2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
@kaancelil
bende bu durumun ozellikle alamayan aileler acisindan bakildiginda abartildigini dusunuyorum. zaten 3 sene sonra bir cok seyini degistireceksem neden alayim. yada 3 senede kirilmaz dokulmez neden bir daha masraf yapayim gunah degil mi?
öncelik durumu belirliyor canım bence bu işi. ben çalışıyorum mesela, ücretsiz izne ayrılacağım inşallah doğum sonrası. ayrılmayıp ıvır zıvır luzumlu luzumsuz heveslendiğim herşeyini almak da bir seçenek, şu an sadece temel ihtiyaçları alıp kalabildiğim kadar bebeğimin yanında kalmak da bir seçenek. ben ikinciyi seçiyorum. o yüzden temel ihtiyaç, olmazsa olmazlar ne ise bunlara yoğunlaşma planım var.

imkanı olan gönlünden geçeni yapsın tabi, herkesin imkanı da önceliği de farklı , her düşünceye saygım var

Ayyy canım maşallah maşallah Sağlıkla gelsinler

Hissediyorum canım ama sakın bi bebek genelde :) öyle tekmeler falan yemiyorum daha :)
Saol canım inşallah :)

Ben de merak ediyorum bi hissetseydim :) zaman çabuk geçiyor ama az kaldı bana da inşallah :) öpüyorum canım görüşmek üzere

hiçbişey olmaz canım inşallah.Önemli olsa söylerlerdi.

bir aralar ben de buralarda takılırdım.

iş hayatımın çokluğu vs. derken koptum.

biraz da bazı muhabbetler sıkıcı gelmiş, zaman kaybetmeyim demiştim. şimdi yeniden açtım bildiğim isimler için her şey yolunda mı bir bakayım dedim; resmen bir bebek odası yüzünde atarlar, yükselişler olmuş. dedim aynı sebepten gitmiştin.

ilk gebeliğimi de böyle bir topikten takip etmiş bir anne olarak ve daha öğrenci iken evlendiğimiz için maddi olarak olanaksız olduğum için takip ettiğim topikteki marka muhabbeti, alanların aldıklarını övme yarışı bana hep garip gelmiştir. ve demişimdir ki acaba alamayanların da içinin kalacağını düşünmezler mi?

sonra bişi oldu bebeğim doğmadan mezun olduk iyi birer işe girdik ve her şeyini dört dörtlük aldık. şimdi yine hamileyim ve maddi durumum o günlerden daha iyi. ama oda yapabiliyorum diye kimseden üstün olmadığım gibi bunu öncelik görüyorum diye artılarını da sayıp durmam. çünkü bilirim ki bir yerlerde bin lira ila dört bin lira arası bütçeyi odaya ayıramayacak ama ayırmak isteyecek ve hatta bir fotoğrafa bakıp da iç geçirecek insanlar vardır.

kimi park yatak alır.

kimi tahta beşik alır yatırır.

kimi sandığın üstüne yatırır, kimi kanepeye kimi de prens prenses odası alır.

herkes cebini ve kendi hesabını alır ona göre alır. gücü yetenin bebeği de diğerinden daha şanslı değildir. çünkü onlar nerede yattıklarını pek bilmezler.

ama biraz büyüsünler gittikleri evlerin çocuk odalarına heves edebilirler. Allah kimsenin evladını kimsenin bir çaputa özenerek bakarken çaresizce bunu görmezden gelen ailelerden etmesin. İmkan versin de herkesin çocuğu tastamam büyüsün inşallah.

canım özenme durumu da çok farklı aslında. ben o kısımda hiç değilim. ki maddi durum olarak kesinlikle kötü değil benim maddi durumum ama bana mantıklı gelmiyor ve ayrıca hevesim de yok. daha önce defalarca gebelik kaybı yaşadım. şu anda üstü başı imiş yatağı odası imiş hiçbiri umrumda değil esasen. ben bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım, illa saracak bir bez , yatıracak bir yatak bulunur. tek özlemini çektiğim evladımı sağlıkla kucağıma alıp, uzuuunca bir süre de ondan ayrılmak zorunda kalmamak.

