2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286

Ben de yaptırmadım canım hiç bir testi ayrıntılı ve şeker yüklemesini düşünüyorum ama oğlumda yapmıştık bakalım bu doktorum ne dicek Aşı yerim şişmişti benim de kızarmıştı ama 3 güne geçiyor normalmiş

bende ayrıntılı ultrasonu doktor kendisi yaptı zaten onu her doktor 22 haftadan sonra yaparmış şeker yüklemesi için dediğim gibi henüz doktorum bana illa yapalım lazım fln demedi zaten ben iğnedende çok korkarım canıma minnet doktorda bana hep soruyor nasılsın nasıl gidiyor diye demir ilacını sordum vericekmisin diye kasılman varmı dedi yok dedim tamam lazım değil demekki dedi tetanoz fenaydı ama ya bende şişme kızarma hiç birşey olmadı sadece akşam fenalaştım

canım bir defa yaptırdıysan ilk gebeliğinde seker yuklemesi 2. 3. cocukta gerek yokmus

Cnm sen içince fenalaşmamışsın bişi yoktur heralde. Benim başım döndü midem fena oldu bende var heralde o yüzden çok etkilendim. Kilo vermiştim bunda olmaz sanıyordum ama var sanırım. Şeker ölçüm aleti aldım artık

Hmm kötü olunca olma ihtimali var yani anladım canım.. evet ben hiç kötü olmadım midemde bulanmıyor

Geçmiş olsun canım bnm ki de ayrıntılı baktı biraz ama bebişin eşinin aşağı indiğini görünce ayrıntılıyı yaptır mutlaka dedi ayın 3 ünde gidicem ona da

Geçmiş olsun canım bnm ki de ayrıntılı baktı biraz ama bebişin eşinin aşağı indiğini görünce ayrıntılıyı yaptır mutlaka dedi ayın 3 ünde gidicem ona da

bebeğin eşi ne oluyor kesesimi?bilmediğimden sordum yanlış anlama sakın aşağı inmesi ne demek ?

Hangi doktora ya da hastaneye gidiyorsun gördum belki ama hatırlamıyorum
konusmustuk ama baya oldu tabi estf:) ben sevtap hamdemir kılıç hocaya gidiyorum kendi muaynehanesine liv hospital ile çalışıyor
6 aydan sonra falan oğlunuza kitaba basladınız mı ben şimdiden bakıyorum annemle ablamda yönlendiriyor tabi yayın nesne kartları vs önereceğiniz varsa çok sevinirim

himmm internette biraz bakındım plasenta(bebeğin eşi) aşağıda tutunuyormuş ama giderek yukarı çıkarmış

TRifi tam olarak yazabilir misin? Yutkunamıyorum bile, doktorun mı tavsiye etti ilk defa duydum
canım ben iğdeyi kaynattım su da kaynattıktan sonra posasını ezdim onu içtim
ayrıca sambucol verdı vıtamın doktoruna yıne de danıs bunu hasta olmasan da korunmak için kışın içebilirsin dedi
bende senin gibyidim bu şekilde düzeldim pastilini de aldım bu sambucolun zaten eczane hamıleyım dıyınce direk bunun pastilini önerdi bitkiselmiş
zerdecal bal da sıcak suya katarsan iyi geliyor bende kronik franjit oldugu için sürekli oluyorum bunlar kurtarıcım oluyor ama 3 4 günu bıuluyor ıyılesmem

Eklentiler

• sambucol.webp
    2,8 KB · Görüntüleme: 39
Benim alanım çocuk gelişimi. 16 aylık şuan. Doğar doğmaz bez kitap ve siyah beyaz kartlara başladim. 6 aydan sonrada renkli kartlara ve kalın baskılı az yazılı kitaplara gectim. Şuan istediği kitabi alır getirir okuyayim diye

6 aya kadar kartları gösterdim ve bez kitaptaki nesneleri tanıttım. 6 aydan sonra her gece yatmadan önce kitap okudum halada okurum çok seviyor başta hic ilgilenmedi tabi ama zamanla çok sevdi

@yyllzz kizlar gunaydin siz oto koltugu ne aldiniz? 0-9 kilo mu ay mi? Ya benim o konuda kafam cok karisik bi aydinlatin noolur...
0 9 kilo oluyor. Kiloya göre oto koltukları. Isofixli bir model oğlumun onu kullanacağim. Baya geniş, ters bakıyor. Adac testini geçmis bir model ama benimki amerikadan türkiyede aynı model yoktu.

