2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Canlar eşimle sürekli tartışıyoruz bebek ağlıyor sürekli eşimde ac bu cocuk diyor bense 3 saatte bir 90 veriyorum ve doyduğuna emin olduğumu düşünüyorum acaba gerçekten doymuyormu sizce sizde sadece mama cerenle nasıl yapıyorsunuz
Gunde 1 kere kaka 5 6 kere cis yapiyorsa doyuyordur.

Kızlar 2 gündür goguslerim çok yumuşak süt var ama bebis emerken çok sinirleniyor burda da konuşuldu gaza baglamistim ama normalde yapmiyor bi tek emerken ayaklarını vuruyor ağzına alıyor 5sn emiyor çıkarıyor. ..az mı geliyor sütun acaba..pazar gününe kadar çok iyiydi dolu doluydu hatta cuma Sağdım negatif dusunmek istemiyorum ama niye böyle oldu anlamadim...ara ara böyle olan var mı eskisi gibi dolar mi acaba
Benim üzüntüden çok azaldığı günler oldu o zaman çok yumuşamıştı kendi halinde bırakınca artmadı. Süt arttıran şeyler tükettikçe eskisi kadar olmasa da toparlandı. Zaten baştaki kadar da sert olmaz demişti doktor

Benim üzüntüden çok azaldığı günler oldu o zaman çok yumuşamıştı kendi halinde bırakınca artmadı. Süt arttıran şeyler tükettikçe eskisi kadar olmasa da toparlandı. Zaten baştaki kadar da sert olmaz demişti doktor
Süt içinmi stres yapıyordun?

Canlar eşimle sürekli tartışıyoruz bebek ağlıyor sürekli eşimde ac bu cocuk diyor bense 3 saatte bir 90 veriyorum ve doyduğuna emin olduğumu düşünüyorum acaba gerçekten doymuyormu sizce sizde sadece mama cerenle nasıl yapıyorsunuz

Eşine bilmediği konulara karışmaması gerektiğini söylemelisin. Benim eşim de öyle söylüyordu sürekli emzirmemi istiyordu. Ben de ona kaynana gibisin herşeye karışıyorsun, mümkünse yardımcı olabileceğin şeyler hakkında yorum yap dedim. Ki o zaman çocuk daha uykusundan uyananamıyordu da ben uyandırıp emziriyordum aç kalmasın diye. O konuşmadan birkaç gün sonra büyüme atağı geçirdi sürekli emmek istedi ben de verdim. O zaman da kustu bizim çocuk, öyle olunca eşim de korktu. Şimdi hiç aç bu çocuk diyemiyor.

Canm kac gunluk oldunuz sadecd mamaylami besliyorsun mamayla besliyorsan ilk bir bucuk hafta 3 saat arayla vermen lazim birde ilk gun 30 cc ile basliyorsun her gun 5 yukseltmen lazim mesela bnm bebegim 40 gunluk oldu yani 4 / 5 haftalik bebek icin 135cc veriliyo birde artik 2 saat arayla veriyorum bn mama kutusuna bak ordada yaziyo zaten eger hm emiziriyorsan hm mama veriyorsan ozmn 90 normal bnce

Şubat anneleri nasılsınız bebişler napıyor :) sürekli girmek konuyu takip etmek istiyorum ama minnoş fırsat vermiyor sağolsun. Uyku düzeni diye bir şey yok haliyle henüz. Bi bakıyorum 2 saat uyumuş bi bakıyorum 25 dk :D geceleri 12-4 arasını alışkanlık haline getirdik ama. Uyusada dalmıyor bu saatte anlamadım neden. Sürekli mızıklıyor anlamadım neden. Gaz olunca zaten uyku hak getire. Bende zombi gibi takılıyorum :)

