2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Merhabalar..Bebeklerimizin kaç kg doğacağını bilmemiz şimdiden inkansız. Prematüre de olabilir tombiş bir bebek de olabilir. Bu yüzden kıyafetleri çok almayın derim. Hele 0-3/0-6 aylık olanları çok az alın. Artık her şey her yerde var, ihtiyaç olursa doğumdan sonra da hemen halledersiniz. Kışlık alma işine ise hiç girmeyin derim. Kış geldiğinde yaklaşık 6 aylık olacaklar ama benim oğluma 6 aylıkken 12 hatta kalıbına göre 18 aylıklar da oluyordu. Ama 1 yaşını geçtikçe zayıfladı, şu an hala geçen seneki kıyafetleri çok rahat oluyor.

Kızlar günaydın ayrıntılı ultrasona 22 haftada gitmek şartmı yani 21 veya 23 olsa bişey olurmu gerçi doktorum 22 de gel dedi ama önce veya sonra yaptıran varmı
Ben 23. Haftada yaptırıcam.. o zamana kadar bebeği içimde tutmayı başarabilirim umarım. Bulunduğum ülkede 2 il 3 lü test vs yapmıyorlar . Ben de Türkiye’ye gidiyorum böyle özel taramalar için. Uygun bileti 23. Haftam için bulduk. Doktorum sorun olmaz dedi. Ama en uygun zamsnın21 veya 22. Haftalar sanırım

kızlar hastane çıkışı aldınız mı ya ?
Ben geçrn aldım canm beyaz hafif pembeleri olan sade bir şey

kalitesi nasıl acaba pembeyi bende çok beğendim de çok mu pembe olur acaba diye de düşündüm
Bana çok pembe geldi birde o yaz bebegi ivin cokmu kalin acaba. Bu urune bende hastane cikisi ararken bakmstm netten.

Ben geçrn aldım canm beyaz hafif pembeleri olan sade bir şey

Bana çok pembe geldi birde o yaz bebegi ivin cokmu kalin acaba. Bu urune bende hastane cikisi ararken bakmstm netten.
resmini paylaşabilir misin ?
internetten almaya cesaret edemedim bir türlü
yarın dolaşıcam biraz inşallah bulurum

Bende güzel bir hastane çıkışı bulamadim henüz istediğim gibi .süslü birsey olsun istiyorum bebeğim erkek kızlar alanlardan tavsiye alabilirim..

Slm kızlar nasılsınız??umarım herkez iyidir... Ben iki gündür midem bulanıyor ve içim buruluyor... 1haftadır da belim ağrıyor. Onun dışında iyiyim çok şükür..
Bebeğimin birçok hazırlıkları tamamlanıyor...
Yeni doğan kıyafetlerini annm bnden habersiz almış..
Dün oyun parkı yatağını aldık...
10 gün sonra randevum var kısmetse cinsiyet yine kız derse kalanları da tamamlarız inşallah

Kızlar merhaba. Ben bugün gebe okuluna gittim. Kesinlikle 20. Haftadan sonra sol yan yatmayı önerdiler. Hem bebek daha iyi besleniyormuş hemde annenin kan dolaşımı engellenmiyormuş. Bacak arasınada mutlaka yastıkla beli dengeleyiniz.
Birkaç başlıkta size aldığım notları yazayım:
- yerden birşey alırken belden değil dizinizi bükerek alın.
-herşeyi göz hizasına alın, yukardan birşey alıcaksanız eşinizden yardım isteyin.merdivenle almayın.
- evde kimse yokken yalnız duşa girmeyin, tansiyonunuz düşebilir, çok sıcak duş almayın.
- yataktan öne doğru kalkarak doğrulmayın, yan pozisyonda doğrulun.
- ideal içmemiş gereken su miktari idrarınızın açık renkli olduğunu görmektir.
-normal doğum için günde 100-150 kere kegel egzersizleri yapılmalı.
-37. Hafta olana kadar memenin kahverengi kısmına dokunmayın, oksitosin hormonu salınımına ve rahim kasılmasına neden olabilir.
- eğer doktorunuz bir engel koymadıysa günde 20 dk yürüyüş yapılmalı temiz havada.
- bazı nefes egzersizleri verdi. Mesele merdiven inerken derin nefes al tut in, yeniden nefes al tut, tutarken in.
- yolda yürürken nefes zorluğu yaşayanlar için; 4 adımda nefes al 4 adım tut 4 adım nefes ver 4 adım tut. Toplam 16 adımda 1 nefes alıp vermiş oluyoruz.
- etlerle yoğurt süt tüketmeyin, demir emilmez.
- yumurtaya dokunduğunuzda hiçbirşeye dokunmadan direk elinizi yıkayın, çıkış yeri belli.
- eğer vücudunuz bir şeyi istemiyorsa süt yumurta balık vs zorlamayın vücudunuzun size demek istediği birşey olabilir.
- yemeklerinize dikkat edin ekstra vitamine gerek yok ama 16dan sonra demir ve dvit desteği önemli. Dvit değerini en az 50 istiyoruz.
Aklıma gelenler bunlar.
Ha birde nescafe tarzı kahveler kesinlikle yasak. Ve şeker yüklemeyi öneriyorlar. Parmak ucu açlık tokluk önermiyor.
Ek olarak nerde doğuracağınız belli olmaz. Köprüde trafikte doğuranda olmuş, bu nedenle tetanozu yaptırın mutlaka denildi.

Cok guzel bilgilerr canim bole kurallar olunca bende kendimi cok kasiyorum 6 ay dusada tek girdim esim cunku gorevdeydi mutfakta merdivenle biseler aldim Aallah koruyor demekki nefes konusunu deniycen ben cok nefes nefese kaliorum yururken filan

laiyka faydali seylere deginmisler .Bizimle paylaştığın icin teşekkür ederim canim .Bir çoğu bilinen seyler ama bazilari gercekten püf nokta .Eminim bundan sonraki seanslar daha dolu gecer

Sabah 8.30 dan aksam 17:00 a kadar hastanede hem şeker yüklemesi için hemde ayrıntılı usg nin devamı için canım cıktı. 4 kere usg ye girdim, minnaklardan biri çok fena cıktı, bir türlü yüzünü dönmedi ama sonunda 3 dakikalığına döndü ve şükür herşey yolunda cd mizi aldık eve geldik. Şeker normal cıktı ama dr. Akşamları meyve tatlı tüketimi olmasın dedi bebeklerin suyunun fazlalığı yine şeker tüketimine bağlı görüldü yani.

Çok şükür canım geçti gitti gözün aydın birazcık dikkat edersin olur biter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…