2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
İlk 3 ay diyet önerilmiyor gebe beslenmesi diyet gibi zaten sağlıklı et sut san karbonhidrat onunla da kilo veriliyor kuzum @stay strong26

Bende bu ara aynı şeyi yaşıyorum hele yatma zamanı doymuyor. Sık emince sür birikmiyor südığım sütü verdim doymadı mama verdim ancak doydu. Doymayınca uykuya da dalamıyor. Emerken uyudu sanıyorum yatağa koyduğum gibi açıyor gözleri aranmaya başlıyor. Sütüm yetmeyince üzülüyorum bu sefer.
Bende atak bu herhalde dedim kendi kendime
Benim kızla kardeş gibiler aynısı vallahi :)

Dün kız 4 dk normal şekilde mememi aldı tam dedim ki az da emse bıraksa da silikon ucu kullanmayacağım nasıl olsan acıkınca alacak derken idrar enfeksiyonu çıktı dünden veri sinirlerim bozuk silikon ucu gördükçe ağlıyorum tam başladık derken enfeksiyon çıktı
Allah beterinden korusun tabi başka dert vermesin şimdi tekrar basa dondum sık sık emmesi gerekiyormuş antibiyotikle birlikte e bizimki acıkmazsa katiyen emmez bende uykuda vereyim diye ilk 5 günden olan sütlerimi çıkardım şırıngayla attı diliyle biberon verdim mecburen yine :( şimdi korkum silikon ucu bile almazsa diye
Sürekli sınanıyorum galiba beynim yandı artık sabahtan beri yüzümü dahi yıkayanadim ilaçlar saatleri damlaları verdim mi veRmedim mi kafam allak bullak

Kanaman yoksa sıkıntı yok kuzum alttan dikiş yok çünkü sende normal doğumda dişmişler patlar diye bildiğim 40 gün bekleniyor bi de kan geliyor gunah diye kan bitene kadar yapılmıyor benim yeni bitti kanamam daha ilginçtir baya sürdü
Evet olmadı kanama falan zaten o gün kahve akıntı şeklinde idi aynen alttan dikiş yok bende doktor ayın 7 sinde gittiğimde 25 gün bir ay sonra gel demişti 40 cikinca bakalım ne dicek...

İlk 3 ay diyet önerilmiyor gebe beslenmesi diyet gibi zaten sağlıklı et sut san karbonhidrat onunla da kilo veriliyor kuzum @stay strong26
Dikkat etmeye çalışıyorum ama ekmek kilo aldırıyor bence ye ye deyip duruyorlar yemeyince de onlar benim başımın etini yiyor:)

Kız incir kürü yapayim derken kazanına mi düştün yoksam:KK70: canim bir göğsün tamamen bitmeden diğerine geçtiğin için oluyor bu durum demek ki göğüslerinde süt kalmış. Sıcak duş iy geliyor ve devamlı pompayla çek sütünü bosalsin bebegin emmesini bekleme çok acı bir durum ben de bir hafta yaşadım bunu en başta
Valla günde en fazla 2 bardak içiyorum suyu ile birlikte 15 20 dakika emiyo bazen ucla emziriyorum bu ara çok acıyo uçları içine bakıyorum çekiyo ama süt yok bende diğer meme veriyorum agliyosa uyumadıysa yani ikiside bitiyo diye düşünüyorum o zaman tam bitmiyo...

Ya ağrı acı asiri kanama falan olmadı ama o günden sonra göğüste o ağrı acı batmalar başladı benim..doktora sormaya da çekindim :KK23:
Gogus agrisi yapmaz ama. O agri sut tam bitmeyince oluyor.
Anladım canım zaten şu kellogs kırmızı meyveli olan kahvaltı gevreginden aldım bakalım bide onu yiyeyim sabahları sadece verecekmiyim kilo..
Ovv. Sut cok gaz yapar ama bebise. Ben sut.icmiyorum onun yerine peynir yogurt vs tuketiyorum.
5 den 8 e uyanık kalır mi bilmiyorum hiç belli olmiyor mesela 2 de uyandı daha yeni uyudu 11 de yatmıştı baya ağladı zırladı kaka yaptı değiştirdim enziriyum derken cis yaptı tekrar
Eski sütümden verdim şırıngayla hep ağzından attı biberonla verdim üzüldüm ona da biberona alışır da silikon ucu bile almaz diye
Meme denemesi yapacaktım suan hiç yapamıyorum hasta oldugu için
Ne kadar sık emerse alırsa sut o kadar iyiymiş
Bu arada doktora sordum su vereyim mi diye 3-5 kaşık verin demiş 2 defa ilaç arkasına 2 cc verdim bende sıcak su aldım Sebilden ılıttım bunu da sordum ılıtıp verin tekrar kaynatmayın dedi
Yoksa sebilden alıp kaynatsam mi bilemedim sen nasıl yapıyorsun
Sebil saglikli degil bebis icin. Cok bakteri uretiyor sebillerin.deposu. yosunda tutuyor. Ben bidon suyunu kettle da kaynatip veriyorum zaten 1 cay kasigi iciyor. Kaynakken aliyorum 1 kasik ona verene kadar iliniyor 1 2 ufleyince. Sebil suyu.kullanma bence.

