- 30 Ağustos 2016
- 1.191
- 1.665
- 63
- 36
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #11.741
Ya aslinda normal istiyodum anestesissiz rahim filmi çektirdikten sonra bu korku olustu cok ağrılı olmustu ama dediginide dikkate alacağım tesekkur ederim canmSoyle dusun, zaten adi normalde, onun disinda normal dogum olup biten birsey, sezeryan bir omur izlerini tasidigin birsey. Normal dogumda -epidural alana kadar- sanci cekiyorsun, ama almasan bile dogum olunca hersey bitiyor. Sezeryande once sikinti yok ama sonrasinda 3aylik zorlu bir surec yasiyorsun. Normal dogumdan hemen sonra hoplayip ziplayabiliyorken sezeryande uzun bir sure bakima mujtacsin ve bebegini tek basina bile kucagina alamiyorsun... Bence boyle dusununce sezeryan daha korkunc. Sahsi fikrim sezeryanin zorunlu oldugu durumlarda yapilmasi yonunde.
Galiba dusunuyorum ama maddiyata baglı olacak o uuzden kesin yaptiririm diyemiyorumKızlar, Doğum sırası fotoğrafçı düşünüyor musunuz?
Hm evet sen yurtdışında ydin dimi sizin ki daha farklı ama daha iyi bence bir düzen ver en azindanHic bilmiyorim ki. ben yurtdisindayim. burda ayda bir gidiyosun kontrole oyle istedigin zaman kabul da etmiyolar
nemesis Homely_angel @Almilaa93
Bencede kesinlikle normal dogum. Hatta benimki nasip olursa ssvd olacak. ilk dogumum tamamen doktorun yonlendirmesi nedeniyle sezeryan oldu veHomely_angel dedigin gibi o dikislerin iyilesme sureci ve gobek kismini hicbir zaman hissetmeyecek olmak cok sinir bozucu :)
İnş canım sanırım kum kültür verdim cuma cıkıcak bakalım ne diycek doktor ilaça başlatıcak sonra bol su içicem inş
nemesis
bi kucultme yaptiracak olanda benim. ama once cocuk sahibi olma isini bitirip sonra yaptiricam. Doktor kucuk bi olasilik bile olsa sut kanallatina zarar verilebiliyor dedigi ve her hamilelik ve sonrasinda bedeb buyumesi yasadigim icin direk bekleyip sonrasinda yaptirmaya karar verdim. sirtta egrilik yok henuz ama agri var ve omuzlarda sutyen askisinin oldugu yerde minik bir vadi :)
Puf bugün depresif günümüzdeyiz demekki inş herşey güzel olacak
Sanırım benden depresifi yoktur aranızda,kan görürüm korkusuyla tuvaletimi yapmak istemiyorum,kasıklarımda ya da belimde bir ağrı olsa başına ne gelecek acaba diyorum,gece uyanıp da tuvalete gitmeye korkuyorum çünkü sabaha karşı kanamalarımı kıtır,hastaneye yatmak bir ritüel haline geldiği için hastane çantam bile hazır of of offfff
Doktorda gene mi kilo almadın hiç filan diyo:) gerçi şaka olarak söylüyo ama acaba almam mı gerekiyor diye panik oldum..anneme gidince alıyorum eve gelince veriyorum..bi halsizlk baş dönmesi var, ara ara kusmalarda geri geliyo..daha sağlıklı günlerime dönemedim...
Çok şükür ikili testimiz güzel çıktı kızlar. Bütün cinsiyet teorilerini de çöpe atıyorum. Çin takvimi, nub, ilk duyulan kalp atış sayısı, ikili testteki hcg sayısı hep kız çıkıyordu. Beni her gören kız dedi. Doktor %90 erkek dedi:) sonunda ben de bi tahmin alabildim. 3 hafta sonra tekrar çıkıntıyı görürsem kesin derim dedi doktor. Ama değişme ihtimali düşük çevrenize söyleyebilirsiniz dedi.
12 saat var aramızda :) ben sürpriz parti hazırlayamam. çünkü eşim yüzde yüz bilir zaten sürpriz bir şeyler yapacağımı. ondan beklenti içinde olur zaten. özel günleri törenlerle kutluyoruz
Saol canm bnm ayniyim dun aksam antibiyotik ilaca basladim inşallah bi iki gunde gecer sen nasılsın şekerimNe guzel canım iyiymiş bebegin sen kendin iyileşmene bak nasılsın toparladı n mi biraz
valla risk bınde 117 dedı galıba tam anlayamadım kı bende. ama baska dr a da sorduk o da dedıkı bunun ıcın uykularımı bıle kacırmam bosa uzuluyosunuz bebegınızın ense kalınlıgı burnu gayet ıyı dedı bısey cıkıcagını sanmıyorum dedı saglıklı bı bebek zaten dedı ama bılmıyorum yaa allak bullak olduk
nemesis
bi kucultme yaptiracak olanda benim. ama once cocuk sahibi olma isini bitirip sonra yaptiricam. Doktor kucuk bi olasilik bile olsa sut kanallatina zarar verilebiliyor dedigi ve her hamilelik ve sonrasinda bedeb buyumesi yasadigim icin direk bekleyip sonrasinda yaptirmaya karar verdim. sirtta egrilik yok henuz ama agri var ve omuzlarda sutyen askisinin oldugu yerde minik bir vadi :)
ben anlaştım bile :) hem doğumda hem doğumdan sonra çekim yapacak :)Kızlar, Doğum sırası fotoğrafçı düşünüyor musunuz?