Sende panik oluyormusum canım benimde aynen öyle bir emişte sönüyor ya azalırsa ya bittiyse diye kendimi yiyip bitiriyorum
yok merak etme bitme diye bir şey olmaz,benim sütüm az olmasına rağmen oğlum 2 yaşına kadar emdi ve süt geliyordu,yalnız gün be gün miktar değişiyor yediğin içtiğinle alakalı olarak

Kızlar şimdi artık eve dönüş yaklaştı ve ben eski bakımlı günlerime dönmek istiyorum :)

Hamile kaldığım kiloma dönmeye 1,5 kilo kaldı ama göbeğime sıkılaştırıcı da kullansam mı diye düşünüyorum :) var mı kullanan, kullandığı üründen memnun kalan?

Mama veren anneler bi kerede kaç cc veriyosunuz mamayı. Ben 70 felan veriyorum ama hala aranıyo. İki göğsümüde emiyo boşaltıyo yine aranıyo dün istediği kadar doyurdum karnını sonra ağız dolusu kustu. Aç mı değil mi anlayamıyorum
Ben 30 cc den fazla vermiyorum canım bazen 40 cc oluyo ma bence 70 fazla dr a bir sor Sen yine de

Kızlar ben yaralardan silikon meme ucuyla kurtuldum 2 gün sadece silikon meme ucuyla emzirdim o ara kendi uçlarım iyileşti şimdi arada kendi meme ucumla veriyorum
Eşim diyo bunu icat edenden Allah razı olsun :)
Çok ağlıyodum emzirirken kanıyordu meme ucum şimdi geçti çok şükür
Kesinlikle benim de onla düzeldi:) ama şimdi yine acıyor yine takmaya başlıycam:)

Kızlar bu gelen giden işi çok canımı sıkıyo benim. Ya eşim askerden geldi 6 gün annemde durdum ki oraya gelsinler diye. Dün evimize geçtik bugün eşimin akrabaları gelmeye başladı. Ya bide onlara hizmet ediyorum dikişim acıyo bi taraftan zaten bebek uyanmıyo saatler sürüyo emzirmem hatta emmiyo biberonla sağıp veriyorum herkes bi taraftan karısıyo. Onların yüzünden bebeğimi ihmal ediyorum bi baktım altına yapmış kim bilir kaç dk öyle geçtim odaya dakikalarca ağladım. Neden insanlar fikirsiz bu kadar ya
Ah canım bu akşam neler yaşadım bi anlatsam acırsın halime:( yarın yazacağım uzun uzun vaktim olursa desteklerinize çok ihtiyacım var :(

Kizlar bugun aksam 7den beri berbat durumdaydik. Aglamasi hic bitmedi gazi cikartamadik. Ben en son kv e verdim cunku elimden dusurecektim artik ve koltukta oturarak uyumaya baslamisim. Yataga goturduler beni. Neyse kv sakinlestirmis uyutmus sonra nest in icine koyup bizim yataga getirmis aramiza koymus, cunku bizim yatakta uykuya devam ediyor kendi yataginda bazen aglamaya basliyor.ben bunlarin hicbirini hissetmedim bile. Sagolsun iyi yapmis, ben de biraz once uyandim emziricem uyandirmaya calisiyorum esim kalkti bir hisimla. Bu boyle olmaz ben uykumu alamiyorum sabah 8 de iste olmam lazim. Yatagina koy arada bununla nasil uyucaz falan diye cikisti. Zaten butun aksam da ben ne yedim de bebek gaz oldu diye beni sorgulayip suclamaya calisti. Tamam benim yedigim onemli de bu cocukta da elbet gaz olacak kac gunluk bebek.Iste emzirmeye calisiyorum koridorun isigi acik ordan az odaya geliyor, kalkti pat diye isigi kapatti. Isikta uyuyamiyormus. Yine bisey demedim zifiri karanlik bebegi goremiuorum kucuk el feneri gibi bisey var onu yaktim.Sonra aldi yastik yorgan ben salona gidiyorum boyle olmaz falan dedi.ben de istersen biz gidelim dedim. Yani galiba lohusa sendromu ben yerine esimde oldu. Sizinkiler nerde yatiyor? Sabah ise yorgun gitmek istememesine hak veriyorum ama bu kadar tepkiyi anlamadim yani.
Cok uzun yazmisim kusura bakmayin ama uzuldum cok paylasmak istedim.

