- 1 Mayıs 2012
- 9.588
- 9.036
- 198
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #15.261
kızlar bana yardımcı olur musunuz
karnımda gaz sancısı gibi bir sancı var rahat hareket edemiyorum dün akşamdan beri var.
kabızlık vs. yok şuanda ama kasıklarıma 2 taraflı batyor nedir buuuuuuuuuuuuuuu
Ah ah hic sorma benim de korkulu ruyam. Hamile oldugumu ogrendigim andan beri 22. haftayi bekliyorum resmen. Bana da ilk 18. haftada bakilacak ama bebisin damar gelisimi incelenecegi icin benim asil 22. hafta onemli.Sevindim canım.benim ayrıntılı bugün.iki kere çağıryor radyolog.bi 18.hafta bide 20yada 21de. Herşey yolundadır inşallah.ayrıntılı en korktuğum muayene...
Merhaba kızlar.. Uzun zamandır hayalet takipçinizin sonunda aranıza katılabilidim. Ben de 18h 4g hamileyim. Ankara da yaşıyorum. ben de temizlikçi temizlik şirketi konusunda tecrübelerinizi paylaşmanızı isterimfbtl .
Genetik test yaptırdım (nift test) sonuçlarını ve ayrıntılı ultrasonu beklemedeyim.
Bildiğim kadarıyla 2li 3lü ve 4lü tarama testleri down sendromu hakkında bir risk oranı veriyor size. Ama risk çıkması bebeğinizin down sendromu olduğunu kesin kanıtlamıyor. Tersi de geçerli yani taramalarda risk oldukça düşük çıkması bebeğinizin down sendromu olmadığını kanıtlamıyor. Tek tanıyı amniyosentezle koyuyorlar. Ama gözler konusunda benim de bilgim yokkızlar dün aklıma geldi tövbe estf
down sendromu vs hani taramayla belli oluyor çocuğun rahatsızlığı ama görüp görmediği anne karnında belli olabiliyor mu
şeker yüklemesinden korkmaktayım bendeKızlar biz bu sabah doktora gidip geldik, serviks ölçümümüz vardı. Çok şükür iyiyiz. 190 gr, 20 cm olmuşuz. Uyuyordu paşa :) çok komik ya resmen arkasını dönüp uyumaya devam ediyor.
Bu arada sorularımı sordum, size de yazıyım.
Tetanoz aşısı : 20. Hafta ve 24.haftada dedi.
Şeker yüklemesi 24.haftada ama ilaçla yapmıyormuş doktorum. Bir paket biskrem, 1 kutu Tamek şeftali suyu içerek bakacağız dedi.
Kan uyuşmazlığı için 28.haftada iğne olacakmışım.
İşte böyle
çok teşekkür ederim 2li temiz çıktı çok şükür inş 4 lü de temiz çıkarBildiğim kadarıyla 2li 3lü ve 4lü tarama testleri down sendromu hakkında bir risk oranı veriyor size. Ama risk çıkması bebeğinizin down sendromu olduğunu kesin kanıtlamıyor. Tersi de geçerli yani taramalarda risk oldukça düşük çıkması bebeğinizin down sendromu olmadığını kanıtlamıyor. Tek tanıyı amniyosentezle koyuyorlar. Ama gözler konusunda benim de bilgim yok
Bide bi arkdaşımın 20.haftaya kadar herşey yolundaydı. Detaylı ultrasonda bebişin ciğerinde 4cm kist göründü.kahroldu kızcağız..benimde endişelerim katlandıAh ah hic sorma benim de korkulu ruyam. Hamile oldugumu ogrendigim andan beri 22. haftayi bekliyorum resmen. Bana da ilk 18. haftada bakilacak ama bebisin damar gelisimi incelenecegi icin benim asil 22. hafta onemli.
şeker yüklemesinden korkmaktayım bende
benim şeker düşük eşimin aile baba şeker hastası dede şekerden vefat etmiş ayakları kesilmiş yaptırmam gerekli diyorlar ama korkmaktayım aslında çokta tatlı yemiyorum inanamıyorum kendime önceden hep yerdim gebelikte resmen tatlı isteğim gitti ara ara geliyor dondurma yiyorum önceden baklavalar künefeler havada uçuşurdu
bu şeker yüklemesinde benim şekerimin olup olmadığı haricinde bebekte şeker olup olmadığı da mı belli oluyor
ben onu bilmiyorum :)
hayır çok değil işte hareket edince oluyor. ani olup geçiyor. içimde bşi var çıksa rahatlıcak gibi tabi o bebek olmasında aman. korkmuyor da değilim...Akşam yemeğinden sonra ben de böyle oluyorum. Gaz var gibi, yatakta hareket edince bile rahatsızlık veriyor filan. Gerçi ben başından beri hep gazwoman olarak yaşıyorum. Ağrılar çok şiddetli değil, değil mi?