P Prime18 instagramda emzirmepsikologu diye bi sayfa var silikon uçtan bebeği vazgeçirmek için ucunu yavaş yavaş kesmeyi önermış.bi bak istersen canım aklima sen geldin
Bir de bize de idrar tahlili yapılacaktı bugün poşeti alıp eve geldik çok zor o poşeti içine yaptırmak bezde duruyor ama kaymaz mi siz nasıl yaptiniz
Canım yaptın mı bilmiyorum geriden geliyırym ama idrsr torbasını dik şekilde ortsdan iliye katlsr gibi yapıp önce alt orta kısmına yapıştırıp sonra ysnları yıkarıya doğru yapıştırmalısın umarım anlatabilmişimdir

Kızlar bizim kızın kafa düz durmuyor hiç sola düşüyor düz yatırınca hep sola yatmak istiyor saga yatırınca kafayı sola zorluyor sizde var mi böyle bakacağımı şaşırdım yamulmuş gibi kafası

Benimkide tam tersi hep sağa eğilimli boynu çok nadir sola dönüyor doktor bir tarafa çok yatırmışsın diyor şimdi hep sola yatırmaya çalışıyorum kontrolümüz haftaya bakalım ne diyecek önemli konu mutlaka doktora sor nasıl yatırmalıyım diye

Kızlar iştahım yok diyenler emzirmiyor musunuz. Emzirip de iştahsız olan hiç görmedim ben ya. Bi insanın sürekli mi midesi kazınır. Bazen gece sabaha kadar bile dayanamıyorum bişeyler atıştırıyorum. Eski kiloma dönmüştüm tekrar almaya başladım şimdi. Sağlıklı beslensem başka bişey yapmadan çok zayıflarım kesinlikle

Kizlar gunaydin aranizda chicco next to me yada onun gibi kendi yatagina birlestirilen yatak kullanan var mi?memnun musunuz?
Bisey farkettim kucagimda uyuyor ama kendi besigine koydugumdabo kadar derin uyuyam adam en fazla 5. Dakikada mikirdanmaya basliyor. Ama bizim yataga alinca masallah 2 saat deliksiz uyudu. Biz de tavsiye edilmiyor diye cok yanimizda yatirmak istemiyoruz acaba yataga baglanan bisey mi aldaydik diye soruyorum

Aynısı bizde var. Yatağın yanındaki küçük beşiğe yatırıyorum, ağzında emzik bide sallıyoruz yine uyumuyor. Kendi odasına büyük yatak almıştım, uyutup oraya koyuyorum, yanına da yatınca uyuyor. Kesinlikle anne kokusu arıyor. Ben şimdi tahirtümü falan koymayı denicem.

Günaydın canım sağolqsin enfeksiyon geçirmekle alakalı değilmiş hiç korkma ben hiç geçirmedim oldu arkadaşım hamilelik boyunca geçirdi olmadı tamamen kalanın gitmesinden bizim kız 3 güne bir yaptığı için çok yapıyor her yere bulaşıyor demek ki yıkasam bile bulasmis ya da hassas sen korkma ama yine de kontrolü elden düşürme :)

Bizim kızı doktora götürdüğümüzde kukusunun arasına kadar bakıyordu. Bende bakmaya başladım iyice temizlemeye çalışıyorum. Suyla pamukla temizliyorum. Kakası pek bulaşmıyor aslında ama dediğin gibi dikkat etmekte fayda var.

Merhaba kızlar , benim bebek üç gündür geceleri hiç uyumuyor . Gündüzleri de 2-3 saat arası toplamda uyuyor. Onunla uğraşmaktan bugün sezeryan dikişlerim çok kötü ağrıyor . Ağrı kesici aldım da geçmedi .hala sis ve sert zaten dikiş yerinin üstü . Bi tane daha ağrı kesici alsam zararlı olur mu acaba . Günde kaç tane almistiniz ilk zamanlar ?

İlk zaman günde 4 içebilirsin demişti.

Benimkide tam tersi hep sağa eğilimli boynu çok nadir sola dönüyor doktor bir tarafa çok yatırmışsın diyor şimdi hep sola yatırmaya çalışıyorum kontrolümüz haftaya bakalım ne diyecek önemli konu mutlaka doktora sor nasıl yatırmalıyım diye
Doktorunuza sorun kızlar mutlaka bazen boyun kasları tam gelişmediği için bir taragın ki daha kısa kalanişiyor o tarafı açmak dengelemek için ince yastıkla yatırılabiliyor eğik tarafı açmak adına yani baksın bir doktorlarınız

