Kızlar merhaba. Ben bugün gebe okuluna gittim. Kesinlikle 20. Haftadan sonra sol yan yatmayı önerdiler. Hem bebek daha iyi besleniyormuş hemde annenin kan dolaşımı engellenmiyormuş. Bacak arasınada mutlaka yastıkla beli dengeleyiniz.
Birkaç başlıkta size aldığım notları yazayım:
- yerden birşey alırken belden değil dizinizi bükerek alın.
-herşeyi göz hizasına alın, yukardan birşey alıcaksanız eşinizden yardım isteyin.merdivenle almayın.
- evde kimse yokken yalnız duşa girmeyin, tansiyonunuz düşebilir, çok sıcak duş almayın.
- yataktan öne doğru kalkarak doğrulmayın, yan pozisyonda doğrulun.
- ideal içmemiş gereken su miktari idrarınızın açık renkli olduğunu görmektir.
-normal doğum için günde 100-150 kere kegel egzersizleri yapılmalı.
-37. Hafta olana kadar memenin kahverengi kısmına dokunmayın, oksitosin hormonu salınımına ve rahim kasılmasına neden olabilir.
- eğer doktorunuz bir engel koymadıysa günde 20 dk yürüyüş yapılmalı temiz havada.
- bazı nefes egzersizleri verdi. Mesele merdiven inerken derin nefes al tut in, yeniden nefes al tut, tutarken in.
- yolda yürürken nefes zorluğu yaşayanlar için; 4 adımda nefes al 4 adım tut 4 adım nefes ver 4 adım tut. Toplam 16 adımda 1 nefes alıp vermiş oluyoruz.
- etlerle yoğurt süt tüketmeyin, demir emilmez.
- yumurtaya dokunduğunuzda hiçbirşeye dokunmadan direk elinizi yıkayın, çıkış yeri belli.
- eğer vücudunuz bir şeyi istemiyorsa süt yumurta balık vs zorlamayın vücudunuzun size demek istediği birşey olabilir.
- yemeklerinize dikkat edin ekstra vitamine gerek yok ama 16dan sonra demir ve dvit desteği önemli. Dvit değerini en az 50 istiyoruz.
Aklıma gelenler bunlar.
Ha birde nescafe tarzı kahveler kesinlikle yasak. Ve şeker yüklemeyi öneriyorlar. Parmak ucu açlık tokluk önermiyor.
Ek olarak nerde doğuracağınız belli olmaz. Köprüde trafikte doğuranda olmuş, bu nedenle tetanozu yaptırın mutlaka denildi.