Benim de benzer durum 22. haftada oldu. Korkularim o yuzden maalesefBide bi arkdaşımın 20.haftaya kadar herşey yolundaydı. Detaylı ultrasonda bebişin ciğerinde 4cm kist göründü.kahroldu kızcağız..benimde endişelerim katlandı
P Prime18 Kizlar aklinizda olsun diye gecen hamileligimdeki tecrubemi paylasmak istiyorum. Ben su an adini bile duymak istemedigim bir doktora gidiyordum. 18. haftam civarinda Bana dedi ki amniyo sivin olmasi gerekenin 2 kati, babanda da seker hastaligi var sana seker yuklemesine gerek yok direk tedaviye baslicam dedi. Ben de cahil ve saf gibi inandim, guvendim.1 hafta boyunca gunde 4 defa parmaktan olcum yaptim ve sadece 3 tane olcumde sinirin ustuydu (onda da fast food falan yemistim). Tamam dedi hergun insulin igneye basliyoruz. Neyse annemle esim hemen oyle igneye mi baslanirmis dedi. Sonra Izmir`e annemin yanina gittim ve cok tavsiye edilen Kent Hastanesindeki Orcun Beye gorundum. Ve dedi ki ne insulini? amniyo sivisi fazla degil gayet normal, seker olcumleriniz de iyi sizde gebelik sekeri falan soz konusu degil dedi. Hatta eminmisiniz diye kac kere sordum, bu aletlerde yanilma payi yok dedi bana. Yani eger boyle durumla karsilasirsaniz diye paylasmak istedim, net olcum yapilmadan doktor ilac ya da igne vermek isterse diye.Bu konuda ben de pek bilgi sahibi değilim, ama şeker çıkarsa diyet yapılıyor, hatta her gün parmaktan ölçenleri de gördüm.
hayır çok değil işte hareket edince oluyor. ani olup geçiyor. içimde bşi var çıksa rahatlıcak gibi tabi o bebek olmasında aman. korkmuyor da değilim...
Bebekte görme duyma konuşma(ses telleri) anlama anomalisi anne karnında belli olmaz işitme testi doğunca bazıları da ay ay rutin kontrollerde tespit edilebilir
Şeker yüklemesi basit bir şekerli içecekle ya da gün içinde yediğimiz bir dilim baklavadan daha az tatlı yiyecek yedirilerek açlık ve tokluk şekerine bakılır. Bebeğin değil sizin şeker oranınız çıkar fazlaysa diyetle kontrol altında tutulur çok çok yüksekse diyetisyene yönlendirir
Bulantım geçmedi itinayla kusulur
P Prime18 Kizlar aklinizda olsun diye gecen hamileligimdeki tecrubemi paylasmak istiyorum. Ben su an adini bile duymak istemedigim bir doktora gidiyordum. 18. haftam civarinda Bana dedi ki amniyo sivin olmasi gerekenin 2 kati, babanda da seker hastaligi var sana seker yuklemesine gerek yok direk tedaviye baslicam dedi. Ben de cahil ve saf gibi inandim, guvendim.1 hafta boyunca gunde 4 defa parmaktan olcum yaptim ve sadece 3 tane olcumde sinirin ustuydu (onda da fast food falan yemistim). Tamam dedi hergun insulin igneye basliyoruz. Neyse annemle esim hemen oyle igneye mi baslanirmis dedi. Sonra Izmir`e annemin yanina gittim ve cok tavsiye edilen Kent Hastanesindeki Orcun Beye gorundum. Ve dedi ki ne insulini? amniyo sivisi fazla degil gayet normal, seker olcumleriniz de iyi sizde gebelik sekeri falan soz konusu degil dedi. Hatta eminmisiniz diye kac kere sordum, bu aletlerde yanilma payi yok dedi bana. Yani eger boyle durumla karsilasirsaniz diye paylasmak istedim, net olcum yapilmadan doktor ilac ya da igne vermek isterse diye.
Ben de nerede diyordum bizim moral bombası, hala kusuyormuş meğer. Geçecek diyorduk ama anlaşılan senin ki inatçı çıktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?