2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Arkadaşlar birkaç yerde tahlillerin sağlık ocağında yapılabileceğinden bahsetmişsiniz. Ben hiç tavsiye etmiyorum. Oğlumda sağlık ocağında kan verdim tsh yüksek çocuğunda zeka geriliği olacak dediler. Hemşirenin biri bazen yanlış sonuçlar gelebiliyor tekrar gönderelim dedi. Tekrar kan verdim gene yüksek çıktı. Çok panik yaptırdılar. Özele gittim endokrinciye. Doktor sağlık ocağının testlerini eline bile almadı tekrar tahlil istedi ve hepsi normal çıktı. Benzer bir olay başka şehirde yeğenimde oldu. Doğumdan sonra topuk kanı alınmıştı ve gene yanlış sonuç çıkmıştı. Boşuna çocuklarınızın ve kendi canınızı acıtmayın derim. Gene de siz bilirsiniz. Bazen doğru sonuçlar veriyo olabilir ama yanlış sonuç olasılığı daha yüksek.
Haklısın benim de üç farklı yerde tsh bakıldı en düşük endokrinde yapılandı ki düzen laboratuvarında yaptırmıştım bide en yüksek orada çıktı anlamıyorum neden bu kadar fark oluyor.

Biz 2015 ekim anneleri olarak hâlâ görüşüyoruz, sıkı fıkı hem de :halay: darısı bu grubun da başına :KK200:
Bizde 2013 şubat anneleri olarak görüşüyoruz hala. Birbirimizin evlerine gelip gidiyoruz kalıyoruz. Asker arkadaşlığı gibi. Başta kalabalıktık. 40 kişi kadar şimdi 20 kişiyiz

Haklısın benim de üç farklı yerde tsh bakıldı en düşük endokrinde yapılandı ki düzen laboratuvarında yaptırmıştım bide en yüksek orada çıktı anlamıyorum neden bu kadar fark oluyor.

Çoklu alıntı yapmayı beceremedin. Herkese yorumları için teşekkür ederim. Okuyunca rahatladım. İnşallah bebeğim iyidir sürekli doktora gitmek istemiyorum çünkü .

Benimki elinden gelse doguma kadar gelme diyecek.. Çok yoğun bir doktor özel hastane ama millet deli gibi kapilarinda bekliyor. Valla ben şimdiden çok bunaldim. Hamileligimi rahat gecirmek istiyorum bu doktor stresten baska bisey degil.
başka dr bul canım benim dr iyi her konuda insanı rahatlatıyo gece bile arasan kalkıp cevap veriyor dr çok önemli

Bebeğini kaybeden arkadaşlar çok geçmiş olsun. 2 yıl önce bende yaptım. İsyan etmedim hiç ama üzüldüm tabi.
İyide düşmüş. Oğlum ozamanlar 28 aylıktı ve çok zor bir döneme girdik. zaten iki yıldır düşünmüyorduk ama sürpriz oldu hamile kaldım. Şimdi oğlumda mutlu eşimde bende.

Ilk gebelikte bende iki haftada bir gidiyordum meraktan. Doktor alismisti artik sana 1 ay sonra gel dicem ama gelcen zaten haftaya diyordu. Bunda daha rahatim :) bakalim :)
Bende rahatım canım ikinci daha rahat oluyo heralde öyleki hamile olduğumu bile 7. haftaya yakın öğrendim :)

Benim kizim 3 yaşında söyledim ama pek gundem yapmıyoruz

hayırlı olsun saglikla dogsun

canim gecmis olsun allah hayirli zamanda versin insallah

yaa bunu bilmiyordum rlmali tarvinli cay iciyordum ben de arada artık kisin icetiz doguma yskin

evham yapma canim olabilir normal bence

hayirlisi kuzum allah digerini korusun

ah cok zor bir durum emedur falan verir ama cok da etki etmiyor

Biz de 2014 mayis anneleri olarak görüşüyoruz ozel hayatta 3 yıldır cocuklar arkadaş darısı bu gruba

Bugün eve döndüm sürprizle karsilasyim evi karinca basmış ama oyle boyle değil asil bomba ise buzdolabı bozulmuş ve hersey kokmus en kotu gunum boyke oldun diyorum yine de ama cok yoruldum herseyi attim dondurucu bolmesine camasir suyu yaptim ama silmefim fazla koku olmus cok fena aksam esime sildirecegim

Kızlar bir konuda uyarmak istedim, çamaşır suyu hiç masum bir temizleyici değil. Hatta zararları çok daha fazla. Çok araştırmıştım bir dönem ve kullandığım zamanlara pişman olmuştum. Şu an sadece tuvaletlerin iç kısmına döküyorum. Onun dışında hiç bir yere kullanmıyorum. Çünkü istediğiniz kadar durulayın, %100 arınmıyor. O nedenle tavsiyem sirke, karbonat ve limon tuzu ile temizliğinizi yapmanız. Hele ki hamileyken asla solumayın. Bir diğer çözüm de Arap sabunu, diğerleri kimyasal zehir resmen.