diyorum ya herkesin önceliği hevesi imkanı farklıdır. ilk hamileliğim kimyasal gebelikti. 5 gün hamile olduğumu zannettim ama o 5 günde bütün beşik çeşitleri, bebek arabaları, pusetler, oda takımları vs hepsine bakmıştım , hevesim vardı. ve işten ayrılmayı o zmaan hiç düşünmüyordum. ama 4 sene sonra bugün önceliklerim de heveslerim de tamamen değişti. o yüzden almak isteyeni de istemeyeni de anlayabiliyorum ve saygı duyarım banane sonuçta kimin ne alacağından. bu gibi ufak şeylerden kimsenin kalbi kırılmasın bence, alanın da alamayanın da , alabilecek olup almayacak olanın da...

Inşallah canım amin
Kimse kimseye ustunluk siz durumu yanlış anlamışsınız..

Kirk yılda bi yorum yaptım durum nerelere geldi arkadaşlar burda günlerce mamas&papas bebek arabaları falan konuşuldu bebek bakım çantaları falan kimse bu kadar dramatize etmesin olayı ya lütfen sinirlerim hopladı ben illa oda mi yapın çocuğunuz eksik mi kalcak dedim oda gereksiz bence yapmayın diye birkaç arkadaş yorum yapmış bende neden yapmayım bence gereksiz değil diye yorum yaptım hepsi bu yok döşek te yatırıyor yok sedirde allah aşkına benim üzerimden böyle yorumlar yapmayın birkaç arkadaş var fikirleri güzel yapmak istemiyorlar hevesleri de yok saygı duydum benim var yapıyorum saygı duyun...onun dışında kimseden üstün gördüğümüz yok kendimizi herkezin çocuğu kendine kıymetli ozel ve bir cocuk için en önemli şey onu seven anne babaya sahip olması bundan ötesi yok lütfen bu konuda daha fazla saptırma yapmayın herkez hamile herkez hassas

Yapmak isteyen istemeyen fikrini yazar. Neden yapıyorum oda neden bu bebek arabasını alıyorum. Zaten burada bebekler icin yapılanlar vs değilmi paylaşım?

O zaman gittiğimiz doktorlarıda yazmayalım doğum yapacagımız hastaneyide arada çok farklı yerler var. Devlete gidende var a plus hastaneyede.

Mesela ben hastane odası süslemeyeceğim. Ama burada yazan paylaşan biri olsada icimde falan kalmaz, bence gereksiz birsey neticede buradada oda icin herkes fikrini yazdı. Ona bakarsanız ben pahalı bir bebek arabasıda almayacagim bence oda gereksiz baston puset ve kanguru kullanacağim. Olayların bu kadar büyümesi saçma. Daha kaç zaman neler paylaşacağız burada. Bunların konu edilmesine gerek yok. Kimsenin bir nispet yapma amacıda yok.

Bizim 2016 haziran anneleri grubunda herkes aldiğını yaptıgı odayı hastane odalarinı paylaştı. Hiçte sorun olmadı güzel anılar bunlar.

