2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kizlar gunaydin biz bebeklerin tepkilerini saglikli verip vermedigini neye gore olcecegiz? Mesela ana kucagindaki donencede isik yaniyor oyuncaklar var bizimkinin umurunda degil. Cok nadir isik dikkatini cekiyor.sizinde oyle mi?
Bizim doktor baktı ama ben öncesinde sağa sola gidip ceee vs yapıyordum dönüyordu benim kucağındayken baba konusunca kafesini çeviriyor takip ediyor mesela o kapıdan çıkana kadar el şaklatıyorum bir seyler sallıyorum duyup dönüyor bunlar ise yarar tepkiler bi bilmiyorum ama bunları yapıyor
Doktorda da sallanan dönence vs vardı onu hareket ettirdi takip etti
Tepkileri refleksleri cok iyi masssllah takip ediyor dedi
2 aya yakın sesi yakın görüntüyü takip ediyordu şimdi biraz uzadı mesafe mesela gülmeye de başladı 2 aydsn sonra şımarıklıklar başladı :)

Bazı çocukların bszi seyler ilgisini çekmeye bilir bence kimisinin sesli oyuncak ilgisini çeker kimisinin hareket eden bence takılma o kadar
Görsellik de ilgisini çekebilir mesela sesten ziyade

nemesis nemesis canim günaydın nasılsın kedinden haber var mi
Yok malesef. Sabah 5de kalkti aradi esim ortalik sakinken belki cikar diye. Cikmadi. Diger kedime gogus tasmasi aldım onunla disari cikayim belki sesine kokusuna gelir diye ama o da tasmadan cok korktu kipirdamiyor yerinden o da yalan oldu yani.

Yarın asimiz var
Bu aşilar sarkınca 3. Ay asilari da sarktı 4 hafta olması gerekliymiş aşilar arasında
Beni bi korku sardı :/
Eşime anlatmışlar sanırım sen girme asi yapılırken dedk gerçi ben hiçbirine giremiyorum kan alınırken falan hüngür hüngür ağlıyordum
Verem asisi garip yapılıyormuş çünkü
Bugünden de banyosunu yaptırdık sabah 2 saatlik ısınmanın sonunda 5 bez dolduracak şekilde kaka yapınca sırt battı

Doktora silerken kaka çıkıyor sulu oluyor ishal mi dedim günde 6/7 hatta 10 kez aşırı derecede yoğun kaka yapiyorsa huzursuzda ishaldir dedi

Artık cok fazla kaka yapmazlar gün içinde ilk günler ki gibi dedk

Yok malesef. Sabah 5de kalkti aradi esim ortalik sakinken belki cikar diye. Cikmadi. Diger kedime gogus tasmasi aldım onunla disari cikayim belki sesine kokusuna gelir diye ama o da tasmadan cok korktu kipirdamiyor yerinden o da yalan oldu yani.
Kuzum merdivenlere minik minik sosis koysan kedin belki yürür benim kopegim merdivenden korkuyordu yürümüyordu kendini kitliyirdu yere yatıp öyle öyle alıştırdım Ha bir de salatalık manyagi salatalık koyardım merdivenlere gideceğimiz yola belki öyle yürür kedin sevdiği başka bir şey varsa Onuda koyabilirsin

İnsallah çıkar biri alıp evine mi götürdü acaba yanı kediler evin etrafından öyle kolay kolay uzaklaşmaz çünkü bi de bir yeri de kırık değil yani
Kısılmıştı ciftlesmek icin gitti desek o da ihtimal dişi

Yarın asimiz var
Bu aşilar sarkınca 3. Ay asilari da sarktı 4 hafta olması gerekliymiş aşilar arasında
Beni bi korku sardı :/
Eşime anlatmışlar sanırım sen girme asi yakılırken dedk gerçi ben hiçbirine giremiyorum kan alınırken falan hüngür hüngür ağlıyordum
Verem asisi garip yapılıyormuş çünkü
Bugünden de banyosunu yaptırdık sabah 2 saatlik ısınmanın sonunda 5 bez dolduracak şekilde kaka yapınca sırt battı

Doktora silerken kaka çıkıyor sulu oluyor ishal mi dedim günde 6/7 hatta 10 kez aşırı derecede yoğun kaka yapiyorsa huzursuzda ishaldir dedi

Artık cok fazla kaka yapmazlar gün içinde ilk günler ki gibi dedk
Bizim o asilar bugun. Veremin nesi garip oluyormus ki :(

Kuzum merdivenlere minik minik sosis koysan kedin belki yürür benim kopegim merdivenden korkuyordu yürümüyordu kendini kitliyirdu yere yatıp öyle öyle alıştırdım Ha bir de salatalık manyagi salatalık koyardım merdivenlere gideceğimiz yola belki öyle yürür kedin sevdiği başka bir şey varsa Onuda koyabilirsin

İnsallah çıkar biri alıp evine mi götürdü acaba yanı kediler evin etrafından öyle kolay kolay uzaklaşmaz çünkü bi de bir yeri de kırık değil yani
Kısılmıştı ciftlesmek icin gitti desek o da ihtimal dişi
Valla hic bilmiyorum. Hala daha nasil dustu kafam almiyor. 2 parnak araliktan koca kedi nasil cikti.nasil dustu.hepsi muamma.