Günaydın annişler napiyosunuz bakiim.. Ben saat 5.30 da uyandım malum akşam dayanamayip erken yatıyorum erkenden kalkiyorum sevdim ben bu işi:)) bir de karnimda acayip kramplar oluyo sizin de başladı mi gebeligin ilk haftalari gibi degil. Dönerken çok gülerken öksürüp hapsirirken bütün karin bölgem kısım kısım kasiliyor. Ben çok gülen biriyim şimdiden çok zorlaniyorum. Eşim aksam yatakta komik bisey söyledi gülmek yeribe agladim neredeyse kalktim agridan gülemedim:)))

Seninki kadar olmasa da benim de sol tarafımda oluyor canım, sağda hiç bişi yok. Hatta doktora bile sormayı düşündüm.

Günaydın ben hala depresifim üff sıkılıyorum sanki içim daralıyor :ruh:

Ağlamak ve uyumak istiyorum birazda sinir var hamilelik depresyonu filan mı acaba :uykucu::ukala:

Olabilir canım, geçen gün imzada yazıyordu depresyona sebep olabilir diye. Ben gece biraz dışarı çıktım, deniz kenarına oturdum, iyi geldi :)

Benimki elinden gelse doguma kadar gelme diyecek.. Çok yoğun bir doktor özel hastane ama millet deli gibi kapilarinda bekliyor. Valla ben şimdiden çok bunaldim. Hamileligimi rahat gecirmek istiyorum bu doktor stresten baska bisey degil.

Canım doktorun seni strese sokuyorsa hemen değiştir, doktorla iletişim çok önemli. Bazı insanlarla iletişim tutmaz ya, doktorlarla da öyle olabiliyor işte.

Günaydın kızlar
Bende bugün tsh düşüşünü kafama taktım . Bir hafta önce 7.7 iken 2.2. Oldu bir hafta sonra bende bebeğe bişey mi oldu da düştü diye düşünmeye başladım. Çünkü gebelikte başlıyor tsh sorunu bende. İkinci gebeliğimde başladı gebelikten sonra düzeldi 3. Gebelikte ilk kan verdim yüksek bir hafta sonra düştü. Kafam karıştı ne düşünmeliyim

Bu konuda hiç bir fikrim yok canım ama önemli bir konu bence doktoruna danış ve gerekirse testi tekrarla bence. Şunu da unutma her hamilelik bambaşka ;)

Canım doktorun seni strese sokuyorsa hemen değiştir, doktorla iletişim çok önemli. Bazı insanlarla iletişim tutmaz ya, doktorlarla da öyle olabiliyor işte.
Valla herkws bırakma cok iyi cok iyi diyor da neye diyor ben anlamadim. Hic iyi enerji alamadim kadından. Oysa ki o doktordan randevu alabilmek icin hastaneye gidip saatlerce yalvarmistik beklemistik doktoru.. Amannnn vazgectim gitmicem ona artik

Arkadaşlar birkaç yerde tahlillerin sağlık ocağında yapılabileceğinden bahsetmişsiniz. Ben hiç tavsiye etmiyorum. Oğlumda sağlık ocağında kan verdim tsh yüksek çocuğunda zeka geriliği olacak dediler. Hemşirenin biri bazen yanlış sonuçlar gelebiliyor tekrar gönderelim dedi. Tekrar kan verdim gene yüksek çıktı. Çok panik yaptırdılar. Özele gittim endokrinciye. Doktor sağlık ocağının testlerini eline bile almadı tekrar tahlil istedi ve hepsi normal çıktı. Benzer bir olay başka şehirde yeğenimde oldu. Doğumdan sonra topuk kanı alınmıştı ve gene yanlış sonuç çıkmıştı. Boşuna çocuklarınızın ve kendi canınızı acıtmayın derim. Gene de siz bilirsiniz. Bazen doğru sonuçlar veriyo olabilir ama yanlış sonuç olasılığı daha yüksek.

O kadar haklısın ki, sağlık sistemimiz berbat. Babamın emarını yanlış çektiler. Daha önce kanser hastası olduğu için ödümüzü patlattılar. Sonra özeldeki doktoruna gitti, adam görür görmez bu doğru olamaz tekrar çekelim dedi. Aynı meradan üç gün sonra çekilen bambaşka sonuç verdi. Emar ı bile çekmeyi beceremiyorlar düşün yani.

Valla herkws bırakma cok iyi cok iyi diyor da neye diyor ben anlamadim. Hic iyi enerji alamadim kadından. Oysa ki o doktordan randevu alabilmek icin hastaneye gidip saatlerce yalvarmistik beklemistik doktoru.. Amannnn vazgectim gitmicem ona artik

Canım başkası için süper olan senin için berbat da olabilir. Sen kendi içinin ısındığında devam et bence de. Hamilelik bir yolculuk gibi, yanında en büyük yardımcılarından biri de doktorun. Ben tüp bebeğe başlarken herkes başka bir doktoru öneriyordu, çok ünlü ve tüp bebek konusunda Türkiye de sayılı doktorlardan biri. Ama adam bana o kadar soğuk geldi ki, görüşmedim bile.

Merhaba arkadaşlar.. keseyi görmeye gittiğimizde doktorumuz bir takım tetkikler istemişti. Troidimiz referans aralığında üst sınıra biraz yakın çıkmış. Endokrine görünmem gerektiğini belki ufak dozda bir ilaç başlayabileceğimizi söyledi.. offff offffff

Back
X