Kizlar bugun aksam 7den beri berbat durumdaydik. Aglamasi hic bitmedi gazi cikartamadik. Ben en son kv e verdim cunku elimden dusurecektim artik ve koltukta oturarak uyumaya baslamisim. Yataga goturduler beni. Neyse kv sakinlestirmis uyutmus sonra nest in icine koyup bizim yataga getirmis aramiza koymus, cunku bizim yatakta uykuya devam ediyor kendi yataginda bazen aglamaya basliyor.ben bunlarin hicbirini hissetmedim bile. Sagolsun iyi yapmis, ben de biraz once uyandim emziricem uyandirmaya calisiyorum esim kalkti bir hisimla. Bu boyle olmaz ben uykumu alamiyorum sabah 8 de iste olmam lazim. Yatagina koy arada bununla nasil uyucaz falan diye cikisti. Zaten butun aksam da ben ne yedim de bebek gaz oldu diye beni sorgulayip suclamaya calisti. Tamam benim yedigim onemli de bu cocukta da elbet gaz olacak kac gunluk bebek.Iste emzirmeye calisiyorum koridorun isigi acik ordan az odaya geliyor, kalkti pat diye isigi kapatti. Isikta uyuyamiyormus. Yine bisey demedim zifiri karanlik bebegi goremiuorum kucuk el feneri gibi bisey var onu yaktim.Sonra aldi yastik yorgan ben salona gidiyorum boyle olmaz falan dedi.ben de istersen biz gidelim dedim. Yani galiba lohusa sendromu ben yerine esimde oldu. Sizinkiler nerde yatiyor? Sabah ise yorgun gitmek istememesine hak veriyorum ama bu kadar tepkiyi anlamadim yani.
Canim bizim evde cift yatak odasi var birisi misafir icin esim ilk gunlerde çok uykusuz kalinca ben bu gece misafir yatak odasinda yatayim dedi. İstersen yat ama bebegin baglanmasi icin ayni odada uyuman onemli dedim. Ileride sana yabancilik ceker dedim vazgecti. Ayrica bu banane uykusuz kaliyorum hedesini anlamiyorum bende uykusuz kaliyorum nabalim. Ben bu konuda özveride bulunmuyorum. Esim 9 10 gibi gidiyor ise durumuma gore 6 da 7 de kaldiriyorum veriyorum cocugu eline ben yatiyorum 2 3 saat. Bebis acikinca getiryor bana emzireyim diye.
Bu topikte cok goruyorum esleri ile problem yasayani hamilelik basindan beri simdi iyice cogaldi.Esleriniz kose yastigi degil sizde zaten bolunerek cogalmadiniz sorumlulugu paylasin eslerinizle. Ve bunu yaparkende hiic vicdan yapmayin o insansa siz sokak kedisi degilsiniz. verin cocugu eline babaligi anlasin.ogrensin. zaten evlat sevgisi varsa zamanla alisacaktir sevecektir. Yok hic sevmiyorsa sepetleyin gitsin evladini sevmeyen adamdan kocada olmaz.