ay ne güzel benim annem ablamda çocuk gelişimci annem emekli oldu şuan zihinsel engellilerle çalışıyor onlarda kartla başlarsın dediler sizin gibi şimdiden karnımdayken de okumamı tavsiye ettiler ama işin garibi ben kitap okumayı hiç sevmesem de bir edebiyatçı olarak kızım için çok heves ettim benim gibi olsun istemiyorum babam inanılmaz baskı yapardı kitap okumak için ablamda işe yaradı ama bende ters tepti nefret ettim kitap okumaktan sonra kendi kendime basladım ara ara okuyorum duzenlı degıl
babamda bı getırırdı 5 6. sınıftayım eylülü oku diye belki de ondan kaynaklandı sonra lisede kendime özgü tarzlarla devam ettim bazen cok sık okudum arka arkaya bazen 1 yıl okumadım biraz alıskanlıklarım cok cabuk degısıyor ya da alıskanlık olamıyor bende
ama kızım öyle olsun istemiyorum severek alıstırmak istiyorum
bez kitabı araştırıyorum hemen

Günaydın sevgili hamişler, dün uzuuuun uzuuun mesajları okuyup bitiremedim. Ancak konuya dahil olabiliyorum. Hepinizin yazdıklarını tarafsız şekilde okuduğum için hormonlar sarmış dört bir yanımızı modunda bir asabiyet yaşanmış gibi geldi bana. Sonuçta hepimizin ortak noktası bebeklerimizin sağlıklı ve iyi olması. Bunu yaparken yöntem farklılıkları olması kadar doğal bir şey de yok. Bu farklılıklar da sadece maddiyata dayalı da değil. Kişiliklerimiz nasıl farklıysa, düşüncelerimiz de farklı olabilir. Örneğin biri çocuğu sallayarak uyutur biri asla sallamam der. Unutmayın ki bir de minicik şeyin etkisi de olacak. Belki tüm düşüncelerimizi yıkıp babasını salona gönderip bizim yanımızda yatacak
Örneğin ben ve kardeşim çok zıt kişilikli bebeklermişiz. Aynı anne baba yetiştirdi ama bambaşka şekilde büyüdük. Ben odamda yatmışım hep, kardeşim utanmasa ortaokulda annemle yatabilirdi.

Dolayısıyla biz planlar yapıyoruz ama günü geldiğinde neler yaşayacağımızı %100 yönetemeyeceğiz.

Maddiyat konusuna gelince tabi ki hepimizin farklı koşulları vardır. Bu demek değil ki çok maddi gücü olan en pahalıyı alacak ya da daha kısıtlı bütçesi olan en iyisini yapamaz. Herkes kendi şartlarında kendi doğrusunu yapmaya çalışır, bu arada sohbet ederken de tabi ki fikirler söylenir. Medeni ve saygı çerçevesinde kalmak koşuluyla herkes istediğini yazma, söyleme, sorma hakkına sahiptir.

Buraya yazma ya da yazmaktan vazgeçme de herkesin hür iradesidir. Gelene hoşgeldin, gidene sağlıklı doğumlar demesini biliriz. Ancaaaak sohbetleri genelleme ile tüüü kaka diye eleştirip, başkasının düşüncesine, hevesine de karışılamaz. Sitenin kuralları bellidir, konuşulması kısıtlanmış konular da açıktır. Burada odanın, arabanın ya da hastanenin fiyatı konuşulması birbirimize yardımın, fikir edinilmesinin bir yoludur. Ama bunu anlamak istersek tersten anlayıp pahalı araba almış gösteriş yapıyor şeklinde yorumlamak da kişinin kendi elindedir. İşte bardağın dolu tarafı işe boş tarafından bakışın arasındaki farktır bu.

Bu platformda yeri geliyor ailenizle konuşmadıklarımızı, gecenin bir yarısı aklımıza gelenleri, deneyimli annelerden fikirlerini, yaşamdan aldığımız tecrübeleri paylaşıyoruz, paylaşacağız. Lütfen dilediğiniz gibi yazmaya, çizmeye, paylaşmaya devam edin. Burada 9 ayı ve belki sonrasını da keyifle geçirelim. Tabi ki minik tartışmalar olur, doğanın bir kanunudur. Yeterki saygımızı ve sevgimizi yitirmeyelim...

Hepinizi kocaman öpüyor, şimdi tatile dönüyorum

himmm internette biraz bakındım plasenta(bebeğin eşi) aşağıda tutunuyormuş ama giderek yukarı çıkarmış
Evet canım plesanta bebeği besleyen şey aynı zamanda bakalım yoluna girer inşallah herşey , evde istirahat et dedi kanama ve erken doğum riskine karşı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…