Yazdiklariniza kesinlikle katiliyorum,bizzat tecrube ettigim icin onayliyorum, oglumda sutum gec geldigi icin ve sarilik oldugundan dolayi mecburi mamaya basladik ilk iki gun kasikla veriyorduk sonrasinda biberonla denedik baslarda sutumde az olunca hem beni hem biberonu aliyordu, ama sonra beni reddetmeye basladi, 5 aya kadar zor emzirdim oda uyku esnasinda aglamassa aliyordu, sutum ilk 5 dk yogun daha sonra az az geldigi icin sabredemiyordu, biberonu okadar ufak olmasina ragmen cok iyi ayird ediyordu, akis hizi biberonda daha hizli doyuma kolay ulasmasi sebebiyle beni tamamen reddetti ve sutumu sagip verdim, tabi buda zamanla sutumun azalmasina sebep oldu,yani yavrumu diledigince emziremedim ve bunun vicdan azabini hala cekiyorum, ins 2 bebegimde ayni hatalari yapmamayi ve tamamen beni emmesini saglamayi dusunuyorum,mama vermek zorunda kalacak olan annelere tavsiyemdir ne olur biberonun cazibesine kapilmayin o an lohusalik psikolojisiyle rahat olur amaciyla biberona yonelmeyin, kasik bence guzel bir yontem sizden baska emebilecegi tek sey mecbur kalirsaniz emzik olsun uykuya rahat dalmasi icin vs, ama biberon meme reddinin en buyuk sebebi bilin isterim...