Biz de ayni odada yatiyoruz. Uykusuz geceler ikimizi de vuruyor sadece eşleri değil nemesis nemesis in dediği gibi. 3-4 gece ayrı yattık. Onda da eşim grip oldu ben korktum bulasacak diye. O teklif etmedi. Bence eşinle müsait bir zamanda konuş bu konuyu.

merhabalar 38+3teyim cumartesi çatı muayenesi yapıldı kızımın kafası tam aşağı inmemiş kanal müsaitmiş çömelme egzersizlerini yapıyorum yarın tekrar kontrolüm var kafası aşağı inermi?
Canım merhaba benim öyleydi hatta doktor 3 hafta bekler yan duruyor kafasi dedi ertesi gün suyum geldi benim gibi olacak diye bir şey yok ama yine de tetikte ol derim
Hakkında hayirlisi olsun canım
kızlar ter testi yaptırdık, hepinizün dediği gibi sonuç temiz çıktı. Öyle rahatladık ki. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Hepinize çok teşekkür ederim, bitanesiniz.
Çok geçmiş olsun canım iyi ki tekrar baktırdınız
İnsani korkutuyorlar işlerini doğru yapmayıp
allah razı olsun cnm benimde aklım sende ve diger arkadaşlardaydı ztn pek sosyal biri degilim çok arkadaş cevrem yok sizler varsınız işte :)
Hos geldin canım minik kız nasıl
Kızlar bu gelen giden işi çok canımı sıkıyo benim. Ya eşim askerden geldi 6 gün annemde durdum ki oraya gelsinler diye. Dün evimize geçtik bugün eşimin akrabaları gelmeye başladı. Ya bide onlara hizmet ediyorum dikişim acıyo bi taraftan zaten bebek uyanmıyo saatler sürüyo emzirmem hatta emmiyo biberonla sağıp veriyorum herkes bi taraftan karısıyo. Onların yüzünden bebeğimi ihmal ediyorum bi baktım altına yapmış kim bilir kaç dk öyle geçtim odaya dakikalarca ağladım. Neden insanlar fikirsiz bu kadar ya
İlk zamanlar öyle oluyor kuzum maalesef esinde gideceği için sen yalnız kalmak istiyorsundur onunla yoruluyorsan gelen oldu mu odaya çekil anlayışlı olurlar bence olmazlarsa bile sallama
Bir de sütü yetenleri merak ediyorum göğüsleri sürekli şiş mi oluyor,benim nadiren şişiyor göğüslerim onda da bir emmede sönüyor zaten :) ikinci emmeye kadar da dolgunluk olmuyor,bu sütüm yetmiyor demek mi oluyor?kafamda deli sorular :) iki çocuğumda da böyle oldu onun için merak ediyorum "sütüm var yetiyor"un belirtilerini.
Canım benim sert oluyor emince sünüyor resmen aa diyorum biraz once ki memeden eser yok dövülmus et gibi oluyor sönük
Sanırım o yüzden terbiyeli meme diyorlar
Bana kuru dut çok sut yaptı sanki
Onu yiyince göğüslerim daha çok sertleşti gibi

Kızlar ben bebeği uyandıramıyorum kesinlikle alrını açıyorum topuğunu sıkıyorum neşer yapıyoruz yok ağzına biberonu sokarsam içiyo yoksa uyanıp ta istemiyo
uyanıp istemesi için daha çok erken uyurkende olsa sok biberonu ağzına ben lansinolun biberonunu kullanmıştım emmese bile bi nokta var onu sıkınca bogazina gidiyordu hava da almıyor alan havayı deligi var çıkartılıyordu
benimki de biberonda uyanmıyordu doktor beslensin uyku da beslensin alıyorsa tıkın ağzına demişti sen bir de hava toplamayan biberon al bence normal biberonlar çok hava geçiriyor çocuğa
Cok sagol canim. Sorma genel anestezi oldu bide. Icim gitti. Allah korusun yavrucuklarimizi
Çok geçmiş olsun kuzum bununla geçmiş olsun
Kızlar bebeğim sürekli inliyo yüzü acı çekiyo gibi değil ama üzülüyorum gitsem mi doktora
Gaz olabilir inleme varsa gazdır kuzum
Anladım canım, benimkide emsede mıkırdanıyo baya:KK43:

