2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
BEnde regl olmadım daha ne olacakki sadece krnım çok şiş ama böyle iyi şimdilik rahatım sadece sürekli acaba hamilemiyim diye korkuyırum:halay:

Kızlar biraz önce iftara gittik dışarı gittik göya bizimki yolda ağla, ağla pusete koyduk ağla ağla hiç susmadı ezan okunurken geri dönüyorduk eve :(
Gerçekten çok zor anne baba olmak. Sabır işi. Keşke daha erken yapsaydım çocuk diyorum

Kızlar bizimki 2. Günü devirdi kaka yapmadı inanılmaz huzursuz hala uyumadı tam dalıyo bi sancı kıvranarak ağlayarak uyanıyo zeytinyağıyla popo girişini felan uyardım yok. Soğuk soğuk terliyo napsam ki ya

Eki Görüntüle 2148645

Canım yüzüstü ince bir yastık koyarak koy. Yukardaki gibi yani. Daha rahat olur. Bizim kız da sevmiyor bende böyle yapıyorum.

Bende hamilelikte 3kilo doğsun normal doğum yaparım kolay olur filan dedim durdum 3255 gr doğdu. İlk aylarında da eksik aldı hep. Şimdi kiloya bende takılmaya başladım.
Yastığı biraz daha kalın koy bence. Öyle etrafı da gördükleri için daha az sıkılırlar

bencede iyi olabilir. benim eski kiloma 7 kilo var. bende bi hafta başladım diyete yoksa gitmiyordu daha fazla, eski kilosuna dönenlerde çok var
ama bizim gibiler için iyi olabilir.

Valla iyi olur eski kiloma 5 kilo kaldı ama ozamanda zayıflamak için diyete başlamıştım hamile kaldım bi 7 8 kilo versem çok iyi olur gerci kilodan öte sıkılaşmam lazım heryerim cıvık cıvık

Benimde hedefim 55-56 kiloya inmek. Şuanda 63-64filanım. Tartılmıyorum bile görmek istemiyorum. Bi konu açalım, yediklerimizi yazarız, kaçamak yapanı taşlarız:KK70: diyet konularında örnek bir kaç emziren ana listesi gördüm. Zaten az çok ne yiyeceğimizi hepimiz biliyoruz da irade yok şuanda.

Burdan yazdığımi hatırlıyorum kızlar bebeler karnınızda dursun ne kadar durursa kilosu iyi olur ve o kiloları burda arayacaz diye :) sağlikli olsunlar kilosu yerinde olsunlar boyları iyi olsun motor gelişimleri iyi olsun .. emsinler uyusinlar önce "baba" desinler sonra zaten hep anne diyecekler :) çok şey istemiyoruz demi:)

Valla benimki tam 40haftayı doldurup doğdu. Fotoğrafçımız bile doğma zamanı gelmiş dedi, derisi pullanmıştı suyla temas ettiğinden. Verniks tabakası diye bişey kalmamıştı. Her istediğimi de yedim hamileyken ama 3255gr doğdu.yine de kilolu olcağına sağlıklı olsun derim:KK69:

2ay 27gunluk olduk bugun.carsamba saglik ocagina gidemiyecez diye bugunden gittik 3aylik kontrole.benim yavru 5.600olmus.3kilo dogduk her ay 1 aldik ama bu ay 600 almis.ve guya mamayla beslenen cocuk.mamasinida iyi kotu iciyodu niye az aldi boyle.ordaki hemsirede evet az dedi.boyumuzda kisa bizim ya.58cm.
Valla sizin doktorlar mi evhamlı anlamadim 4 aylık olduk 6030 kilomuz boy 59 cm gayet iyi çok iyi dedk hatta doktor kilosunun 2 katına 5. Ayda ulaşması beklenir sizinki 5 ay olmadan ulaştı dedk bence hiç takma zaten yavaşlar ki kilo alimi

Valla sizin doktorlar mi evhamlı anlamadim 4 aylık olduk 6030 kilomuz boy 59 cm gayet iyi çok iyi dedk hatta doktor kilosunun 2 katına 5. Ayda ulaşması beklenir sizinki 5 ay olmadan ulaştı dedk bence hiç takma zaten yavaşlar ki kilo alimi
Insani strese sokuyolar.ilk 2ay bas olcumu kucuk dediler saglik ocagindaki hemsireler.allahim druma gidiyorum.drum normal diyo.bu ay korka korka gittimm.hemsireler yok bi problemm dediler en sonunda.yaa sagliklilar cok sukur.hersey gelip gecici.saglikla buyutmeyi nasip etsin allahim.

