erkek anası olalım. biz her türlü bağrımıza basıyoruz kıymetlimiz yapıyoruz nasılsa.

bizim yine erkek olur dertliyiz ya :) amann sağlıklı olsunlar, hayırlı olsunlar bizde erkek anası olalım. biz her türlü bağrımıza basıyoruz kıymetlimiz yapıyoruz nasılsa.

Aynen canım elhamdulillah aslan gibi oğullarımız var hayırlı hayırsız cinsiyete göre belli olmuyor Allah a havale ediyorum :)

İkinci kız ya da erkek olursa tepkilerini merak ediyorum ama acaba ne derler

Aynen canım elhamdulillah aslan gibi oğullarımız var hayırlı hayırsız cinsiyete göre belli olmuyor Allah a havale ediyorum :)

İkinci kız ya da erkek olursa tepkilerini merak ediyorum ama acaba ne derler

erkek olursa, "kız bebek herkese nasip olmaz"
kız olursa, "gelenek bozuldu"

merhaba hanımlar bi sorum olacak ben akdeniz anemisi tasıyıcısıyım yani asırı kansızlık var ilk kızımda da bu yuzden aralıklı olarark hep venofer serum takviyeleri almıstım bu kez tam hbg 10 ile basladık diye sevinirken sağlık ocagına bildirim için gittiğimde yine kan alındı hbg düşmüs 8 lerde yine , doktora 29 unda gidicem ama bi onceki randevumda gynofero ve elevit verdi 12. haftada baslıcaz demişti simdi usg ye göre 11 e girdim acaba hemen başlasammı sizz kan ilacına kaçıncı hafta basladınız

8 aylik hamileyim, ailemin yanina gidiyorum. Mola yerinde durduk ihtiyac molasi, mescitte teyzeler hemen ay masallah kac aylik kizmi erkekmi konusmasina girdiler. ben agzim kulaklarimda kiz dedim. teyzeler olsun 2. oglan olur dedi. Sok oldum. ama bildigin sok oyle boyle degil. e bunlarin kizlari gelinleri vardir. yazik dedim onlara...

Doğru bak hiç aklıma gelmemişti canım derler onlar herşeye bir kulp bulurlar :))))!

erkek olursa, "kız bebek herkese nasip olmaz"
kız olursa, "gelenek bozuldu"

Aslinda bu soylediklerinize gore bence onlarin derdi evlatlarinizin cinsiyeti degil ki, sizssiniz. yani kendi istedikleri seyler (aslinda erkek cocuk) size olunca (onun kizinin senin oglun olmasi) tek dertleri sizi yermek. yoksa ha kiziniz olmus ha oglunuuzz.
Allah biliyo ilk hamileligimde hep oglum olsun istedim. Tek derdim ben dahil tun kiz cocuklari babaya duskun oluyo. bana duskun olsun. Ne oldu: Sabah kalkar kalkmaz anne babam ne zaman isten gelecek diyen bir kizim var Ama simdi kizimin aynisindan 10 tane olsa keske diyorum, oyle bi ask (kalp)
Ha oglum olursa nolcak, ay insallah bana duskun olurda su hevesim kursagimda kalmaz

O da var tabi onların derdi biziz çekemiyorlay ay napak

İnşallah Allah herkesin gönlüne göre versin kızı olan erkek ister oğlu olan kız ister her yerde böyledir bu genelde Allah herkese hepsinin tadına da baktırsın :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…