silikonla emzirince hemen aranıyo, memeyle emzirince uyuyo rahat rahat, ama dediğin gibi rahat kesinlikle..bu arada geçen bi arkadaş dudak bağı dil bağı olabilir dedi bana meme yarasının sebebi, o nasıl olıyor bilen varmı?dudak bağından şüphelendim kafama takldı, sanki bebeğimin üst dudağından damağının diş çıkacak olan kısmına bağlı gibi o bağ..kafama taktım:KK43:
Ben demiştim kuzum nette fotolar var bi bak doktor ilk kontrolde bakmadı mi bizim bakıp söyledi Yok diye doktorun soylemesi lazim teli varsa fotolarını çekip at
Damak bagi damağın ortasından ip gibi bsy oluyor dil de de dilin altında oluyor
Esin biraz abartmış canim her ise oda ortak olacak kaldıracaksın bana yardım et diyeceksin senin kokuna alışsın diyeceksin gerekirse yağla balla bak senden başkasında uyumuyor senin kokuna alıştı babasına asık vs onları de
Benim eşimde 9 da kalkıp ise gidiyor kendi ısı olmasına rağmen geç gitme lüksü YÖK çünkü kp laf sokuyor
Malum bizim kız gece 10 dan 11 sen bazen gece 3 e bazen 5 e kadar uyumuyor gazdan ağlıyor benim elimde olsa bile eşim basımı bekliyor uykusuzluktan düşürürüm diye sakinleştirmeye ikimizde çalışıyoruz bazen öyle bi ağlıyor panik oluyorum hemen o alıyor ben ondan alıyor öyle paslaşıyoruz oda kalkıp 4 sağlık uykuyla ise gidiyor iko gecedir mesela emzirirken bile uyuya kalıyorum dün 4 de ondan önceki gün 3 buçukta emiyordu yıkılıyordum yana emzirmeyi bitirdim Eşime sen al ben yıkılıyorum dedim bir gün 6 da uyutmuş dün de 5:30 da çünkü görüyor ben dursam çocuk elimden düşecek oda uyukluyor o gün üstündeyken uyuya kalmış sonra sıçramks çocuk düşecek diye
Kuzum hayat müşterek esinle konus senin kadar onunda çocuğu eğer anlamıyorsa tatlı dille yap
Sana alışması gerek güvenli bağlanması gerek vs diye alttan altrsn gir ha olmuyorsa takma ama yardım iste çekinme yapmak zorunda o baba Çünkü
Sen yeterince fedakarlık yapıyorsun oda yapacak sabah ise gidiyor diye acıyıp kendini daha da zorla yorma yorgunsan soyle sende bebekle sürekli mesai yapıyorsun uyumuyorsun ona kalırsa öyle düşün
Ayrı yatmadık hiç eşim zaten benle sırt sırta olmayınca uyumaz bu aralar eşlerle aralar biraz açılıyor o yüzden ayri yatmak daha da Acar ki bebeğiyle ayni oda da olması önemli öyle eline alıp sadece sevecek gaz çıkararacsk diye bsy olmamalı nefesini saymalı gerekirse o yüzden zorda olsa ayni oda da yatmalı ama kendi bilir istemiyorsa zorlama

Günaydın kızlar bizim kız 5. Günün sonunda biraz önce altını degistirirken popoyu silerken ufacıkta olsa kakası geldi tabi cıvık değildi normal kaka sertliğinde yaparken ağladı içerisi kırmızıydı acaba acıdan mi yapamıyor sertlik Çan’ını mi acıtıyor içeride yara mi var içerden mk pişik oldu anlamadım normal insan kakası yumuşaklığında Pazartesi’den Beri böyleyiz daha da hepsini yapamadı gördüm daha vardı bir iki daha sildim ikindi bacaklarını ittirdim çıkmadı kakası çokta kendim müdahale etmek istemiyorum tembelleşir müdahele etmeden yapamaz diye
Artık elime bile micsa mutluyum
Yalnız baya tortulu bi kakaydi bsy belirtisi olamaz değil mi

Back
X