Kesinlikle duygularıma tercüman olmuşsun canım. Her anne baba çocuğu için herşeyin en güzelini en iyisini almak ister ama durumu olmayıp alamayan iç geçiren annr babalarında çocukları bi şekilde büyüyor. Bu yüzden çok doğru demişsin kesinlikle sana katılıyorum ve ger geldiğin içinde çok mutlu oldum nasıl bebiş iyi mi :)

Çok güzel bi topik olsun demiştik moralleri düşürmeyelim arkadaşlar kimseninde kabi kırılmasın ne güzel paylaşımlar yapıyoruz burda. Bi oda muhabbeti için kalpler kırılmasınn

insanlar iç geçirip üzülecekse başka mercilerde de üzülebilir örneğin sokakta bebek arabasıyla giden bi çocuğun arabasını görünce oturmaya gittiği evin cocugunun odasını görünce burası paylasım platformu birileri iç geçirecek diye paylaşım yapılmaması saçma ki paylaşanda düşüncesiz vs olmuyor
içinde kalıp iç geçirelecek o kadar çok şey var ki o zaman cocugu olmayan annelerde bu forum baslıgını görüp
cocugum olmuyor dıye de iç geçirit üzülür foromu yekten kapatalım mı
dramatize etmenin mantıgı yok herkes her seyı paylasabilir ki fikir alıs verişi olsun marka model hava atmak için değil herkesin bilinçlenmesi fikir edinmesi açısından paylaşılıyor kullananlar bilenler neden aldıgını alacaklara fikir olarak sunuyor adı üstünde paylaşım platformu yani yardımlaşma platformu bi arkadaş bir da pahalı bır bebek arabası aldıysa ve bende bundan alacaksam ya da ucuz
ama alan kişi memnun kalmadıysa bunu bilmek benim işime yarar param çöpe gitmemiş olur pahalı ya da ucuz dahi olsa bunlaroı paylaşmada nasıl bi sakınca olabilir
keza bebek odası en iyi markadan alıp paylasmıstır memnun kalmamıstır alacak insana fikir olur kurulurken çıt kırılmıstır almayın der alacak kişide ona göre almaz mesela bunda ne diye bir art niyet olabilir ki

isteyen odasını yapar en ince ayrıntısına kadar paylaşır isteyen yapmaz sadece beşik paylasır isteyen hiçbir şey paylamaz bunlarn bir standartı yok
paylasım yapmanın oda almanın oda almamanın paylasım yapmamanın maddi durumla ya da iç geçirmeyle bir alakasının oldugunu ve olayın bu kadar dramatize bir şekilde görülmemesi gerektiğini düşünüyorum

Arkadaslar tamam sakin olun. Birbirinize empati yaparsaniz herkesin iyi niyetle konuştuğunu göreceksiniz. Önemli olan bebeklerimizin sağlığı..! Sonrasinda isteyen beşik alir isteyen oda yapar isteyen eskilerle idare etmenin mantigina inanır. Lütfen kirmayin birbirinizi bu sayfanin amacı üstünlük kurmak degil sevincleri ve hayalleri paylaşmak :))) biri hayalini yazdigi zaman digeri katılmak zorunda degil yeter ki niyetimizi doğru yansıtalim..
Bu arada ben sabahtan beri su basmis bütün dolap malzemeleri ve halisi mahvolmus biri olarak elimde 10 tl para olduğu için bir tamirci bile cagiramadim düşünün sagolsun kocam kartı da alıp gitmiş yardim edecek kimsem de yok :)) ama ben durur muyum girdim dolabin icine koca koca boruları söktüm banyoda temizleyip yerine taktim ve olayi çözdüm hatta bi tane boru artti yerini bulamadim kafam basmadi artik 10 tl de bana kalmış oldu çok mesuuuudum olsun bakalim akşam o koca bu eve gelecek

ay valla helal olsun :) e boru ne olacak tekrar tasma oldu mu denedin mi cnm

ay valla helal olsun :) e boru ne olacak tekrar tasma oldu mu denedin mi cnm
Valla bütün tencereleri tekrar elimde yikadim baktim bi yerden su gelmiyor canim :) en azindan aksama kadar idare etsin beni yoksa mutfak kokacak. En azindan bulasiklari yikayip yerleri deterjanla sileyim. Aksam kocam gelince de bulur borunun yerini :))

Bende yazilan her mesajı okuyorum okumadan geçemiyorum

İnşallah

Maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…