estetik kaygısını geçtim şu sırt bel boyun ağrısından öldüm bittim.
Ben tam gününde yapmadım, tam gününde yemeğe çıktık, pasta kestik filan. İki gün sonra haftasonu arkadaşları organize edip ayarladık. Hiç çakmamış :) çok mutlu oldu.
Kizlar ben simdi geldim doktordan. Hersey normal iyi gidiyor dedi cok sukur.Sadece plesenta biraz asagidaymis ama sonradan cikabilir dedi. Yalniz o kadar germisim ki kendimi ultrasona girince dayanamayip agladim benim sakinlesmemi beklediler cok ayip oldu. Bekledigim gibi detayli bakmadi, damar yapisina falan 16. Haftadan itibaren bakicam dedi. Hadiii simdi isin yoksa 16. Haftayi bekle, neyse artik...
Merhaba anneler
Bugün Sağlık ocağına gittim gebelik kaydımı yaptirmaya bana devit 3 verdi hemşire artık bakanlık gebelikte kullanılmasını istiyormuş..Bu tarz damlalara on yargim var biraz acikcasi.ayrica oldukca gunesli bir ege ilinde yasiyorum hem.sasırdım Dr uma da sorucam ilk gebeligimde kullanmamistim peki siz kullaniyor musunuz
Bir de ben hiç hareket hissetmiyorum 12 haftadayim ilkinde de 20 haftalikken hisetmistim benim gibi olan var mı merak ettim
Dün gece bir parça pıhtı geldi yine klozetten nasıl fırladım ayağa bilemiyorum korkudan ne yapacağımı şaşırdımHaklısın tabi, çok sıkıntılı günler yaşadın. İnşallah bundan sonra hiç olmasın da bir rahat nefes al. Bebişler kucağına gelince her şey uçup gidecek zaten. Bu arada içime doğan seninkiler bir kız, bir erkek :)
benimki bana tahlil yaptı ama ilaç vermedi. sadece tetenoz aşısı yapılacak ama doktoruna danış bir engelin var mı dedi o kadar.Bu sağlık ocakları bile bir garip. Benimki de kendi doktorunuz istemeden size hiç bir ilaç vermeyeceğiz. Hatta aşkları bile onlara sorun, istiyorsa yapalım dediler.
bende hareket hissetmiyorum hatta artık rüyalarıma bile girmeye başladı ay hareketmi etti diye. arada biraz ittiriyormuş gibi yapıyorum ultrasonda bastırıyorya onun kadar değil ama hareket etsinde duyim diye. yok banamısın demiyor çok erken demekki :)
40 +2 de normal doğum yaptım o süreçte beklemek çok zor evet çok korkuyorsun dediğin gibi problemler çıkar diye kötü düşünmemek gerekiyor allahın izniyle hersey yolunda gidince normal normal geliveriyor bebek hayırlı dogumlariniz olsun insallahBen de bisey sorucam. Normal dogumda kordon dolanma riski cok oluyor, bebek icerde cok kalinca tehlikeye giriyor falan deniyor. Sizce dogru mu yoksa bunlar hep sezeryana yonlendirmek icin mi?
Ah bu hamileleri uzenlere ne diyim bilmiyorum sıkma canını kimse için sen ve bebeğin herseyden önemli.hemen hemen aynıyız.. canım
ben arada hissediyorum gibi
çok gergin olduğumda
geçen hafta sağolsun kayınvalidem ile gerildim
ozaman biraz böyle hissettim
hatta eşim dedi. benim annem ben bile duymuyorum sen niye stüne alınıyorsun . oflamasını lafını duymayı ver. öyle yaptım iki gün bu seferde ne vurdum duymazsın sen diye söylendi
ozaman baya hissettim
şimdi evimdeydim.. iki gündür huzurluyum. bebeşimde beni rahatsız etmiyor
Ya bilemedim ki hangisi iyi..İl il değişiyor demek kiBu sağlık ocakları bile bir garip. Benimki de kendi doktorunuz istemeden size hiç bir ilaç vermeyeceğiz. Hatta aşkları bile onlara sorun, istiyorsa yapalım dediler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?