Kızlar iştahım yok diyenler emzirmiyor musunuz. Emzirip de iştahsız olan hiç görmedim ben ya. Bi insanın sürekli mi midesi kazınır. Bazen gece sabaha kadar bile dayanamıyorum bişeyler atıştırıyorum. Eski kiloma dönmüştüm tekrar almaya başladım şimdi. Sağlıklı beslensem başka bişey yapmadan çok zayıflarım kesinlikle
Bende çok fena acıkıyorum canım ama aç aç 2/3 saat yiyemeden bebeği oyalamak zorunda kalıyorum sonradan da bir yiyorum ki sormayın ben daha zayıflayamadım da bu gidişle zayıflayamıycam gibi duruyor zaten

Valla ben 58i gördüm tartıda ki hamilelik başlangıç kilom 60tı. Bu sabahsa yine 60 çıktım. Dediğin gibi yiyorum. Hatta karnım baya bi çekilmişti içine, şimdi ufak bi göbeğim var. Kesinlikle yemekten çıktı. Doğumdan beri ev pastane gibi. Gelenler gidenler bu tarz şeylerin çok tüketilmesine sebep oluyor. Börek pasta kurabiye havada uçuşuyor. Bir de kuru incir ceviz filan da yiyorum süt kalitesini artırır diye. Daha kilolanmayız inşallah. Tabi bir de ben günde 8-10bin adım atarken şimdi evde hareketler çok kısıtlandı.

Cnm bh aralar bendede oluyormus gibi oldu elime damar gelmeye basladi ve aci ve agri oldu. Yaptigimda once banyoya gordim iyice beyaz sabunla gogsume masaj yapip tarafim. Sonra ciksr cikmaz ustumu giymeden emzirdim. Bide tikaniklik ne tarafsa cenesi orda olsun alt cene kuvvetliya daha rahat cekiyo. Bebek emdikten sonra bide hemn ardindan iyice bastira sıka sıka sagdim. Sonra her emzirmeden once o bolgeyi sicak su yorbasiyla dorek degil biseye sarili olaeak iyice masaj yapar gibi isittim sonra emzirdim. Sık enzir ama diger tarafida ihmal etme
Çok kötü bi acı canım gerçekten ağlayacaktım o derece yani..azalmaya başladı ama acısı şükür gece yan yattim baskı yapınca geçer belki diye ama göğüs pedini bi aldım elime sırılsıklamdi akmis hep çoğu zaman o göğsümu veriyorum bosalsin diye..
Gercekten anlamıyorum. Eşimde anlamıyo. Aranıp ağlıyo aç gibi ve öyle emiyo öyle mamayı içiyo ki bildiğin aç cocuk yarım saati geçmeden çoğunda fışkırarak kusuyo ki ben biliyorum çok geldiğini iki göğsümü de boşaltıyo kesin kusacak diyorum kusuyo. Mamayı 120 cc içiyo kusuyo. Vermiyorum ağlıyo. Bende ağlıcam artık kafam karıştı. Hepsinde kusmuyo ama psikolojim bozuldu kusacak diye yanından ayrılamıyorum
Canım 120 cc çok fazla degilmi tek seferde ben daha yeni 40 cc ye çıkardim tek seferde günde 2 kere bilemedin 3 kere veriyorum bizide emiyorlar çünkü midesini büyütme şimdiden..

Hiçsorma yaaa, bir de süt ürünleri yasak, ne yiyeceğimi şaşırdım.

Gogus agrisi yapmaz ama. O agri sut tam bitmeyince oluyor.

Ovv. Sut cok gaz yapar ama bebise. Ben sut.icmiyorum onun yerine peynir yogurt vs tuketiyorum.

Sebil saglikli degil bebis icin. Cok bakteri uretiyor sebillerin.deposu. yosunda tutuyor. Ben bidon suyunu kettle da kaynatip veriyorum zaten 1 cay kasigi iciyor. Kaynakken aliyorum 1 kasik ona verene kadar iliniyor 1 2 ufleyince. Sebil suyu.kullanma bence.
tmm canım Pet sise alır kaynatıp öyle yaparım sen günde bir kaşık mi veriyorsun su sadece
Uyku ya da gelince mesela dün 4 de uyudu 7 e kadar dışardaydık kanguru da uyudu evde de olsa uyuyor gerçi geldik uyandı 9 a kadar sonra az daldı uyandı tekrar daldı 10 gibi 12 de uyandı her gün farklı bu şeklimiz var mesela biraz önce uyudu yarım saat sonra tekrar uyandı sağma yapacaktım kaldı bir günümüz bir günümüzü tutmuyor nasıl oturur şaşırdım şimdi tekrar uyuduğu için 8 de kalkar sanırım bu sefer 10 a kadar yine uyumaz yine 12 de kalkar

Sen 8 de uyut demiştin ya 8 de uyusa 12 de hortlar bu
Arkadaşımın bebekleri var biri 8:3 da biri 9:3 da dalıyor gece 1 de bu kalkıyorlar sonra sabaha kadar gerçi onlar 3 aylık ama bayadir öyleler bizim kızın hala bir düzeni yok etkileyende gaz sanırım gaz olunca zaten sabahlara kadar uyumuyoruz

Sorma bende öyleyim. Tokluğum en fazla bir saat sürüyor. Sonra yine atıştırma modu.

Back
X