Canım bizim kabul etmediğimiz bi şey yokki. İstisnaları olmakla birlikte her kadın ister bebeğini emzirmeyi. Ama ben 3. Ayda yada 4. Ayda işe başlayacağım, onun öncesinde boşanma davam olacak mesela en kötü ona gideceğim, evden çıkacağım yani başka durumlarda da illaki. Ben yokken de bebeğim beslenecek. 2 yıl anneme saatlerce kaşıkla emzir diyemem, bence bu eziyet. Çocuğa da eziyet. 50-100 cc süt kaç saatte kaşıkla verilir?
Ayrıca meme reddi olduğu gibi, reddetmeyenler de var. Benim iş arkadaşım 3. Ayda işe başlayıp, sağıp annesi biberonla vermesine rağmen, 27. Ayda zorla kesti memeyi. Hatırladığım ceyda düvenci nin videolarına bakın mesela. O da biberonla verdirmiş kendisi çalışıyorken ama hala emiyormuş. Başka videolarda da görmüştüm.
Bu tamamen şans işi, bebeğin seçimi. Anneyi hiç emmeyenler de var. Ben annemi 2 ay emmişim mesela. Keşke o zamanlarda da sağım makinaları ve biberon olsaymış da en azından annemin sütüyle büyüseymişim.
Bu bilinçsizlik yada özverisizlik, iyi annelik, kötü annelik değil yani, tamamen zaruret hali, hayatın olağan akışı, yanlış adlandırmayalım.