Bizim o asilar bugun. Veremin nesi garip oluyormus ki :KK43:
normal aşıya göre farklı vuruyorlar eltim öyle demiş
Şimdi anlatıp Gizunuzu korkutup moralinizi bozmayım belki ona öyle denk gelen bi hemşire olmuş olabilir

Valla hic bilmiyorum. Hala daha nasil dustu kafam almiyor. 2 parnak araliktan koca kedi nasil cikti.nasil dustu.hepsi muamma.
İstedikleri zaman resmen lastik oluyorlar kuzum
Kedi aklı iste yapamayacakları şey yok
Çıkar insallah ortaya diğeri nasıl yuyor mu bsyler

Kizlar gunaydin biz bebeklerin tepkilerini saglikli verip vermedigini neye gore olcecegiz? Mesela ana kucagindaki donencede isik yaniyor oyuncaklar var bizimkinin umurunda degil. Cok nadir isik dikkatini cekiyor.sizinde oyle mi?
Bizimki tv izliyor nasıl bakıyor oraya anlamıyorum daha 40 ımız yeni çıktı
Ben yanından geçerken gittiğim yöne doğru takip ediyor
Ben doktorların bebekler göremez dediğine inanmıyorum onlar bebekliklerini mi hatırlıyor da nerden biliyorlar bal gibi de görüyorlar
Ama bazen bilinçle mi alakalı olsa gerek tepki vermiyor boşluğa bakıyor
Bence sizin de normal

Gece uyuyor dedim ona da nazar degdi. Gozler kapali uyku modunda ama surekli hareket ediyor. Bacaklari hic durmadi. Gazdan heralde
Bizimde bu gece tuhaftı.. gazı var desem çıkardı sonra 2.5 gibi kaka yaptı ... Uyudu diyorum birakiyorum arkama dönmeden ikinmalar başlıyor

Gece uyuması için gündüz hangi saatlerde uyutup gece derin uykuya geçmesi lazım bebeklerin acaba evet düzen tutturmak zor bir gecemiz diğer gecemize benzemiyor ama çözüm yolları aramaya çalışıyorum işte

normal aşıya göre farklı vuruyorlar eltim öyle demiş
Şimdi anlatıp Gizunuzu korkutup moralinizi bozmayım belki ona öyle denk gelen bi hemşire olmuş olabilir

Çok fazla endişe etmeyin derim. Dün yaptırdık. Aşılardan biri çok yakıyormuş ama verem değil onda çok ağladı gözlerim doldu. Onun dışında sıkıntı yok. Gece ateşi de çıkmadı. Umarım sizde kolay atlatırsunız

Bizimde bu gece tuhaftı.. gazı var desem çıkardı sonra 2.5 gibi kaka yaptı ... Uyudu diyorum birakiyorum arkama dönmeden ikinmalar başlıyor

Gece uyuması için gündüz hangi saatlerde uyutup gece derin uykuya geçmesi lazım bebeklerin acaba evet düzen tutturmak zor bir gecemiz diğer gecemize benzemiyor ama çözüm yolları aramaya çalışıyorum işte
Gece güzel uyuması için gündüz bşraz yormak mı lazım acaba diye düşünmeye başladım:) dün gezmeye gittik öğleden sonra. Çok kaliteli uyuyamadı gürültüden. 4 gibi de uyandı. Sonra eve gelirken arabada uyudu birazda. Evde çok huzursuzlandı uykusunu alamayınca sanırım. Ama sonra 7 buçukta bi uyudu. Uyanacak diye bekledim durdum:) emdi uykuya devam etti sabaha kadar gitti. Bazen de oluyo 12 de zor geçiyor uykuya 6 7 de de mızıldamaya başlıyor

5 den sonra uyursa gece uykusu zor oluyor benimkinin. 5den sonra uyanik olursa aksam 8 gibi uyuyor.

Çok fazla endişe etmeyin derim. Dün yaptırdık. Aşılardan biri çok yakıyormuş ama verem değil onda çok ağladı gözlerim doldu. Onun dışında sıkıntı yok. Gece ateşi de çıkmadı. Umarım sizde kolay atlatırsunız
Karma asidir. Icinde tetenoz var. Hamilelikte bize yaptıklarinda bile gunlerce kolum agrimisti.

9 ideal sanki.
Ama misafir gelince yada dışarıdayken herşey şaşıyor düzen filan hikaye

Slm kızlar çoktandır yazamadım. Oğluşum 48 günlük oldu. Geçen gün sünnetini yaptırdık. Lokal anestezi yaptılar. Ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi diyorlar gerçekten doğru. Çok şükür rahat geçti. Yalnız sonrasında kötü birşey yaşadık size de yazmak istedim. Doktor ağrı kesici fitil paranox verdi. Fitili verdik normalde akşam uyanınca geceye kadar uyumuyordu , gece 11.30'a kadar uyudu bende şaşırdım ilaçlardan normaldir dedim. Sonra uyandıralım dedik, bebişimiz uyanmadı, 2 dk ya yakın uyanmadı tabi şok geçirdik , hatta 112'yi aradım o arada biraz su döktük falan , burnunu sık dediler falan öyle uyandı bebişimiz. Meğer bu ağrı kesici derin uyku yapıyormuş bize çok ağır geldi. ama nasıl uykuysa kılını bile kıpırdatmamıştı , başımızdan kaynar sular döküldü. Uyandıktan sonra da sabaha kadar başında bekledik yine öyle dalmasın diye,. Size de tavsiyem ağrı kesiciyi kafanıza göre kullanmayın çok etkili , dozajı çok önemli, her bebekte aynı etkiyi yaramıyor sanırım.doktor herkese veriyormuş normalde öyle dedi ama bize çok ağır geldi.
Geçmiş olsun Allah damat olmayı da nasip etsin . Bizde o ağrı kesiciden kullandık ama yarım doz olarak siz bir atmissaniz çok fazla gelmiştir . Yarım dozda bile bayağı etkiliydi çünkü .

Back
X