- 28 Eylül 2013
- 8.292
- 15.637
- 448
- 35
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #19.721
Asagı yukarı doğru bir hesap. Ama en mantıklisi son zamanları beklemek bebek 3 kilo civariysa bir paket 1 numara alıp sonra devam edersin duruma göre. Bide stok.doğmadan mantıkli değil cünkü bazen bebege yaramiyor bez. Ilk zamanlar gercekten sık değisiyor. Ama zamanla azalıyor.Bana da bir çok kişi böyle söyledi bu yüzden yapılan hesap mantıklı geldi ki fotoğraf ekleyemediğim için yazarak paylaşayım:
Beden Kg. Yaş(ay). Süre(ay). Günlük ihtiyaç Toplam
0/1 0-5. 0-1 1 (30gün) 12 360
2 3-6 1-3 2(60gün) 10 600
3/3+ 4-10 3-7 4(120gün). 8 960
4/4+ 7-16 7-13 6(180gün) 6 1080
5/5+ 11-20 13-21 8(240gün) 5 1200
6/6+ 15+ 21-36 15(450gün) 4 1800
Canım benimde sağ kasılma ağrı giriyor arada kalkarken otururken filan ani hareketlerde ilk kez yolda yürürken olmuştu durmuştum resmen sancı dan magnezyum u içmiyordum ama bu sancılar olunca içmeye başladım şu an biraz hafifledi gibi
canım sarımsak yutmayı tavsıye edıyorlar ama hamılelıkte sarımsak tansıyonu ne yapar bılemıyorum bır de kızılcık kaynatıp içmek fayda saglıyormus zaten c vıtamını gebelere sakıncası yokmus kızılcıgın
Benim doktorum geçmeyen ağrıları bildir diyor, enfeksiyona bağlı mıdır dersen sanmıyorum.
Kızlar gözünüz aydın, darısı girmeyenlerin başına, en geç benim galiba. 14 ekimmm
Aynen cnm sağlık olsun iyi olsunlardaKimseye vermediler bir de beklemekten o kadar yoruldum ki diyesim gelmedi sağlık olsun kendi doktor veriyor iyi kötü :))
Bebek odasini pretty baby den aldim. Tavsiye ederim yunusemre caddesinde magazalari.urunleri mdf ve su bazli boya kullaniyorlar. Daha dusuk butce istersen mdf suntalem karisik urunleride var. Ama zaten fiyatlari uygun bence.
Bebek alisverisi karisik. Cartersdan aldim antalyadayken h m den aldim. E bebektwn aldim Mothercare zaten alıyorum. Morhipo ve trendyoldada kampanya takip ediyorum. E bebek uygulamasini indir istersen telefonuna mesela ben dun e bebekten baby plus elektrikli pompa aldim. 130 liraya inmisti normalde 280 mis. Bugun geldi guzel gozukuyor denedim cekisi falan iyi gibi. Tabi gogsumde deneyemedim bacagimda denedim baya vakumladi.
Onum disinda hamamyolindaki magazalarida kullaniyorum. Korur ic giyim bebe ar mesela urunleri guzel. Asarciklida Merve bebe guzel. Civil iyi diyorlar ama sirf calisanlarin suratsizligindan ben hic alisveris yapmadim. Ama kullananlar memnun.bebek arabasi vs icin e bebektir vs dir kampanyalari takip et edebiliyorsan. Mesela ben elektrikli anakucagi aldi. E bebekte 800 lira idi hepsiburada da e bebek 750 ye satiyordu oradan aldim :)
Normal varken sezeryana acisiz denmez bence. Neticede birisi ameliyat :)
Ay ben de biraktirmaya calisiyorum, bizimki guya evlendigimizde birakacakti. 2 sene gecti ustunden. Bebek haberini aliyim birakicam dedi. Kac hafta oldu hala tik yok. Azaltti, evde hic icmez arabada icmez ama ben yine de cok rahatsiz oluyorum kokusundan ellerinden kiyafetlerine kadar hep kokusunu aliyorum. Bak bebege 5 metreden fazla yaklastirmam dedim en son. Bakalim birakabilecek mi.. X rayden de gecmiyorum en basindan beri. Bir sey demiyorlar. Xray isininin bi zarari yok, sehir efsanesi o diye de bir yazi okumustum. Ama tedbir iyidir.