Bu hayit tohumunu nasil kullanacagiz bilen var mi :)
O neydi giz:D
Bizimde 10 gün çok az emmişti 90 gr almıştı bana da doktorun dediği oydu sen bol bol emzir. En son sinirlendim artık emse zaten bu durumda olmaz cocuk ağzını açmıyo yutmuyo memeyi ağzına versem ne. Sonra tıktım biberonu ağzına iştahı düzeldi şükür :)
AYnen ya 2. Gün kontrolünde de çocuğu uyandırın yağ uyandırmıyoruz nasıl uyandırmıyorsunuz dedk hastanenin doktoru uyandırmıyoruz soyuyorum ıslak mendille siliyorum çimdik arıyorum yok nasıl uyandıramiyorsunjz yüzüne elini gezdirince uyanır o dedi doktor Eşimde uyandırın hocam dedi bakın nasıl uyandıracağım dedi yüzünü buzukledi kulak memesini sikti ve sonuç
Uyanmadi doktor Mors
Simdi derin uyumuş yorulmuş diyo 2 günlük bebek ne yorulacaksa :D
Masallah kuzuya
Kızlar benim oğlan hiç kucaktan inmiyo acaba nasıl dönecek emeklicek dün yüzüstü yatırıyım dedim çıldırdı. Sırt üstü yatırıyorum top gibi olup başlıyo ağlamaya. Benim bebenin motoru nasıl gelişcek acep :işsiz:
Sırtını yere koyar koymaz şarkı turku elinde oyuncak dikkatini cek hikaye anlatmakta sesiniz değiştir ağzını yüzünü oynat muzik aç telefondan ekrana abktırmadan telefonu önünde salla va oyun Halisida dikkatini çekebilir

kızlar selam:KK15: önce bebekti:anne: sonra işe başladım derken çok fazla giremiyorum ama aklım burda arada girip okuyup çıkıyorum yazmaya fırsatım olmuyor takipteyim arada yani.sorularıma gelince 3.ayda yapılan özel rota aşısını yaptırdınızmı? önce 3 aylık kontrolde sağlık ocağı sordu zorunlular harici yaptırmak istemiyorum dedim.Ama doktor kontrolümüzde çocuk uzmanıda tavsiye ederim zehirli ishal için yapılan bir önlem yaz aylarında ishal salgınları çok olur dedi kafamı karıştırdı.Memorial hastanesinde çok başarılı bir çocuk doktoru var ona yazdım instagramdan oda sağolsun cevapladı kesinlikle yaptırın diye kafam iyice karıştı.:eek:bu arada adet olan varmı meleğim 3,5 aylık ve kanamam var 2 gündür galiba adet oldum.Çok fazla ve yoğun olduğundan adetmi bilemiyorum çünkü hiç öyle olmazdım üstüme başıma çıkıyor o derece :oha: benim gibi olan varmı ?
Hangi memleial Ankara mi
Biz 3 aylıkken yaptırdık 2. Doz 6 aylıkken ama 6. Ayı pek geçmesini önermiyorlar ikinci doz icin o yüzden biran önce kesinlikle yaptır is yerinden arkadsosmin bebesi cekiyor kaç gündür yaptırmamış sağlık ocağı söylememiş bu da bilememiş pişman valla yaptırmak istiyorsan vaktini geçirme asilar arası 28 gun olmalı

kızlar selam:KK15: önce bebekti:anne: sonra işe başladım derken çok fazla giremiyorum ama aklım burda arada girip okuyup çıkıyorum yazmaya fırsatım olmuyor takipteyim arada yani.sorularıma gelince 3.ayda yapılan özel rota aşısını yaptırdınızmı? önce 3 aylık kontrolde sağlık ocağı sordu zorunlular harici yaptırmak istemiyorum dedim.Ama doktor kontrolümüzde çocuk uzmanıda tavsiye ederim zehirli ishal için yapılan bir önlem yaz aylarında ishal salgınları çok olur dedi kafamı karıştırdı.Memorial hastanesinde çok başarılı bir çocuk doktoru var ona yazdım instagramdan oda sağolsun cevapladı kesinlikle yaptırın diye kafam iyice karıştı.:eek:bu arada adet olan varmı meleğim 3,5 aylık ve kanamam var 2 gündür galiba adet oldum.Çok fazla ve yoğun olduğundan adetmi bilemiyorum çünkü hiç öyle olmazdım üstüme başıma çıkıyor o derece :oha: benim gibi olan varmı ?
Ben Doğumdan sonra oldum 50 gun sürdü kanamam doktor gidince sen adet olmuşsun dedk
Normalde 1/2 gun süren adetim suan sanirim 6. Gun hala geliyor ama damla damla silince peçete doluyor ana akmıyor pede ilk 3 gun yoğundu

Son düzenleme:
O kadar kilo konusuna takmayacağım dedim dedim şimdi en çok ben takıyorum. 4 aylık kontrolde kızım 4900 gr 58 cm çıktı. Doğum kgsunu ikiye katladı, e genetik olarak da minyon olması doğal da yine de kilo alsın isteyen annelerden oldum sanırım. Doktorumuz hee şey yolunda kilo alımı iyi diyor ama düşük persentilde işte ..
Hiç takma KuZum kilosunun iki katına 5.. ayda geçmesi beklenirmiş doktor bize geçmişsiniz gayet iyi dedi sizinde öyle olmuş hem kilo iyi bsy değil doktor sağlıklı diyorsa sıkıntı yok

İyi geceler kızlar. Beneğimin kan sayımında kalsiyum en üst değer 10 ken 11 çıktı. Ben de secindim kalsiyumu yüksek kemikleri iyidir diye. Ama iyi bir şey değilmiş sanırım. Bilgisi olan var mı?? Ayrıca bebeğim tam 3 ay 20 günlük ama hala dönemiyor normal mi??

Back
X