Benimkide güya bırakacak :) icraat yok amaartık balkonda kapısını kapatıp iciyo :) az önce içti daha kapıyı sa kapatmış balkon camini açmış çünkü :) evet ya Kuzenler hep derdi de ben içerken uf çok kötü kokuyosun diye içmeyene cidden çok acı acı kokuyor gerçekten...yok canım ben bizzat onun dersini gördüm güvenlik kursunda radyasyon yaymiyor ama tabiki x ışını var bu yüzden insanların üzerindeki metallere farklı renklerle uyarı veriyor..kesinlikle dediğin gibi tedbir iyidir sen ne güzel başından beri gecmemissin benim aklıma geç geldi daha doğrusu hamile bi bayani görünce aydınlanma geldi
afacan hareketli olacak demek ki masallah. Kiz mi canim bebegin? Benimkine bi sefer bakildi, kiz %99 denildi ama cok hareketsiz ya. Ikili taramada elini basina goturmus, cektiremedik mesela o kadar ugrasmaya ragmen elini bile hareket ettirmedi. Cinsiyet ogrenmeye gittim gostermedi yine hareket yoktu zorla gorduk en sonki muayenede de yuz ustu yatiyordu dönmedi. Ayrintilida hareket etsin de bi gorelim diye dua ediyorum
21 22.haftalarda daha net gorunuyormus sanirim, ondan da kararsiz kaldim biraz. Ben gideyim en iyisi bakalim aldik bi kere randevuyu
Akıntı normal değil mi canım gebelikte bnm hep var bu aralar daha çok sadeceBen bugün mesaj attım, bir sorun görülmedi diye, ama akıntım var dedim. Gel bir kültür alalım dedi, gittim verdim bakalım, herhalde biraz enfeksiyon var. 3 gün sonra çıkar sonuç bakalım.
Ay ben de biraktirmaya calisiyorum, bizimki guya evlendigimizde birakacakti. 2 sene gecti ustunden. Bebek haberini aliyim birakicam dedi. Kac hafta oldu hala tik yok. Azaltti, evde hic icmez arabada icmez ama ben yine de cok rahatsiz oluyorum kokusundan ellerinden kiyafetlerine kadar hep kokusunu aliyorum. Bak bebege 5 metreden fazla yaklastirmam dedim en son. Bakalim birakabilecek mi.. X rayden de gecmiyorum en basindan beri. Bir sey demiyorlar. Xray isininin bi zarari yok, sehir efsanesi o diye de bir yazi okumustum. Ama tedbir iyidir.
Masallah kuzuya canim insallah sıkıntısız saglikli gecer hamileligin :)
Hosbulduk :) tesekkur ederim
AAa niye oyle yapti ki.. Sinir oluyorum hic bilgi vermeyen doktorlara. Hic degilse bi her sey guzel gorunuyor, surasi su burasi bu falan deseymis.
Ikizlere hayranim ben ya genel olarak. Masallah epey de buyumusler
Ben de ordan aldim randevumu 9 ekime. Doktorum yonlendirdi. Bakalim insallah iyi, ilgili cikar
O zaman yerinde durmazdın sen şimdi de yerinde durmuyorsun çocuğum dersinBen de habire hareketlerinin videosunu çekiyorum, göbek show, ilerde gösterip neler söyleyip yüzüne vurcam kim bilir:) anayım ben ana deyip:)
canım tam ortopedik olmamalı onu biliyorum sadece. yarı ortopedik olacaktıİşbir yataktan daha iyisi yok canım. Fiyati hiraz yüksek digerlerine göre ama sınıfının en iyisidir işbir
ben oğlumda prima pampers kullanmıştım.bazen premium care kulandım ama kızımda molfix deneyeceğim. çünkü wc eğitiminde keşke bu kadar hijyene rahata alıştırmasaydım dedim. bakalım belki memnun kalırımBez olarak ne almayı düşünüyorsunuz ? İlk etapta kaç adet almalı sizce
Cnm ben de oğlumda 3-6 almıştım ama hep taştı sürekli kıyafet değiştirdim. 2 numarada rahattım. Doktorum çok iyi yapmışsın gelişimi için büyük takman daha iyi demişti. Birde ben geceleri değiştirmiyordum hiç. Gece kaka yaptığını hiç bilmem. Buda eski usul. Kv annem büyüklerim hep gece değiştirme dediler. Doktorum da iyi dedi. Günlük ihtiyaç değişiyor bazen 5 kullanırken bazen ishal olur 10 kullanırsınBi tablo bulmuştum, görseli yükleyemedim de ilk numara bez için günlük 12 kullanımdan 1 ay kullanılacağını var sayarak yaklaşık 360 adet kullanılacağını yazmıştı. Hemen neden 2 numara aldınız peki, premium care in 0 numarası 3-6 kg için zaten?
Benimki 500 bile değildiaynen canım cd verdim dedi eve geldim açtım hiç bişey yok cd de bitek kan akışını gösteren bi foto koymuş o kadar hevesle gittim ölçümleri bile doğru yapmamistir kesin boşa vakit kaybı oldu yani benim için hala sinirim geçmedi bide üstüne etrafımdakiler aaaa daha 500 gram mi diyorlar iyice çıldırdım 22 haftada bebek 2 kilo olcak sanki Ayy bugün çok kötü geçti benim için ya baya doldum kusura bakmayın yazdım baya
oii maşallah kızlar baya büyümüş ne küçüğü baya baya büyümüşler hiç canını sıkma hemde ikiz bebeğe göre çok iyiler allah nazardan korusunGeldim kızlar benim minnoslar baya büyümüş biri 370 gram 24 cm biri 500 gram 28 cm olmuş maşallah kızlarıma :) Dr a sinir oldum ama hiç bişey konuşmadı yorum bile yapmadı kağıttan okudum değerleri renkli göstermedi o kadar parayi boşa verdim
Canım bunlarla 0-3 ay için genelleme yapmak doğru olmaz. Kimi bebek az kilo alıyor kimi çok. 2013 şubat anneleri verilerimizi inceledim. Kimi yavrularımız ayda 500 gr almış kimi yavrular 1500. Sanırım sen toplu almak istiyorsun oyüzden hesaplama yapıyorsun galiba değilmi.Bana da bir çok kişi böyle söyledi bu yüzden yapılan hesap mantıklı geldi ki fotoğraf ekleyemediğim için yazarak paylaşayım:
Beden Kg. Yaş(ay). Süre(ay). Günlük ihtiyaç Toplam
0/1 0-5. 0-1 1 (30gün) 12 360
2 3-6 1-3 2(60gün) 10 600
3/3+ 4-10 3-7 4(120gün). 8 960
4/4+ 7-16 7-13 6(180gün) 6 1080
5/5+ 11-20 13-21 8(240gün) 5 1200
6/6+ 15+ 21-36 15(450gün) 4 1800
canım sen yazınca baktım da carter's ürünlerine bayıldım çok tatlılar acaba ankarada nerede varlar olmadı netten sipariş vereceğim :) teşekkür ederim sayende bi yer daha keşfettim :)Bebek odasini pretty baby den aldim. Tavsiye ederim yunusemre caddesinde magazalari.urunleri mdf ve su bazli boya kullaniyorlar. Daha dusuk butce istersen mdf suntalem karisik urunleride var. Ama zaten fiyatlari uygun bence.
Bebek alisverisi karisik. Cartersdan aldim antalyadayken h m den aldim. E bebektwn aldim Mothercare zaten alıyorum. Morhipo ve trendyoldada kampanya takip ediyorum. E bebek uygulamasini indir istersen telefonuna mesela ben dun e bebekten baby plus elektrikli pompa aldim. 130 liraya inmisti normalde 280 mis. Bugun geldi guzel gozukuyor denedim cekisi falan iyi gibi. Tabi gogsumde deneyemedim bacagimda denedim baya vakumladi.
Onum disinda hamamyolindaki magazalarida kullaniyorum. Korur ic giyim bebe ar mesela urunleri guzel. Asarciklida Merve bebe guzel. Civil iyi diyorlar ama sirf calisanlarin suratsizligindan ben hic alisveris yapmadim. Ama kullananlar memnun.bebek arabasi vs icin e bebektir vs dir kampanyalari takip et edebiliyorsan. Mesela ben elektrikli anakucagi aldi. E bebekte 800 lira idi hepsiburada da e bebek 750 ye satiyordu oradan aldim :)
Armada ve kentpark avm de varmis canim :) ben internetten aldim eskisehirde olmadigi icin. Kalitesi iyi ürünlerin.canım sen yazınca baktım da carter's ürünlerine bayıldım çok tatlılar acaba ankarada nerede varlar olmadı netten sipariş vereceğim :) teşekkür ederim sayende bi yer daha keşfettim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?